Konu: VICE Roleplay 22 Yaz Güncellemesi: Ana Başlıklar ve İstekleriniz  (Okunma sayısı 5346 defa)

#110 - 12.06.2022 19:23
  • Legallere daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sunucu içerisinde çok fazla legal karakter kalmadığını düşünüyorum(şahsi fikrim). Ayrıca sosyal rollerin sonuna kadar desteklenmesi gerektiğini, legallere gereken her konuda yardımcı olunması gerektiğini düşünüyorum. Eski günler...
  • PD ve devletin belli güçlerine karşı eskisi gibi bir yapılanma gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Silahını alan PD'ye ateş ediyor ki PD'nin içerisinde işler illegalde ki kadar rahat ilerlemiyor bildiğiniz üzere. Devletin ezici bir güç olabileceğini birlikler IC olarak bilmeli diye düşünüyorum. (Olduğumuz sürecin farkındayım, daha fazlası gerektiğini düşünüyorum.)
  • Hileler konusunda güzel bir sistem getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Göz önünde fazla görülmediklerini sansalar da bu birlik savaşlarının içerisinde olan arkadaşlar dediğimi iyi anlaşmıştır. Kimse bilmiyor diye düşünüyorsunuz ama fark etmedik ya da duymadık değil. (Hileye zaten geçit vermediğinizin farkındayım fakat şikayet kanallarından yasaklamanın yeterli kalmadığını düşünüyorum.)

Legal karakter yönettiğim için fark ettiğim ve olmasını istediğim şeylerden söz ettim. İllegal hakkında bir süredir çok çok fazla bilgim olmadığı için söylediklerim bazılarınıza yanlış gelebilir. Siz de yanlışlarımı düzeltirsiniz.
:vays: :nays: :vice:

100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Skysurge, Rainbow,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#111 - 12.06.2022 21:01
Market ürünlerinin bir kısmı Vcoin ile satılabilir.
Like
6
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Awerty, heavymetalJacket,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#112 - 12.06.2022 21:13
- Eski hood ve silah sistemi.
- Laboratuvar aşama 3 ve 4 birliklere kolaylık sağlanarak açılabilir.
- Birlik hoodlarındaki DM odaklı objeler silinebilir.
- Şehir geneline fps fazla düşürmeyecek objeler/map düzenlemeleri yapılabilir.
- 2.el araç galerisi gibi bir sistem gelebilir.
- Vice Şehrine okul gelebilir, rolleri çok sarıyor.
- Drive-by'a çıkış yapan oyuncuların komut ile tekrar araç içine geçmesi sağlanabilir.
- İşyerlerindeki ruhsat sistemi sadece kumarhanelerde olabilir.
100
3
Like
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
bavyera, softwarethemonarch, VIRGIL,
Tepki yok
Tepki yok
bavyera, Axy, zebercet, VIRGIL,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#113 - 12.06.2022 21:39
Borsa sistemine biraz daha önem verilebilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#114 - 12.06.2022 22:14
İsteklerimiz olsa da yapmayacaksınız 15 kişi medikal rol yapan arkadaşlar sizden çok şey istemedi yönetim. Sadece eğlence istediler. İki sistem ekleyip gönlü olsun diyip geçebilirdiniz. Medikal kısımda o kadar çok eksik var ki bunları tamamlayabilmek için ARGE açıyoruz bakılmıyor/onaylanmıyor. Yazık gerçekten yüksek ihtimal banlayacaksınız. Eğer azıcık eleştiriye açıksanız banlamayıp yaptığınız şeylerden ders çıkarırsınız.

Medikal roller hk.

Spoiler: GösterGizle
Bir kaç mesajı okuduğumda ASGH'nin açılması falan istenmiş elimden geldiğince objektif olmaya çalışacağım. Bu sunucu açıldığından beri medikal bünyesinde rol yapıyorum, 2019'da bile bu medikal sistem aynıydı sadece yönetim bir admin atamıştı o kadar, hiç bir zaman umursanmadı veya bir yenilik getirilmedi. Zaten medikal rollerin yönetimin umrunda olduğunu da sanmıyorum, şahsen objektif düşünmek gerekirse hak da veriyorum, her iki haftada bir açılan kapanan, el değiştiren bir oluşuma güven azalır. İsterse ASGH açılsın isterse başka bir hastahane, medikale revizyon olmadığı sürece her zaman arka planda kalacak, bu sunucuya aylarca hatta yıllarca medikal rollere kendi rollerini dahi feda ederek katkıda bulunanlar neden medikal rolleri bıraktı sanıyorsunuz? Çünkü medikale verdiğiniz emeğin kimsenin gözünde bir değeri yok, medikal roller kimsenin umrunda değil. Medikal argelerine revizyon vesaire vesaire yazılıyor, böyle bir şey yok, medikale yenilik falan filan hikaye. En başta yazılan script nasılsa şimdi de öyle.  Genede medikal roller için bir kaç öneri yazalım, kim bilir belki birileri umruna takar da medikal oyuncularına önem falan verir. Edit1: ASGH hakkında isterse tüm sunucu toplansın ticket açsın, medikal gene yönetim altına girmez. Sıcak bakılmıyor çünkü medikale.

1. /tedaviol sistemi ya tümden kaldırılsın, ya da bir MD oyuna girdiğinde kapatılsın. Savaşta düşüp hemen hastahaneye gelerek elinde AK47 silahlarla bunny yaparak tedaviol yazıp çıkan kişiler görmekten hepimiz bıktık, kural olması falan bir şey değiştirmiyor. Günde 10 kişiye şikayet mi açalım? /tedavilol sistemi kesinlikle revizyona gitmeli.

2. /tedaviet sisteminde revizyona gidilsin, aynı uyuşturucu satma sistemi gibi /tedaviet ID Fiyat gibi bir istek yollayalım, karşı tarafada /utedavi'de ki gibi bir istek çıksın, buna göre tedavi olsun yoksa olamasın.

3. /utedavi sistemi var ama kimse takmıyor, şu 2-3 ayda utedavi için gelen kişi sayısı 2-3 falandır. Uyuşturucu bağımlısı olan karakterlere daha ağır şeyler olsun, uyuşturucu rolleri sistemsel ve rolsel olarak desteklensin.

4. Medikal birliklere FBI Rancher verilmiyor, kaldırıldı. Neden böyle bir karar alınmış bilmiyorum, saçmalıktan ibaret. FBI Rancherin medikalde ne gibi bir üstünlüğü olabilir? Elimizde silahlarla milleti taramıyoruz sonuçta. Hemşireler eskiden Premier kullanıyordu, artık kullanamıyorlar, hemşire rolleride kısıtlanmış oldu bu yüzden. /siren komutu bile açılsa medikal oyuncular mutlu olacak ama kimin umrunda? Kimsenin ki, zaten bu yazılanlarda okunup geçilecek.

5. Medikal rollere gerek legal hotline veya gerek illegal hotlinelerle destek verilsin. Bu sunucuda medikal oyuncular en azından bir yerlerde varlık göstersin. Hastahaneyle ilişkili hotlineler bile çıkartılabilir.

6. Yaralı sistemi revize edilsin, detaylandırılsın. Bazen silahla düşürülüp yaralı olan oyuncular hastahaneye gelerek saçmasapan roller yapıyor, üşüttüm vb gibisinden. Mesela /incele ID yaptığımızda durumu yaralı olan kişinin neden dolayı yaralı olduğu bir komutla öğrenilsin detaylarıyla veya yanında parantezle yazsın.
/incele Evpraksiya - Sağlık durumu: Yaralı (/yaraincele) - Kişinin sağ baldırından MAC-10 mermisi isabet etmiş, sıyırmış, kişi yüksekten düşmüş vesaire vesaire.  Kişinin neden yaralıya düştüğüne göre sistemsel tedavi uzayabilir mesela üç kez gelmesi gerekir belirli aralıklara kontrol gibi, ayrıca yara sebeplerine göre tedavi ücretleri artsın, örnek: düşme 600$, silahla vurulma 2000$ Ayrıca silahla ateşten dolayı yaralıya düşen kişiler sistemsel eline silah alamasın, tedavi bile olsalar 8 saatlik süre olsun, asla silah kullanamasınlar. Böylelikle sistem sayesinde saçma rollerin önüne geçmiş oluruz.

7. /yd eklenmesi gerek, herhangi bir olayda medikal yada pd oyuncuları yakından iletişime geçemiyor çevre güvenliği için, büyük bir eksiklik iletişim açısından. Eklenmeli.

Burayı okudukça belki aklıma bir şey takılır, düzenlerim. İyi günler, okuyan herkese teşekkür ederim.

Edit2: Ekleme-çıkartma.
Edit3: Madde 6 eklendi.
Edit4: Madde 7 eklendi.

Öncelikle nexary'in yorumuna yanıt verirken dün de gördüğüm yine Hastane rolcüleriyle ilgili Jegap'ın yorumunu da dahil etmek istedim benzer şeyleri yazdığınız için. Eleştiri dozunu kaçırmazsanız ya da üslubunuz düzgün olursa bugüne kadar kimseyi banlamadık eksiğimizi ya da yanlışımızı(kendi düşüncesine göre) söylüyor diye. Bu konuda temelde hem fikir olalım.

Bu konudaki 9 sayfada da görebileceğiniz gibi bazı insanlar sunucu geneline çok faydalı olabilecek öneriler sunarken, bazıları ise geçmişten günümüze kadar daima kendi rolleri/oluşumları için önerilerde bulunuyor ki bu da bir noktada haklı olabilir, sonuçta rol yaptığın yerdeki eksikliği görüyor olabilirsin. Yalnız artık üçüncü yılımızdayken şunu fark ettik ki - kişisel düşüncem olarak önceki rol yaptığım sunucularda da fikrim bu yöndeydi - Medikal oyuncularında gereksiz bir gerginlik, toxic tavır, "HERKES BİZE KARŞI HİÇ YARDIM DESTEK YOK!" kafası mevcut. Bu sunucuda 3 yıldır her güncellemede her Hastane/İtfaiye oluşumuna, gerek yönetim destekli gerek özel olanlara düzenli olarak farklı farklı konseptler ve güncellemeler getirildi. Hatta VCPD ile eş tutup, onlardan daha yüksek maaş verip, tüm telsizleri açıp, tüm rancherları altınıza verdiğimiz dahi oldu.

Ancak istekler yine bitmedi. Hastane oyuncuları rol yapsın diye uyuşturucu tedavi sistemi getirdik, bağımlılığı arttırdık, vurulanların/yaralı olanların hastaneye gidip rol yapmasını zorunlu hale getirdik ve sonuç? Oyunda ara ara pasife düşen hastane çalışanları(Aktif sayısında VCPD 40'ken hastane 3-4dür genelde) ve sıkılan çıkan oyuncular(İnsanların %90'ı ne yazık ki hastane rolünü sevmiyor, girenler max. 1 hafta duruyor) ve sonrasında büyük bir kaos.

Verdiğiniz harika önerilerde hiç şöyle düşünüyor musunuz? "500 kişilik sunucuda, samp'ın doğası gereği 7/24 çatışma, vurulma, yaralanma dönerken, biz 4 kişi hastanedeyiz, 500 kişinin sürekli bize gelip tedavi olmasını sağlamak süper" fikrine, siz oyunda yokken/pasifken ne olacak? 500 oyuncuyu sistematik şekilde neden hastaneye bağımlı hale getirelim? Realistik de değil kullanıcı deneyimi açısından da parlak bir fikir değil. Şu 9 sayfa yorum yapan arkadaşlar, illegal rol yapanlar, legal rol yapanlar, kişisel tecrübelerimle sabit ki, ne zaman bu adamlar hastaneye gitse, bir doktorun yaptığı uzun uzun ameliyat vs. rollerini "Hadi bitse de gitsek artık" diye bekliyorlar. Yüzde 95'i böyledir net. Üstüne, hastanede yatarken yine sıkılıyorlar. Yahu oyuncu hastane rolünü sevmiyorsa kafasına silah dayayıp, 10 tane kafadar eğlenecek diye tüm sistemi niye bozalım?

Roleplay dediğin şey yaratıcılıktır. Aç bir psikolog ki bu rolü yapanlara 7/24 oyuncu geliyor, dinle insanlarla 15 dakika karşılıklı diyaloga gir, ilaç yaz yalandan, 7/24 akıp gidecek bir rolün olsun. Önünde 3 kişi yatıp sabah akşam ona emote verip, üstüne alakasız şekilde FBI RANCHER(şehirde sadece komutanda var?) istemek tam olarak neyin mantığıdır?

Bakın kaldı ki, bu sistemi 3 yıl içinde çok çok farklı evrelerle denedik. Neredeyse full Hastaneleri buffladığımız dönem de oldu, en sonunda geldiğimiz sonuç şu: Hastaneyi isteyen açsın, oyuncu zaten rol yapmak istiyorsa gider orada yapar. Oyuna eğlenmeye giren bir adamı ben neden senin yanına 3 saat zorunlu olarak bağlayım? O adam bunun rolünü yapmak istiyorsa gelir yapar, sistemsel zorunluluğa bir ihtiyaç mı var? Vice kadar da sürekli olarak hastane oyuncularına imtiyaz tanıyan, birçok konuda kolaylık sağlayan başka platform nadirdir. Ambulanslar, işyerleri, (parasını almadan verdiğimiz firma noktaları, birlik binaları, oluşumlar, FBI RANCHERLAR(??-bunun da neden istendiğini hiç anlamam) ve daha niceleri. Neden peki?

Her şeyi geçtim, yönetim aylar önce "Resmi hastane oluşumumuz pasifte. İsteyen özel açabilir" dediğinde, Jegap sanırım o sıralar banlıydı(bir 10 kere bırakıp gelmişsindir unban sonrası) siz bu hastanede role girerken sistemin nasıl işlediğini bilmiyor muydunuz?

Bakın Vice Platformu sakinleri, yönetim ekibine de ara sıra söylerim, 3 yıldır illegalden görmediğim toxic tutumu, bir ton yardıma rağmen sürekli çemkirmeyi, üste çıkmayı, flame'i sadece hastane oyuncularından görüyorum. Güzel kardeşim sistem ortada, neden bunu bilerek gelip oynayıp üstüne "YÖNETIM ÇOK ZAYIF HİÇBİR ŞEY YAPMIYORSUNUZ KÖTÜSÜNÜZ HASTANECİLERE DÜŞMANSINIZ" mesajları atıyorsun? Burası böyleyse, Hastanecileri seven milyon tane yer vardır nasılsa. Yaptığınız ayıp sadece. Başka bir şey değil.

Tüm bunların yanında, mantıklı eleştirileri her zaman dikkate alıyoruz. Yukarıda yazılanların birçoğu yapılacak, ama eleştiri dozunuzu ayarlayın. Şu 9 sayfa yorumda iki tane toxic yorum var. (Bunlar şöyle kötü, bunlar böyle berbat) ikisi de  aynı kafadan geliyorsa bir oturup düşünün.

Öncelikle, hiçbir oyuncuyu role zorlamıyoruz. Zaten istemiyorsa kendisi fast-rp geçiyor. Ya da istemiyorsa rolü kısaltıyoruz. Genelde zaten uzun bir rolümüz olmuyor, varsa benimde dahil olduğum bir birlikte ss'i gösterin bakayım. Size üç defa söyledim Premier'e siren ekletmemiz gerekiyor diye, zor bir şey değil. Batallion kaldırma sebebiniz daha sonrasında Premier'e siren ekletmeme sebebini söyler misiniz? Bu oyuncular sizden çok mu şey istedi? Jegap'n ne yaptığı umrumda değil. Oyuncuları çok sıkıyorsa bu rol kapatacaksın hastaneyi. Premier konusunu Magician'a söyledim, diğer yönetim arkadaşlarla konuşulmuş onaylanmamış ilginç @Manifesto
Üstelik, Jegap'ı ciddiye bile almıyorum. Bunun gibiler ARGE açarsa tabi kabul edilmez, hemşire nasıl Premier sürsün?

Ek olarak eklemek istediğim /tedaviol sisteminin kaldırılması zaten saçma. Öyle bir şey olamaz, olsa zaten oyuncular sıkılır neden adamı burada yaralı rolü yapsın diye zorlayayım? Medikal'de o kadar çok eksik var ki gerçekten saymak bitmiyor. Kardeşim, ben vakaya giderken beni PD neden çeviriyor? Aptal gibi sürüş yapmamışım sadece hızlıyım abartı olmayan şekilde. Çevirme sebebi hızım, o da haklı kendince sirenlerim yanmıyor. Benim rol zevkim kaçıyor.
Vakaya ambulans ile git diyen admin oldu. Şaka mısınız siz? Premier ne işe yarıyor o zaman? Paramedikler zaten ambulans ile gidiyor. Benim kullandığım araçta da sedye var. O da sahada önemli rol oynayan bir araç.
« Son Düzenleme: 12.06.2022 22:30 nexary »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#115 - 12.06.2022 23:21
Yeni güncellemeye özel ceza kayıtları sıfırlanabilir, eskiden yapılan hatalar kötü görüntü bırakıyor.   :vice: :sampanya:
Haha
8
Like
5
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
zeruna, Fernando_Endiso, Unexpec0, Jiggysaw, going under, Lucent, !Vito, Realin,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
zeruna, Fernando_Endiso, Unexpec0, the forbidden one, Lucent,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#116 - 12.06.2022 23:32
Medikal roller hk.
Bir kaç mesajı okuduğumda ASGH'nin açılması falan istenmiş elimden geldiğince objektif olmaya çalışacağım. Bu sunucu açıldığından beri medikal bünyesinde rol yapıyorum, 2019'da bile bu medikal sistem aynıydı sadece yönetim bir admin atamıştı o kadar, hiç bir zaman umursanmadı veya bir yenilik getirilmedi. Zaten medikal rollerin yönetimin umrunda olduğunu da sanmıyorum, şahsen objektif düşünmek gerekirse hak da veriyorum, her iki haftada bir açılan kapanan, el değiştiren bir oluşuma güven azalır. İsterse ASGH açılsın isterse başka bir hastahane, medikale revizyon olmadığı sürece her zaman arka planda kalacak, bu sunucuya aylarca hatta yıllarca medikal rollere kendi rollerini dahi feda ederek katkıda bulunanlar neden medikal rolleri bıraktı sanıyorsunuz? Çünkü medikale verdiğiniz emeğin kimsenin gözünde bir değeri yok, medikal roller kimsenin umrunda değil. Medikal argelerine revizyon vesaire vesaire yazılıyor, böyle bir şey yok, medikale yenilik falan filan hikaye. En başta yazılan script nasılsa şimdi de öyle.  Genede medikal roller için bir kaç öneri yazalım, kim bilir belki birileri umruna takar da medikal oyuncularına önem falan verir. Edit1: ASGH hakkında isterse tüm sunucu toplansın ticket açsın, medikal gene yönetim altına girmez. Sıcak bakılmıyor çünkü medikale.

1. /tedaviol sistemi ya tümden kaldırılsın, ya da bir MD oyuna girdiğinde kapatılsın. Savaşta düşüp hemen hastahaneye gelerek elinde AK47 silahlarla bunny yaparak tedaviol yazıp çıkan kişiler görmekten hepimiz bıktık, kural olması falan bir şey değiştirmiyor. Günde 10 kişiye şikayet mi açalım? /tedavilol sistemi kesinlikle revizyona gitmeli.

2. /tedaviet sisteminde revizyona gidilsin, aynı uyuşturucu satma sistemi gibi /tedaviet ID Fiyat gibi bir istek yollayalım, karşı tarafada /utedavi'de ki gibi bir istek çıksın, buna göre tedavi olsun yoksa olamasın.

3. /utedavi sistemi var ama kimse takmıyor, şu 2-3 ayda utedavi için gelen kişi sayısı 2-3 falandır. Uyuşturucu bağımlısı olan karakterlere daha ağır şeyler olsun, uyuşturucu rolleri sistemsel ve rolsel olarak desteklensin.

4. Medikal birliklere FBI Rancher verilmiyor, kaldırıldı. Neden böyle bir karar alınmış bilmiyorum, saçmalıktan ibaret. FBI Rancherin medikalde ne gibi bir üstünlüğü olabilir? Elimizde silahlarla milleti taramıyoruz sonuçta. Hemşireler eskiden Premier kullanıyordu, artık kullanamıyorlar, hemşire rolleride kısıtlanmış oldu bu yüzden. /siren komutu bile açılsa medikal oyuncular mutlu olacak ama kimin umrunda? Kimsenin ki, zaten bu yazılanlarda okunup geçilecek.

5. Medikal rollere gerek legal hotline veya gerek illegal hotlinelerle destek verilsin. Bu sunucuda medikal oyuncular en azından bir yerlerde varlık göstersin. Hastahaneyle ilişkili hotlineler bile çıkartılabilir.

6. Yaralı sistemi revize edilsin, detaylandırılsın. Bazen silahla düşürülüp yaralı olan oyuncular hastahaneye gelerek saçmasapan roller yapıyor, üşüttüm vb gibisinden. Mesela /incele ID yaptığımızda durumu yaralı olan kişinin neden dolayı yaralı olduğu bir komutla öğrenilsin detaylarıyla veya yanında parantezle yazsın.
/incele Evpraksiya - Sağlık durumu: Yaralı (/yaraincele) - Kişinin sağ baldırından MAC-10 mermisi isabet etmiş, sıyırmış, kişi yüksekten düşmüş vesaire vesaire.  Kişinin neden yaralıya düştüğüne göre sistemsel tedavi uzayabilir mesela üç kez gelmesi gerekir belirli aralıklara kontrol gibi, ayrıca yara sebeplerine göre tedavi ücretleri artsın, örnek: düşme 600$, silahla vurulma 2000$ Ayrıca silahla ateşten dolayı yaralıya düşen kişiler sistemsel eline silah alamasın, tedavi bile olsalar 8 saatlik süre olsun, asla silah kullanamasınlar. Böylelikle sistem sayesinde saçma rollerin önüne geçmiş oluruz.

7. /yd eklenmesi gerek, herhangi bir olayda medikal yada pd oyuncuları yakından iletişime geçemiyor çevre güvenliği için, büyük bir eksiklik iletişim açısından. Eklenmeli.

Burayı okudukça belki aklıma bir şey takılır, düzenlerim. İyi günler, okuyan herkese teşekkür ederim.

Edit2: Ekleme-çıkartma.
Edit3: Madde 6 eklendi.
Edit4: Madde 7 eklendi.

Öncelikle nexary'in yorumuna yanıt verirken dün de gördüğüm yine Hastane rolcüleriyle ilgili Jegap'ın yorumunu da dahil etmek istedim benzer şeyleri yazdığınız için. Eleştiri dozunu kaçırmazsanız ya da üslubunuz düzgün olursa bugüne kadar kimseyi banlamadık eksiğimizi ya da yanlışımızı(kendi düşüncesine göre) söylüyor diye. Bu konuda temelde hem fikir olalım.

Bu konudaki 9 sayfada da görebileceğiniz gibi bazı insanlar sunucu geneline çok faydalı olabilecek öneriler sunarken, bazıları ise geçmişten günümüze kadar daima kendi rolleri/oluşumları için önerilerde bulunuyor ki bu da bir noktada haklı olabilir, sonuçta rol yaptığın yerdeki eksikliği görüyor olabilirsin. Yalnız artık üçüncü yılımızdayken şunu fark ettik ki - kişisel düşüncem olarak önceki rol yaptığım sunucularda da fikrim bu yöndeydi - Medikal oyuncularında gereksiz bir gerginlik, toxic tavır, "HERKES BİZE KARŞI HİÇ YARDIM DESTEK YOK!" kafası mevcut. Bu sunucuda 3 yıldır her güncellemede her Hastane/İtfaiye oluşumuna, gerek yönetim destekli gerek özel olanlara düzenli olarak farklı farklı konseptler ve güncellemeler getirildi. Hatta VCPD ile eş tutup, onlardan daha yüksek maaş verip, tüm telsizleri açıp, tüm rancherları altınıza verdiğimiz dahi oldu.

Ancak istekler yine bitmedi. Hastane oyuncuları rol yapsın diye uyuşturucu tedavi sistemi getirdik, bağımlılığı arttırdık, vurulanların/yaralı olanların hastaneye gidip rol yapmasını zorunlu hale getirdik ve sonuç? Oyunda ara ara pasife düşen hastane çalışanları(Aktif sayısında VCPD 40'ken hastane 3-4dür genelde) ve sıkılan çıkan oyuncular(İnsanların %90'ı ne yazık ki hastane rolünü sevmiyor, girenler max. 1 hafta duruyor) ve sonrasında büyük bir kaos.

Verdiğiniz harika önerilerde hiç şöyle düşünüyor musunuz? "500 kişilik sunucuda, samp'ın doğası gereği 7/24 çatışma, vurulma, yaralanma dönerken, biz 4 kişi hastanedeyiz, 500 kişinin sürekli bize gelip tedavi olmasını sağlamak süper" fikrine, siz oyunda yokken/pasifken ne olacak? 500 oyuncuyu sistematik şekilde neden hastaneye bağımlı hale getirelim? Realistik de değil kullanıcı deneyimi açısından da parlak bir fikir değil. Şu 9 sayfa yorum yapan arkadaşlar, illegal rol yapanlar, legal rol yapanlar, kişisel tecrübelerimle sabit ki, ne zaman bu adamlar hastaneye gitse, bir doktorun yaptığı uzun uzun ameliyat vs. rollerini "Hadi bitse de gitsek artık" diye bekliyorlar. Yüzde 95'i böyledir net. Üstüne, hastanede yatarken yine sıkılıyorlar. Yahu oyuncu hastane rolünü sevmiyorsa kafasına silah dayayıp, 10 tane kafadar eğlenecek diye tüm sistemi niye bozalım?

Roleplay dediğin şey yaratıcılıktır. Aç bir psikolog ki bu rolü yapanlara 7/24 oyuncu geliyor, dinle insanlarla 15 dakika karşılıklı diyaloga gir, ilaç yaz yalandan, 7/24 akıp gidecek bir rolün olsun. Önünde 3 kişi yatıp sabah akşam ona emote verip, üstüne alakasız şekilde FBI RANCHER(şehirde sadece komutanda var?) istemek tam olarak neyin mantığıdır?

Bakın kaldı ki, bu sistemi 3 yıl içinde çok çok farklı evrelerle denedik. Neredeyse full Hastaneleri buffladığımız dönem de oldu, en sonunda geldiğimiz sonuç şu: Hastaneyi isteyen açsın, oyuncu zaten rol yapmak istiyorsa gider orada yapar. Oyuna eğlenmeye giren bir adamı ben neden senin yanına 3 saat zorunlu olarak bağlayım? O adam bunun rolünü yapmak istiyorsa gelir yapar, sistemsel zorunluluğa bir ihtiyaç mı var? Vice kadar da sürekli olarak hastane oyuncularına imtiyaz tanıyan, birçok konuda kolaylık sağlayan başka platform nadirdir. Ambulanslar, işyerleri, (parasını almadan verdiğimiz firma noktaları, birlik binaları, oluşumlar, FBI RANCHERLAR(??-bunun da neden istendiğini hiç anlamam) ve daha niceleri. Neden peki?

Her şeyi geçtim, yönetim aylar önce "Resmi hastane oluşumumuz pasifte. İsteyen özel açabilir" dediğinde, Jegap sanırım o sıralar banlıydı(bir 10 kere bırakıp gelmişsindir unban sonrası) siz bu hastanede role girerken sistemin nasıl işlediğini bilmiyor muydunuz?

Bakın Vice Platformu sakinleri, yönetim ekibine de ara sıra söylerim, 3 yıldır illegalden görmediğim toxic tutumu, bir ton yardıma rağmen sürekli çemkirmeyi, üste çıkmayı, flame'i sadece hastane oyuncularından görüyorum. Güzel kardeşim sistem ortada, neden bunu bilerek gelip oynayıp üstüne "YÖNETIM ÇOK ZAYIF HİÇBİR ŞEY YAPMIYORSUNUZ KÖTÜSÜNÜZ HASTANECİLERE DÜŞMANSINIZ" mesajları atıyorsun? Burası böyleyse, Hastanecileri seven milyon tane yer vardır nasılsa. Yaptığınız ayıp sadece. Başka bir şey değil.

Tüm bunların yanında, mantıklı eleştirileri her zaman dikkate alıyoruz. Yukarıda yazılanların birçoğu yapılacak, ama eleştiri dozunuzu ayarlayın. Şu 9 sayfa yorumda iki tane toxic yorum var. (Bunlar şöyle kötü, bunlar böyle berbat) ikisi de  aynı kafadan geliyorsa bir oturup düşünün.

Öncelikle selam, yazdığım öneriyi ve fikrimi okuyup karşıt öneri sunduğun için teşekkür ederim. Yazdığım şeylerde amaç herhangi bir toxiclik flame yada başka bir şey değildi sonuçta burada hepimiz insanız ve bu platformdaki tek amacımız eğlenmek; sadece fikrimi belirttim ki burada yönetimin hakaret vesaire olmadığı sürece eleştirilere açık olduğuna hemfikiriz. Hastahane kısmındaki eleştirin üzerine diğer medikal rolü yapan arkadaşlarla ortak bir plan geliştireceğiz; insanların 3 saatlik ameliyat rollerinden sıkıldığının biz de farkındayız, bu yüzden geçtiğimiz günlerde psikiyatri kısmının temellerini oluşturmaya başladık ve bir kaç etkinlik düşündük(geçtiğimiz günlerde meet your heroes) bu etkinlikleri sıklaştırıp sayısını arttırmak planlarımızın arasında ayrıca personel sayımızı gözle görülür bir düzeyde arttıracağız, hastahanenin sadece ameliyat rollerinden ibaret olmadığını, robot gibi me ve do emotlarından oluşan ameliyat rollerine bağlı olmadığını oyunculara göstereceğimizden eminiz. Daha yeni yeni hastahaneyi oturtmaya başladık, ilerleyen süreçte emotelere dayalı değilde texte dayalı bir medikal rol düzeni göreceğinizden kuşkunuz olmasın. Diğer yazıtımda kaba bir dil kullanmış olabilirim, bunun için kusura bakmayın. Sunduğum önerileri okuyup değerlendireceğinizden eminim, iyi günler dilerim. Ayrıca; ben hiç forum üzerinde yasaklanmadım, başka birisiyle karıştırmış olabilirsiniz.

Ek olarak eklemek istediğim /tedaviol sisteminin kaldırılması zaten saçma. Öyle bir şey olamaz, olsa zaten oyuncular sıkılır neden adamı burada yaralı rolü yapsın diye zorlayayım?

Merhaba nexary, hakkımda yazdıklarınla ilgilenmiyorum. Sadece öneriye verdiğin yanıtı cevaplayacağım; düzgün okumanı öneririm, ben orada "ya da" diyerek ekleme yapmışım ki zaten aktif MD olduğunda tedaviol sisteminin pasife düşmesi daha önce var olan bir sistemdi. Sanada iyi günler dilerim.
« Son Düzenleme: 12.06.2022 23:49 JêgapMasiven »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#117 - 13.06.2022 00:37
Sürekli çok kötü durumda olan ve kapıları kilitsiz olan evlere bir yaptırım uygulanabilir oyun içi veya oyun dışı, sistem var kullanan yok. Bir de global car respawnı düzenli olarak 3 saate bir vs. olursa harika olur şu an komutla mı yoksa otomatik mi bilmiyorum gözüme battığı için söyledim sadece. Aynı şekilde private araçlar için de. Etrafta ciddi derecede göze batacak araç fazlalığı var yol kenarında vs. Çekilmenin veyahut çalınmanın da ötesinde öylece 4-5 gündür sabit kaldırım üstünde çapraz durduğunu gördüğüm araçlar oldu.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#118 - 13.06.2022 01:32
Selamlar, yakındığım sorunların çözüm bulması adına yazıyı yazıyorum..

Eski silah sistemi gelsin, herkese silahlarının parası iade edilsin, sadece onaylı birliklere ağır silahlar temin edilsin, biz onaylılar ile ticaret yaparak alalım. Eski sistem böyleydi, daha güzeldi.

Ek olarak, yönetimin savaşları sık takip etmesi gerekiyor. A birliği ile B birliği savaşta. Bir gün A birliği B birliğini kaçırıyor. Diğer gün B birliği A birliğini kaçırıyor. 1 gün A birliğini tamamı düşüyor. Diğer gün B birliğini tamamı düşüyor. Valachi baskınlığını koyması gerekiyor. Ek olarak aşama 3 ve üzeri birlikler kendi aralarında savaşta ise bu savaşlar 1 2 ay sürmemeli. Eğer savaşa girecek kadar cesaretlilerse bu savaş 3 4 günde sonuçlanmalı. Yoksa sunucu DM'den geçilmez. Sonu gelmiyor savaşların.
Like
22
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
goktugg, xismetBK, zeruna, hong kong,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#119 - 13.06.2022 01:49
zeruna ahbabıma hak veriyom önüne gelen dm atıyor bizde dahil, eski silah sistemi gelmeli
Haha
7
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
zeruna, hong kong, Xanezter, egobackinbusiness, sipeace, Lucent, !Vito,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok