Konu: Yeter artık! Kaza rolleri hk.  (Okunma sayısı 869 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#20 - 30.09.2020 18:19
Roleplay i gerçek hayat zannedenler olduğunu görüyorum alakası yok. Gerçek bir hayatı canlandırmıyoruz, Simülasyon ile Roleplay arasındaki fark bence  şu, biri gerçeği yüzde yüz yansıtmaya çalışıyor diğeri sadece güzel hikayeler ortaya çıkarırken mantık sınırları içinde kalmayı deniyor. Bu "gerçekçilik" meselesine kafayı takarsak çuvallıyoruz. Gerçek hayatı birebir yansıtacak olsak zaten bu işin hiçbir estetik tarafı kalmaz. Konuya geleyim; kaza rolleri gerçekten bu kadar önemli mi sizce?  "c" tuşuna basıp '-dostum iyi misin?' diye sormak ve bunu günde üç dört sefer yapmak bana pek güzel bir iş gibi gelmiyor. Daha önce aynısını söylediğimde "Düzgün sür o zaman" diyen arkadaşlar oldu.  Umarım "c" ye basmaktan memnunlardır hala.

Bu söylediklerimden 130 la drift atın ve milletin arabasına vurun anlaşılmasın tabii ama  şu /do dan sorma işini bir türlü öğrenemedi kimse, asıl sorun buradan çıkıyor zaten.  "/me kaza gerçekleşmeden aracın direksiyonunu son anda kırmayı başarmıştır /do Kabul ediyor musunuz?"

Bunu dodgelamak bu kadar kolay.  Bunu bile yapamayanlar için zaten şikayet açılıyor di mi?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#21 - 30.09.2020 18:49
Roleplay i gerçek hayat zannedenler olduğunu görüyorum alakası yok.
Biz onun adına Hard-Roleplay diyoruz aslında. Zaten açılan konu da 20 ile giden iki aracın çarpmasından bahsetmiyor.  :P
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#22 - 30.09.2020 19:17
Roleplay i gerçek hayat zannedenler olduğunu görüyorum alakası yok.
Biz onun adına Hard-Roleplay diyoruz aslında. Zaten açılan konu da 20 ile giden iki aracın çarpmasından bahsetmiyor.  :P

Bahsettiğim şeyin Hard Heavy Medium  kavramları ile bir alakası yok. %85 i ağır suçlu olan bir şehirde yaşamanın zaten gerçekle örtüşen hiçbir yanı yoktur, buna rağmen Hard-RP dediğiniz şey bu sunucuda birileri tarafından yapılıyor bakıldığında.O yüzden gerçeği böylesine simüle etmeye çalışmak doğru bir mantık değil bence.

Alıntı
Belirli bir hız limitinin üzerinde yapılan her kaza için ambulans gelmesi şart olabilir insanlar daha dikkatli ve kontrollü araç sürmeye başlayacaktır. Yayalar ve araçlar arasında olan kazalarda da şöyle ufak bir sistem getirilebilir; Araç 25-35 km/h ile giderken bir yaya'ya çarptığı zaman /fall 4 animasyonu ile yaya geriye fırlayabilir sonuçta araç çarpıyo

Konuda sistemsel olarak gerçekleşen kazalara bazı sistem kısıtları getirilmesi önerilmiş, ben bunun pek doğru çalışacağını düşünmüyorum. Hatta yeni abuse lar yaratır.  Bu tip sorunları gidermenin tek yolu oyuncu kitlesinin RP tutumunu pozitif anlamda düzeltmesini sağlayacak adımlar atmaktır. Bu bağlamda yazdım onları hep. ;D
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

Raw

*
v2 Oyuncusu
#23 - 30.09.2020 20:10
O halde sunucuya trafik ışıkları sistemi, trafik kuralları, hız sabitleme sistemi, sinyal sistemi gibi yeniliklerin gelmesi gerek yoksa bunlar olmadan gerçekçi bir trafik senaryosu canlandırmak çok zor olur.
Hiç gerek yok, her şey sistemden ibaret değil, bunu bir kenara çekelim önce. İki aracın çarpışması için illa kırmızı, yeşil ışıkta geçmek gerekmiyor. Ki bu bahsettiğin sistemler gelse bile kimsenin sallamayacağını düşünüyorum, gereken tek şey biraz realistik düşünmek. Normalde aracın sürttüğünde bile yüreğin hopluyor. Araç kazası yapıyorsun, hiçbir şey yokmuş gibi devam etmek direkt rolden kaçmak bana göre.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#24 - 30.09.2020 20:22
&ab_channel=A%C5%9Fk-%C4%B1Memnu
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#25 - 30.09.2020 22:34
Bu söylediklerimden 130 la drift atın ve milletin arabasına vurun anlaşılmasın tabii ama  şu /do dan sorma işini bir türlü öğrenemedi kimse, asıl sorun buradan çıkıyor zaten.  "/me kaza gerçekleşmeden aracın direksiyonunu son anda kırmayı başarmıştır /do Kabul ediyor musunuz?"
Bu dediğiniz şey ufak bir sürtme de veya araçların hasar almadığı bir rolde olabilir belki evet, fakat araçları 50-60 km/h ile birbirine çapıp bunu yazmak saçma olur. Kaza rolleri zaten birden bire olan rollerdir bir anda olup biter.  Merak etmeyin siz /do'dan yazana kadar kazayı yaptığınız kişi kaçmış oluyor. Eğer hala oradaysa belki sorabilirsiniz. Yönetim ekibinin kaza rollerine el atması gerekiyor artık.

Bahsettiğim şeyin Hard Heavy Medium  kavramları ile bir alakası yok. %85 i ağır suçlu olan bir şehirde yaşamanın zaten gerçekle örtüşen hiçbir yanı yoktur, buna rağmen Hard-RP dediğiniz şey bu sunucuda birileri tarafından yapılıyor bakıldığında.O yüzden gerçeği böylesine simüle etmeye çalışmak doğru bir mantık değil bence.
Öyleyse herkes suç işlesin, polislere sıkmaya gidelim, şehire bir sürü silah ve uyuşturucu gelsin, Hollywood'u gerçeğe çevirip burada oynayalım. Bu sunucu sadece illegal rollerden oluşmuyor maalesef, legal rol yapan arkadaşlarımız da var. Sizin düşüncenizi kesinlikle kınıyorum, sunucunun geneli illegal rol yapıyor diye legal rol yapanları umursamamakta değişik bir bakış açısıymış. Böyle düşünmek yerine sunucuyu daha farklı nasıl geliştirebiliriz? Nasıl daha iyi bir rol ortamı yapabiliriz? sorularını kendinize sorarsanız işte o zaman daha iyi yerlere gelebiliriz. Tepkim aynen budur;  :P .
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#26 - 01.10.2020 01:38
Yani bir Hard RP sunucusunda gerçekçilikten uzaklaşalım mantığını bir AR-GE konusu altında görmek tuhaf mı üzücü mü karar veremedim.

Rollere artı katabilecek bir durumu gerçekçilikten uzaklaşalım savıyla reddetmek çok abez kaçıyor.

Tepkim aynen budur;  :P .
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#27 - 01.10.2020 05:55
Olaya şöyle bakalım. Bu oyunda herkes aracını son hız sürüyor. Kimse 50-60la falan gitmiyor. Örnek olarak benim  arabam 112 basıyor. Aynı hızla biriyle kafa kafaya çarpıssam 2 karakterinde CK vermesi gerekiyor. Bu yüzden desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#28 - 01.10.2020 17:05
Bu dediğiniz şey ufak bir sürtme de veya araçların hasar almadığı bir rolde olabilir belki evet, fakat araçları 50-60 km/h ile birbirine çapıp bunu yazmak saçma olur. Kaza rolleri zaten birden bire olan rollerdir bir anda olup biter.  Merak etmeyin siz /do'dan yazana kadar kazayı yaptığınız kişi kaçmış oluyor. Eğer hala oradaysa belki sorabilirsiniz. Yönetim ekibinin kaza rollerine el atması gerekiyor artık.

Öyleyse herkes suç işlesin, polislere sıkmaya gidelim, şehire bir sürü silah ve uyuşturucu gelsin, Hollywood'u gerçeğe çevirip burada oynayalım. Bu sunucu sadece illegal rollerden oluşmuyor maalesef, legal rol yapan arkadaşlarımız da var. Sizin düşüncenizi kesinlikle kınıyorum, sunucunun geneli illegal rol yapıyor diye legal rol yapanları umursamamakta değişik bir bakış açısıymış. Böyle düşünmek yerine sunucuyu daha farklı nasıl geliştirebiliriz? Nasıl daha iyi bir rol ortamı yapabiliriz? sorularını kendinize sorarsanız işte o zaman daha iyi yerlere gelebiliriz. Tepkim aynen budur;  :P .

Beni anlamadığını düşünüyorum. Samp ta LS mapi kullanılmadığı zamanlardan beri karakter yönetiyorum, hiç illegal rol yapmadım. İllegal rol çok, legali umarsamayalım gibi saçma sapan bir fikri elbette savunmuyorum. Gerçeklik ille de gerçeklik kafasına girip, fizik motorunda değişiklikler yaparak "rol ortamı" dediğiniz şeyi düzeltemezsiniz böyle bir dünya hiç olmadı, olmayacak. Israrla anlatmaya çalıştığım şey bu.

Kaza rolleri önemsiz keyifsiz ve estetikten yoksun tekdüze rollerdir. Ayda bir iki kez yapın çok da abartmayın, 20 kişilik dar mahallelerde 140 ile gitmeyin,çarpışınca /do kullanın eyorlamam bu kadar. :P

Ekstra Not: Bir de şöyle düşünün. Sunucuda Non-RP sürüş yapan kişiler yüzünden her iki güne bir ağır kazalı roleplayi yapmak zorundasınız, üç saatte bir tampon tamir etmeye gidiyorsunuz, sizce bu ne kadar gerçek? Bunlar denenmiş ve sonuç alınamamış şeyler, en azından benim baktığım yerden bu böyle.
« Son Düzenleme: 01.10.2020 17:16 Atherius »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok