Anket

Paranızdan bir sıfır eksilmesini ister misiniz?

Evet
38 (35.5%)
Hayır
69 (64.5%)

Toplam Oy Verenler: 107

Konu: Paradan Bir Sıfır Atalım!  (Okunma sayısı 2084 defa)

#20 - 12.09.2020 20:03
ben bu hikayenin sonunu biliyorum, çok güzel olmuyo
Şimdi böyle olur diye eşitlik olsa bile sunucuyu bırakacak insanlar tanıyorum, adam haftalardır bir eşya için para kasıyor diyelim, parası gidiyor 1m varsa 900k çöp olacak, katılmıyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#21 - 12.09.2020 20:05
Şimdi böyle olur diye eşitlik olsa bile sunucuyu bırakacak insanlar tanıyorum, adam haftalardır bir eşya için para kasıyor diyelim, parası gidiyor 1m varsa 900k çöp olacak, katılmıyorum.

Bırakan kişi parasının aynı değerde kaldığının farkına varırsa fikrinden vazgeçecektir.

20K paranız var, Freeway alacaksınız. Paranız bir anda 2k oluyor.
Freeway da aynı şekilde 2k oluyor. Hala freeway alacak kadar paranız var. Kaybınız yok.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#22 - 12.09.2020 20:12
ben anlamadım wala, simdi bende 1m para var bu 100k mı olacak?

vergiler cart curt onlardan da bi rakam eksilecek sanırım hiç bir şey değişmeyecek araç fiyatlarından da bir sıfır silinecek doğru mu anlamisim
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#23 - 12.09.2020 20:12
Gerçek hayatı baz alarak bunu düşünmek fena fikir değil, ABD'de ve Avrupa'da araç fiyatları çok daha uygun evet. Ama ev-mülk sahibi olmak bizimkinden bile daha zor olabilir. 1+1 dandik evler genelde 80 90-100 bin civarı olabiliyor. Onun dışında da, realistik olarak bazı araçları düşürüp bazı şeyleri yine yukarıda bırakmak gerekli denmiş, bu da doğru. Yani böyle bir işlem yapılsa bile yine oyunda gerçek hayattaki gibi bazı villalar 1 milyon, bazı süper model arabalar 500 bin, 1 milyon civarı olmalı. Helikopter 500 binden aşağı olmamalı örneğin.

Burada da şu noktaya geliyoruz, gerçek hayatta evet, 3 dolara da bira içiyorsun, zengin de gelip 3 dolara bira içiyor. Bin dolara belki motor bulabiliyorsun ABD'de ancak o bardan çıktıktan sonra o zengin gidip 2-3 milyonluk arabasıyla evine giderken, sen 3 dolarlık biranı içip tek göz evine gidip ertesi günkü işini düşünüyorsun. ABD'de de bu kapital düzen böyle.

Sonuç? Sonuç şu ki, gerçek dünyada da insanların %95'i bulunduğu ülkede sadece yaşayan hayatları izliyor. (bizdeki instagram hayatlarını izliyor olmamız gibi) yani bu sistem yapılırsa 2-3 kişi hariç kimsede milyonlar olmayacak. Bazı karakterler hiçbir zaman yat, tekne, helikopter, elegy, super gt, villa alamayacak. Çünkü sen balıktan 3 dolar, paydayinden 300 dolar yerine 30 dolar alacaksın. 3 aydır oynayıp 500k zar zor yapabilmiş olan adamın şu an yapmış olacağı para 50K olacak. Haliyle tam bir kapital sisteme geçip insanlara çok az para vererek kendini idame ettirmesini sağlarız.

Gerçekçi olur mu? Evet olur. Ama oyun, eğlence ve kurgu bir anda kaybolabilir. Kimsenin aylarca, belki bir yıl uğraşıp sadece oyunda bir ev almaya çalışmak isteyeceğini açıkçası düşünmüyorum.

Yine de konu yorumlara ve ankete açık kalsın, çoğunluğun ne düşündüğüne bakarız.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#24 - 12.09.2020 20:20

1m varsa 900ksı çöp olmayacak, çünkü alacağı eşyanın fiyatı da 1m'se 100k'ya düşecek, her şey yine eşit yani. Sadece Roleplay ortamlarında alışılmış uçuk ve yüksek meblağları daha gerçek bir şekilde değiştirmeye çalışıyoruz.

Tam olarak anlaşılamadığımızı varsayarak tekrar örneklendirerek anlatacağım. Örnekdeki sayılar uydurmadır, sadece anlaşılabilmesi adına koydum.

Karakterimizin ismi John_Doe, karakterimiz 1 ay önce bu oyuna başladı ve bir ev satın almak istiyor. Satın almak istediği ev ise 300.000$. Bu arkadaşımız nakliyat işine giriyor ve her turda 300$ para kazanıyor. Bu şekilde devam edip 1 ay gibi bir sürede 290.000$ yapıyor ve tak diye bizim açtığımız sistem geliyor. Karakterimizin parası 29.000$'a düşüyor. Meslekten aldığı ücret ise 30$'a düşüyor. Evet karakterimiz ciddi para kaybetti gibi görünüyor fakat ar-ge kapsamında, alacağı evin fiyatı da 300.000$'dan 30.000$'a düştü. Yani hala aynı sıklıkla para kazanmaya devam edebilir, herhangi bir kayıp söz konusu değil Türk lirasının bir milyondan bir liraya düşmesi gibi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#25 - 12.09.2020 20:29
2.700 dolarımdan 1 sıfır eksilse nolur artsa nolur gelirse bana pek koyacağınl düşünmüyorum. Ama destek!!!!
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#26 - 12.09.2020 20:53
0-0=0  ;D

Çok güzel bir ar-ge, tam destek!
Herkesin söylediği gibi böyle olursa daha fazla rol olacak  :o :o :o :o :o
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#27 - 12.09.2020 21:02
Oynadığımız şeyin bir oyun olduğunu ve amacının eğlenmek olduğunu düşünürsek, hiç kimsenin sanal bir dünyada araba veya ev almak için gerçek hayatından günlerini, aylarını harcayıp para kasmaya uğraşacağını düşünmüyorum.

Sunucunun ilk açılışında böyle bir şey olsaydı desteklerdim ancak düzenin oturmuş olduğu, bulunduğumuz aşamada böyle bir şeyi desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#28 - 12.09.2020 21:09
AR-GE çok güzel hazırlanmış ve sunulmuş fakat desteklemiyorum. Ekonomi daha da zorlaşırsa insanların para kazanması için çok çalışması gerekecek/fazla emek göstermesi gerekecek.Malum herkesin hedefleri yüksekte olur hem araç için geçerli hem de ev. Genel olarak düşünürsek bu mümkün olabilir ama insanların üstünde bir sorun yaratır. Oyundan soğumaya/sıkılmaya veya bu zamana yaptıklarından sanki boşa çıkarmışcasına algı oluşur ve fazla yankı getirir. Şuanki sistemi bozmaya bence gerek yok diye düşünüyorum. Zaten ek ek güncellemeler de ufak ufak değişikliğe gidiliyor.
« Son Düzenleme: 13.09.2020 11:59 AlyX »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok