Konu: [12.06.2020] Birçok kişi - Birden fazla kural ihlali.  (Okunma sayısı 436 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 12.06.2020 22:29
Sadece polis departmanın önünden geçtim ve siz arkanıza bakmadan kaçtınız ve üstüne polis beni kovaladı. Polise ihbar veya şikayet asla etmedim ve edemem de illegalin illegali şikayet etmesi söz konusu bile olamaz zaten. Yaralı role-play'i olaylar yaşandıktan sonrasında yaptım zaten. Birde adrenalinden dolayı zaten acı veya yorgunluk hissetmezsin ve karakterim eski asker ufak tefek düşüşlere de ağlayacak bir karakterde değil.

Sonrasında yaralı rolü yaptım nedir abi? Videoda her şey net bir şekilde gözüküyor. Arabama çarpıyorsun PIT kavramı denilen şeyi yapıyorsun arabama arkadan çarpıp düşüyorsun ve sonrasında mı yapıyorsun yaralı rolünü? Düştükten sonra araca binip kovalamacaya devam ettin. Yetkili arkadaşları kandırmamalısın, teşekkürler.

Gerçek hayatta bir motor arabaya bu kadar yaklaşamaz diyorsun, ben orada herhangi bir şekilde düşmedim, ki düşseydim yaralı rolümü yapardım. Düşmek benim elimde ve cezasını da ben çekeceğim ama düşmedim. Ayrıca madem bu kadar gerçek hayata bağlıyorsun adam sana silah çekecek gerçek hayatta silah çekilse böyle mi yapacaksın? Hem Tim'in dediği gibi motorlarımız ile etrafını kapatıyoruz CR yaparak geçiyorsun sonrada /b den uyarınca şikayetçi oluyorsun. Ayrıca eve girip evi kilitliyorsun böyle birşey varsa bizde yapalım, videoda /pm'den "kapı açık" yazarken bile ev açık değil sonra açıyorsun ve biz interior bugunda beklerken sanki biz yokmuşuz gibi kapıya koşup çıkıyorsun. Diyeceklerim bu kadar iyi roller dilerim.

Arkadaşım selam, orada bana silah falan çekilmedi adam elini beline atar dedi silahı falan yoktu arkadaşın, her elini beline atan insanda silahı var lafı yapacaksak halimize yazık.

Etrafımı kapatmıyorsunuz, CR yaparak aracıma çarpıyorsun. Eve hepinizden önce girdim, istesem kapıyı açmazdım eve girer girmez kapıyı kilitledim bunu yapıyorsunuz elimde silah var ve korkusuzca merminin önüne atlıyabiliyorsunuz. Anlıyorum sizleri gerçekten söyleyecek bir şey yok  yaptığınız ihlaller baariz.

#11 - 12.06.2020 22:31
Şunuda belirtmek isterim ki oradaki arkadaşlar yetkili değil, rolü hiçbir şekilde bölemez yada /do'dan hatalarımı söyleyemez sunucuya girerken sorularda belirtiliyor zaten.

Herhangi bir kural ihlaline karşı kaldığınız zaman rolün bitişatını bekleyip olayı arkadaş ile çözmeye çalışırız, çözemezsek şikayet oluştururuz. Yetkili olmayan hiç kimse rolü bölemez.

#12 - 12.06.2020 23:07
Korkusuzca merminin önüne atlıyabiliyorsunuz. Demişsin çektiğin vidyoyu tekrardan izlersen int bugunda sıktığın ardından bizim mermilerden kaçmak için kolonlar ve masa sandalyelere siper almaya çalıştığımız görülüyor. Korkusuzca atlama mevzusu yok ortada.

#13 - 13.06.2020 04:07
Dostlar, tartışmaya gerek yok. Yetkili kararını bekleyelim.  :)

#14 - 13.06.2020 19:45
Şikayet konusunda genel anlamda car-ramming üzerinde durulduğu için öncelikle bu konuda ufak bir açıklama yapalım. SA:MP fiziğinde araçlar sürekli çarpışır ve bunun gibi ufak sürtüşmeler, çarpışıp kalkmalar vb. olabilir, zaten bunların büyük çoğunluğu anın heyecanıyla olan şeyler, eğer her çarpışana ceza uyguluyor olsaydık sunucuda herkesin en az 2-3 Car Ramming cezası olması gerekir. Cezai işlem uygulanmasını gerektirecek kadar büyük boyutta bir durum yok, aşağıdaki yazılarımda bu durumun detayını açıklıyorum, iyi okuyup özümsemeniz önemli.

İşin rol kısmına gelelim ve yapıcı düşünelim.

Basitte kalmak iyidir, siz siyah ve tanınmayan bir araç ile oradan geçiyorsunuz, zaten çok ücra ve alakasız bir yerde duruyor karşıdaki kişiler, sizde onların orada olduğunu bilerek oradan geçiyorsunuz. Madem o kişiler sizi arıyor, aranızda bir problem var, neden oradan araçla geçiyorsunuz? Bu random olan bir şey değil kasti olarak yapılmış bir şey ve işin rol kısmı burada hiç yok, tamamiyle OOC düşüncelerle yapılan bir davranış. Arkadaşlar sizden şüphelenip sizin çevrenizi sarmaya başlıyor ve bu bağlamda sizden bu denli şüphe duymalarının bir sebebi olmalı, yani pek çok kez karşılıklı sürtüşmeler yaşanmış sizler de savunma ve yorumlarınızda ifade etmişsiniz.

Bu şikayet konusundaki herkesin forum profilleri ve yaptıkları roller incelendi. Genel olarak şikayet konusundaki herkesin rol anlayışının değişime uğraması gerekiyor, şikayetlerde yazdığınız uzun uzun detaylı düşünceleri ve çabaları rol anlamında uygulasanız ve IC'e geçirseniz emin olun platformdan ve oyundan çok daha büyük zevk alırsınız, bu yazıyı düşünüp uygulamanız temennimiz. Lütfen iyice okuyup özümseyin ve bu şikayet konusunun sonlanmasıyla birlikte bu tip davranışlara devam etmeyin. İki taraf için de bu durum geçerli, durum tarafımızca not alındı.

K&A