Anket

Paranızdan bir sıfır eksilmesini ister misiniz?

Evet
38 (35.5%)
Hayır
69 (64.5%)

Toplam Oy Verenler: 107

Konu: Paradan Bir Sıfır Atalım!  (Okunma sayısı 2059 defa)

#80 - 13.09.2020 15:59
Kafa karışıklığını gidermek için, tüm iyi niyetim ve samimiyetimle bahsedilen ARGE'nin daha kolay anlaşılması için aşağıdaki tabloyu paylaşıyorum. Yazılan ARGE'yi anlamayabilirsiniz ya da kafanız karışabilir. Gayet doğal zira öneri çok uçuk bir öneri. Her ne kadar kabul edilmeyecek de olsa bu fikri tam olarak kavrayabilmemiz için bir tablo yaptım ve sizlere sunmak istiyorum.

Buradan çıkan sonuç şudur, her iki CJ, farklı evrenlerde, diğer herkesle eşit oranda kazanıyor. Aynı şekilde giderleri de kendi yaşadıkları evrene göre ayarlanmış durumda. Her ikisi de kendi evreninde aynı hayatı, farklı miktarlar üzerinden yaşıyor. Hayat ikisi için de aynı.

Diyelim ki CJ'in 450.000 doları var ve CJ Huntley ve bir tane 200.000lik işyeri almak istiyor Huntley 250.000 dolar. CJ in parasından 0 atılacak CJ in 45.000 kalacak Huntley ve istediği işyeri 250.000 ve 200.000 de kalacak. CJ o para için 2 ay çalıştı CJ rol planı yaptı ve artık rol planını gerçekleştiremiyor. O iş yerini alması için 2 ay değil 12 ay sadece para kasması ve rol yapmaması lazım. Ama CJ'in arkadaşı Ryder ona 2000 dolara freeway alabileceğini söylüyor.

Huntley ve iş yerinin fiyatının düşeceğini neden hesaba katmadığınızı anlamadım.

Ayrıca belirtmekte fayda var, sunucuda satıldığı fiyat gerçek hayata vurulduğunda uçuk fiyattır.

Huntley'in karşılığı tam olarak RANGE ROVER EVOQUE model araçtır. Bu aracın 2020 modeli 50-60 bin dolar bandında satışa sunuluyor. Yani bu mantıkta bu aracın fiyatı da, ayn şekilde onda bir azaltılacak ve hatta daha gerçekçi yapılması gerekirse bir tık arttırılacak.

İstisnai dediğimiz araçlar Cheetah, Infernus gibi araçlardı. İstisnai dediğimiz evler de Richman, Mulholland'daki villalardı. Bu araç ve villaların fiyatı sabit kalabilir. Lüks bir villa 250 bin dolar olarak kalabilir.

Bu mantığa göre, 120k değerindeki evin fiyatı 12k görünecek, yine gerçekçi olmayan bir görünüm oluşturmadı mı bu? 12bin dolara floridada kime ev veriyorlar, veya yirmibin dolara?  Sadece sağlam olabilisin diye bug bulmaya çalışıyorum. Muhalefet etmek için yazmıyorum bilginize.
« Son Düzenleme: 13.09.2020 16:01 Atherius »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#81 - 13.09.2020 16:04
destekliyorum, hatta iki sıfır atılması daha da faydalı olacaktır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#82 - 13.09.2020 16:04
Kafa karışıklığını gidermek için, tüm iyi niyetim ve samimiyetimle bahsedilen ARGE'nin daha kolay anlaşılması için aşağıdaki tabloyu paylaşıyorum. Yazılan ARGE'yi anlamayabilirsiniz ya da kafanız karışabilir. Gayet doğal zira öneri çok uçuk bir öneri. Her ne kadar kabul edilmeyecek de olsa bu fikri tam olarak kavrayabilmemiz için bir tablo yaptım ve sizlere sunmak istiyorum.

Buradan çıkan sonuç şudur, her iki CJ, farklı evrenlerde, diğer herkesle eşit oranda kazanıyor. Aynı şekilde giderleri de kendi yaşadıkları evrene göre ayarlanmış durumda. Her ikisi de kendi evreninde aynı hayatı, farklı miktarlar üzerinden yaşıyor. Hayat ikisi için de aynı.

Diyelim ki CJ'in 450.000 doları var ve CJ Huntley ve bir tane 200.000lik işyeri almak istiyor Huntley 250.000 dolar. CJ in parasından 0 atılacak CJ in 45.000 kalacak Huntley ve istediği işyeri 250.000 ve 200.000 de kalacak. CJ o para için 2 ay çalıştı CJ rol planı yaptı ve artık rol planını gerçekleştiremiyor. O iş yerini alması için 2 ay değil 12 ay sadece para kasması ve rol yapmaması lazım. Ama CJ'in arkadaşı Ryder ona 2000 dolara freeway alabileceğini söylüyor.

Huntley ve iş yerinin fiyatının düşeceğini neden hesaba katmadığınızı anlamadım.

Ayrıca belirtmekte fayda var, sunucuda satıldığı fiyat gerçek hayata vurulduğunda uçuk fiyattır.

Huntley'in karşılığı tam olarak RANGE ROVER EVOQUE model araçtır. Bu aracın 2020 modeli 50-60 bin dolar bandında satışa sunuluyor. Yani bu mantıkta bu aracın fiyatı da, ayn şekilde onda bir azaltılacak ve hatta daha gerçekçi yapılması gerekirse bir tık arttırılacak.

İstisnai dediğimiz araçlar Cheetah, Infernus gibi araçlardı. İstisnai dediğimiz evler de Richman, Mulholland'daki villalardı. Bu araç ve villaların fiyatı sabit kalabilir. Lüks bir villa 250 bin dolar olarak kalabilir.

Bu mantığa göre, 120k değerindeki evin fiyatı 12k görünecek, yine gerçekçi olmayan bir görünüm oluşturmadı mı bu? 12bin dolara floridada kime ev veriyorlar, veya yirmibin dolara?  Sadece sağlam olabilisin diye bug bulmaya çalışıyorum. Muhalefet etmek için yazmıyorum bilginize.

Muhalefet etmeniz gerçekten hoş, edebilirsiniz. Kafada oluşan en büyük sorunu yazmışsınız aslında. Bu süreçte ev ve çeşitli iş yerleri fiyatlarının nasıl düzenleneceği büyük sıkıntı.

Bir evi 12 bin yaparsak yine aynı zorlukta alacağız. Yani iki farklı evrende yaşayan CJ mantığında ilerlersek o evi almak ikisi için de aynı zorlukta. Fakat biz biraz realistik olmasını isteyip o evin fiyatını yükseltirsek haliyle diğer CJ'imiz daha pahalıya alacak evi. Bu konuda iki seçenek kalıyor, ya bazı şeyler daha zor elde edilecek ya da bir çok rolün önünü açıp ev ve iş yeri fiyatları konusunda biraz realistlikten uzak kalacağız.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#83 - 13.09.2020 16:04
Sistemi en kolay yoldan anlatan bir tablo da ben yapmaya çalıştım umarım daha açıklayıcı olmuştur. Anlatmaya çalıştığımız şey aslında bazı şeyler (değişmemesi/ulaşılması zor olan şeyler) hariç hiçbir şeyin değişmeyecek olduğu yönünde...

Zaten evlerin genel olarak fiyatlarının değerlendirileceğini Manifesto söyledi, 50k değerinde de olan evler 5k olmayacak tabii ki. Bu durum yönetim tarafından farklı bir algoritmaya göre hesaplanıp ekonomiye en uygun şekilde tekrardan fiyatlandırılabilir.
« Son Düzenleme: 13.09.2020 16:09 Feliron »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#84 - 13.09.2020 16:16
Tam destek! Çok iyi ar-ge.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#85 - 13.09.2020 16:16
Bakınız aslında bu öneri aşırı geliştirilebilir bir öneri. Bu öneri için en büyük engelden bahsedelim.

+"60.000'lik bir ev 6.000 olursa saçma olmaz mı?"
-Kesinlikle olur!

+Peki evin fiyatını 6.000 değil de 15.000 yaptık. Bu sefer bu evi almamız daha zorlaşmayacak mı?
-Kesinlikle daha da zorlaşacak. En azından normal bir eve iki katı fiyatından fazla para ödeyeceğiz.

+Ee hali hazırda evi olanlar da var. Onlar, yeni başlayan oyunculara göre daha avantajlı değil mi? NEREDE HAK NEREDE ADALET SEVGİLİ DİVERSA!!!
-Level atladıkça gelen para bir tık arttırılabilir. Mesela level atladıkça 2500 dolar cebimize iner. Bu sayede yeni başlayan her oyuncu için mantık aşağı yukarı aynı ilerler.

Şöyle toparlayalım. Ev fiyatları ve iş yeri fiyatlarından bir sıfır atıldığında çok düşük rakamlar görüyoruz. Bunu görmemek için bir tık arttırılabilirler. Bu sorunu çözmek için level atlandığında alınan maaş arttırılabilir.

Bu durum tartışmaya çok açık. Önerileriniz ve fikirlerinizle bir çözüme ulaşabileceğimizi düşünüyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#86 - 13.09.2020 16:35
Bu güncelleme agalarımla beni oyuna başlatırdı

edit: yukarda yok işte işyerleri 120k kalacak param 12k düşecek o zaman nasıl olur hayır olmaz diyen arkadaşlar olmuş

arkadaşlar biraz mantıklı düşünelim, her şeyin de aynı şekilde uygun bir fiyata çekileceğinden bahsediliyor. yani 120k bir iş yeri sana olacak 50k - 60k.

bu sayede hem işyeri, araç, ev, vergi gibi fiyatlar değerlenecek, uygunluk sağlanacak. hem de legal, illegal rol yapan bir insan bir yerden 1000 dolar 2500 dolar ya da 100 dolar bahşiş aldığı zaman sevinebilecek. çünkü bu paralar gerçekteki gibi büyük paralar olacak.

bir mafya babası iyi bir iş yaptığın zaman sana 2000 dolar verdiğinde al at onu çöpe bi işe yaramıyor zaten

ama bu sistem böyle olursa o mafya babası sana 500 dolar harçlık verdiğinde havalara uç, çok iyi para

anlaşmalar yapıldığı zaman da çok uçuk fiyatlar çıkıyor bu sefer yok işte 10gram kokain 10k sallıyorum bu tarz uçuk fiyatlı büyük anlaşmalar dönüyor ve bu anlaşmaları sokak çeteleri çöp çatanlar yapıyor onun yerine 10gram kokain  1000 dolar olsaydı daha büyük bir gerçekcilik sağlanmaz mıydı sokak çeteleri için

aynı olay haber ajansları gibi şirketlere de kayıyor. haftalık 130 bin dolar dağıttığım zamanlar oluyordu vice newsde bunun yerine bu miktar haftalık 30.000 olsaydı ama herkese de yetseydi daha iyi olmaz mıydı ki 10.000-20.000 beğenilmiyodu bile orda
« Son Düzenleme: 13.09.2020 16:43 Tunahan »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#87 - 13.09.2020 17:12
Değişen bir şey olmayacak tek şey, fiyatlar az gözükecek o kadar kısacası saatlik bonusu biçmek yerine rollerle para kazanmak bot gibi para kazanmak istemiyorsanız bence para kazanmanın yolunu bulmalısınız.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#88 - 13.09.2020 17:18
Değişen bir şey olmayacak tek şey, fiyatlar az gözükecek o kadar kısacası saatlik bonusu biçmek yerine rollerle para kazanmak bot gibi para kazanmak istemiyorsanız bence para kazanmanın yolunu bulmalısınız.

Yorumunuzdan hiçbir şey anlamadım. Anladığım kadarıyla sizi düzelteyim, eğer yanlış anladıysam da beni düzeltirseniz sevinirim.

Bu sistemde meslekten gelen paralar da azalacak. Her şeyden onda bir bu anlama geliyor. Yani bu durumda rollerle kazanılan paralar da deli gibi değere binecek. Bir bira & çerez sattığınızda gelen 10 dolar işinize yaramıyorken bu regülasyon ile bu para değer kazanacak. Sosisli satan herkes gerçekten gelir elde etmeye başlayacak.

@Chevalier dediğinizi yanlış anladıysam beni düzeltirseniz sevinirim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#89 - 13.09.2020 17:47
En baştan beri destekliyordum, fakat yine anlamayan arkadaşlar için belirteyim dedim, mesela 32.000 paranız var ve FCR-900(32.000) almak istiyordunuz, bu güncelleme ile paranız 3.200 olacak ve FCR-900 de 3.200 olacak. Kısacası fakir olmayacaksınız sadece fiyatlar gerçekteki gibi olacak.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok