Anket

Paranızdan bir sıfır eksilmesini ister misiniz?

Evet
38 (35.5%)
Hayır
69 (64.5%)

Toplam Oy Verenler: 107

Konu: Paradan Bir Sıfır Atalım!  (Okunma sayısı 2082 defa)

#40 - 12.09.2020 23:57
Kesinlikle desteklemiyorum şu anki sistemde bile arabalar çok pahalı geliyor. Bir de aylarca uğraşıp tek alabildiğim araba clover olursa oyunun hiç zevki kalmaz.

Şahsi fikrim, bu düşünceye karşı çıkıyorum. Herkes Elegy'ye Infernus'a Bullet'e binecek diye bir şart yok. Herkes en lüks şekilde rol yapacak diye bir şey yok. Her ne kadar oyun oynasak da roleplay sunucusundayız ve olabildiğince gerçek hayata yakın bir şekilde rolümüzü yapmaya çalışıyoruz. Bir süre sonra iş freeroama bile kaymaya başlıyor. Gerçekçi düşünürsen insanlar, değil aylar yıllarca çalışıp aldığı araba fiat uno olabiliyor.

Buna ek olarak yapılan ar-ge para kazanmayı zorlaştırıyor gibi bir algı oluşmuş nedense. Yapılan tek şey para miktarını dengelemek, uçuk sayıları düşük miktara indirgemek. Zamanındaki, YTL'ye geçiş gibi. Bir milyona su almaktan, bir liraya su almaya geçmek gibi bir şey. Sadece kapitalist düzene uygun olarak ultra lüks araçların -doğal olarak- alımı zorlaşacak. Herkesin fikrine saygı duyuyorum tabii ki fakat herkes en iyisine sahip olmalı algısının da yanlış olduğunu düşünüyorum.

Bir insan zengin rolü yapmak istiyorsa bunun için zamanından veriyorsa sanal bir ortama 1-2 ay gibi hayatından bir süre veriyorsa zengin rolü yapmaya rolünü istediği gibi yapmaya hakkı var. Sadece siz zengin olup diğer insanlar fakir insan rolü yapacak diye bir şey de yok aynı şekilde. Fakir rolü yapmak isteyen ya zaten hiç para kazanmaya çalışmıyor ya da parası varken gene 10k ya 20k ya alacağı arabayı alıyor. Böyle bir düzenleme olursa 100.000lik ev yine 100.000 olucak 10.000 değil. Ben bir tane sıradan ev almak için 4-5 ay az rp yapıp para kasmak istemem. Unuttuğunuz kısım bu her şeyin fiyatından 0 atılmayacak. Dediğiniz gibi herkes bullet ile gezmek zorunda değil ama gidip de clover ile manana ile gezmek zorunda da değil.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#41 - 13.09.2020 00:04
teoride güzel, pratiğe döküldüğünde samp kitlesine sunulduğunda ne kadar başarılı olabileceğini düşündüğüm ar-ge. fakat destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#42 - 13.09.2020 00:07
Kesinlikle desteklemiyorum şu anki sistemde bile arabalar çok pahalı geliyor. Bir de aylarca uğraşıp tek alabildiğim araba clover olursa oyunun hiç zevki kalmaz.

Şahsi fikrim, bu düşünceye karşı çıkıyorum. Herkes Elegy'ye Infernus'a Bullet'e binecek diye bir şart yok. Herkes en lüks şekilde rol yapacak diye bir şey yok. Her ne kadar oyun oynasak da roleplay sunucusundayız ve olabildiğince gerçek hayata yakın bir şekilde rolümüzü yapmaya çalışıyoruz. Bir süre sonra iş freeroama bile kaymaya başlıyor. Gerçekçi düşünürsen insanlar, değil aylar yıllarca çalışıp aldığı araba fiat uno olabiliyor.

Buna ek olarak yapılan ar-ge para kazanmayı zorlaştırıyor gibi bir algı oluşmuş nedense. Yapılan tek şey para miktarını dengelemek, uçuk sayıları düşük miktara indirgemek. Zamanındaki, YTL'ye geçiş gibi. Bir milyona su almaktan, bir liraya su almaya geçmek gibi bir şey. Sadece kapitalist düzene uygun olarak ultra lüks araçların -doğal olarak- alımı zorlaşacak. Herkesin fikrine saygı duyuyorum tabii ki fakat herkes en iyisine sahip olmalı algısının da yanlış olduğunu düşünüyorum.

Bir insan zengin rolü yapmak istiyorsa bunun için zamanından veriyorsa sanal bir ortama 1-2 ay gibi hayatından bir süre veriyorsa zengin rolü yapmaya rolünü istediği gibi yapmaya hakkı var. Sadece siz zengin olup diğer insanlar fakir insan rolü yapacak diye bir şey de yok aynı şekilde. Fakir rolü yapmak isteyen ya zaten hiç para kazanmaya çalışmıyor ya da parası varken gene 10k ya 20k ya alacağı arabayı alıyor. Böyle bir düzenleme olursa 100.000lik ev yine 100.000 olucak 10.000 değil. Ben bir tane sıradan ev almak için 4-5 ay az rp yapıp para kasmak istemem. Unuttuğunuz kısım bu her şeyin fiyatından 0 atılmayacak. Dediğiniz gibi herkes bullet ile gezmek zorunda değil ama gidip de clover ile manana ile gezmek zorunda da değil.

Gerçek hayatta zengin olmak çat diye olmadığı gibi burada da her kafasına çat diye ben zengin rolü yapacağım diyemez. Dediğiniz şeyi basitleştirirsek herkes istediği rolü yapsın diyorsunuz. O zaman meslekleri vesaire kaldıralım. Herkes istediği kadar paraya sahip olsun istediği rolü yapsın. Sizce böyle bir şey mantıklı mı? Zengin rolü yapmak isteyen bir kişi bunun karşılığındı emek vermeli ki cidden zengin olduğu bir şeye değsin. Herkes cart curt zengin olunca zenginliğin de bir anlamı kalmıyor. Gerçek hayatta mahallenizin önünden porsche bile geçince 2 saat süzüyorsunuz, ama burada zaten herkeste infernus bullet olduğu için hiçbir değeri kalmıyor. Her şeyden sıfır atılmayacak dediğiniz şey ultra lüks araçlar ve mülkler. Ben kimse Clover veya Manana ile gezmek zorunda demiyorum. Fakat siz oyundaki araçların sadece Elegy, Infernus, Bullet vs. araçlardan ibaret olduğunu düşünüyor gibi konuşuyorsunuz. Onlarca araba ve motosiklet bulunuyor. Ek olarak
Alıntı
Sadece siz zengin olup diğer insanlar fakir insan rolü yapacak diye bir şey de yok aynı şekilde.
demişsiniz. Ben böyle bir şey iddia etmedim. Kaldı ki zengin de değilim. Hesabımda 1 milyona yakın param var, ve bu öneriyle beraber çat diye 100k'ya düşmesini kabul ediyorum. Anlamadığınız şey o, kimse zengin olup kimse fakirleşmiyor bu durumda. Sadece oyundaki "para" dediğimiz şeye daha realistik bakıp sunucuya Amerika Birleşik Devletleri'nde olduğu kapitalist düzeni getirmek istiyoruz. Ultra lüks şeylerin erişimini zorlaştırıp, cidden ultra lüks olmalarının bir anlam kazanması için uğraşıyoruz.
« Son Düzenleme: 13.09.2020 00:10 Feliron »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#43 - 13.09.2020 00:09
Güzel bir düşünce ama, kimse parasından bir sıfır eksilmesini istemez. Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#44 - 13.09.2020 00:13
Ek olarak, Manifesto'nun bahsettiği ev zorlaştırma durumlarına gelecek olursak. Söylediği gibi Amerika'da ev almak Türkiye'dekinden daha zor. Bu yüzden homeless yoğunluğu da bulunuyor. Bu tarz bir geçişte homeless rolleri de değer kazanmış olacak. Bunun yanı sıra her ne kadar ev almak zorlaşsa da çalışan adam açıkta kalmıyor sonuç olarak. Kimsenin parasının sıfırlanmasını talep etmiyoruz. Yine mal varlığınız olacak. Ev almaya parası yetmeyen birisi kiracı olarak oturabilir. Parası olan kişi yatırımını ev alıp kiraya vererek yapmak isteyebilir. Bu da yine gerçek hayatta olduğu gibi herkesin evi olacak diye bir şart olmadığının yansıması olur.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#45 - 13.09.2020 00:20
Fakir rolü yaparken mevduatta 100k bankada 50-30 k ile dolaşıyorum. Kimsenin istemeyeceğini düşünüyorsunuz ama yönetim başta çok fazla gelen paydayleri kısa kısa zaten bunun zeminini hazırladı bana kalırsa. Zamanında 600$ payday alırken milyoner olanlar, zamanında bir balık turundan 3000$'a yakın para alanlar şu an milyoner olarak geziyor. Vice'a başlayıp bir ay para kasan birisi richmanden ev, bullet, infernus vb. şeyler alabiliyor. Bunların zorlaşması çok hoş olur insanlar para için karakterinin gideceği yolu bile değiştirir. Herkesin kaç tane aracı kaç tane evi var bir şehirin bu kadar zengin olması normal değil bana kalırsa. Bir sıfırın atılması gerçekten çok güzel olur bence. Umarım yönetim kabul eder.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#46 - 13.09.2020 00:21
Ek olarak, Manifesto'nun bahsettiği ev zorlaştırma durumlarına gelecek olursak. Söylediği gibi Amerika'da ev almak Türkiye'dekinden daha zor. Bu yüzden homeless yoğunluğu da bulunuyor. Bu tarz bir geçişte homeless rolleri de değer kazanmış olacak. Bunun yanı sıra her ne kadar ev almak zorlaşsa da çalışan adam açıkta kalmıyor sonuç olarak. Kimsenin parasının sıfırlanmasını talep etmiyoruz. Yine mal varlığınız olacak. Ev almaya parası yetmeyen birisi kiracı olarak oturabilir. Parası olan kişi yatırımını ev alıp kiraya vererek yapmak isteyebilir. Bu da yine gerçek hayatta olduğu gibi herkesin evi olacak diye bir şart olmadığının yansıması olur.
Sonuçta oyun oynuyoruz kardeşim burada gerçek hayattaki gibi her şeyi zorlaştırırsan insanların ne zevki kalır ne oynama isteği, zevk almaya bakıyoruz. Her şeyi zorlaştırdıktan sonra insanlar neden çabalasınki hatta çoğu kişi oyuna kafa dağıtmak için 1, 2 saat giren adamın işi daha da vahim oluyorum. Düşünsene canın sıkılıyor arada rol yapmak için giriyorsun ama hiç bir şeye sahip değilsin bir şeye ulaşmak çok zor oynama zevkin kalır mı?
« Son Düzenleme: 13.09.2020 00:23 Acheus »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#47 - 13.09.2020 00:25
Paramdan bir sıfır atılmasını istemiyorum. Sizler istiyorsanız yetkili ile iletişime geçebilirsiniz. Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#48 - 13.09.2020 00:26
Sonuçta oyun oynuyoruz kardeşim burada gerçek hayattaki gibi her şeyi zorlaştırırsan insanların ne zevki kalır ne oynama isteği, zevk almaya bakıyoruz. Her şeyi zorlaştırdıktan sonra insanlar neden çabalasınki hatta çoğu kişi oyuna kafa dağıtmak için 1, 2 saat giren adamın işi daha da vahim oluyorum. Düşünsene canın sıkılıyor arada rol yapmak için giriyorsun ama hiç bir şeye sahip değilsin bir şeye ulaşmak çok zor oynama zevkin kalır mı?

Neden hala böyle düşünüyorsunuz anlamıyorum, satırlarca anlattım oysa ki her şeyin aynı kalacağını. Daha ne kadar anlatacağımı kestirememekle beraber son kez örneklendirerek anlatmak istiyorum. Bahsettiğimiz önerideki sıfır atılma olayı sadece sizin hesabınızdaki para için geçerli değil, sunucudaki tüm her şey için geçerli. Yani her şeye ulaşmak zor değil. Infernus, Bullet gibi araçlara ulaşmak zor. Diğer her şey aynı kalacak zaten. Fakat siz bu araçları her şey olarak görüyorsanız orasına bir şey diyemem tabii.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#49 - 13.09.2020 00:27

Roleplay oynarken gerçekçi hissetmemiz gerekmez mi zaten? Burası orta seviye roleplaylerden değil ki. Evin araban olmadan rol yapabilirsin niye yapamayasın? Cebinde 300.000$ varken eğer oyundan zevk alıyorsan orasını bilemem ama bana kalırsa oyunda paranın olması, evinin olması veya arabanın olması seni nasıl mutlu eder oyunda? Sürekli ev partileri rolleri görmüyoruz evler genelde boş kalıyor. Felironun dediğini destekliyorum. Üstelik kiralama opsiyonu gerçekten daha çok kullanılırsa emlak rolleri yapan arkadaşlar için daha fazla ortam sağlanır. Fırsattan dolayı bir sürü rol çıkabilir. ((otel rolleri vs.))
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok