Konu: Soygunu 10 Araç Basmak - İşsiz Polis Problemi  (Okunma sayısı 1486 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#20 - 16.11.2020 12:54
Teknik açıdan söylüyorum, şehrin göbeğinde bir yeri soyar ve nefsinize yenik düşüp çok eşya almayı denerseniz yakalanma konusunda riskinizi yükseltirsiniz. Ayarını bilip soyup kaçarsanız bir sıkıntı çıkmaz ki zaten biz her hırsızlık yapan yakalanmıyor. Mesela gidip Ocean View otelin yanındaki müstakil evleri vs. soymaya kalkarsanız polis tak diye gelir.

Şehir içinde soymamızın nedeni şehir dışındaki hiç bir yerin soyulamaması. Zaten herkes düşünür onu şehirin göbeğinde soyarsan bir yeri polisler hemen gelir fakat uzakta senin planlama yapabilecek bir şekilde polislerin gelemeyeceği ya da uzun zaman sonra geleceği bir yer yok. Hepsinin içi boş.

O halde planlamayı doğru yapmanızda fayda var. Bu planlamaya dahil edilebilecek çok şey var fakat benim burada söylemem olayın anlamını kaçırır, onu da sizin bulmanız gerekiyor.

Dostum zaten şehir dışındaki evleri araştırıp ondan sonra yapacağız planı fakat ev yok. Soyulamayan evin neden planını yapayım? Gidip baktım kaç kere hemde tek tük değil hepsine baktım fakat ev yok. Bundan sonra sadece şehir içindeki evleri soyabiliyorsun ve şehir içindeki soygunlarda ne kadar plan yaparsan yap polis eninde sonunda buluyor.

Bulmuyor işte üstte zaten belirttim bu durumu. Tedbirleriniz, soygunu yaptığınız saate göre risk/şans değişir, durum gerçekten böyle olsa her soygun yapan isyan ederdi. Durumu ikili tartışmaya çevirmek istemiyorum, az önce söylediklerime tekrar göz atarsanız sorununuz azalacaktır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#21 - 16.11.2020 12:59
Teknik açıdan söylüyorum, şehrin göbeğinde bir yeri soyar ve nefsinize yenik düşüp çok eşya almayı denerseniz yakalanma konusunda riskinizi yükseltirsiniz. Ayarını bilip soyup kaçarsanız bir sıkıntı çıkmaz ki zaten biz her hırsızlık yapan yakalanmıyor. Mesela gidip Ocean View otelin yanındaki müstakil evleri vs. soymaya kalkarsanız polis tak diye gelir.

Şehir içinde soymamızın nedeni şehir dışındaki hiç bir yerin soyulamaması. Zaten herkes düşünür onu şehirin göbeğinde soyarsan bir yeri polisler hemen gelir fakat uzakta senin planlama yapabilecek bir şekilde polislerin gelemeyeceği ya da uzun zaman sonra geleceği bir yer yok. Hepsinin içi boş.

O halde planlamayı doğru yapmanızda fayda var. Bu planlamaya dahil edilebilecek çok şey var fakat benim burada söylemem olayın anlamını kaçırır, onu da sizin bulmanız gerekiyor.

Dostum zaten şehir dışındaki evleri araştırıp ondan sonra yapacağız planı fakat ev yok. Soyulamayan evin neden planını yapayım? Gidip baktım kaç kere hemde tek tük değil hepsine baktım fakat ev yok. Bundan sonra sadece şehir içindeki evleri soyabiliyorsun ve şehir içindeki soygunlarda ne kadar plan yaparsan yap polis eninde sonunda buluyor.

Bulmuyor işte üstte zaten belirttim bu durumu. Tedbirleriniz, soygunu yaptığınız saate göre risk/şans değişir, durum gerçekten böyle olsa her soygun yapan isyan ederdi. Durumu ikili tartışmaya çevirmek istemiyorum, az önce söylediklerime tekrar göz atarsanız sorununuz azalacaktır.

Zaten bende tartışmaya çevirmek istemiyorum fakat çoğu soygun da(şehir içinde VCPD binasına uzak olan yerlerde bile) ihbar gittiği an polis tak diye geliyor. En iyisi şehir dışında yapmak fakat ev bulmak çok zor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#22 - 16.11.2020 13:00
Merhaba, sizi 580 dakika hapise atan memur benim. Olayı kısaca açıklayacağım;

Şimdi realistik açıdan kaçış şansı vermiyor demişsiniz, neden verelim? Suç işliyorsunuz, neden kaçmanıza izin verelim ki? Arttırımlı olarak hapis yedim ve şikayetçiyim demişsiniz, müebbet yemediğinize dua etmelisiniz ki tekrar yakalanırsanız muhtemelen müebbet de yiyeceksiniz, kimse de kurtaramayacak sizi. 1 tane 1.23 ( Ruhsatsız Silah Bulundurma ), 2 tane 1.26 ( Kolluk Kuvvetlerine Direnme ), 4 tane de 1.24 ( Hırsızlık ) kaydınız var, talep ettiğiniz avukata bile ( @Bluff  ) ters davranarak cezanızı maksimumdan aldınız.

Alıntı yapılan: Scealten

Eğer bir suçu iki kezden fazla işlediyseniz bir memur sizi arttırımlı olarak gönderebilir.

Aynı suçu dört kere işlemişsiniz, kendinizi haklı sanıyorsanız buradan belirtin bir dahakine SS ile cevaplarımı vereceğim, sistemi de desteklemiyorum.
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Bluff, Rasputin,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#23 - 16.11.2020 13:33
Desteklemiyorum. Dün gün boyu oyundaydım ve yaklaşık 10 hırsızlık ihbarı yanıtladım. En fazla 3 tanesinde ihbar doğrulandı, hırsız tespit edilip yakalandı. Diğerlerinde hırsız çoktan kaçmıştı. Siz kendi rolünüzden sorumlusunuz, sizin rol planlamanıza göre hareket edecek değiliz. Yoksa benim karakterim de tek başına mafyalara, çetelere dalıp hepsini indirmek istiyor ama bunu yaparsam oracıkta CK olacağımı biliyorum. Bu yüzden rol planımı ona göre yapıyorum. Siz de illegal bir rol yapıyorsanız sorumluluğunu alın. Sizi yakalayanlar sivil rolü yapan kişiler değil, amacı sizi yakalamak olan kişiler. Daha "Niye kaçmama izin verilmiyor." demeniz anlamsız.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#24 - 16.11.2020 13:36
Desteklemiyorum. Dün gün boyu oyundaydım ve yaklaşık 10 hırsızlık ihbarı yanıtladım. En fazla 3 tanesinde ihbar doğrulandı, hırsız tespit edilip yakalandı. Diğerlerinde hırsız çoktan kaçmıştı. Siz kendi rolünüzden sorumlusunuz, sizin rol planlamanıza göre hareket edecek değiliz. Yoksa benim karakterim de tek başına mafyalara, çetelere dalıp hepsini indirmek istiyor ama bunu yaparsam oracıkta CK olacağımı biliyorum. Bu yüzden rol planımı ona göre yapıyorum. Siz de illegal bir rol yapıyorsanız sorumluluğunu alın. Sizi yakalayanlar sivil rolü yapan kişiler değil, amacı sizi yakalamak olan kişiler. Daha "Niye kaçmama izin verilmiyor." demeniz anlamsız.

Günboyundan bahsetmiyoruz , akşam saatlerinden sonra polis karakterlerin aktif olduğu saatlerden sonra diyoruz. Yoksa bizde biliyoruz sinsi sinsi non-rp şekilde polis aktif değilken gündüz soygun yapmayı , konu sistemi kandırmak değil konu RP. Size kimse bana göre hareket edin de demiyor boş atar gider yapmayın konuyu özümsemeden.

Merhaba, sizi 580 dakika hapise atan memur benim. Olayı kısaca açıklayacağım;

Şimdi realistik açıdan kaçış şansı vermiyor demişsiniz, neden verelim? Suç işliyorsunuz, neden kaçmanıza izin verelim ki? Arttırımlı olarak hapis yedim ve şikayetçiyim demişsiniz, müebbet yemediğinize dua etmelisiniz ki tekrar yakalanırsanız muhtemelen müebbet de yiyeceksiniz, kimse de kurtaramayacak sizi. 1 tane 1.23 ( Ruhsatsız Silah Bulundurma ), 2 tane 1.26 ( Kolluk Kuvvetlerine Direnme ), 4 tane de 1.24 ( Hırsızlık ) kaydınız var, talep ettiğiniz avukata bile ( @Bluff  ) ters davranarak cezanızı maksimumdan aldınız.

Alıntı yapılan: Scealten

Eğer bir suçu iki kezden fazla işlediyseniz bir memur sizi arttırımlı olarak gönderebilir.

Aynı suçu dört kere işlemişsiniz, kendinizi haklı sanıyorsanız buradan belirtin bir dahakine SS ile cevaplarımı vereceğim, sistemi de desteklemiyorum.

Pardon da Türkçe konuştuğumu düşünüyorum nerede ben "arttırımlı olan 580 Dakika cezayı yediğim için şikayetçiyim" dedim? Bu konuda şikayetim olsa gider içişleri şikayet bölümüne açarım değil mi? Biraz nefeslenin sıkıntı yok sizinle alakalı şahsınızla alakalı bir şey yok.  Soyguna fırsat verilmeyecekse neden böyle bir sistem var? Bu durum hem bu açıdan sorunlu hem de real rp açısından. Buna izin verilmeyecekse neden var? 1 soyguna şehrin tüm polisi gelir mi? 2 -  Ben hiç bir polis karakter aktif değilken gündüz sabah saatlerinde de soygun yapmasını bilirim o açıdan bir sıkıntım yok , dağda bayırda karada havada her yerde pc bulup girme imkanım var , fakat bu rp değil. Hiç polis aktif değilken soygun yapmak bana zevk vermıyor gerçekçi değil. Anlatabiliyor muyum? Yani benim VCPD ile temel olarak bir sorunum yok , olay buradaki non-rp çocuksu tavır. Müebbet konusu ayrı bir sıkıntı , onlarca kez silahla düşürülmüş kişilerin ck olmadığı bir ortamda silahlı terör örgütüne bile bulaşmamış bir kişinin "bundan sonra trafik suçu işlesen bile müebbet yiyeceksin" diye tehdit edilmesi ve gerçekten öyleyse , non-rp ve tutarsızlık.

Hırsızık sicilimin olması benim kendimi gizleyemeyeceğim anlamına gelmez ki ,elektronik kelepçe ile dolaşmıyorum çünkü , ancak yakalandıktan sonra bu sicilim ceza alırken önüme çıkıyor ki 90 dklık ceza yerine 580 dakika yedim.

Eğer ki bir suçu 2 veya daha fazla yaptıysanız sizi tutuklayan memur arttırımlı bir şekilde gönderebilir.  İl-legal rol yapıyorsunuz ve bildirimin gittiğinin farkındasınız, daha temkinli davranmak yerine sanki hiçbir şey olmamış, polisler nasıl olsa ihbarlara bakmıyorken(!) gidip bir ev soyayım fikrindeyseniz bu tamamen yanlış. Sunucu içerisindeki polislerin geneli, neredeyse tamamı eğer boştaysa ve yapacak herhangi başka bir şey yoksa ihbarların tamamını yanıtlıyor, yanıtlamakta zorunda. Sonuç olarak ihbar yanıtlanıyor ve polis ekipleri bölgeye yöneliyor. Rolsel olarak bilgi verildiği zaman hareket ederler. Herhangi bir mixing durumunda zaten sunucu adminleri, PD yetkilileri bu durumu hızlıca hallediyorlar. Operatör çağrısı, olaya tanıklık eden şahitler ihbar attıklarında role dahil olmaya hazır duruma geliyorlar ya da gözüyle gördükleri zaman. Dağdaki bir çatışmayı herhangi bir ihbar olmadan gidip bulursa o polis hakkında şikayet açılır. Sen evi soyarken polis ekiplerinin çoğu işini hallettiği için çoğu memur o bölgeye yönelmiş. Bölgeye geldiklerinde bir Sadler araç, evin içerisinde seni yakalıyorlar ve yakalandığın zaman elinde bir çuval ile yakalanıyorsun. Şimdi lütfen tek taraflı bakmadan hareket etmeni isterim. Rollerinde, özellikle illegal olanlarda, daha dikkatli olmanı, her şeyi göze alman gerekir. Sicili yüksek birisiysen en başta da dediğim gibi suç süren arttırıma gidilebilir.

Ben sicilimin kabarık olmasından dolayı arttırımlı ceza yememin saçma olduğunu söylemedim farkındaysanız , balvenie'nin sicilin kabarık seni bulurlar düşüncesine yanıt verdim orada sicilimin yüksek olması öncesinde değil yakalanma sonrası etki ediyor anlamında. Daha teminki olmaktan kastınız 1 ya da 2 çuval çalıp kaçmak mıdır anlayamadım doğrusu. İhbar gitti nasıl olsa bakmazlar değil aksine bakılsın bakılsın ki gerçekçi olsun , ben bu serverın daha realistik bir konsepte bürünmesini en çok isteyen kişilerden biriyim onca non-rp duruma rağmen serverdan umudumu kesmiyorum yani benim "ben soyayım kimse de gelmesin ihbara da bakmasınlar oh keyfim" diye bir düşüncem asla yok olmadı olamaz. Öyle ki ben belli sayı da silah ile sistemsel yaralıya düşmüş karakterlerin otomatik ck olması ile ilgili bir arge bile açmıştım bir kaç ay önce, böyle bir kişinin non-rp ve anti-realist bir düşünce olan "ihbara kimse bakmasın ya da kimse gelmesin ben tüm şehri kasabalarla birlikte üst üste koyup talan edeyim" düşüncesi olamaz. Sunucu içerisindeki boştaki polislerin tümünün bir soygun ihbarına gelmesi işte sıkıntı dediğiniz gibi , bu gerçekçi değil , tüm emniyet binasını boşaltıyor mu gerçekte polisler 1 soygun ihbarı için? Tüm devriyeler görev yerlerini bırakıp soygun ihbarına mı gidiyor? Ben razıyım yakalandıktan sonra ceza yemeye ki sicilim bu kadar yüksek , ben IC cezadan hapis rolünden bile zevk alırım burada bir sıkıntı yok buradaki sıkıntı soyguna fırsat verilmeyecek şekilde gerçekçilik dışı gerçekleşen polis tavrı. Tüm polisler 1 ihbara yönelemez bu akıl mantık dışı, bir ihbara bir ekip yönlendirilir destek istenirse sonradan istenir , "işimiz yokken hep beraber hadi bakalım" diye bir şey olamaz. Bu olay 22 kişilik futbol maçında 22 kişinin 1 topun arkasından aynı anda koşmasına benziyor.
« Son Düzenleme: 16.11.2020 13:55 Dmitri »
Hmmm
1
Hmmm tepkisini veren kullanıcı(lar):
Rasputin,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#25 - 16.11.2020 13:40
Desteklemiyorum. Şu anki sistem çok iyi. İhbar gitmesse beleşe hırsızlık olur. Böylesi en iyisi. İllegal bir iş yapılıyorsa riskide göze alınmalıdır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#26 - 16.11.2020 13:41
Desteklemiyorum. Şu anki sistem çok iyi. İhbar gitmesse beleşe hırsızlık olur. Böylesi en iyisi. İllegal bir iş yapılıyorsa riskide göze alınmalıdır.

İhbarın gitmemesini söylemiyoruz. Zaten öyle olmasını kimse istemiyor. Sadece süresinin artması lazım diye düşünüyorum. 80 saniye de ihbar gidiyor bu süre zarfında hiç bir şey yapamassın 2 çuval çalarsın sonra polis gelir yakalar.
« Son Düzenleme: 16.11.2020 16:45 Finisss »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#27 - 16.11.2020 13:44
Bende hırsızlık yapıyorum uzun süredir, şuan ki sistemden gayet memnunum. Bugün yakalandım on polis vesaire yoktu, tek polis aracı vardı. Bu işi para kasma meslek olarak görüyorsan, sorun karakterinle ilgili demektir. Plan vs. yapıp öyle soygun yapmalısın, hırsızlık seviyem 10 olmasına rağmen karakterimin aç gözlülüğü sebebi ile yakalandım. Bu AR-GE'yi desteklemiyorum.
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
balvenie, Ihsan,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#28 - 16.11.2020 13:47
Bende hırsızlık yapıyorum uzun süredir, şuan ki sistemden gayet memnunum. Bugün yakalandım on polis vesaire yoktu, tek polis aracı vardı. Bu işi para kasma meslek olarak görüyorsan, sorun karakterinle ilgili demektir. Plan vs. yapıp öyle soygun yapmalısın, hırsızlık seviyem 10 olmasına rağmen karakterimin aç gözlülüğü sebebi ile yakalandım. Bu AR-GE'yi desteklemiyorum.

Para kasma mesleği felan görmüyoruz dostum, süre az. Bu planları zaten şehir içinde yaparsan polis gelir yakalar seni. Şehir dışında da yapmak istersen soyacak ev yok. Zaten kimse hep soygun yapalım para kazanalım kafasında değil. Aç gözlülüğüne yenik düşersin tamam da 80 saniye de ne çalabilirsin ki? Ve gündüzden bahsetmiyoruz.
« Son Düzenleme: 16.11.2020 16:46 Finisss »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#29 - 16.11.2020 13:55
Şöyle bir önerim olabilir. /Soygundurum komutu eklenebilir. Herhangi bir iş yeri veya evin ikonuna gidip komut yazıldığında evin soyulmaya uygun olup olmadığı gözükür. Ek olarakta evin içinde soyulabilecek kaç tane eşya olduğu gözükür. Bu arge in en iyi çözüm budur. İhbarı kaldırmanın tamamen saçmalık olduğunu düşünüyorum. Bir evide 10 ekip arabası basması normal bir durum bence.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok