Konu: [12.06.2020] Birçok kişi - Birden fazla kural ihlali.  (Okunma sayısı 440 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 12.06.2020 03:38

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:   Tim_Ward @PatatesFx   Dacid_MacArthur @Bajur July_Krauger @Tapper Jeff_Hunt @Kasimer Lorenzo_Cielo @Smith31

Olaya dahil olan şahit karakter adı: - Taniel Dermovsesian @ExpeRNatioN

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 12.06.2020 2:30 sonrası.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: 
Alıntı
CAR-RAMMING / CAR-PARK

Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde, duvarlara - elektrik direklerine - bireylere çarparak araç sürmek. Karşı tarafta bulunan oyuncuların üzerine ara sürüp onları kilitleyerek öldürmek (Car-Parking) bu kurala aykırıdırin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Hapis.
POWERGAMING (YKİ)

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Non-ROLEPLAY

Bir kişinin/kişilerin saçma şekilde agresif, ofansif bir şekilde yaptığı saçma roldür.

METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

POLİSE SIĞINMAK, İHBAR ETMEK.
Köstebek rollerı serbesttir fakat illegal karakterlerin birbirine yaptıkları fiili rol esnasında (takip, kovalamaca, adam kaçırma vb.), polis departmanına hiç bir karakter sığınamaz, böyle bir rol izleyemez. Ancak bir sivilin ihbarı üzerine ya da tesadüfi bir şekilde gerçekleşen PD ekiplerinin role katılımıyla PD bu rollere müdahale edebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle selamlar, ben July karakterine IC olarak bir şeyler söylemiştim ve arkadaşlarına söylemiş ve telefon numaramdan beni aradılar, bende arkadaşlara gelmeyeceğimi söyleyip ısrar etmelerini istedim. Daha sonrasında maske taktım, bir araca düzkontak yaptım (video başında görülebilir.) Ve o şekilde o bölgeye gittim, arkadaşların benden şüphelenmeleri için bir sebep yoktu silahla beni öldüreceklerini söylediler gerekli Fear-RP'mi uyguladım.Daha sonrasında arkadaşlar beni kovalamaya çalıştılar arabaları ile önüme atladılar CR yaptılar, Non-RP driving yaptılar.Onlar benim önüme atlıyor diye Tim_Ward isimli arkadaş bana CR Yapıyorsun dedi bunu /do'dan belirtti, videoda çok fazla kural ihlali var birden fazla her şeyi görebiliyorsunuz zaten hepsi CR yaptı, önüme kırdılar çapmamak için elimden geleni yaptım arada sırada arkadaşlara sürttüğüm oluyor (araç modum var normalde premier daha kısa araç, aslında çarpmadım) Arkadaşlar yaralı rolüne uymadılar, motorla arabama 130 ile giderken çarptı, motordan düştü hiçbir şey olmamış gibi motora binip devam ettİ, PG Yaptı kısacası. Daha sonrasında ben il-legal rol iznimi aldığım için arkadaşlara karşı il-legal (silahlı role girebilirdim) /do kanıtı videoda var, konunun devamı;

Bu OOC anlaşma sunucu içinde /do komutu ile yapılmalı ve ekran görüntüsü alınmalıdır. Birlik kendi arasında veya guest olarak(başka kişileri etkilemeyecek şekilde) agresif rollere girişebilir.

Hiç kimseyi etkilemeden agresif rolümü gerçekleştirdim. Daha sonra Dacid isimli arkadaşı gördüm ve kovalamaya başladım, polise sığındı ve bizi onlara ispiyonladı. Bu yasak bir şekil. Metegame konusuna gelirsekte ben ful maskeli dolaştım, hiçbir şekilde kendimin o kadına laf yapan karakter olduğumu tanıtmadım fakat arkadaş telefon ile aradı ve Tanrısını siktiğim, aptal orospu evladı anneni sikeceğim gibi kelimeler kullandı hem Non-RP'dir, metegame ve saçma ofansif roldür.  Videoda fazlasıyla gözüküyor, herhangi bir kural ihlali gerçekleştirmedim arkadaşlar saçma sapan rol yaptılar, ceza almalarını talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: - VİDEO;

Ofansif rol, Non-RolePlay ve Metegame kural ihlalleri;

Ek açıklamalar(varsa): -    Bana CR Yapıyorsun dendi, motorları ile arabamın önüne sürüyorlar (mod var normalde araç daha kısa) önüme kıran adamlara istemeden çarpıyorum, bundan dolayı üzgünüm fakat yine yapılan ihlal onlarda. Teşekkürler iyi forumlar, iyi geceler.

#1 - 12.06.2020 03:39
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 12.06.2020 05:33
Tim Ward karakterinin gözünden, anlatılmayan olay geçmişini söyleyeyim ki, orada neden çıkıp önünü kestiğimiz açıkça görülmüş olsun. July Kruger karakteri yani Tim Ward'ın sevgilisine şahıs tarafından fahişelik teklifi yapıyor. July karakteri ise bu olayları, Tim'e anlatıyor. Tim , July'den kişinin numarasını alıyor ve ankesörlü telefona gidip, kişiyi arıyor. Aralarında geçen konuşmada, Tim, gizli numaradan,  "Arkadaşına araba çarptı, Burgershot'ın arkasındaki yokuşun ilerisinde yerde yaralı yatıyor." diyor, şahıs şüphelenip normal numaradan aramasını istiyor, Tim'de denileni yapıyor ve kişiye aynı şeyleri söyleyip, "Ben gidiyorum, arkadaşın ölüyor, geleceksen gelirsin." dedikten sonra telefonu kapatıyor. Tim, arkadaşları olan ; Lorenzo, Jeff, Dacid'e haber veriyor ve July'i de alıp Burgershot'a beklemeye gidiyor. Bir süre bekledikten sonra gelen bir araç görüyorlar ve önüne atlayıp yolunu kesiyorlar -videoda da görüleceği gibi Tim Ward karakteri  "Bu mu?" diye July'e soruyor, kişi maske takmıyor olsa dahi, nasıl göründüğünü July hariç kimse bilmiyor- ve etrafını sarıyorlar, kişi maskeli olduğundan dolayı araçtan inip, maskesini çıkartmasını istiyoruz, ve eğer aradığımız kişi değilse yoluna rahatça devam edebileceğini söylüyoruz. Araçtan inmiyor, aracını kitliyor, camlarını kapatıyor ve maskesini hiçbir türlü çıkartmıyor. Tim karakteri -emote kullanarak, **sağ elini beline atar**- elini silahına atıyor ve eğer maskesini çıkartmazsa vuracağını söylüyor. Kişi etrafını sarmış beş motora rağmen, "Siktir!" diyerek, herkese çarparak yolu açıyor ve uzaklaşıyor, tekrar tekrar yakalanıyor ve etrafı sarılıyor, aynı işlem defalarca tekrarlanıyor, ardından kişi evine saklanıyor ve kapısını kitliyor, silahını aldıktan, konumunu aldıktan sonra, "Kapı açık" diye pm atıyor, yani sanki başından beri öyleymiş de biz girmemişiz gibi.. İçeri girdikten sonra int bugunu kullanarak üstümüze ateş açıyor ve biz girdiğimiz gibi kapıya koşarak, sanki yokmuşuz gibi çıkıyor. Gerekli saygı kurallarına uyarak yaptığım uyarılarımı "Boş konuşma" olarak adlandırıyor ve hakkımızda şikayet açıyor. Olayın detaylı anlatımı budur, OOC anlaşma olmadan, konuşma programları kullanmadan, tamamen rol yaparak geliştirdiğimiz bu olayda, suçlanan şeylerin hiçbiri açık bir şekilde gösterilmiyor. Aksine videoda kendi yaptığı CR'ler, hatalar, bug defuse'ler görünüyor. Ayrıca eklemek isterim ki, "Gerekli FearRP'mi uyguluyorum dediği kısıma bakacak olursak,   "Beni neden durdurdunuz?"diye soruyor, maskesini çıkartmazsa kafasına sıkacağımı söylediğimde ise, "Siktir!" diyor, FearRP'nin bu olduğunu düşünmüyorum.. Umarım açıklayıcı ve düzgün bir metin çıkartmayı başarmışımdır, iyi roller.

#3 - 12.06.2020 13:41
. Kişi etrafını sarmış beş motora rağmen, "Siktir!" diyerek, herkese çarparak yolu açıyor ve uzaklaşıyor, tekrar tekrar yakalanıyor ve etrafı sarılıyor, aynı işlem defalarca tekrarlanıyor,

Güzel savunmanız için teşekkür ederim fakat, "Siktir!" kelimes bir çok anlamda kullanılır, ben siktir kelimesini orada korkma anlamında kullandım alta alıntılayarak siktir! kelimesinin anlamını bırakacağım.

Alıntı
Siktir: Korkma, kovma, utanma ve sinirlenme gibi anlamlarda kullanılan çoklu bir kelimedir.

#4 - 12.06.2020 13:53
Tim Ward karakterinin gözünden, anlatılmayan olay geçmişini söyleyeyim ki, orada neden çıkıp önünü kestiğimiz açıkça görülmüş olsun. July Kruger karakteri yani Tim Ward'ın sevgilisine şahıs tarafından fahişelik teklifi yapıyor. July karakteri ise bu olayları, Tim'e anlatıyor. Tim , July'den kişinin numarasını alıyor ve ankesörlü telefona gidip, kişiyi arıyor. Aralarında geçen konuşmada, Tim, gizli numaradan,  "Arkadaşına araba çarptı, Burgershot'ın arkasındaki yokuşun ilerisinde yerde yaralı yatıyor." diyor, şahıs şüphelenip normal numaradan aramasını istiyor, Tim'de denileni yapıyor ve kişiye aynı şeyleri söyleyip, "Ben gidiyorum, arkadaşın ölüyor, geleceksen gelirsin." dedikten sonra telefonu kapatıyor. Tim, arkadaşları olan ; Lorenzo, Jeff, Dacid'e haber veriyor ve July'i de alıp Burgershot'a beklemeye gidiyor. Bir süre bekledikten sonra gelen bir araç görüyorlar ve önüne atlayıp yolunu kesiyorlar -videoda da görüleceği gibi Tim Ward karakteri  "Bu mu?" diye July'e soruyor, kişi maske takmıyor olsa dahi, nasıl göründüğünü July hariç kimse bilmiyor- ve etrafını sarıyorlar, kişi maskeli olduğundan dolayı araçtan inip, maskesini çıkartmasını istiyoruz, ve eğer aradığımız kişi değilse yoluna rahatça devam edebileceğini söylüyoruz. Araçtan inmiyor, aracını kitliyor, camlarını kapatıyor ve maskesini hiçbir türlü çıkartmıyor. Tim karakteri -emote kullanarak, **sağ elini beline atar**- elini silahına atıyor ve eğer maskesini çıkartmazsa vuracağını söylüyor. Kişi etrafını sarmış beş motora rağmen, "Siktir!" diyerek, herkese çarparak yolu açıyor ve uzaklaşıyor, tekrar tekrar yakalanıyor ve etrafı sarılıyor, aynı işlem defalarca tekrarlanıyor, ardından kişi evine saklanıyor ve kapısını kitliyor, silahını aldıktan, konumunu aldıktan sonra, "Kapı açık" diye pm atıyor, yani sanki başından beri öyleymiş de biz girmemişiz gibi.. İçeri girdikten sonra int bugunu kullanarak üstümüze ateş açıyor ve biz girdiğimiz gibi kapıya koşarak, sanki yokmuşuz gibi çıkıyor. Gerekli saygı kurallarına uyarak yaptığım uyarılarımı "Boş konuşma" olarak adlandırıyor ve hakkımızda şikayet açıyor. Olayın detaylı anlatımı budur, OOC anlaşma olmadan, konuşma programları kullanmadan, tamamen rol yaparak geliştirdiğimiz bu olayda, suçlanan şeylerin hiçbiri açık bir şekilde gösterilmiyor. Aksine videoda kendi yaptığı CR'ler, hatalar, bug defuse'ler görünüyor. Ayrıca eklemek isterim ki, "Gerekli FearRP'mi uyguluyorum dediği kısıma bakacak olursak,   "Beni neden durdurdunuz?"diye soruyor, maskesini çıkartmazsa kafasına sıkacağımı söylediğimde ise, "Siktir!" diyor, FearRP'nin bu olduğunu düşünmüyorum.. Umarım açıklayıcı ve düzgün bir metin çıkartmayı başarmışımdır, iyi roller.

Dediklerinize bir açıklamada daha yapmak isterim eve doğru gittim, silahımı kavradım ve sizin gelmenizi bekledim. Siz içeri girdiğiniz zaman zaten 5 saniye geçmediği için hasar almadınız bu aklıma gelince sıkmayı bıraktım arkadaşlar elimde shotgun olmasına rağmen üzerime koştular videoda bariz gözüküyor, koştukları için hiçbiri emote vermedi, bende yanlarından geçip gittim.

