OOC fotoğraf atmak bana kalırsa saçmalık. OOC'de atılan fotoğrafın ortamı-manzarasıyla IC'de olan uyuşmuyor, hadi bu çok önemli değil. Lakin, OOC vücut-yüz ile IC zaten uyuşmuyor ve her şey burada başlıyor. Herkesin mükemmel olmasına zaten bir şey demiyorum, kusurlu bir rol yapanı piyasada bulmak çok zor.
Mesela, Vice Social kullanıcılarının çoğu kadın karakter yöneticilerinden oluşuyor ve ana sayfamız sadece kadınlarla dolu. IC'de kimin kaç parası var ya da yok bunu çok bilmiyorum fakat OOC bir fotoğraf attığı zaman bunun rolünü IC'ye yansıtanı hiç görmedim. OOC'de bir sürü cilt bakımları, makyajlar, saç bakımları, ıvır-zıvır vesaire yapmıştır ama oyun içine geldiği zaman kadın rolünde bunu yansıtan kimseye rastlamadım Vice ortamında. Erkeklerin tek yansıttığı şey genelde "karizmatik, kaslı, fit ve benzeri" şeyler olması. Vice Social kullanmayan birisi orayı görmediği müddetçe oyun içinden bunu zaten fark edemiyor çünkü karşı taraf bunu yansıtmıyor. Bana kalırsa fotoğraf atılmak için atılan bir platform, o açıdan OOC saçma geliyor bana. Neticede orası da bir rol platformu ama nedense hiç rolü yansıtılmıyor. Karakterlerin fiziksel görünüşleri oyun içine vurulmuyor ya da Vice Social'da yapılan roller oyun içine aktarılmıyor.
En başından beri söylüyorum, karakterlerin bu kadar "mükemmel" olması bana enteresan geliyor. Oyun içinde sistemsel olarak hiçbir imkanı yok, parası yok ama Vice Social'da kraliçe/kral gibi. Bir yerinde kusur bulamazsın, ben profilimi sadece IC'den çektiğim fotoğraflarla ya da içeriklerle dolduruyorum. İnanın bana, çok daha zevkli oluyor ve uyuyor. En azından OOC bir profil-fotoğraf bulma çabasına girmiyorsunuz. IC'de neyi görüyorsanız o. Kusurlu bir karakter yönetmenin hiçbir dezavantajı yok, aksine daha keyifli. Karakterinizde cilt problemi olabilir, korkuları olabilir, fiziksel görünüşü normal ya da kötü olabilir. Gerekirse bunu rolle ya da bir çabayla düzeltirsiniz ama herkesin doğuştan efsaneymiş gibi takılması açıkçası cringe bulduğum şeylerin başında geliyor.
Kimisinin özel kostümü var ya da yok. Herkes birbirini oyun içindeki kostümleriyle görüyor. OOC fotoğraf paylaşan birisi karşımıza çıktığı zaman onu öyle mi hayal etmeliyiz rol yaparken? Bence hayır, bu da saçma ve bir süre sonra iş OOC boyuta çok kayıyor ve istemediğimiz sahneleri kafalarında canlandırıyorlar.
Bu benim kendi şahsi görüşüm, tabii ki de isteyen istediği şekilde sürdürebilir. Bunun için bir kural ya da politika yok, herkes kullanım konusunda özgür. Genel sohbet içeriği olduğundan dolayı yorum katmak istedim, iyi forumlar.

Bir de şunu eklemek istiyorum, özel teşekkür niteliği taşıyabilir. Lola Grande'nin karakter yöneticisi olan
@Luna'ya bu konuda teşekkürler. Vice ortamında gördüğüm iyi bir kadın karakter yöneticisi. Detaylar her zaman önemlidir, kadını kadın yapan şey detaylardır. Cildi, makyajı, saçı, başı ve benzeri unsurları yansıtmaktır. Bundan ziyade kadın psikolojisini de iyi yönetmektir. Kadın hissiyatını karşı tarafa aktarmaktır, birkaç kez rolüne denk geldim ve dışarıdan da gördüm. Bu işte başarılı ve dışarıdan hiç absürt durmuyor.