Konu: Otomatik CK Sistemi  (Okunma sayısı 1201 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.08.2020 15:50
Merhaba herkese , bildiğiniz gibi CK etme olayı çok sınırlı , birlikten çıkma olayı hariç kişiyi CK edebilmek için kaçırılma vb durumlarda kişinin hiç fear rp yapmaması gerekiyor anca o zaman yönetim tarafından ck izni verilebiliyor , aksi takdirde kişi 10 defa da silahla vurulsa 20 defa da vurulsa CK olmuyor - kendi izin vermedikçe - ki roleplay aleminde çoğu kişi buna coğu zaman yanaşmıyor yaptığı isme verdiği değerden dolayı.

Bu durum benim düşünceme göre oyundan gerçekçiliği çok fazla düşürüyor. Benim önerim yönetim tarafından bir sayı belirlensin , örneğin 3 , 3 defa silahla "aynı kişi tarafından güvenli bölge dışında sistemsel düşürülen kişi 3. düşmede otomatik olarak CK olsun ve NC atması gereksin. Tabi bu sayı 5 te olabilir yönetimin insiyatifinde ama 5 ten fazla da olursa yine realistic olmaz gibi geliyor. 

2 Türlü de olabilir , ya aynı kişi tarafından maximum 3 defa düşürülme zorunluluğu ya da toplamda kim tarafından olursa olsun 10 defa gibi daha fazla maximum sayı gerektiren bir limit olabilir.

Sonuç olarak bunun oyuna çok daha gerçekcilik getireceğini , kişilerin şimdiki kadar kolay silahlı çatışmalara giremeceyeceğini , husumet başlatamacayaklarını , girdiklerinde ve başlattıklarında ise bunun bedelini "vurulma haklarından" düşerek ödeyeceklerini bilecekleri bir ortam yaratacağını düşünüyorum.. 

Akla gelecek muhtemel endişe : "DM yi arttırır mı?" Bence arttırmaz ve arttırmamalı çünkü , DM hala yasak olacak ve DM ile yaralanan bir kişi bunu şikayet edip durumu tespit ettirdiğinde "vurulma hakkı iadesi" yapılabilir. Aksine DM ihlalinde azalma bile görülebilir çünkü kişiler alacakları cevaptan çekinip (çünkü artık yerde yat ve kalk normal devam et sistemi olmayacak) yapacakları ihlalden vazgeçebilirler.

Saygılar :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 05.08.2020 16:29
Saçmalık, desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 05.08.2020 16:31

Neresi saçmalık? Sebep göstermeden saçmalık demek daha büyük bir saçmalık dostum. De ki şundan şundan saçmalık , defalarca vurulmasına rağmen karakterin hala ortada dolanması çok mu mantılı ve realistic?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 05.08.2020 16:34

Neresi saçmalık? Sebep göstermeden saçmalık demek daha büyük bir saçmalık dostum. De ki şundan şundan saçmalık , defalarca vurulmasına rağmen karakterin hala ortada dolanması çok mu mantılı ve realistic?
Bir karakteri izin almaksızın banlatmak saçmalık.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 05.08.2020 16:36

Yani sence bir karakterin ateşli silahla defalarca vurulmasına rağmen hala ortada dolanması hayatta olması mantıklı yani? Ne diyeyim , bu da bir görüş...
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 05.08.2020 16:37

sırf gerçekçi olsun diye karakterimizden vazgeçmemiz de saçmalık bence. ne de olsa tadını çıkarmaya çalışıyoruz, gerçek bir hayat oluşturmuyoruz
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 05.08.2020 16:38
Yani sence bir karakterin ateşli silahla defalarca vurulmasına rağmen hala ortada dolanması hayatta olması mantıklı yani?
evet.sonuç olarak bir oyun oynuyoruz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 05.08.2020 16:39
Kesinlikle katılmıyorum.
Kişinin Fear RP yapması sonucunda ona göre rol izlenimi izliyor zaten karşısındaki kişi ve Fear yapan kişi CK olmamış olsa bile gözden fazlasıyla düşüyor. Ayrıca:
/do Eğer kişi bir daha böyle ..... hâmlesinde bulunursa CK edeceğim, kabul ediyor musunuz?
Gibi alternatifler var.
Amacınız birini CK etmeye yönelik veya psikopat karakter yönetmeniz gerekmekte...
..ki üstte dediğim gibi alternatif do kanalından soru sorma yolları var, böylelikle sebepler ortadan kalkar.

Yani sence bir karakterin ateşli silahla defalarca vurulmasına rağmen hala ortada dolanması hayatta olması mantıklı yani? Ne diyeyim , bu da bir görüş...
O zaman ERP rollerinde de izin alınmamalı, tecavüz etmek adına kişiye OOC soru sorulması saçmalık (Senin bakış açından bakarak yazıyorum.)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 05.08.2020 16:49
Sonuç olarak oyun oynuyoruz. Realistik olacak diye karakterimizin hayatına(biz veya yönetim izin vermeden) sistemsel olarak son verilmesi saçma.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 05.08.2020 16:53
Daha mantıksız ve sürdürülemez çok az öneri görmüştüm. Harika roller yaptığınız karakterinizi size göre eften püften sebepten birisi CK etse normal karşılayacağınızı bilsem belki bu önerinizi desteklerdim.

Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok