Hayır hayır, bunun kural ile alakası yok. Bunun alakası şu; Yirmi yedi binlik bir aracın dahi 160 gitmesi. Premier'den bahsediyorum. Araç hızları gerçekten çok fazla, mesela bir Premier 100 ya da 90 gidebilir. Spor araçlar hakkında bir şey demiyorum ama araç hızları gereğinden fazla. Eee hız yapınca ne oluyor? Arabayı süren gaza geliyor ve yavaşlama tenezzül dahi etmiyor. Mesela 159 ile giden bir Premier Vice Mall yokuşunu inip tırmanınca araba havaya uçuyor. Neden? Çünkü oyuncu "hız yapayım." kafasında. Sanki NFS oynuyoruz.
Dostum 2020 yılındayız. 27 bin dolara satılan herhangi bir araç bugün rahat bir şekilde 240 görüyor zaten.
Haa, sizin gibiler de anti-afk sistemine; "oyun bu, eğlenceye bakın." diyip araç hızlarına; "gerçek hayat gibi olacak" demeniz de ayrı bir komedi.
Dostum 2020 yılındayız. 27 bin dolara satılan herhangi bir araç bugün rahat bir şekilde 240 görüyor zaten.
Gerçek hayatta evet belki görebilir fakat oyunda 240 basan araçlar olursa ne olur farkında mısınız? İnfernus bile bildiğim kadarıyla sadece 200 basıyor.
Konuya yönetimin ivedi bir şekilde göz atması tarafındayım, bu AR-GE için bir şey söylerlerse iyi olacaktır. @Manifesto @Flaviano
Şöyle de bir şey var ama
İnfernus 2 saniyede 100 yapıyorsa Premier 6 saniyede yapıyor.
Burada saniye önemi değil, burada aracın ne kadar hız yaptığı. Mesela, ben Premier ile Main Street'dan Market caddesine girerken 130 ile giriyorum. Sonra Vice Mall köprü altındaki yokuşu iniyorum ve tırmandığım zaman araç havaya fırlıyor. Mesela bugün örneğini yaşadım; 130 ile aynı şekilde girdim ve Vice Mall yokuşunu inip tırmandıktan sonra uçarak Jester'a çarptım, kaza rolümü de en ağır hasarlı şekilde yaptım. (Spor araçlara lafım yok, tabii ki 200 - 300 aralıklarında olacaklar.)
Burada söylenecek şey 130la rampadan uçtum sonra en ağır şekilde kaza rolü yaptımdansa hangi mantık ile 130 ile rampaya girdim olmalı. Bence sisteme bağlanacak konu değil, oyuncu kaynakları sorun bunlar. Sisteme bağlanırsa rolünü yapanları kısıtlayacak. Böyle şeyler gelirse de iki hafta sonra can sıkıcılığından bahseden yeni arge açılacak.
Dostum iyi de "hangi mantık" kafası ile işlemiyor ki oyuncularda, mantık kafası ile bakmadan direkt aracı aldığı gibi; "son hız kaç gidiyor bir deneyeyim bakayım." kafasında. Kimse kalkıp; "trafik kurallarına uyarak süreyim." demiyor. Eğer araç hızları azaltılırsa (bak söylediğim şey spor araçlar için değil) bu sorun tamamen ortadan kalkar. Yani açık konuşalım; beyaz çizgiler var durup sağımızı solumuzu kontrol etmemiz gereken. Hah, işte 130 ile giderken mesela ben de orada durmadan geçiyorum. Neden? Çünkü araç son hızda, basıyorum NFS oynuyormuş gibi. Eğer araç hızları düşürülürse mesela 60 yapıldı araç hızı. (Örnek verdim, hızın bu kadar düşürülmesini istemem tabii ki) "Ben dursam dahi araç hızı değişmez ya ha 60 ile giderim ha 45" mantığı oluşur oyuncunun kafasında.
Bu arada hem araç hızı düşürülürse hangi rol kısıtlanacak? Affedersiniz ama adam "ya ben Premier
aile aracı ile 160 basamıyorum, rolüm kısıtlanıyor." ARGE açılırsa kahkaha atarım.