Yanlarından çıktıktan sonra Non-RP denilen kavram üzerinize kapıyı kilitlemem olurdu, silahım ile birlikte arkadaşımın arabasına bindim, olayda herhangi bir MİX yok rollerimizi Montgomery kasabasında gerçekleştiriyoruz ve şehire indiğimdede böyle roller görmek hoşumuza gitmiyor, @ExpeRNatioN  isimli arkadaş kasabadan şehire dolaşmaya geliyordu sanırım, fikrim yok fakat gelirken orda beni gördü. Başta maskem var diye hiçbir şekilde bir şey yapmadı ve orada bekledi daha sonra beni ara sokakta görünce tekrardan geldi ve ben maskeliydim. Chat'e hala ismimi söylemedim ve BEN ERMENİYİM, dedim buradan benim olduğumu anlayabilirdi. Ermeniyim dedim diye şüphelendi evime kadar takip etti evimin önünde yapılanları izledi. MİX yok SMS'leşiyoruz zaten videoda gözüküyor. Arkadaşlar ben başından bere ana arabam BULLET'e binmiyorum,farklı araba ve farklı skinle geliyorum olaylara fakat nasıl oluyorsa benim Bared_Hairazad karakterimin olanları yaptığından emin oluyorlar, sebebi ise evime girerken Bared Hairazad'a ait olduğu yazması...

Rollü bir şekilde hiçkimse o evin benim olduğunu bilmiyor, göstermedim bile. Metegame yaptığının Tim_Ward karakteri bariz mevcut.

Non-RP konusuna gelirsek Tim_Ward karakteri ben olduğumu bilmiyor, elinde kesin bir şey yok ve arayıp " Tanrını götünden sikeceğim vb." küfürler ediyor. Non-RP olduğu bariz belli.

Dacid_MacArthur için söyleyecek zaten farklı bir lafım yok, arabama 130la gelirken çarpıyor, motordan düşüyor ve yaralı rolü yapmıyor. Hem CR hem YKI mevcut.

Dacid_MacArthur karakteri ayriyeten onu kovalarken VCPD önüne kaçıp VCPD polislerine bizi bildiriyor, il-legal kural ihlali mevcut. İl-legal il-legal'i şikayet edemez. Polislere sığınamaz! Videoda bariz görülüyor.

July_Krauger karakteri ise bariz bir şekilde arabama sanki hiç kaza geçirilmeyecek gibisine önüme kırıyor, ben ona çarpınca ben CR yapmış oluyorum.

Lorenzo_Cielo motorlardan sanki insanlar hiçbir şekilde düşmüyor diye önüme kırıyor, motor arabaya PIT atmaya çalışıyor, ceza almasını talep ediyorum.

Tim_Ward karakteri ayriyeten de /do'dan CR uyarısı 1,2  CR uyarısı 23 gibi kelimeler kullanıyor, daha sonrasında rolü bölüyor, hatalı /do ve rolu baltalamak /b bölmek.

Jeff_Hunt karakteri ise motorundan inip arabama geliyor, maskemi çıkarmam için zorluyor garip bir şeyler oluyor ışınlanıyor. Daha sonrasında arabama saçma sapan bir şekilde vuruyor, ben ona yanlışlıkla çarpınca ben CR yapmış oluyorum, CR ve Non-RP'den ceza almasını talep ediyorum.

Şunuda belirtmek isterim ki yaptığım hiçbir şey yok, CR yaptın diyorsun Tim_Ward fakat önüme motorlarınız ile hiç düşmeyecek şekilde cover alıyorsunuz, ister istemez çarpıyorum. Ve bir motora çarpmakta sıkıntı yok, aralardan geçmek için sürtüyorum gerçek hayatta zor bir durumdaysanız araçlar motorların üzerine sürebilir.

İyi forumlar.

#5 - 12.06.2020 16:15
Beş(5) kişi şehirden uzak bir yere, belli bir numarayı arayarak, birisini çağırıyoruz, yoldan geçen ilk aracı durduruyoruz, inmesini ve maskesini çıkarmasını istiyoruz, eğer aradığımız kişi değilse devam edebileceğini söylüyoruz. Kişi inmiyor, maskeyi çıkarmıyor, ölmeyi göze alıyor. Bir eve sığınıp üzerimize ateş açmaya kalkışıyor, bunu yapan kişinin aradığım numaradan farklı biri olmasının imkanı yoktur, yaptığımız rolü göz önünde bulundurarak meta yapmadığımızı açık şekilde görebilirsin. Ayrıca, CR olarak adlandırdığın görüntülerde kendi yaptığın açıklamayı göz önünde bulundurarak; "Aracımda mod var normalde çarpmamış olsam da sizde öyle gözüküyor." yorumlarsan, kanıtın yetersiz ve yanlış olduğunu görmüş olacaksın. Mod olduğuna göre, bizim gerçekten aracına çarptığımızı gösteren bir delilin yok, biz aracını tamamen çevirmiş olduğumuz görüntüde de çarpıp geçiyorsun, ama mod kullanman sebebiyle, aracının bize çarpmadığı gözüküyor. Şunu da eklemek isterim ki, ben(Tim Ward) OOC bir konuşmada tanrıya küfür etmiyorum, IC bir konuşmada tanrıya küfür yasak değildir. İyi roller.

#6 - 12.06.2020 17:36
Beş(5) kişi şehirden uzak bir yere, belli bir numarayı arayarak, birisini çağırıyoruz, yoldan geçen ilk aracı durduruyoruz, inmesini ve maskesini çıkarmasını istiyoruz, eğer aradığımız kişi değilse devam edebileceğini söylüyoruz. Kişi inmiyor, maskeyi çıkarmıyor, ölmeyi göze alıyor. Bir eve sığınıp üzerimize ateş açmaya kalkışıyor, bunu yapan kişinin aradığım numaradan farklı biri olmasının imkanı yoktur, yaptığımız rolü göz önünde bulundurarak meta yapmadığımızı açık şekilde görebilirsin. Ayrıca, CR olarak adlandırdığın görüntülerde kendi yaptığın açıklamayı göz önünde bulundurarak; "Aracımda mod var normalde çarpmamış olsam da sizde öyle gözüküyor." yorumlarsan, kanıtın yetersiz ve yanlış olduğunu görmüş olacaksın. Mod olduğuna göre, bizim gerçekten aracına çarptığımızı gösteren bir delilin yok, biz aracını tamamen çevirmiş olduğumuz görüntüde de çarpıp geçiyorsun, ama mod kullanman sebebiyle, aracının bize çarpmadığı gözüküyor. Şunu da eklemek isterim ki, ben(Tim Ward) OOC bir konuşmada tanrıya küfür etmiyorum, IC bir konuşmada tanrıya küfür yasak değildir. İyi roller.

Anlatamıyorum herhalde, tanrıya küfür etmek yasak değil fakat tanrını götünden sikeceğim diyorsun, tehtitler savunuyorsun, yaptığın şey saçma roldür, arabamda mod var fakat arabama çarpıp motordan düşen arkadaşlar var, savunmalarını yapmayacaklar herhalde. Lafımın arkasındayım CR yaptım, motorlarınız ile önüme kırıyorsunuz, ister istemez araçlarınıza çarpıyorum CR yapmadım. daha fazlada bir şey yazmayacağım. Arkadaşları savunmalarını yapmaları için bekliyorum. Yetkili arkadaşlar gerekli kararı verecektir.

#7 - 12.06.2020 17:47
Senin de dediğin gibi motorlarımız ile etrafını tamamen kapatıyoruz. Burada motorlara çarparak kaçmaya çalışmak yerine, rolümüzü keyifli bir şekilde yapsaydık, zaten hiçbir problem yaşamayacaktık. Win'e oynama dediğimiz olay gerçekleşti diye düşünüyorum, hiçbir şekilde orada teslim olma, af dileme rollerine girmeyi tercih etmedin, senin kararın. Ayrıca benim sana ettiğim küfürler benim rolümdü. Rolümü sorgulamak doğru değildir, bir hata bulunmuyor. Daha fazla ekleme yapmayacağım, bende yetkililere bırakıyorum. İyi roller.

#8 - 12.06.2020 18:43
Sadece polis departmanın önünden geçtim ve siz arkanıza bakmadan kaçtınız ve üstüne polis beni kovaladı. Polise ihbar veya şikayet asla etmedim ve edemem de illegalin illegali şikayet etmesi söz konusu bile olamaz zaten. Yaralı role-play'i olaylar yaşandıktan sonrasında yaptım zaten. Birde adrenalinden dolayı zaten acı veya yorgunluk hissetmezsin ve karakterim eski asker ufak tefek düşüşlere de ağlayacak bir karakterde değil.

#9 - 12.06.2020 20:06
Gerçek hayatta bir motor arabaya bu kadar yaklaşamaz diyorsun, ben orada herhangi bir şekilde düşmedim, ki düşseydim yaralı rolümü yapardım. Düşmek benim elimde ve cezasını da ben çekeceğim ama düşmedim. Ayrıca madem bu kadar gerçek hayata bağlıyorsun adam sana silah çekecek gerçek hayatta silah çekilse böyle mi yapacaksın? Hem Tim'in dediği gibi motorlarımız ile etrafını kapatıyoruz CR yaparak geçiyorsun sonrada /b den uyarınca şikayetçi oluyorsun. Ayrıca eve girip evi kilitliyorsun böyle birşey varsa bizde yapalım, videoda /pm'den "kapı açık" yazarken bile ev açık değil sonra açıyorsun ve biz interior bugunda beklerken sanki biz yokmuşuz gibi kapıya koşup çıkıyorsun. Diyeceklerim bu kadar iyi roller dilerim.
« Son Düzenleme: 12.06.2020 20:13 Smith31 »