Daha mantıksız ve sürdürülemez çok az öneri görmüştüm. Harika roller yaptığınız karakterinizi size göre eften püften sebepten birisi CK etse normal karşılayacağınızı bilsem belki bu önerinizi desteklerdim.
Desteklemiyorum.
Ben de sizin kadar hard-rp de oynamasına rağmen CK yı , isim değiştirmeyi göze alamayıp OOc olarak bu derece karakterinin ismine bağlanan , kendisinin iddia ettiği şeyin o kadar önyargılı ve mantıksız olduğunu göremeyip karşı tarafa önyargılı bir şekilde mantıksızca görüş bildireni görmemiştim. "Eften püften" sebepten CK olma diye de bir olay yok ," eften pütften" sebeple ateş açılması DM ye giriyor , bu kuralın kalkması gerektiği zaten söylenmedi?
Kesinlikle katılmıyorum.
Kişinin Fear RP yapması sonucunda ona göre rol izlenimi izliyor zaten karşısındaki kişi ve Fear yapan kişi CK olmamış olsa bile gözden fazlasıyla düşüyor. Ayrıca:
/do Eğer kişi bir daha böyle ..... hâmlesinde bulunursa CK edeceğim, kabul ediyor musunuz?
Gibi alternatifler var.
Amacınız birini CK etmeye yönelik veya psikopat karakter yönetmeniz gerekmekte...
..ki üstte dediğim gibi alternatif do kanalından soru sorma yolları var, böylelikle sebepler ortadan kalkar.
Saçmalık, desteklemiyorum.
Neresi saçmalık? Sebep göstermeden saçmalık demek daha büyük bir saçmalık dostum. De ki şundan şundan saçmalık , defalarca vurulmasına rağmen karakterin hala ortada dolanması çok mu mantılı ve realistic?
Bir karakteri izin almaksızın banlatmak saçmalık.
Yani sence bir karakterin ateşli silahla defalarca vurulmasına rağmen hala ortada dolanması hayatta olması mantıklı yani? Ne diyeyim , bu da bir görüş...
O zaman ERP rollerinde de izin alınmamalı, tecavüz etmek adına kişiye OOC soru sorulması saçmalık (Senin bakış açından bakarak yazıyorum.)
/do dan istediğin kadar "bir daha ... yaparsa CK edeceğim kabul mu?" diye sorabilirsin , kolay kolay kimse kabul etmeyecektir , aslında bu sorunun cevabını buradaki desteklemiyorum cevaplarından da çıkarmak mümkün , kimse karakterinin isminden vazgeçmek istemiyor o yüzden desteklemiyorsunuz , durum böyleyken o dediğin soruya kim "kabul" der veya izin verir? No sense. Bahsettiğin tecavüz rolü , çok fazla süistimal edilebilen ooc olarak kendini tatmin etmek isteyen bazı tiplerin süistimal ettiği bir şey olduğu için bunu bu bahsettiğimiz şeyle karıştırmamak gerek. Ooc olarak iletişimin olmaması gerektiğini zaten savunmuyorum , olayı farklı yere çekmişsin.
Saçmalık, desteklemiyorum.
Neresi saçmalık? Sebep göstermeden saçmalık demek daha büyük bir saçmalık dostum. De ki şundan şundan saçmalık , defalarca vurulmasına rağmen karakterin hala ortada dolanması çok mu mantılı ve realistic?
sırf gerçekçi olsun diye karakterimizden vazgeçmemiz de saçmalık bence. ne de olsa tadını çıkarmaya çalışıyoruz, gerçek bir hayat oluşturmuyoruz
"sırf" demeni anlayamadım , hard rpde oynuyoruz yanılmıyorsam değil mi? En temel özelliği gerçekçilik olan bir tarz , gerçekçi olması açısından dağa taşa çarparak araba sürmek yasak , durduk yere vurmak yasak, ateş etmek yasak, bunny yapmak yasak vs. O zaman zevkine oynuyoruz diye millet birbirine sebepsiz dalsın , ateş etsin , tüm diğer gerçekcilik için konmuş kuralları ihlal etsin? Anlayamıyorum dostum düşünce tarzınızı , dediğin gibi bir oyun oynuyoruz bırak karakterin limite ulaşınca ölsün kabullen bunu , at NC ni başka karakter şekillendir bundan neden gocunuyorsunuz ki?