Konu: Otomatik CK Sistemi  (Okunma sayısı 1195 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 05.08.2020 16:56
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 05.08.2020 16:56
Daha mantıksız ve sürdürülemez çok az öneri görmüştüm. Harika roller yaptığınız karakterinizi size göre eften püften sebepten birisi CK etse normal karşılayacağınızı bilsem belki bu önerinizi desteklerdim.

Desteklemiyorum.

Ben de sizin kadar hard-rp de oynamasına rağmen CK yı , isim değiştirmeyi göze alamayıp OOc olarak bu derece karakterinin ismine bağlanan , kendisinin iddia ettiği şeyin o kadar önyargılı ve mantıksız olduğunu göremeyip karşı tarafa önyargılı bir şekilde mantıksızca görüş bildireni görmemiştim. "Eften püften" sebepten CK olma diye de bir olay yok ," eften pütften" sebeple ateş açılması DM ye giriyor , bu kuralın kalkması gerektiği zaten söylenmedi?

Kesinlikle katılmıyorum.
Kişinin Fear RP yapması sonucunda ona göre rol izlenimi izliyor zaten karşısındaki kişi ve Fear yapan kişi CK olmamış olsa bile gözden fazlasıyla düşüyor. Ayrıca:
/do Eğer kişi bir daha böyle ..... hâmlesinde bulunursa CK edeceğim, kabul ediyor musunuz?
Gibi alternatifler var.
Amacınız birini CK etmeye yönelik veya psikopat karakter yönetmeniz gerekmekte...
..ki üstte dediğim gibi alternatif do kanalından soru sorma yolları var, böylelikle sebepler ortadan kalkar.

Saçmalık, desteklemiyorum.

Neresi saçmalık? Sebep göstermeden saçmalık demek daha büyük bir saçmalık dostum. De ki şundan şundan saçmalık , defalarca vurulmasına rağmen karakterin hala ortada dolanması çok mu mantılı ve realistic?
Bir karakteri izin almaksızın banlatmak saçmalık.

Yani sence bir karakterin ateşli silahla defalarca vurulmasına rağmen hala ortada dolanması hayatta olması mantıklı yani? Ne diyeyim , bu da bir görüş...
O zaman ERP rollerinde de izin alınmamalı, tecavüz etmek adına kişiye OOC soru sorulması saçmalık (Senin bakış açından bakarak yazıyorum.)

/do dan istediğin kadar "bir daha ... yaparsa CK edeceğim kabul mu?" diye sorabilirsin , kolay kolay kimse kabul etmeyecektir , aslında bu sorunun cevabını buradaki desteklemiyorum cevaplarından da çıkarmak mümkün , kimse karakterinin isminden vazgeçmek istemiyor o yüzden desteklemiyorsunuz , durum böyleyken o dediğin soruya kim "kabul" der veya izin verir? No sense. Bahsettiğin tecavüz rolü , çok fazla süistimal edilebilen ooc olarak kendini tatmin etmek isteyen bazı tiplerin süistimal ettiği bir şey olduğu için bunu bu bahsettiğimiz şeyle karıştırmamak gerek. Ooc olarak iletişimin olmaması gerektiğini zaten savunmuyorum , olayı farklı yere çekmişsin.

Saçmalık, desteklemiyorum.

Neresi saçmalık? Sebep göstermeden saçmalık demek daha büyük bir saçmalık dostum. De ki şundan şundan saçmalık , defalarca vurulmasına rağmen karakterin hala ortada dolanması çok mu mantılı ve realistic?

sırf gerçekçi olsun diye karakterimizden vazgeçmemiz de saçmalık bence. ne de olsa tadını çıkarmaya çalışıyoruz, gerçek bir hayat oluşturmuyoruz

"sırf" demeni anlayamadım , hard rpde oynuyoruz yanılmıyorsam değil mi? En temel özelliği gerçekçilik olan bir tarz , gerçekçi olması açısından dağa taşa çarparak araba sürmek yasak , durduk yere vurmak yasak, ateş etmek yasak, bunny yapmak yasak vs. O zaman zevkine oynuyoruz diye millet birbirine sebepsiz dalsın , ateş etsin , tüm diğer gerçekcilik için konmuş kuralları ihlal etsin? Anlayamıyorum dostum düşünce tarzınızı , dediğin gibi bir oyun oynuyoruz bırak karakterin limite ulaşınca ölsün kabullen bunu , at NC ni başka karakter şekillendir bundan neden gocunuyorsunuz ki?
« Son Düzenleme: 05.08.2020 17:01 Dmitri »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 05.08.2020 16:59
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 05.08.2020 17:17
Daha mantıksız ve sürdürülemez çok az öneri görmüştüm. Harika roller yaptığınız karakterinizi size göre eften püften sebepten birisi CK etse normal karşılayacağınızı bilsem belki bu önerinizi desteklerdim.

Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 05.08.2020 17:20
önerinizin suistimale çok açık olduğunu düşünüyorum. aynı kişi 5-6 dk içerisinde 3 kere sizi düşürdü diyelim. ck olacaksınız ve sinirlenip şikayet açacaksınız. böyle böyle şikayetler yığılacak ve görevlilere anlamsız bir yük eklenecek. şuanki sistemde mantıklı bir sebep olmadığı sürece ck izni verilmiyor ki doğrusu da böyle, o yüzden önerinizi desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 05.08.2020 17:26

Desteklemiyorum.

Bu yoruma katılıyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 05.08.2020 17:43
Destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 05.08.2020 17:53
önerinizin suistimale çok açık olduğunu düşünüyorum. aynı kişi 5-6 dk içerisinde 3 kere sizi düşürdü diyelim. ck olacaksınız ve sinirlenip şikayet açacaksınız. böyle böyle şikayetler yığılacak ve görevlilere anlamsız bir yük eklenecek. şuanki sistemde mantıklı bir sebep olmadığı sürece ck izni verilmiyor ki doğrusu da böyle, o yüzden önerinizi desteklemiyorum.

Şuanda da DM şikayetleri , çatışma brawl kurallarına uymama şikayetleri açılıyor , aynı şey.

Desteklemiyorum.

Ben de sizin kadar hard-rp de oynamasına rağmen CK yı , isim değiştirmeyi göze alamayıp OOc olarak bu derece karakterinin ismine bağlanan , kendisinin iddia ettiği şeyin o kadar önyargılı ve mantıksız olduğunu göremeyip karşı tarafa önyargılı bir şekilde mantıksızca görüş bildireni görmemiştim.

Hard RP oynuyor olmam, bir oyun oynadığım gerçeğini değiştirmiyor. VCPD bünyesinde rol yapıyorum ve o kadar dandik sebeplerden çatışmaya girmek zorunda KALIYORUZ ki, bu benim karakterimin 1-2 ayda bir değişmesine sebep olur. Ben karakterimden vazgeçemeyecek birisi değilim zira 7 aylık karakterim yalnızca bir kez yere düşürüldü(rol ile).

Sizin farkına varmak istemediğiniz nokta rol yaptığınız herkesin kusursuz rol yapmaması. Bu kadar ciddi bir sistemin olmasını Hard RP kafasında takılan birisi bile istemez. Eğer böyle olacaksa açlık barı, susuzluk barı, tuvalet ihtiyacı barı, uyku barı ekleyelim ve oyunu Sims Andreas Multiplayer'a çevirelim.

Biraz ofansif konuşmuşsunuz, o şekilde yanıt veriyorum size. İsim değiştirmeyi göze alırım, fakat bu kadar sık isim değiştirmek benim karakterimi kendime özgü kılmaz. Filmlerden özenip karakter oluşturan kişilerden de farkım kalmaz. Zira 1-2 ayda karakterin yapısı ve rolleri anca oturur, sonra da CK olurum. Şu an canlandırdığım karakterin bile onlarca kusurlu/eksik kısmı varken, istemediğim sebepten karakterimin CK olmasını neden kabul edeyim? Bir karakter oluşturmak tanıtıma karakterin özelliklerini yazıp paylaşmaya benzemiyor, sizin düşüncenizde bu varsa onu ben bilemem.

Bir diğer konu, ön yargılı olmam kadar normal bir şey yok. Zira ben karakterimin ölmesini istemiyorum kardeşim. Eğer içinde bulunduğum rol gerçekten karakterimin sonunu getirecekse zaten ben izin verir CK ettiririm karakterimi. Buna neden sistemin karar vermesine müsade edeyim?

Bu kadar mantığa düşkünseniz bu da benim önerimdir;
Açlık barı, susuzluk barı eklensin. Uzun süre duş almayan karakterler hasta olsun. Her gün girip ilaçlarını kullanmayan hastalar ölsün. Oyuna girip su içmeyen karakterler susuzluktan ölsün. Tecavüz rollerinde izin kalksın, deli rolü yapıp önümüze geleni CK edebilelim, tecavüz edebilelim. Her şeyi sisteme dökelim, karakterlerimizi bu bilinçle yönetelim. Arabalarımız ara sıra bozulsun, bunun da sistemini yapalım. Role gerek yok, sistem ara sıra otomatik bozsun. Polis karakterlerin akademisini gerçekten bir yıla yakın yapalım. Bir yıldan önce mezun olmak, Memur II olmak olmasın. VIP kalksın. Sen durduğun yerden reklam verebiliyorsun ben neden veremiyorum? Saçma. Karakterlerimiz spor yapmazlarsa kilo alsınlar. Günde yarım saat egzersiz yapmayan karakterlerin obez olma ihtimalleri artsın. PayDay kalksın, saçmalığa bak durduk yere maaş alıyoruz? Karakterler yatağa girip uyumadan Q atamasın. Ne o öyle sağda solda /q atmak? Saçmalık. Adminler diye bir şey olmasın, gerçek hayatta admin mi var?

Biraz mübalağa yaparak yukarıdaki öneriyi yazdım. Bunu sizden "saçma" diye geçiştirmeden savunmanızı bekliyorum.

Öncelikle ofansif konuşmayı başlatan "daha mantıksız ve sürdürülemez çok az öneri görmüştüm" diyerek sizsiniz. Önerilere saygılı bir şekilde neden saçma bulduğunuzu yazmak yerine direkt "saçmalık , daha az saçmasını az gördüm" gibi aşağılayıcı yaklaşırsanız aynı şekilde cevap almanız doğal bir durum.( Bkz : 9. Sınıf Fizik Etki-Tepki) Önyargılı olmayı da "en doğal hakkım olarak" savunmanız çok ilginç , önyargı ancak ve ancak sizinle karşı taraf arasındaki iletişim kanalında ki doğal gürültüyü gereksiz arttırarak iletişimi engeller. Önce anlayıp üstünde düşünmek varken direktman vücutta hormonal sistemin akla gelen "karakterin ölümü" düşüncesi ile oluşturduğu değişikliklere kapılıp " bu ne yahu , böyle şey mi olur" tarzı çıkışlar modern homo saphiense yakışmamaktadır.

Ben oyunu %100 realisticleştirelim demedim farkındaysanız , eğer öyle olsaydı zaten 3 veya 5 vurulma hakkı olsun demez ilk vuruluşta olsun derdim ki bu evet çok saçma olurdu. Ben bunun oyun oldugunun gayet farkındayım ama siz hard-rp mantığından çıkmış karakterinize ooc aşk beslemeye başlamışsınız gibi görünüyor (sadece sizin adınıza değil buradaki diğer kişilerden de bahsediyorum) bu bence pek sağlıklı bir ruhsal durum değil. Oyunun %100 gerçekçi olamayacağını doğası gereği yıllardır mantık ve felsefe ile uğraşan ben dahil herkes gayet iyi biliyor. Bahsedilen şey "olabildiğince ve dozunda" gerçekçileştirmek. Bilmem anlatabiliyor muyum? Eğer siz gelip "evet belki olabilir ama VCPD mensupları için 3 5 sayısı az gelir , işte biz şu kadar çatışmaya giriyoruz şöyle oluyor boyle oluyor en az ... sayı kadar olması gerekir veya sivillere oranla 3 katı 5 katı olması gerekir" deseydiniz sizi gönülden kutlar bu mantıklı söyleminizden dolayı sizi alkışlardım ama siz sırf kendi açınızdan bakıp bahsettiğim sistemi "üzerinde oynama yapılamayacak modifiye edilemeyecek Tanrı emri" gibi muamele yapıp "bundan daha az saçma ve sürdürülemez çok şey gördüm" gibi önyargılı ve anlamsız bir çıkış yapmayı seçtiniz. İroni amaçlı altta sıraladığınız özelliklerden gayette eklenebilecek olanlar var "susuzluk barı" , "arabanın fazla km yaptığında arıza çıkarması ve tamirci çağırma gerekliliği" gibi şeyler gayette güzel olabilir , ironi amaçlı yazdıklarınızı dahi oturup sakin kafayla düşünmediğiniz için ironi için uygun oldugunu dusunuyorsunuz. Yeni fikirlere açık olmayı deneyin , iyi gelir. Diğer bahsettiğiniz tecavüz vs gibi ooc amaçlarla suistimal edilebilecek şeylerin yasak olmaması konusu ise apayrı şeyler burada samandan adam hatasına düşüyorsunuz.

Tüm yazdıklarınızdan açıkça öğrenebilirim ki, sağlam rol yapmayı karaktere aşık olmak, sistem olmadan da bir şeyleri kendi elinle yapmayı da rolsüzlük olarak görüyorsunuz  ::)

Arabamın bozulması için sisteme gerek yok, bakımı geldiğinde kendim götürürüm. Böyle bir öneriye bu kadar insanın "saçma" demesi, bence kendimizi değil de sizin kendinizi sorgulamanızı gerektirir. Zira başlı başına bu ortama uymayacak bir öneriyi gayet mantıklıymış gibi servis ettiğiniz zaman insanlar benim gibi sayfalarca yazı yazmak yerine tek yorumla geçiştiriyor. Ayrıca ben ilk yorumda karakterimle rol yapmayı sevdiğim ve ölmesini istemediğim için bu öneriyi desteklemediğimi söyledim.

Ayrıca bana ithafen yazdığınız yorum için konuşuyorum; bu tarz bir öneriye karşı ön yargılı olmam kadar normal bir şey yok demek istedim. Karakterimin sistem tarafından verilen kararla ölmesini istemiyorsam (ki tıpkı bu düşüncede olan diğer oyuncular gibi) bunu sayfalarca açıklama yazmaya gerek duymadan belirtmem gayet normal.

Daha fazla yorum yapmama gerek yok. Haftalık karakterlerle rol yapılması zevkli olsaydı desteklerdim. Bazı karakterlerin uzun ömürlü olması gerek. Desteklemiyorum.

Uzun ömürlü konusuna cevap verdim duvarla paslaşmana gerek yok. Rolsel arabaya binmek için arabaya da ihtiyacın yok :) Hiç bir şeye ihtiyacın yok , "text bazlı role-play"e davet ediyorum seni. Bundan sonra tutuklama yaparken kişiyi üstüne atlayarak yere düşürme , kelepçe takma , rolsel olarak tak kelepçeni :) Bkz : Çokluk yanılgısı. Hitler Stalingradı biraz daha elinde tutsa kısa süre sonra Moskovayı ele geçirip savaşın gidişatını değiştirerek avrupanın çoğunu ele geçirecek ve şuan muhtemelen aryan ırkcısı olacaktı Avrupanın çoğu ve aryanların "üstün ırk" olduğunu iddia edecekti. Bkz : Felsefeyi Terk Eden Osmanlı

https://writingcooperative.com/how-text-based-role-playing-made-me-a-better-writer-f096f32431fb
« Son Düzenleme: 05.08.2020 17:59 Dmitri »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 05.08.2020 18:01
Tüm oyuncular gibi, senin gibi davranıyoruz. Senin önerini aşağılamıyor ya da alaya almıyoruz. Saçma geliyorsa tıpkı senin gibi yorum yapıyoruz. Alakasız konulardan örnek göstererek insanlara hakaret etmen hoş değil. Saman adam bakınızı, homo sapiens örneği,  nöroloji doktoru vb.

İyi günler
« Son Düzenleme: 05.08.2020 18:16 Wrix »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok