Konu: [19.05.2020-Dagoberto_Barsche] Fear RP- Yaralı kural ihlali-Yetersiz Rol bilgisi  (Okunma sayısı 501 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#20 - 19.05.2020 20:41
Merhabalar, olaylara şahit olduğum için bir kaç konuya aydınlık getirmek isterim. Şimdi olay şöyle oluyor kişilerin birlik üyelerinden biri geliyor dalga geçiyor onu yolluyoruz sonrasında Leonardo Capone geliyor onu da yolluyoruz hiç bir silah kullanmadan ardında kişiler geliyor 4 araba sen bana nasıl sen dersin diyerekten tarıyorlar. Öncelikle ek açıklamaya eklediğin ss de bizim orada sadece bir kısmımız ss lerde çıkmış 8-9 kişinin mekanının önünde tek başınıza kişilere Bekleyin, görüşücez tarzı şekilde tehdit etmen Fear-Rp değil de mekanımıza gelmiş olduğunuzda size racon kesemezsiniz demiş olunması mı fear rp ? sen demiş olunması mı fear-rp? Kişiler sen bana nasıl sen dersin bilmem neresine koyduğum diyerek ateş etmişlerdir bunun ismi DM ve Non-Rp değil midir ? Tek başına bir birliğin mekanında kalabalığa karşı bekleyin görüşücez demek Fear-RP değil midir ?

Dün gerçekleşen role esasen o cümlede inşallah şehirde silah kullanır, kuralları çiğner de bunu bi vururlar denmek isteniyor, bunun kimsenin arkasında saklanmak ile ismini kullanmak ile bir alakası  var mıdır ?  Peki, Sen masanın yeni üyesisin sen bilmezsin ben o masadan çok adam gönderdim şekildeki konuşmaların manası nedir  ? Siz ateş etmeye başladığınızda birlik üyelerinin çoğu silahlıydı dostum, karşılık verilmedi. Rolde geriye düşersem silahla öne çıkarım kafasından çıkın. Ben bir kural ihlali göremiyorum. İyi günler, kolaylıklar dilerim.

Roleplay yapıyoruz değil mi? Sen gerçekte kafana silah dayandığında veya ölüm tehdidi ile karşılaştığında "İnşallah vururlar da kuralı ihlal etmiş olurlar mı" diyorsun? Ölüm korkusu ne bilmiyorum biliyor musunuz ama bu nasılsa CK izni vermeyiz sistemsel vursunlar yerde yatalım sonra kalkar devam ederiz mantığından başka bir şey değil. Ölüm korkusu olan hiç kimse bırakın da vursunlar veya hadi vurunda görelim tarzı bir konuşmanın içerisine giremez.

#21 - 19.05.2020 20:48
Merhabalar, olaylara şahit olduğum için bir kaç konuya aydınlık getirmek isterim. Şimdi olay şöyle oluyor kişilerin birlik üyelerinden biri geliyor dalga geçiyor onu yolluyoruz sonrasında Leonardo Capone geliyor onu da yolluyoruz hiç bir silah kullanmadan ardında kişiler geliyor 4 araba sen bana

Öncelikle kimsenin sizinle dalga geçtiği yok,adam reklam veriyor araç satıyor çağırıyorsun yanına sonra adamın teklifini beğenmeyip pataklıyorsun,sonra ben geliyorum "niye böyle yaptınız? Olay ne?" diye sormaya geliyorum ki bu en doğal hakkım çünkü o patakladığınız kişi ic olarak bana çalışan biri.Bana sarf ettiğiniz onlarca hakareti yuttuğum için bana sıkamadınız,sizin gibi rol bilmemezlik yapmayıp tek başıma iken racon kesmedim alttan alıp rolümü bitirdim.İşte bu yüzden bana karşı silah kullanamadınız.

Ek olarakta ben birlikteki üst bir yetkiliye durumu bildiriyorum oda sizinle "Neden böyle şeyler yapıyorsunuz?" anlamında sorular sormaya geliyor aynı şekilde sayıca üstün olmamıza rağmen onada sallayıp duruyorsunuz.Sonrada mermiyi yediğiniz zaman "Capone geldi sıkmadık" Ulan orda fear yapıp alttan almasam sıkmayacak mıydınız? Alllaha şükür yıllardır bu platformdayım böyle basit kışkırtmalara ic olarak düşüp fear ihlali yapıp kendimi vurdurtmuyorum sizin gibi rol bilmezlere.Siz zaten rol kavramını benimsemiş olsaydınız karşınızda kaç silahlı adam var,hayla sizin tabirinizle "RACON" kesmeye kalkmazdınız.Diyeceklerim bu kadar,daha fazla yazıp sizin gibiler yüzünden yine susturma yemek istemiyorum çünki daha ağır şeyler yazıcağım bu gidişle.

#22 - 19.05.2020 20:54

Şu role bi bak gözlerin varsa kardeşim atmışsınız tanıtımınıza,en ufak bile bir diklenmem var mı size karşı? Rolde bile adamımı kusurlu buluyorum yanlış diyorum yaptığı. Kusura bakmayında sizin gibilerine laf yetiştirmekten gına geldi soğudum artık illegal rol yapmaktan. Dakka başı agresif rol sergiliyorsun birde üste çıkmaya çalışıyorsun.Siz varya sizle muhattap bile olunmaz.

Ek olarak rolde yazmışsın, "sıradan bir galericide olsam o tekliften dolayı yine dayağımı yemişti" diye senin mantıklı,aklınla hareket ederek rol yaptığını falanda sanmıyorum ulan bir insan teklif yapıldı diye birini niye döver? Teklifi yapar adamın malı sonuçta ister al ister alma seni al veya alma diye zorluyor mu adam? İşine geliyorsa teklifi kabul edersin,gelmiyorsada reddeder geçersin.Adamı pataklamakta ne oluyor? Gerçek hayatta her teklif verene memnun olmadığın zaman tekme tokat dalıyor musun sen?
« Son Düzenleme: 19.05.2020 20:58 CAPONE »

#23 - 19.05.2020 21:09
Şimdi öncelikle bu olayın OOC olarak sizi neden rahatsız ettiğini ben anlayabilmiş değilim.Bunun bir oyun olduğunu çok çabuk unuttuğunuz ve IC olayları OOC karakteriniz ile bağdaştırdığınız çok açık şekilde ortada.Birliğim adına eklemek istediklerimi kafa karıştırmıyıcak şekilde aşşağıya madde madde bırakıcam.

1- İlk başta tek başınıza gelip 5-6 kişinin arasında tehtid edip elinizi kolunuzu sallayarak gidebiliyorsanız bu bizim DM'den uzak durmamız ve dün gece yapılan Konsey rolü sebebi ile birlikte birliğimizin gidişatını düşünerek elden geldiğince düşmanlık/çatışam rollerinden uzak durmak istememizden kaynaklıdır bunu bildireyim.

2- Bana yetersiz rol bilgisi sebebi ile şikayet eden kişiler "Mafya" birliği altında bildiğimiz eşkiya rolü yapıyor.2020 senesinde hangi mafyanın şehirin göbeğinde,Hapishan'nin dibinde ve Departman binasına çok yakın mesafede bahsettiğiniz gibi 4 arabada kafadan 4 kişi desek 16 kişi ile gelerek silah patlattığı görülmüş ? Ben sizi karşımda realistik mafya rolü yapan birisi olarak gördüğümden silah çekiceğinizi pek düşünmedim ve bu rolleri ona ithafen sürdürdüm,ama baktığım zaman yetersiz rol bilgisi gösteren kişiler bizzat sizlersiniz.

3-3 kişi haricinde kimsenin Silah çekme emotesi vermemesine rağmen ben bu durumu "Olay uzamasın" diye düşünerek ne şikayete döktüm ne herhangi bir harekette bulundum ancak madem olayların uzaması isteniyor ben bunu farklı bir şikayet altında elbette devam ettiricem.

4-Yönetimi kandırmaya çalışmanın hiç bir alemi yok kendi attığınız SS'de de görüldüğü üzere 25-30 kişi kesinlikle değilsiniz 4 Araç gelmişsiniz 4 Araçta Max oturabilecek kişi sayısı 16'dır eğer hala ısrar ediyorsanız görmedim ama Car Surfing yöntemi ile oraya geldiniz yanlışım mı var ?

5-Burada birlik üyemin/arkadaşımın OOC sicilini ifşa ettiğiniz için sizi bütün sunucu ayakta alkışlamıyıcak,kimsenin sicili sizi ilgilendirmiyor ve kimsenin rol bilgisini sorgulamak size yani oyunculara düşmüyor.Yönetim yetersiz rol bilgisi görse bunca olayın içine giren BARNABAS birliği üyelerinin tamamını "Yetersiz rol bilgisi" kapsamında sunucudan uzaklaştırırdı.

Bu konu hakkında birlik üyelerimden özellikle ricam şudur ki kişiler ile hiç bir şekilde birebir tartışmaya girip cevap vermenizi istemiyorum.Yönetim haklıysakta haksızsakta gerekeni yapacaktır.

#24 - 19.05.2020 21:09
Merhabalar, olaylara şahit olduğum için bir kaç konuya aydınlık getirmek isterim. Şimdi olay şöyle oluyor kişilerin birlik üyelerinden biri geliyor dalga geçiyor onu yolluyoruz sonrasında Leonardo Capone geliyor onu da yolluyoruz hiç bir silah kullanmadan ardında kişiler geliyor 4 araba sen bana

Öncelikle kimsenin sizinle dalga geçtiği yok,adam reklam veriyor araç satıyor çağırıyorsun yanına sonra adamın teklifini beğenmeyip pataklıyorsun,sonra ben geliyorum "niye böyle yaptınız? Olay ne?" diye sormaya geliyorum ki bu en doğal hakkım çünkü o patakladığınız kişi ic olarak bana çalışan biri.Bana sarf ettiğiniz onlarca hakareti yuttuğum için bana sıkamadınız,sizin gibi rol bilmemezlik yapmayıp tek başıma iken racon kesmedim alttan alıp rolümü bitirdim.İşte bu yüzden bana karşı silah kullanamadınız.

Ek olarakta ben birlikteki üst bir yetkiliye durumu bildiriyorum oda sizinle "Neden böyle şeyler yapıyorsunuz?" anlamında sorular sormaya geliyor aynı şekilde sayıca üstün olmamıza rağmen onada sallayıp duruyorsunuz.Sonrada mermiyi yediğiniz zaman "Capone geldi sıkmadık" Ulan orda fear yapıp alttan almasam sıkmayacak mıydınız? Alllaha şükür yıllardır bu platformdayım böyle basit kışkırtmalara ic olarak düşüp fear ihlali yapıp kendimi vurdurtmuyorum sizin gibi rol bilmezlere.Siz zaten rol kavramını benimsemiş olsaydınız karşınızda kaç silahlı adam var,hayla sizin tabirinizle "RACON" kesmeye kalkmazdınız.Diyeceklerim bu kadar,daha fazla yazıp sizin gibiler yüzünden yine susturma yemek istemiyorum çünki daha ağır şeyler yazıcağım bu gidişle.
Hocam öncelikle şunu söylemek istiyorum bana karşı tutumun kalbimi kırdı, sizinle veya birliğiniz ile bir alıp veremediğimiz yok, olamaz da zaten. Şuan ki üslubunuza sebebiyet verdiği öfkenizin nedenini de özelden bildirin elimizden geldiğince halletmeye çalışalım. SS'lerde benim karar vermek gibi bir konumum yok ama sizin yaptığınız dışında hiç bir Fear-Rp ihlali göremiyorum, indirdiğiniz moddan kaynaklı olarak o duman çıktığı çok açık ortada değil mi sizce de ? Her şeye Ben yaptırmadım Ben ettirmedim şeklinde yaklaşmanız çok yanlış siz 4 araba geldiğinizde bizden size en ufak bir tehdit yokken siz tek başınıza bizi tehdit ediyorsunuz. Siz bize silah sıktığınızda neden silah çekmedik peki biraz düşünün ? Kişilerin OOC üsluplarının incelenmesini istiyorum.

#25 - 19.05.2020 21:10
Merhabalar, olaylara şahit olduğum için bir kaç konuya aydınlık getirmek isterim. Şimdi olay şöyle oluyor kişilerin birlik üyelerinden biri geliyor dalga geçiyor onu yolluyoruz sonrasında Leonardo Capone geliyor onu da yolluyoruz hiç bir silah kullanmadan ardında kişiler geliyor 4 araba sen bana nasıl sen dersin diyerekten tarıyorlar. Öncelikle ek açıklamaya eklediğin ss de bizim orada sadece bir kısmımız ss lerde çıkmış 8-9 kişinin mekanının önünde tek başınıza kişilere Bekleyin, görüşücez tarzı şekilde tehdit etmen Fear-Rp değil de mekanımıza gelmiş olduğunuzda size racon kesemezsiniz demiş olunması mı fear rp ? sen demiş olunması mı fear-rp? Kişiler sen bana nasıl sen dersin bilmem neresine koyduğum diyerek ateş etmişlerdir bunun ismi DM ve Non-Rp değil midir ? Tek başına bir birliğin mekanında kalabalığa karşı bekleyin görüşücez demek Fear-RP değil midir ?

Dün gerçekleşen role esasen o cümlede inşallah şehirde silah kullanır, kuralları çiğner de bunu bi vururlar denmek isteniyor, bunun kimsenin arkasında saklanmak ile ismini kullanmak ile bir alakası  var mıdır ?  Peki, Sen masanın yeni üyesisin sen bilmezsin ben o masadan çok adam gönderdim şekildeki konuşmaların manası nedir  ? Siz ateş etmeye başladığınızda birlik üyelerinin çoğu silahlıydı dostum, karşılık verilmedi. Rolde geriye düşersem silahla öne çıkarım kafasından çıkın. Ben bir kural ihlali göremiyorum. İyi günler, kolaylıklar dilerim.

Şu işaretli lafı OOC'de bir mafyaya gidin söyleyin. Muhtemelen son söylediğiniz laf olur arkadaşlar.

Spoiler: GösterGizle

Bilmeyenlere söyleyeyim, gerçekte olunca sampa çok benzemiyor, /fall çekip beş dakika sonra arabanıza binip gidemiyorsunuz. OOC gazeteciyim ve bazı şeyleri gördüm geçirdim. Gidin ve deneyin, bedava.

#26 - 19.05.2020 21:13
Sizinle hiçbir ooc sorunum yok ama herşey ortada hayla üste çıkmanız insanı çıldıracak raddeye getiriyor.

5-Burada birlik üyemin/arkadaşımın OOC sicilini ifşa ettiğiniz için sizi bütün sunucu ayakta alkışlamıyıcak,kimsenin sicili sizi ilgilendirmiyor ve kimsenin rol bilgisini sorgulamak size yani oyunculara düşmüyor

Böyle diyorsun fakat ooc sicili işe karıştıran siz değil misiniz?Şu attıklarınızı okuyun öyle yazmayı deneyim bence baylar.

Al bak bakalım kim ooc sicil konusunu açmış;

.Capone adlı arkadaşımınız OOC siciline bakıldığında NON-rp'den 2 kere ceza aldığını görüyorum demek ki bir düzgün rol yapan sen değilsin.
« Son Düzenleme: 19.05.2020 21:15 CAPONE »

#27 - 20.05.2020 00:57

Şu işaretli lafı OOC'de bir mafyaya gidin söyleyin. Muhtemelen son söylediğiniz laf olur arkadaşlar.

Spoiler: GösterGizle

Bilmeyenlere söyleyeyim, gerçekte olunca sampa çok benzemiyor, /fall çekip beş dakika sonra arabanıza binip gidemiyorsunuz. OOC gazeteciyim ve bazı şeyleri gördüm geçirdim. Gidin ve deneyin, bedava.

Kardeşim şöyle diyeyim sana mafya ayrı birşey tamam okeyim.İzmirin pislik semtlerinden birinde oturuyorum aynı zamanda dövmeciyim bir çok insanla yüz göz oluyorum bana neler anlatan var neler yaşadığım var.Şunu düşün düşenbilirsen.Gerçek hayatta mafya babasısın ki biz IC olarak böyle bir kelime söylemiyoruz,öylesin karşındada mafya babası var boynunu bükermisin sizin sayınızın 3 eksiği olalım bizimde hepimiz silahlı bagajımda silahım belimde silahım var ben sadece DM'ye karşılık olmaması için hiçbir harakette bulunmadım.Şikayeti bir kenarıya bırakıyorum sizin bu forumda yazdıklarınızı işte rol bilgin yok kaç yıldır RP yapıyorum tarzındaki laflarınıza gülerek bakıyorum.En eski RP'nin ismini hepimiz biliriz ordan girip forumumun silinmediyse ne zaman kayıt olduğuna bir bakın senelerce RP oynamış bir insanım bana böyle konuşamazsınız.Dahada fazla birşey söylemicem Yönetim gereken haraketi yapar.İyi forumlar.

#28 - 20.05.2020 01:22
Siz önce oyun oynadığınızı unutmayın dostum.Reeldede ghettoyuda illegalide çoğu kişiden daha iyi biliriz daha içindeyiz.Daha fazla tartışma yaratmamanızı rica ediyorum kanıtlar ortada

#29 - 21.05.2020 07:12
Fear RP kuralına ilişkin cevabı diğer şikayetinde vermiştim. Buradan da yapayım; kişiler Fear RP yapmamış olabilir, görünüşe göre kendi bölgelerindeler de. Yapmıyorlarsa rolü ona göre şekillendirirsiniz ancak bu bir ihlal olmaz.

@KOKAINCI, vurulduğun mermi SHOTGUN mermisi. Birkaç dakika sonra araca binip aracı sürmen bile başlı başına Non RP. Yaralı rolünü sürdürmen gerekiyordu. DM yaptıklarına dair şikayetiniz varsa ayrı bir şikayet açmanız gerekecek.

Dagoberto Barsche karakteri Non RP kuralı kapsamında cezalandırılacak.