Sunucu üzerinde birçok şey belirli insanlara bağlı kalmamalı. Herkes belirli bir toplulukla iyi geçinmek zorunda değil. İsim vererek konuşmak istemiyorum, rol bakımında iş ortaklarının daha aktif olmasını isterim. Sürekli olarak senaryoda olan insanlara bağlı kalmak iyi gelmiyor, misal veriyorum. Sürekli olarak kaos ortamları sunucuda en sevmediğimiz durumlar haline geliyor.
San Fierro, Liberty City, Las Venturas burada olan insanların bağlantıları Florida'da kendini daha çok gösterebilir. Çünkü senaryo ilerleyişinde ister istemez, insanlar birbirine giriyor ve hiçbir savaş IC'de kalmayıp OOC'ye vurulmaya başlanıyor. Örnek verecek olursam, Diaz, Vercetti, Valachi olduğu gibi diğer ortaklarlada anlaşmalar yapılabilir.
Ek olarak bir savaşın çıkması bu kadar kolay olmamalı. 2022'de bile elini kolunu sallaya sallaya taaruz tüfekleriyle şehire iniyorlar. Silaha ulaşmak (ruhsatsız) bu kadar kolay olmamalı. Kendi birliğimden örnek verecek olursam, AK-47 ve Desert Eagle'e bu kadar kolay ulaşılınca ister istemez avantaj elde etmiş oluyoruz. Eskiden olan sistemi özlemiyor değilim. İnsanlar bu tarz silahlara ulaşmak için birçok zaman veriyordu. Şimdi ise bu aşırı kolaylaştı.
Seviyesi beşi geçen birisi aşama 3 bir birliğe girip çok kolay bir şekilde bu silahlara ulaşıp insanlara (racon) rol yaptığını zannedip oyun zevkini bozuyor. Son zamanlarda hile muhabbetleri eskiye göre çok arttı, kendimde eskiden hile kullanan birisiyim ve bu yoldan döndüm. Hilenin bile avantaj sağlamayacağı (pistol, uzi, shotgun) (en azından abartı bir üstünlük diyelim.) silahlara erişim kolay olmaya devam etsin. Desert Eagle ve AK-47 model silahlara erişim artık zorlaşmalı. Gerekirse Aşama 3 ve Aşama 4 birliklere beş tane sağlanabilir her iki silahtanda. En azından biraz rekabet ve eşitlik şansı olur. Pilot oluşum olup, önüne geleni alan kişiler seviyesi düşük insanların hile kullanmasını pek takmaz olmuş. R15 altında olduğu içinde birliklerine bir zarar gelmiyor düşüncesindeler. Üzerine üstlük, sırf bir küfürden bile silah çekilip sonrasında olayları ilerletip savaş boyutuna getiriyorlar. Bazı insanlar gerçekten bu kaos ortamını seviyor olsa da emek veren rolcü insanlar bu durumdan aşırı bir şekilde rahatsız. Sırf bir domuz güreşip kirleniyor diye temiz kişilerede çamur sıçratıyorlar.
Bana kalırsa aşama muhabbetleri ve silaha bu kadar kolay ulaşılır olması sadece DM'i arttırdı. Eskiden en ufak bir olayda bile Valachi bize ceza keser mi? CK olur muyum korkusu vardı. Şimdi ise ban yiyen yeni hesapla, CK olan yeni karakteriyle silahlarına bir zarar gelmeden devam ediyor. Bu göz ardı edilmemeli, en ufak bir olayda bile bana silah çekilmesinden ben sıkıldım.
Sosyal rollere gelecek olursak, sosyal rolden anlayış sadece bir barda müzik dinlemek olmamalı, sistem olarak değilde biraz daha rolsel olarak belirteceğim düşüncelerimden, turizm rolleri ve bunun getirisi olan extreme spor ve denizde olan eğlenceleri arttırabiliriz. Sporla ilgili yarışmalar, animasyon ekipleri, tatil alanları, butik turistik dükkanlar olabilir.
Her şeyi kazanmayı isteyen jenerasyonda kendinizi yıpratmayın arkadaşlar, bırakın kaybedin (asıl kazanan siz olursunuz emin olun.) dmcilerle uğraşmayın, ooc kinlerin ve türlüsünün bu yaz içerisinde bitmesi dileğiyle. (herkes eskiye dönmek istiyor, kimse eskisi gibi davranmıyor, önce insan kendini değiştirmeli.) Yaz sezonunda hepinize iyi eğlenceler.