Şöyle bir durum var, çevrenizde gördüğünüz realistik dünyayı tamamiyle role uyarlayamazsınız, tüm roller için geçerli bu. Kastını anlıyorum, "altı üstü bir ev soyuyorum tüm departman geliyor" gibi bir durumdan şikayetleniyorsun. Fakat durum şöyle, ihbar gönderildikten sonra departmanın tek görevi seni suçüstü yakalayıp eylem henüz yapılırken eyleme son vermektir. Normal şartlarda bir polis ekibinin bile seni suçüstünde görmesi üç-dört ve daha fazla ekip aracının kaçırabilme şüphesiyle sana yönelmesi çok normal.
Ek olarak seninle rol de yaptım, sicil kaydının bilincinde olman güzel fakat bunu role dökmeden, korkusuzca bir suç makinesi rol modellemesiyle rol ortamında görünürsen ne hizmeti için özel bir ücret ödemediğin avukatlar ne de normal polis memurları senin için ter dökecektir. Bu gerçekte de böyledir, illegal bir hayatı benimsemiş insanlar suça sarılmazlar, suçu gizlemeye ve yakalanmamaya çalışırlar. Dolayısıyla kurgu ve planlama konusuna gelecek olursak, temelini buna dayandırarak bir role başlamalısın. Burada her yapılan rolün bir çerçevesi ve kaideleri olduğunu, realiteden kopmamanız gerektiğini unutmamanı öneririm.
Her rolün paydaşları vardır ve bu paydaşlar için roller biçilmiştir, nasıl bir illegal yakalanmamak üzerine plan yapıp suç işliyorsa, legal rol yapısı olan polis departmanı da suçu yakalamakla görevli. Sadece bir hırsız için ASU birimi bile harekete geçebilir, inan bana. Özellikle söz konusu karşı tarafın şikayeti ya da hırsızlık rolünde bulunan kişinin polisten kaçması söz konusuyla. Çünkü bir süre sonra realitede bile sen bir hırsız değil "sen polisten kaçan, topluma tehlike arz eden bir suçlu" olarak varsayılırsın ve bu şekilde harekete geçer departman dediğin kurum. Dolayısıyla illegal bir karakter canlandırırken rol amacını "suç için yaşamak değil" "yaşamak için yakalanmadan suç işlemek" mentalitesine çevirmeni öneririm. Bu rol ortamını ve rollerini paylaştığın paydaşları anlamanda çok daha aydınlatıcı olacaktır.