Konu: Soygunu 10 Araç Basmak - İşsiz Polis Problemi  (Okunma sayısı 1471 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#30 - 16.11.2020 14:39
Şöyle bir durum var, çevrenizde gördüğünüz realistik dünyayı tamamiyle role uyarlayamazsınız, tüm roller için geçerli bu. Kastını anlıyorum, "altı üstü bir ev soyuyorum tüm departman geliyor" gibi bir durumdan şikayetleniyorsun. Fakat durum şöyle, ihbar gönderildikten sonra departmanın tek görevi seni suçüstü yakalayıp eylem henüz yapılırken eyleme son vermektir. Normal şartlarda bir polis ekibinin bile seni suçüstünde görmesi üç-dört ve daha fazla ekip aracının kaçırabilme şüphesiyle sana yönelmesi çok normal.

Ek olarak seninle rol de yaptım, sicil kaydının bilincinde olman güzel fakat bunu role dökmeden, korkusuzca bir suç makinesi rol modellemesiyle rol ortamında görünürsen ne hizmeti için özel bir ücret ödemediğin avukatlar ne de normal polis memurları senin için ter dökecektir. Bu gerçekte de böyledir, illegal bir hayatı benimsemiş insanlar suça sarılmazlar, suçu gizlemeye ve yakalanmamaya çalışırlar. Dolayısıyla kurgu ve planlama konusuna gelecek olursak, temelini buna dayandırarak bir role başlamalısın. Burada her yapılan rolün bir çerçevesi ve kaideleri olduğunu, realiteden kopmamanız gerektiğini unutmamanı öneririm.

Her rolün paydaşları vardır ve bu paydaşlar için roller biçilmiştir, nasıl bir illegal yakalanmamak üzerine plan yapıp suç işliyorsa, legal rol yapısı olan polis departmanı da suçu yakalamakla görevli. Sadece bir hırsız için ASU birimi bile harekete geçebilir, inan bana. Özellikle söz konusu karşı tarafın şikayeti ya da hırsızlık rolünde bulunan kişinin polisten kaçması söz konusuyla. Çünkü bir süre sonra realitede bile sen bir hırsız değil "sen polisten kaçan, topluma tehlike arz eden bir suçlu" olarak varsayılırsın ve bu şekilde harekete geçer departman dediğin kurum. Dolayısıyla illegal bir karakter canlandırırken rol amacını "suç için yaşamak değil" "yaşamak için yakalanmadan suç işlemek" mentalitesine çevirmeni öneririm. Bu rol ortamını ve rollerini paylaştığın paydaşları anlamanda çok daha aydınlatıcı olacaktır.
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
viekens, Rasputin, Ihsan,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#31 - 16.11.2020 14:59
Hırsızlık yapıp "kaçamıyorum" demek güzel kafaymış. Ne olmasını bekliyordun? Evi soyup elini kolunu sallayarak çıkmayı mı? Şuan olan sistem gayet güzel çalışıyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#32 - 16.11.2020 15:08
Bakın arkadaşlar, burada suç işlemek için suç işlemiyoruz, ya da hırsızlık yapıp kaçamıyorum da demiyoruz. Burada soygun süresinin soygun yapmaya yetmediğini ve bir çok kişinin soygun mahalline geldiğini söylüyoruz. 80 saniye de ne çalmayı planlıyorsunuz? 80 saniye de polislere ihbar gidiyor. Bu süre zarfında 10 hırsızlık seviyesi olan biri 5 tane çalar, eğer 6. isterse polis gelir. Bu böyle olmamalı. 80 saniye çok çok az bir süre. Planlama felan yapsak mesela şehir dışında bir yer de soygun yapmak istersek te ev yok. Bu durumda sadece şehir içi kalıyor. Şehir içinde de polisleri zaten rahatlıkla görüyorsunuz devriye geziyorlar, olay olan yerlere geliyorlar vs. Ben sürenin artması tarafındayım.
« Son Düzenleme: 16.11.2020 16:48 Finisss »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#33 - 16.11.2020 15:11
Bakın arkadaşlar, burada suç işlemek için suç işlemiyoruz, ya da hırsızlık yapıp kaçamıyorum da demiyoruz. Burada soygun süresinin soygun yapmaya yetmediğini ve bir çok kişinin soygun mahalline geldiğini söylüyoruz. 60 saniye de ne çalmayı planlıyorsunuz? 60 saniye de polislere ihbar gidiyor. Bu süre zarfında 10 hırsızlık seviyesi olan biri 5 tane çalar, eğer 6. isterse polis gelir. Bu böyle olmamalı. 60 saniye çok çok az bir süre. Planlama felan yapsak mesela şehir dışında bir yer de soygun yapmak istersek te ev yok. Bu durumda sadece şehir içi kalıyor. Şehir içinde de polisleri zaten rahatlıkla görüyorsunuz devriye geziyorlar, olay olan yerlere geliyorlar vs. Ben sürenin artması tarafındayım.
Dostum 10 hırsızlık seviyesi olan biri 5 tane çalar demişsin. Daha ne istiyor bu adam? Bütün evi soyup soğana mı çevirsin?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#34 - 16.11.2020 15:11
Bakın arkadaşlar, burada suç işlemek için suç işlemiyoruz, ya da hırsızlık yapıp kaçamıyorum da demiyoruz. Burada soygun süresinin soygun yapmaya yetmediğini ve bir çok kişinin soygun mahalline geldiğini söylüyoruz. 60 saniye de ne çalmayı planlıyorsunuz? 60 saniye de polislere ihbar gidiyor. Bu süre zarfında 10 hırsızlık seviyesi olan biri 5 tane çalar, eğer 6. isterse polis gelir. Bu böyle olmamalı. 60 saniye çok çok az bir süre. Planlama felan yapsak mesela şehir dışında bir yer de soygun yapmak istersek te ev yok. Bu durumda sadece şehir içi kalıyor. Şehir içinde de polisleri zaten rahatlıkla görüyorsunuz devriye geziyorlar, olay olan yerlere geliyorlar vs. Ben sürenin artması tarafındayım.
Dostum 10 hırsızlık seviyesi olan biri 5 tane çalar demişsin. Daha ne istiyor bu adam? Bütün evi soyup soğana mı çevirsin?

Herkesin hırsızlık seviyesi 10 mu?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#35 - 16.11.2020 15:13

Herkesin hırsızlık seviyesi 10 olursa seviyenin ne anlamı kalır?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#36 - 16.11.2020 15:14
Şöyle bir durum var, çevrenizde gördüğünüz realistik dünyayı tamamiyle role uyarlayamazsınız, tüm roller için geçerli bu. Kastını anlıyorum, "altı üstü bir ev soyuyorum tüm departman geliyor" gibi bir durumdan şikayetleniyorsun. Fakat durum şöyle, ihbar gönderildikten sonra departmanın tek görevi seni suçüstü yakalayıp eylem henüz yapılırken eyleme son vermektir. Normal şartlarda bir polis ekibinin bile seni suçüstünde görmesi üç-dört ve daha fazla ekip aracının kaçırabilme şüphesiyle sana yönelmesi çok normal.

Ek olarak seninle rol de yaptım, sicil kaydının bilincinde olman güzel fakat bunu role dökmeden, korkusuzca bir suç makinesi rol modellemesiyle rol ortamında görünürsen ne hizmeti için özel bir ücret ödemediğin avukatlar ne de normal polis memurları senin için ter dökecektir. Bu gerçekte de böyledir, illegal bir hayatı benimsemiş insanlar suça sarılmazlar, suçu gizlemeye ve yakalanmamaya çalışırlar. Dolayısıyla kurgu ve planlama konusuna gelecek olursak, temelini buna dayandırarak bir role başlamalısın. Burada her yapılan rolün bir çerçevesi ve kaideleri olduğunu, realiteden kopmamanız gerektiğini unutmamanı öneririm.

Her rolün paydaşları vardır ve bu paydaşlar için roller biçilmiştir, nasıl bir illegal yakalanmamak üzerine plan yapıp suç işliyorsa, legal rol yapısı olan polis departmanı da suçu yakalamakla görevli. Sadece bir hırsız için ASU birimi bile harekete geçebilir, inan bana. Özellikle söz konusu karşı tarafın şikayeti ya da hırsızlık rolünde bulunan kişinin polisten kaçması söz konusuyla. Çünkü bir süre sonra realitede bile sen bir hırsız değil "sen polisten kaçan, topluma tehlike arz eden bir suçlu" olarak varsayılırsın ve bu şekilde harekete geçer departman dediğin kurum. Dolayısıyla illegal bir karakter canlandırırken rol amacını "suç için yaşamak değil" "yaşamak için yakalanmadan suç işlemek" mentalitesine çevirmeni öneririm. Bu rol ortamını ve rollerini paylaştığın paydaşları anlamanda çok daha aydınlatıcı olacaktır.

Tüm realistik dünyanın herhangi bir oyuna (samp dahil) entegre edilemeyeceği inkar edilemeyecek düzeyde şuan ki günümüz tarihinde bir olgudan başka hiç bir şey değildir. I completely agree. Fakat bir ihbar gönderildikten sonra "tüm" departmanın "tek" amacı o ihbar değildir , şehirde hayat akmaya devam ediyordur , suç mahali sokaklara nükleer bomba atılmış değildir , sokaklarda kavgalar çıkmaya devam ediyordur , bagajlardan pompalılar deaglelar çıkmaya tek bir hareketle belden pistoller çekilmeye devam ediyordur , dolayısıyla tüm kolluk kuvvetleri bir ihbara "yönelemez". Bu hiç bir şekilde realistik dolayısıyla RP değildir.

Ben suç makinesiyim her suçumu kabul ederim mantığıyla hareket etmiyorum genelde ama öyle zamanlar oluyor ki , özellikle böyle non-rp tüm departmanın yığıldığı, artık gına geliyor inkar etsem tüm departman görmüş veya görmemiş olsalar bile ifadeler işe yaramıyor çoğu zaman , bu durumda suçu saklamaya çalışmak hiç bir şey ifade etmiyor. Örneğin kavga sırasında gelen polis kavganın kim tarafından başlatıldığını araştırmadan işlem yapıyor çoğu zaman , e tabi bu biraz da fast-rp gereği oluyor ona çok fazla bir şey diyemem fakat durum buyken suçu saklama dediğiniz mekanizma pek çalışmıyor , avukatlar bile aldığı ifadeye göre ve yaptığı araştırmaya göre değil kafasına kendisine göre yattıysa önceden belirlenmiş indirimi sağlıyorlar anca.

Her paydaş payını düşeni yerine getirsin ama bunu gerektiği şekilde yapsın benim de isteğim bu , bir ekip gelir karşılaştığı durum kaçış ve kovalamaca ise destek isteyebilir bunu zaten söyledim , ama baştan hood basar gibi 10 araçle gelinmez(ya da departmanın %90 ı ile , buradaki 10 sayısı total popülasyona göre verilmekte). Aksi takdirde ne bu gerçekci rpdir ne de soygun sisteminin düzgün pratik edilmesidir.
« Son Düzenleme: 16.11.2020 15:17 Dmitri »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#37 - 16.11.2020 15:16

Herkesin hırsızlık seviyesi 10 olursa seviyenin ne anlamı kalır?

Ben burada herkesin hırsızlık seviyesi 10 olsun demiyorum ki dostum?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#38 - 16.11.2020 15:34
Süre içerisinde bir torba alabiliyorsan bir torba al, iki torba alabiliyorsan iki torba al, yaklaşık bin dolar eder ki hayatını hırsızlıkla geçindirmeye çalışan karakterin için epey yüklü bir para. Düzgünce cevap veren fakat fikirleri sana uymayan her şahsa karşı alaycı veya öfkeli cevaplar yazdığın ilk post değil, sonuncu da olacağını sanmam. Her postun aynı döngü içerisinde ilerliyor, işine gelen ve saçma ultra realistik bir arge (3. kez aynı kişi tarafından yere düşürüldükten sonra oto ck argen gibi) ardına saçmalığını düzgünce belirten insanlara karşı onu küçümser nitelikte yazdığın açtığın arge kadar saçma cümleler falan filan.

Madem karakterini rol gidişatı ile hırsızlık üzerine zenginleştirmek istiyorsun... O halde guest rol yap dostum? Balıkçılık türevi mesleklerden kazandığın parayı da role dökersin, eğer ki gerçekten niyetin hızlı ve kolay sistemsel para değilde ciddi "karakter gelişimi" ise ki, sanmıyorum gerçekten. PD karakterlerine de ek olarak fazlasıyla rol çıkmış oluyor, senin de beklediğin gibi rol hayatları lütfen ters şeritten giden arabaya ceza kesme olmasın ki legal ve illegal oyuncuya da karşılıklı rol imkanı tanınsın. Her neyse... Başka bir realizm argesinde daha görüşürüz, açlık ve susuzluk bekliyorum bakalım bu sefer.
Haha
1
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
KSZ,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#39 - 16.11.2020 15:37
Süre içerisinde bir torba alabiliyorsan bir torba al, iki torba alabiliyorsan iki torba al, yaklaşık bin dolar eder ki hayatını hırsızlıkla geçindirmeye çalışan karakterin için epey yüklü bir para. Düzgünce cevap veren fakat fikirleri sana uymayan her şahsa karşı alaycı veya öfkeli cevaplar yazdığın ilk post değil, sonuncu da olacağını sanmam. Her postun aynı döngü içerisinde ilerliyor, işine gelen ve saçma ultra realistik bir arge (3. kez aynı kişi tarafından yere düşürüldükten sonra oto ck argen gibi) ardına saçmalığını düzgünce belirten insanlara karşı onu küçümser nitelikte yazdığın açtığın arge kadar saçma cümleler falan filan.

Madem karakterini rol gidişatı ile hırsızlık üzerine zenginleştirmek istiyorsun... O halde guest rol yap dostum? Balıkçılık türevi mesleklerden kazandığın parayı da role dökersin, eğer ki gerçekten niyetin hızlı ve kolay sistemsel para değilde ciddi "karakter gelişimi" ise ki, sanmıyorum gerçekten. PD karakterlerine de ek olarak fazlasıyla rol çıkmış oluyor, senin de beklediğin gibi rol hayatları lütfen ters şeritten giden arabaya ceza kesme olmasın ki legal ve illegal oyuncuya da karşılıklı rol imkanı tanınsın. Her neyse... Başka bir realizm argesinde daha görüşürüz, açlık ve susuzluk bekliyorum bakalım bu sefer.

:D :D Tamam abi.
« Son Düzenleme: 16.11.2020 15:41 Dmitri »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok