Konu: Toksikleşen SAMP kitlesi.  (Okunma sayısı 1519 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 06.05.2020 01:52
Ufak tefek hataları konuşup çözmek yerine direkt olarak Şikayet bölümüne koşan arkadaşlarımız var. Ufak tefek hatalar konuşulup çözülse keşke.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 06.05.2020 14:08
Roleplay sunucusunda eline silah alıp en çok adam vurunca kendisinin en iyi olduğunu düşünen kitleyle dolmuş tr roleplay sunucuları. 2010'lu yıllarda rol yaparken sunucularda adam akıllı silah bile yoktu çünkü gerek yoktu biliyorduk ki rol enasında insanlar kendini role vermekten silah çekmek akıllarına gelmezdi. Ama şimdi geldiğimiz noktada bakıyorum insanlar rolü hızlandırayımda silah çekip hemen pat pat kafasına basayım havasında. Yanına iki arkadaşını alıp üç kişilik grup halinde oyun oynayaların mafya havalarıdna takılması vs. kitle komple buna kaymış.

Ben şahsi olarak kitlenin bu kadar toksikleşebilmesinin sebebinin FEAR-RP denen olayı oynayan kitlenin iyi kavrayamadığı için olduğunu düşünüyorum. Adamlar iki kişi bile olsa karşısındaki 10-15 kişilik gruplara atar yapabiliyor rolde. Yani uzun lafın kısası bu olay böyle sürmeye devam edecek ve değişmeyecek. Çünkü bu toksik kitlenin aklındaki tek şey en çok adam vuranın sunucuda en iyi olduğunu düşünmesi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 06.05.2020 15:13
9 sene önceki roller ile günümüzdeki yapılan roller ile dağlar kadar fark var. Eskiden (benim oynadığım RP sunucularında) bir insan bir kuralı çiğnemeye korkardı çünkü belli başlı sunucular vardı ve herkes bu sunucularda oynamaya hevesliydi. Herkes türkçesine özen gösterip, anlaşılabilir biçimde rollerini yapardı. Şimdi türkçeye bile özen gösteren kimsecikler kalmadı. Gidip bir video çekip "Kübalıların Hazin Sonu" ya da "Yeşil Gömleklilerin  İcraati" tarzında videolar yapmaya başladı bu kitle. IC yaşadığı olayı IC'de tutmayıp, OOC'e taşıyarak huzuru bozmaya eğilimli hale geldiler. Eskiden böyle kural ihllaleri yok muydu vardı, ama bu kadar fazla değildi. Benden örnek vereyim, bir sunucuya yeni başladığım sırada biri taksiyle geldi, ben ise ona nereye gitmek istediğimi söyledim. Kendisi beni tenhaya çekip 1 level olan bana kalıcı hasar bıraktı. O zamanda kurallardan haberim yok tabii, adama bir şey diyemedim. Bir insan silah bulduğunda onu kaptırmamak için elinden geleni yapar, birini vurmak için boş bir anı kollardı. Şimdi kimsenin umrunda değil, icraat peşinde herkes.

Kimse kendini karakterinin yerine koymuyor, OOC'deki kendiyle düşünüp hareket ediyor. Mesela vurulduğunuzu düşünün, adam sadece "Ağh, elim. Ağh, kafam" diyebiliyor ve bunları düzgün bir şekilde emote'a yansıtamıyor. Kurşun yediğinde kurşun yemiş gibi hareketten çok, karşısındaki adamı gebertene kadar sıkanlar hiç bitmedi. Karşısındaki adamı gebertmiş, ama kendisinin canı yarım olduğu halde yaralı rolü yapmayan adamlar mevcut.  Bunun yanı sıra FEAR-RP ihlalleri. Ben Don_Corleone ismiyle rol yapan biri olayım, NYC'de yaşayan italyan-amerikan mafya havasında takılıyorum. Dört kişi gelip beni kaçırıyor ama mafya gibi takıldığım için onlara saldırıyorum ve küfürler yağdırıyorum. Engizisyon mahkemelerindeki papa gibi rol yapıyor bu arkadaşlarımız.

Şimdiki sunucularda gösteriş ve çok bilmişlik hali mevcut. "Ouv, kübalı rolünü ben yaparım bunlar kim? Ouv, şunlara bak yahu! İki rol ekran görüntüsü paylaşmışlar başka bir şey yok. " gibisinden konuşup yermeye çalışıyor.

Araba sürmeye gelelim. Eskiyi pek hatırlamasam da, "bazı" sunucularda trafik kuralları yok gibi. Post apokaliptik dünyada hayatta kalmaya çalışan insanlarla dolmuş. Şikayet kısmına girmek istemiyorum, yukardaki arkadaşlarımız harika bir şekilde dile getirmiş.

Şimdiki arkadaşlarımız çorak topraklarda takılırmışcasına rol yapmaya başlamış, güzel kalpli olan ve iyi rol yapan dostlarımızda var lakin fazla değil. Benim hayıflanmam bu kadar, aklıma geldikçe bir şeyler yazarım.
« Son Düzenleme: 06.05.2020 15:15 Kılem »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 06.05.2020 16:45
Dünyada da böyle aslında sadece samp değil gün geçtikçe insanoğlu "Şu insanı sevmiyorum nasıl bir şey yapsam da herkesi benimle aynı düşünceye sevk etsem?" "Nasıl birinin hakkına girerim?" "Nasıl kolay yoldan/uğraşmadan iyi şeyler elde edebilirim?" bu soruların cevaplarını ararken başka insanların emeklerini, saygınlıklarını, duygularını çöpe atıyorlar.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 09.05.2020 19:26
''MTA KİTLESİ'' denilen kitlenin gelmesiyle oluşuyor bu, kısa ve öz..
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 10.05.2020 01:02
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 10.05.2020 12:22
''MTA KİTLESİ'' denilen kitlenin gelmesiyle oluşuyor bu, kısa ve öz..

"MTA KİTLESİ" böyle değil arkadaşım, eli F8 de açık aramıyor. En kötü hatayı yapsan söver geçer. Ben de MTA'dan gelmeyim. Bu SAMP ortamında rol yaptıkça, kitleyi gördükçe kusasım geliyor. En ufak şeyde şikayet açmaya çalışan, yapamadığı herşeye nefret gözüyle bakıp eleştiren Twitter kitlesinden farksız bir kitle. En ufak örnekle anlatayım bu eleştirme konusunu. Idlewood'da yanlayan biri mi gördüm? Ben drift yapamıyosam açıyorum foruma konuyu "yıl olmuş 2020 hala drift atanlar kaldı mı yaaa?" yazıyorum, altına da bikaç tane yancı arkadaşım geliyor bana +1 veriyor zevkten 4 köşe oluyorum benim işim bu yapamadığımı eleştiririm. SAMP kitlesi aaah ah.
« Son Düzenleme: 10.05.2020 12:30 Hoshi »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 10.05.2020 14:06
Dostum bir sıralar MTA'da oynadım, ''DM'' için oynadım diyebilirim. Herkesin kabul edebileceği bir şey vardır, mta'da rol yoktur.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 10.05.2020 19:08
Dostum bir sıralar MTA'da oynadım, ''DM'' için oynadım diyebilirim. Herkesin kabul edebileceği bir şey vardır, mta'da rol yoktur.

Girdiğin niyete bağlı, çoğu sunucu çöp şuan orada doğru. Ama rol olduğu gerçeğini değiştiremeyiz. Ve orayı çamurlamandan da eline birşey geçmez emin ol.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#19 - 12.05.2020 01:02
MTA'da da 2016'dan önce rol vardı. Ben de MTA'da başladım roleplaye. MTAnın şu an roleplay durumunda olmaması yine de rol yapan parmak kadar kitle olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok