Bence kesinlikle ic fotoğraflar koyulmalı. Nasıl ki rol yaparken karşındaki oyuncunun kullandığı skinin hq mi, lq mi olduğuna bakmadan rol yapıyorsan ( skin kalitesine bakarak rol yapan varsa rol düşüncesindeki bir şeyleri kesinlikle değiştirmeli.) karakterin sosyal medya hesabına attığı fotoğraftaki oyun kalitesine de bakmadan role yansıtırsın. Karakter paylaştığı fotoğrafta bir gökdelenden manzarayı atıyorsa kurduğu çevre modlarının kalitesine göre manzarayı değerlendirmek yerine fotoğrafı çektiği yerin manzarasına göre değerlendirirsin, buna göre role aktarırsın.
Konu altında genellikle herkes şunlara değinmiş; herkesin skini olmayabilir, herkesin çevre modları iyi olmayabilir, bilgisayarları kötü olabilir, animasyonlar yeterli değil, vs. vs. Şu ana kadar yaptığım rollerimde skini veya çevre modlarını hiçbir zaman dert etmedim, bilgisayarım da oyun kalitem de tabiri caizse patates denebilecek kadar kötü. Neredeyse hiç araba modu vs. kullanmıyorum.
Söylenen skin, çevre, animasyon tarzı şeylerin hepsi basit bir emote ile istediğiniz gibi yapılabilir. Google'dan pankek yiyen kız fotoğrafı arayıp bunu Vice Social'de paylaşmak yerine karakterinin yüzünü çevirip f8'e basarsın, emote ile de pankek yiyor yazarsın, photoshopdan bunları birleştirirsin ve paylaşırsın. Bu kadar basit. Rol mantığıyla ilerlemek istiyorsan görüntünün hiçbir manası yok bence, patates bilgisayardan patates bir görüntü alarak 3 4 ay önceki karakterimin tanıtımına attığım bir rolü bırakıyorum aşağıya. Ne bir çevre modu ne de bir skin modu var, VK'dan saatlerce skin araştırmadım, etmedim. Animasyon modu da kurmadım. Hatta animasyon kullanmadım bile. Sadece tek bir emote ile işi çözdüm.
Piksellerin sayıldığı bir oyunda vakit geçirmek için beş on satır rol yapıyoruz, bunun için bu kadar mükemmelliyetçi olmaya gerek yok, Vice Social hesabı açabilen, fotoğraf paylaşabilen ve bilgisayarı olan birisi een temel düzeyde photoshop öğrenip emek edebilir.