Anket

Paranızdan bir sıfır eksilmesini ister misiniz?

Evet
38 (35.5%)
Hayır
69 (64.5%)

Toplam Oy Verenler: 107

Konu: Paradan Bir Sıfır Atalım!  (Okunma sayısı 2117 defa)

#60 - 13.09.2020 11:36
Böyle bir şey olması için sunucunun sıfırlanması lazım, önceden oynayıp gelişmiş olan kişiler ile bu sisteme geçilirse yeni başlayan üyelere haksızlık olur . Eğer sıfırlanıp baştan yapılacaksa ki sanmıyorum destekliyorum fakat sonradan böyle bir sisteme geçilmesini mantıksız buluyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

JSW

*
v2 Oyuncusu 2021 Yılbaşında OyundaydıKış Dönemi Rekorunda OyundaydıRoleplayer
#61 - 13.09.2020 11:37
Herhangi bir birliğe dahil olmayıp, oyuna ooc yoğunluğu ve belirli sebeplerden dolayı giremeyen bazı günlerde girebilen oyuncular için ne düşünüyorsunuz? Herkes sunucunun büyük çoğunluğu gibi hergün oyuna girip saatlerce rol yapamıyor yada vakti kısıtlı oluyor, girdiği zamanda ise de rol yapıp çıkıyor meslek vs uğraşmadan. Ama böyle olduğu durumda ise yine aracına evine işyerine vergi biniyor olacak. Geliri olmadan sadece gideri olacak.

Herkes için adil olmayacağını düşünüyorum, 8 9 aydır aynı karakteri yönetiyorum ve sahip olduğum tek şey $15.000 lik bir Picador ve 240k civarında para. PD'ler paydayde fazla maaş alıyor mu bilmiyorum ama uzun zamandır bir birliğe dahil değilim girdiğim birliklerde ise rolümü ne kadar iyi yapmış olsam bile para kazanma durumunda sürekli "guest rp" isteklerini para kasma olarak kullanmadığım/kullanmadığımız için 700 800k ya da en azından 500k gibi bir param hiç bulunmadı.

Şuan 250k param varken ve oyuna giremediğim durumda bile karakterimin ekonomik durumu her geçen gün (vergi, cart curt) daha kötüye gidiyorken paradan bir 0 atılmasını kendimce uygun görmüyorum.
Şahsi fikrim bu yöndedir, tekrardan belirtmiş olayım.

Oyunda bile zengin olmamızı istemiyorlar... Belki /karakter yazdığımda orada bir milyon görmek hoşuma gidiyor, belki bahşiş olarak iki bin dolar bırakmaktan keyif alıyorum, heee? #paramadokunma
Oyunda bile hayallerimizi elimizden alıyolaaaar, durum bu
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#62 - 13.09.2020 11:47
Oyunda bile zengin olmamızı istemiyorlar... Belki /karakter yazdığımda orada bir milyon görmek hoşuma gidiyor, belki bahşiş olarak iki bin dolar bırakmaktan keyif alıyorum, heee? #paramadokunma
+1, #paramızadokunmayın
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#63 - 13.09.2020 11:51
Bana kalırsa güzel bir öneri rp dediğin hard olacak payday 200 değil 20 dolar olacak işte oyunun zevki böyle çıkar  ;D ;D ;D ;D ;D >:( >:( >:( :( :( :( :o :o :o 8)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#64 - 13.09.2020 11:53
Hmmm, paradan bir sıfır eksiliyorsa, araçların fiyatı artıyor ise şuan tüm param ile ne kadar infernus alabiliyorsam alayım ileride satarım, geleceğe yatırım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#65 - 13.09.2020 11:53
Paramızın sonundan 1 tane 0 eksiliyorsa paramın sonuna 1 ekleyeceğim.  8)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#66 - 13.09.2020 11:53
Hmmm, paradan bir sıfır eksiliyorsa, araçların fiyatı artıyor ise şuan tüm param ile ne kadar infernus alabiliyorsam alayım ileride satarım, geleceğe yatırım.
Mantıklı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#67 - 13.09.2020 13:41
Herhangi bir birliğe dahil olmayıp, oyuna ooc yoğunluğu ve belirli sebeplerden dolayı giremeyen bazı günlerde girebilen oyuncular için ne düşünüyorsunuz? Herkes sunucunun büyük çoğunluğu gibi hergün oyuna girip saatlerce rol yapamıyor yada vakti kısıtlı oluyor, girdiği zamanda ise de rol yapıp çıkıyor meslek vs uğraşmadan. Ama böyle olduğu durumda ise yine aracına evine işyerine vergi biniyor olacak. Geliri olmadan sadece gideri olacak.

Herkes için adil olmayacağını düşünüyorum, 8 9 aydır aynı karakteri yönetiyorum ve sahip olduğum tek şey $15.000 lik bir Picador ve 240k civarında para. PD'ler paydayde fazla maaş alıyor mu bilmiyorum ama uzun zamandır bir birliğe dahil değilim girdiğim birliklerde ise rolümü ne kadar iyi yapmış olsam bile para kazanma durumunda sürekli "guest rp" isteklerini para kasma olarak kullanmadığım/kullanmadığımız için 700 800k ya da en azından 500k gibi bir param hiç bulunmadı.

Şuan 250k param varken ve oyuna giremediğim durumda bile karakterimin ekonomik durumu her geçen gün (vergi, cart curt) daha kötüye gidiyorken paradan bir 0 atılmasını kendimce uygun görmüyorum.
Şahsi fikrim bu yöndedir, tekrardan belirtmiş olayım.

Oyunda bile hayallerimizi elimizden alıyolaaaar, durum bu

Yani inatla şöyle yorumları görmek gerçekten yazdığım yazının okunmadığına işaret. Farkındaysanız, belirli istisnalar hariç tüm her şey eşit oranda onda bir seviyesine düşecek.

20 dolar vergi verdiğin aracın saatlik vergisi
2 dolara düşecek.

20.000 verdiğin aracın fiyatı
2000 dolara düşecek.

200 dolar olarak aldığın maaş
20 dolara düşecek.

Eskiden 20,000 parası olup 20,000'lik bir araç almak isteyen birisi, üstüne bir de payday alınca 20,200 dolar parası oluyordu. Araç alınca geriye kalan para 200 dolar oluyordu. Bir de saatlik vergisini bir kez ödeyince geriye 180 doları kalıyordu. Yeni sistemde ne mi olacak?

O 20,000'den bir sıfır gidecek, 2000 olacak. Saatlik payday gelecek, 20 dolar. Oldu mu sana 2020 dolar. Gidip araç aldın, geriye 20 doların kaldı. Saatlik 2 dolar vergisini ödedin, 18 doların kaldı.

Bu gerçekliktir, herkesin hala her şeye vereceği para (Infernus, çeşitli evler dışında) aynıdır. Ödenen para ve elde edilen para az gözükecektir. Gerçek olan da budur. Yorumunuz için teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 13.09.2020 13:45 Diversa »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#68 - 13.09.2020 13:52
Hala bizi ciddi anlamda anlamayan, okumayan, veya okumak isteyemen kişiler varsa (olabilir tabii ki de), 1 Ocak 2005'te ülkemizde yaşanan "Türk Lirasının Yeni Türk Lirasına" geçiş hikayesini araştırabilir. Eğer bilen varsa da bununla aynı mantık olduğunu düşünebilir. O zaman bir suya "bir milyon lira" vererek alıyorduk, yeni sistem geldikten sonra sadece "bir lira" vermeye başladık. 1.000.000TL, doğrudan 1TL'ye düştü. Kim fakirleşti? Kimse. Çünkü her şey aynı oranda düştü. Sadece fazla gereksiz olan sıfırlar atıldı. Bu durumda da yine aynı şekilde. Oyunda da 6 tane sıfır gibi fazla bir sayı olmasa da sondaki rakamın gereksiz olduğu, fazla olduğu ve uçuk olduğu kanaatine vardık. Sadece rolleri gerçekçi göstermek açısından böyle bir öneride bulunduk. Bu durum sizin gösterdiğiniz gibi paranızı azaltmıyor veya değersizleştirmiyor, tam tersine daha değerli kılıyor. Barda bir bira satarak kazandığınız 6 dolar, sizin aracınızın üç saatlik vergi ödemesi durumuna gelmiş olacak. Kendimizi nasıl daha ifade edebiliriz bilmiyorum. Oy veren vermeyen herkese teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

JSW

*
v2 Oyuncusu 2021 Yılbaşında OyundaydıKış Dönemi Rekorunda OyundaydıRoleplayer
#69 - 13.09.2020 14:02
Ben kendi düşüncemi belirttim, siz kendi düşüncenizi belirtmişsiniz. O halde karşınızda ki insanı "bu mal zaten anlamıyor yada anlamamış" diyerek açtığınız argenin arkasına sığınarak tabiri caizse aptala anlatır gibi anlatmanızı veya yazmanızı doğru bulmuyorum.
Ne yani goygoya vurup paramızı elimizden alıyolaaaar, parama dokunmaa! diye hashtag falan mı yazmalıydım buraya anlamıyorum?

2 3 kişi belki daha fazla kişi toplanıp bu argeyi planlamış fikir alışverişinde bulunmuş olabilirsiniz ama sunucudaki diğer oyuncuları da hesaba katmanızı öneririm. İnsanın olduğu her yerde karşıt fikirler olur düşünceler ve zıtlaşmalar olur ki olabilir de.

Yazdıklarınızı da okuyorum, yani olabilir de olmayabilir de fakat oyuna yeni başlayan birisi 400 dolar ile başlıyodu 40 dolar ile başlayıp ehliyet telefon vs alması biraz zorlaşacaktır.

20 yazmışım 40 diye düzeltildi.
« Son Düzenleme: 13.09.2020 14:04 JSW »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok