Öncelikle nexary'in yorumuna yanıt verirken dün de gördüğüm yine Hastane rolcüleriyle ilgili Jegap'ın yorumunu da dahil etmek istedim benzer şeyleri yazdığınız için. Eleştiri dozunu kaçırmazsanız ya da üslubunuz düzgün olursa bugüne kadar kimseyi banlamadık eksiğimizi ya da yanlışımızı(kendi düşüncesine göre) söylüyor diye. Bu konuda temelde hem fikir olalım.
Bu konudaki 9 sayfada da görebileceğiniz gibi bazı insanlar sunucu geneline çok faydalı olabilecek öneriler sunarken, bazıları ise geçmişten günümüze kadar daima kendi rolleri/oluşumları için önerilerde bulunuyor ki bu da bir noktada haklı olabilir, sonuçta rol yaptığın yerdeki eksikliği görüyor olabilirsin. Yalnız artık üçüncü yılımızdayken şunu fark ettik ki - kişisel düşüncem olarak önceki rol yaptığım sunucularda da fikrim bu yöndeydi - Medikal oyuncularında gereksiz bir gerginlik, toxic tavır, "HERKES BİZE KARŞI HİÇ YARDIM DESTEK YOK!" kafası mevcut. Bu sunucuda 3 yıldır her güncellemede her Hastane/İtfaiye oluşumuna, gerek yönetim destekli gerek özel olanlara düzenli olarak farklı farklı konseptler ve güncellemeler getirildi. Hatta VCPD ile eş tutup, onlardan daha yüksek maaş verip, tüm telsizleri açıp, tüm rancherları altınıza verdiğimiz dahi oldu.
Ancak istekler yine bitmedi. Hastane oyuncuları rol yapsın diye uyuşturucu tedavi sistemi getirdik, bağımlılığı arttırdık, vurulanların/yaralı olanların hastaneye gidip rol yapmasını zorunlu hale getirdik ve sonuç? Oyunda ara ara pasife düşen hastane çalışanları(Aktif sayısında VCPD 40'ken hastane 3-4dür genelde) ve sıkılan çıkan oyuncular(İnsanların %90'ı ne yazık ki hastane rolünü sevmiyor, girenler max. 1 hafta duruyor) ve sonrasında büyük bir kaos.
Verdiğiniz harika önerilerde hiç şöyle düşünüyor musunuz? "500 kişilik sunucuda, samp'ın doğası gereği 7/24 çatışma, vurulma, yaralanma dönerken, biz 4 kişi hastanedeyiz, 500 kişinin sürekli bize gelip tedavi olmasını sağlamak süper" fikrine, siz oyunda yokken/pasifken ne olacak? 500 oyuncuyu sistematik şekilde neden hastaneye bağımlı hale getirelim? Realistik de değil kullanıcı deneyimi açısından da parlak bir fikir değil. Şu 9 sayfa yorum yapan arkadaşlar, illegal rol yapanlar, legal rol yapanlar, kişisel tecrübelerimle sabit ki, ne zaman bu adamlar hastaneye gitse, bir doktorun yaptığı uzun uzun ameliyat vs. rollerini "Hadi bitse de gitsek artık" diye bekliyorlar. Yüzde 95'i böyledir net. Üstüne, hastanede yatarken yine sıkılıyorlar. Yahu oyuncu hastane rolünü sevmiyorsa kafasına silah dayayıp, 10 tane kafadar eğlenecek diye tüm sistemi niye bozalım?
Roleplay dediğin şey yaratıcılıktır. Aç bir psikolog ki bu rolü yapanlara 7/24 oyuncu geliyor, dinle insanlarla 15 dakika karşılıklı diyaloga gir, ilaç yaz yalandan, 7/24 akıp gidecek bir rolün olsun. Önünde 3 kişi yatıp sabah akşam ona emote verip, üstüne alakasız şekilde FBI RANCHER(şehirde sadece komutanda var?) istemek tam olarak neyin mantığıdır?
Bakın kaldı ki, bu sistemi 3 yıl içinde çok çok farklı evrelerle denedik. Neredeyse full Hastaneleri buffladığımız dönem de oldu, en sonunda geldiğimiz sonuç şu: Hastaneyi isteyen açsın, oyuncu zaten rol yapmak istiyorsa gider orada yapar. Oyuna eğlenmeye giren bir adamı ben neden senin yanına 3 saat zorunlu olarak bağlayım? O adam bunun rolünü yapmak istiyorsa gelir yapar, sistemsel zorunluluğa bir ihtiyaç mı var? Vice kadar da sürekli olarak hastane oyuncularına imtiyaz tanıyan, birçok konuda kolaylık sağlayan başka platform nadirdir. Ambulanslar, işyerleri, (parasını almadan verdiğimiz firma noktaları, birlik binaları, oluşumlar, FBI RANCHERLAR(??-bunun da neden istendiğini hiç anlamam) ve daha niceleri. Neden peki?
Her şeyi geçtim, yönetim aylar önce "Resmi hastane oluşumumuz pasifte. İsteyen özel açabilir" dediğinde, Jegap sanırım o sıralar banlıydı(bir 10 kere bırakıp gelmişsindir unban sonrası) siz bu hastanede role girerken sistemin nasıl işlediğini bilmiyor muydunuz?
Bakın Vice Platformu sakinleri, yönetim ekibine de ara sıra söylerim, 3 yıldır illegalden görmediğim toxic tutumu, bir ton yardıma rağmen sürekli çemkirmeyi, üste çıkmayı, flame'i sadece hastane oyuncularından görüyorum. Güzel kardeşim sistem ortada, neden bunu bilerek gelip oynayıp üstüne "YÖNETIM ÇOK ZAYIF HİÇBİR ŞEY YAPMIYORSUNUZ KÖTÜSÜNÜZ HASTANECİLERE DÜŞMANSINIZ" mesajları atıyorsun? Burası böyleyse, Hastanecileri seven milyon tane yer vardır nasılsa. Yaptığınız ayıp sadece. Başka bir şey değil.
Tüm bunların yanında, mantıklı eleştirileri her zaman dikkate alıyoruz. Yukarıda yazılanların birçoğu yapılacak, ama eleştiri dozunuzu ayarlayın. Şu 9 sayfa yorumda iki tane toxic yorum var. (Bunlar şöyle kötü, bunlar böyle berbat) ikisi de aynı kafadan geliyorsa bir oturup düşünün.