Konu: Vice Social Karakter Yüzleri / Tartışma  (Okunma sayısı 2808 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 18.05.2021 18:02
 Selamlar, Vice Social'de biliyorsunuz çoğu kişi OOC olarak kendine bir karakter yüzü seçiyor ve bu kişinin fotoğraflarını paylaşıyor. Buraya kadar her şey güzel ve hoş. Bir süre sonra aynı kişileri karakter yüzü olarak kullananlar artıyor. Mesela benden 4 ay önce birisi şu Instagram hesabında ki kızı kullanmış fakat benim haberim olmadığı için gelip de gönderinin altında "Eeeee, bu ben?" gibi yorumlar atabiliyor. Her neyse buraya kadar da her şey güzel diyelim.

Sizce Vice Social'a oyun içi resim zorunluluğu gelseydi daha hoş olmaz mıydı? böylelikle inanıyorum ki birçok "Fotoğrafçılık" rolüyle uğraşanlar ortaya çıkacak bunlar da bir şekilde rolünden para kazanacak, bence gayet hoş. Yanlış anlaşılmasın ben de OOC bir karakter yüzü kullanıyorum ve Social'a bu şekilde gönderiler atıyorum. Bu konuyu oluşturma fikrim tamamen sizin fikirlerini merak etmek veya "Ya şöyle olsaydı nasıl olurdu" gibi fikirleri görmek.

Tartışma başlasın o halde! :)

Tartışma sonrası genel bir güncelleme:
Selam, burada konuyu açma sebebim tamamen seviyeli bir şekilde bu konuyu tartışmaktı ki iyi haber amacına ulaştı, anlaşılan çoğu kişi de benim gibi düşünüyor.
Öncelikle desteklediğim düşünce zaten tamamen rol için, eğer böyle bir uygulama gelirse:

Birincisi, hem "Fotoğrafçılık" rolleri artacak, insanlar uğraşmaya başlayacak ve zevk alarak para kazanmaya başlayacaklar.
 İkincisi, biliyorsunuz zaten Instagram'da hiç tanımadığımız kişilerin hesaplarını kullanıyoruz, bir nebze fake hesapları gibi oluyor. Bunu açmaya devam edersek siber suça bile girebilir.
 Üçüncüsü, çoğu kişi oyunu default oynuyor diye yorum gelmiş, hemen ona da açıklık getireyim; öncelikle zaten tamamen real bakarsak her annesinin karnından doğan fotoğraf sanatçısı olarak doğmuyor, bu da biraz daha gerçeklik katacaktır zaten. Vice'a adını duyurmuş kişiler de kendilerine bir fotoğrafçı tutar ve Photoshop programının etkisiyle birlikte kusursuz görüntüler ortaya çıkar.
 Dördüncüsü, şuana kadar ben bile OOC karakter yüzleri kullanmama rağmen bu konuyu açma gereği duyduysam şuan OOC karakter yüzü kullanan kullanıcılar da benim gibi bakış açısını karşı tarafa bakmaya da sürükleyebilir. Belki sizler de destek verirsiniz. Teşekkürler, tartışma devam edebilir  :vays: :nays:

İşinin ehlinden yanıt  ???
Selam. Social yöneticisi geldi.
Eğer oyuncu olsaydım benim de şahsi fikrim OOC fotoğrafların hiçbir şekilde Social üzerinde paylaşılmaması olurdu. Fakat bir mecrayı yönetirken genele hitap edecek kararları almak gerekiyor. Kendim hem karakter yüzümle hem de oyun içerisinden kareleri paylaşıyorum. Vice Social'a OOC fotoğraf paylaşma yasağı gelmeyecek. Bu tartışma konusunu birkaç açıdan değerlendirelim.

1) Karakter kişiselleştirme/skinler ve grafikler
Bence rol yaparken en önemli şey ne kadar kişiselleştirebildiğin ve özgün olabildiğin. SAMP koşullarına hepimiz hakimiz. Hiçbirimiz karakterimize istediğimiz kıyafetleri giydiremiyoruz. Modelleme işinin ne kadar zahmetli ve eğer modelleme yapmayı bilmiyorsan tuzlu bir olay olduğu ortada. Herkesin skini birbirine benziyor, gerçekçi görünmüyor. Skin hakkı almaya durumu olmayan/istemeyen oyuncular sunucuda bulunan skinleri tercih ediyor. Bahsettiğiniz aynı karakter yüzü olayı bu durumda da geçerli, aynı yüzü yahut aynı vücudu kullanan birden fazla oyuncu var. "Eee bu ben değil miyim?" diyen yapan yine yapar, yapıyor. Herkesin modelleri tamamen özel yapım değil. Sonuç olarak kişiselleştirme çok kısıtlı.
Aynı şey oyunun çevresi ile de ilgili. Ne yalan söyleyeyim, şu gerçekçi ENB ile çekilen görüntüler bile gözüme o kadar eğreti geliyor ki... SAMP'ın çevre grafikleri modlu yahut modsuz oldukça eski. İstersen arabana HQ Ferrari modu kur, o korkunç çevrede felaket duruyor. Aynı zamanda herkesin bilgisayarı yüksek kaliteli modları renderlamak konusunda mükemmel olmayabilir.

Eğer ViceV açılırsa orada tabii ki OOC fotoğraf yasağı olacak, çünkü özgün bir şeyler yaratmak mümkün, üstelik oyunun grafikleri muazzam. Manzara görüntülerinin bir anlamı var.

2) Hangimiz mükemmel olmak istemiyoruz ki?
Rol yapmak için buradayız. Rol yapmak kimimiz günlük hayatta yaşadığı problemleri unutma yöntemi. Manken diye dalga geçtiğim/geçtiğimiz o karakterler kusursuz olma isteğimizden kaynaklanıyor. Victoria's Secret meleği gibi kadınlar, kas kütlesi erkekler... Hangimiz öyleyiz/öyle olabileceğiz ki? Böyle bir karakter canlandırmayı istemek kadar normal bir şey yok ve buna saygı duyuyorum. Rolde de olsa yorumlarda offff taşş türevi yorumlar görmekten hoşlanıyorsunuz. Hanginiz skinle bunu başarabilirsiniz ki, nereye kadar? Social'da bir süre gezen biri OOC fotoğrafların IC fotoğraflardan daha çok ilgi çektiğini görecektir. İlgiden beslenmiyor musunuz?  :(
Aşağıya örneği bırakıyorum, bkz:
bu var, bu var: GösterGizle

3) Animasyon vakası
SAMP animasyonları berbat ve yetersiz. Bu kadardı.

4) Objeler
Hadi bakalım bul bulabiliyorsan kurbağalı pasta objesi. Sabaha kadar VK'da gez. Hadi buldun diyelim, iki saat uğraş dur modlamak için. Bu da bu kadardı.

GTA V gibi güzel ve güncel bir seçenek varken hâlâ SAMP oynamamız rol yapmayı sevdiğimiz için.  :-\ Rol yaparken istediğimiz şeyi yapmakta özgür olmalıyız. İsteyen sadece IC fotoğraflar atar, isteyen sadece manken pozları paylaşır, isteyen ortaya karışık yapar. Buna karışmayı düşünmüyoruz, kişiselleştirmek minimumdayken oyuncuların SAMP sınırlarını aşmasında bir sakınca yok. Fotoğrafçılar, fotoğraf için zaten ellerinden gelenin en iyisini her zaman çıkarıyorlar ve IC/OOC olarak da ödüllendiriliyorlar sık sık fotoğraf yarışması yapıyoruz. Fotoğrafçı rol yapmak isteyen insan zaten buna takılmaz, gider ve çeker.

Şimdi gidiyorum. Keşke GTA Vice açılsa da oynasak. Sevgiyle kalın ve günün sonunda sadece rol yaptığımızı unutmayın.  :sampanya:

« Son Düzenleme: 20.05.2021 22:58 Tyriss »
100
10
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Aiakoss, finxyy, ba2handro, choppertalk, Ruffnut, oflu, marcus61, Fevzi,
Tyriss, WolFox,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 18.05.2021 18:03
Bir ara bahsettiğin olayı önceki karakterimde denemiştim. Bir süre sonra oyun içindeki animler ve manzaralar yetersiz kalıyor. Ne kadar kreatif davransan da tıkanabiliyorsun.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 18.05.2021 18:07
Yukarıdaki iletiye bir cevap yazmak isterim, biliyorsun ki farklı farklı ifp/anim modları kurabiliyorsun, sunucudaki animasyonlar yetersiz kaldığı anda bu animler devreye girecektir. Tyriss'in bahsettiği şey aslında çok hoş, bunun için bir çok kez AR-GE açıldı ancak şu an ne durumda inanın bilmiyorum. Bu öneri farklı rolleri doğuracaktır, keşke...
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 18.05.2021 18:09
kesinlikle desteklemiyorum. önceden de açılan bir ar-ge konusu, yine desteklememiştim. zorunlu olarak ic fotoğraf atmak saçmaca. ic atan atıyor, ooc atan atıyor. bu aynı yüz kullanımı yüzünden gelen "ee bu ben" tarzı mesajlar ve türevleri, bir nevi dikkatsizlik/şanssızlık. bir dikkatsizlik, veya şanssızlık yüzünden zorunlu bir değişim getirilmesine, hele ki böyle bir değişim getirilmesine karşıyım. bir nedenini yazacağım sadece, o da; GTA SA skinleriyle attığımız fotoğraflar bu kadar detay/çeşit içeremeyecek.  O:-)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 18.05.2021 18:12
Kesinlikle mantıklı, OOC fotoğraf atmak saçmalık hem OOC fotoğrafları biz belirleyemiyoruz, IC atmak daha mantıklı olacaktır.
Socialde kız sarışın, oyun içi zenci saçmalık bence.
« Son Düzenleme: 18.05.2021 18:15 Valdez »
Haha
1
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
ysia,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 18.05.2021 18:12
Fotoğrafçılık rolüyle uğraşanlar da bu yönden devreye giriyor zaten, kendilerinde çeşitli ifp'ler bulunacak ve oyun içerisinden istenilen tarzda bir görüntü elde edilecek aynı zamanda PS üzerinden bu fotoğrafa eklemeler/düzenlemeler yapılacak. Ben hâla destekleme taraftarıyım, düşündükçe daha hoş oluyor.
Like
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Aiakoss, finxyy, marcus61, Fevzi,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 18.05.2021 18:15
Fotoğrafçılık rolüyle uğraşanlar da bu yönden devreye giriyor zaten, kendilerinde çeşitli ifp'ler bulunacak ve oyun içerisinden istenilen tarzda bir görüntü elde edilecek aynı zamanda PS üzerinden bu fotoğrafa eklemeler/düzenlemeler yapılacak. Ben hâla destekleme taraftarıyım, düşündükçe daha hoş oluyor.
ben her fotoğrafımda aynı skini kullanmak istemiyorum. doğru seçenek ooc olarak bulduğum fotoğrafları mı atmak -ki bu fotoğraflara da ps den işlem yapılabilir- yoksa ic olarak yüzlerce skin mi yaptırmak, onca anim mi aramak   :garip:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 18.05.2021 18:16
Tekrardan desteklemeyen arkadaşlar için belirtiyorum, "İsteyen oyun içi, isteyen OOC atsın" gibi bir cümle kullanıldığında bana kalırsa rolsel saçmalık geliyor. Bu sefer de "Tost makinesiyle mi çektin" gibi yorumlar geliyor. Çoğu kişi zaten şu Instragram'dan alınan fotoğrafların fotoğraf çekme rolünü bile yapmıyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 18.05.2021 18:21
Tekrardan desteklemeyen arkadaşlar için belirtiyorum, "İsteyen oyun içi, isteyen OOC atsın" gibi bir cümle kullanıldığında bana kalırsa rolsel saçmalık geliyor. Bu sefer de "Tost makinesiyle mi çektin" gibi yorumlar geliyor. Çoğu kişi zaten şu Instragram'dan alınan fotoğrafların fotoğraf çekme rolünü bile yapmıyor.
"tost makinesi ile mi çektin" yazanların anlayışı/seviyesi belli oluyor. herkes fotoğraf çekme rolünü yapmıyor da değil, yapanlar da var. yani birkaç kişinin kötü etkileri yüzünden onlarca kişinin iyi izlenimleri hiçe sayılamaz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 18.05.2021 18:21
Hoş bir düşünce ama oyunumuz samp, bütün oyuncuların göze hitap edebilecek güzel bir oyunu yok. Oyunu sade bir şekilde oynuyorlar. Bunun üzerine herkesin özel skin ekletme imkanı olmayabilir. (Social'in kalite düşürmesi de var tabi) Aynı skin kullananlar o skinle beraber paylaşım yapacaktır, aynı kullanıcı gibi izlenim yaratabilir. Bahsi geçen şey daha zahmetli, belli başlı anim modları ile beraber oyun içinde rol dışında ayrı bir çaba sarfetmek gerekiyor. Social'i bu şekilde kullananlar da oluyor, olsun tabi. Oyunumuz daha çeşitli ve göze hitap eden bir taban olsaydı zorunlu kılınabilirdi.
Mükemmel
1
Like
2
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
ysia,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):