Konu: Toksikleşen SAMP kitlesi.  (Okunma sayısı 1513 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 04.05.2020 16:54
Yazıyı okumadan önce bu şarkıyı açın.
Spoiler: GösterGizle

Selam, yazıya nasıl başlasam bilemedim. :)

Yaklaşık 7-8 sene önce bu oyunu oynadığımızda her şey daha farklı ve daha keyifliydi, sunucular en kötü sistemlere sahip olsa bile, rolden bir şekilde keyif almayı becerebiliyorduk, biri birini basardı OOC olarak bir durum olduğunda en kötü birbirine küfür eder geçer, daha sonrasında olayı uzatmaz rollerine devam ederlerdi. Bu verdiğim sadece basit bir örnek, bu yazıyı neden yazıyorum? Çünkü bazı şeyler belli bir süreden sonra bu ortama döndüğümde beni rahatsız etti ve içimi dökmek istedim. + Görüyorum ki adil davlanılan bir sunucu da oynuyoruz.

Öncelikle arkadaşlar, roleplay: iki tarafında zevk alarak yapması oynaması bir oyun. Birbirinin açığını arayıp, rol hoşuma gitmedi diye OOC olarak bel altı vurmanı gerektiren bir şey değil. Öyle bir kitle var ki şu an; rol yapmaktan ziyade insanları tufaya düşürüp hakkında şikayet oluşturmak adına ve onlara zarar vermek adına, gerek IC & OOC ellerinden geleni yapıyor.

Egosal ve karakter olarak çok şişmiş herkes, öncelikle roleplay yaparken bunu bir tık dışarıda bırakmanız gerektiğini düşünüyorum, kendinizi ön plana çıkartma isteğinizi anlıyorum ama karşı tarafında bir şekilde oyundan zevk almasına izin vermelisiniz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demek zorundasınız yoksa ne siz keyif alırsınız ne başkası.

Bir rol yapıyorsun, senin rolünü beğenmiyor aslında yaptığı rol tamamen o anın şartlarıyla mantıksız ama sadece hoşuna gitmediği için binbir türlü oyunlara giriyor, gerçekten eskiden böyle değildi, neden bu kadar toksikleşti bu kitle? Herkes o kadar gergin ki afedersin kalkmış çük gibi geziyor, en ufak şeyde patlayacak homojen salata bireyler.

Yapmayın arkadaşlar, nasıl dönemlerden geçiyoruz, nasıl günlerden geçiyoruz - birbirimize karşı daha hoşgörülü daha saygılı olalım, oyun oynadığımızın farkında olup keyif almaya bakalım, bugün var yarın yokuz, hadi eyvallah.

« Son Düzenleme: 04.05.2020 16:56 nimphelos »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 04.05.2020 17:02
7-8 yıl önce mevzu böyle değildi ama özellikle son 3-4 yıldır kitle ve yönetimler işi buraya itti. 2012'lerde bir sorun yaşadığında her şey IC'de kalırken, 2016'lardan sonra iş Discord/Skype/Forum ittifaklarına, kim daha çok adam vurduysa o kazanıra döndü. Hatta sırf birilerine ceza aldırttı diye sevinç çığlıkları atan, gişeden para ödemeden geçti tanımıyor olsam da hemen banlatayıım çünkü narsistin tekiyim!!!11 kafasında olan tonla insan mevcut. Bahsettiğin dönemlerde ise(since 2010s) insanlara ceza aldırmamak ve düzeltmek için uğraştığımızı hatırlıyorum. Yani mevzu birilerinin ceza almadan dostça oynamasını isteyen kitleden, birileri ceza aldıkça/kötüleştikçe/rezil oldukça zevk alan kitleye dönüştü. O yüzden insanlara da çok kızamıyorum çünkü bu adamların 4-5 yıldır SAMP'ta alıştığı düzen bu. Bundan kopup Vice'da kendi kimliğine bürünebilen herkese kapımız açık, bunu yapamayanlar ise alıştıkları sunuculara geri dönüyorlar/yönetim tarafından gönderiliyorlar zaten.

Bunun dışında yine işin gösteri tarafı ağır basıyor ki orada da bahsettiğin olayın SAMP değili Dünya/Türkiye genelinde değiştiğini söylemek lazım. 2010'larda Facebook/Instagram bu denli yoktu hatta Twitter-Instagram yeni yeni peydahlanıyordu. Genel olarak şu an toplum yaptığı şeyi yapmak istediği için değil göstermek için yapıyor.  (Starbucks'a, tatile, Nusret'e aslinda oraya gitmek/yemek/içmek istediğin için değil, toplumda statü bu olduğu için ve sen bunu yapmazsan geri kalacağını düşündüğün için gidip farkında olmadan toplumsal görevini yerine getirerek o pozları atıyorsun)

Haliyle de forum üzerinde günde 50 tane adam vurduğunu göstermezsen. (Bknz; 20:00'da role girip, 20:10'da rolden çikip, 23:00'a kadar PS ile ustaca SS'ler çikararak şehri ele geçiren SS mafyası dostlarımızın kültürleri) "iyi" olmuyorsun.

Elbette güzel SS yapmak önemlidir, buradan çıkarılan anlam da o olmamalı.

Toparlayacak olursak, SAMP'ın genel durumu bu ve bu durumdan bıktığımız için de Vice'ı açtık. Olabildiğince de uzak tutmaya çalışıyoruz.
: )

NOT

Ek olarak size de söylemek isterim ki, işler istediği gibi gitmeyince de insanlara SS Mafyası vs. laflarını atmak da yine bu toxicleşen ortama katkı sağlamaktır. Orada da dışarıdan bakmanızı öneririm.(genel söylem)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 04.05.2020 17:03
çoğu insanın amacı rol yapmaktan ziyade karşıdaki kişiye şikayet açarak cezalandırılmasını istemek olmuş. neden bu kadar kötü niyetli insanlar var diye sorgulamadan durulmuyor.

şöyle yazmışım 3 mayıs'ın erken saatlerinde bunu geleceğini görmüş gibi. rahmetli big l "im so ahead of my time my parents havent met yet" diyerek burada diyeceğimi zaten demiş önceden.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 04.05.2020 17:04
Alıntı
7-8 yıl önce mevzu böyle değildi ama özellikle son 3-4 yıldır kitle ve yönetimler işi buraya itti. 2012'lerde bir sorun yaşadığında her şey IC'de kalırken, 2016'lardan sonra iş Discord/Skype/Forum ittifaklarına, kim daha çok adam vurduysa o kazanıra döndü. Hatta sırf birilerine ceza aldırttı diye sevinç çığlıkları atan, gişeden para ödemeden geçti tanımıyor olsam da hemen banlatayıım çünkü narsistin tekiyim!!!11 kafasında olan tonla insan mevcut. Bahsettiğin dönemlerde ise(since 2010s) insanlara ceza aldırmamak ve düzeltmek için uğraştığımızı hatırlıyorum. Yani mevzu birilerinin ceza almadan dostça oynamasını isteyen kitleden, birileri ceza aldıkça/kötüleştikçe/rezil oldukça zevk alan kitleye dönüştü. O yüzden insanlara da çok kızamıyorum çünkü bu adamların 4-5 yıldır SAMP'ta alıştığı düzen bu.

Bu söylediğine tanık olduğum için katılıyorum, anladığım kadarıyla daha öncesinde açılan sunucular ve diğer unsurlar oyuncuları bu tarz bir mevzuya itti. Yaş kitlesi o zaman da küçüktü, şimdi de küçük ama dediğin gibi dönemin getirdiği salaşlıkla doğrudan etkili.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 04.05.2020 17:14

Öyle bir kitle var ki şu an; rol yapmaktan ziyade insanları tufaya düşürüp hakkında şikayet oluşturmak adına ve onlara zarar vermek adına, gerek IC & OOC ellerinden geleni yapıyor.

Egosal ve karakter olarak çok şişmiş herkes
Çekememezlik, ben yapamıyorum bari onlar da yapamasın diye düşünüyorlar.
Ya da tamamen insanların rol zevkini umursamayıp bencilliklerinden yapıyorlar. Üzücü bir durum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 04.05.2020 17:25
Söyleyecek çok şey var aslında ama cidden kendimi yormak istemiyorum artık bu oyun ve bu oyunu oynayan kitle için :D Kısaca fikrimi söyleyeceğim. Karşınızdaki kişiyi de eğlendirmeye bakın, sadece kendinizi düşünmeyin. Her gördüğü kadın karaktere asılmaya çalışan yavşak kitle ile her gördüğüne dm atmaya çalışan ruh hastası kitle arasında oyun oynamak aşırı zor. Herkes (Nimphelos'un bahsettiği toksit kitle) gerçek hayatındaki eksikleri bu oyundan çıkarma peşinde.

« Son Düzenleme: 04.05.2020 17:28 Rebel Son »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 04.05.2020 17:35
Ben roleplay'e başladığımda daha ortaokula yeni alışmış, basamakları tırmanıyordum yanlış hatırlamıyorum 6.sınıfta falandım, ancak o dönemde yapılan roller ile şu dönemde yapılan roller bile karşılaştırıldığında arada disiplin farkı mı desem ne desem bilemedim, büyük uçurumlar var.

Şuan herkes video açık rol yapıyor, en ufak bir kural ihlalinde forumda görüşürüz diyerek rol alanından uzaklaşıyor, o bu şu, herkes birbirini şikayet ederse, herkes ceza alırsa kimle rol yapacağız? eğlenmek için bu platformda bulunuyoruz herkes keyfine bakıp dağılmak istiyor ama bunu baltalayanlar maalesef çoğunlukta. ooc kin besleyip, rolde vs. sürekli saldırı moduna getirmeye çalışıyor. Roleplay'in gittiği nokta artık herkes çete, mafya kursun birbirini vurup polisten kaçsın, hiç kimse gidip ben şöyle ufak bir kafe açayım, insanlar gelip kahvaltı yapsın ama sadece legal olsun modunda takılmıyor :( genel olarak bir mekan işletiliyorsa arkasında hep bir mafya-çete çıkıyor. Buradan geri dönüş imkansız değil, zorda değil sadece denemek lazım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 04.05.2020 20:36
Mâlum bir sunucuda 6-7 yıl geçirdikten sonra insan yerinde saydığını farkedince bu tarz olaylara sebep oluyor artık rol yapmaktan ziyade rakiplerimi vurayım ssleyeyim foruma atayım kafasında takılıyor insanlar gerçekten rol yapan kişilerin sayısı çok kısıtlı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 05.05.2020 01:12
Son günlerde oyuna giresim gelmiyor bu OOC kaynaklı gruplaşmalar yüzünden, kim neyin peşinde anlayamaz oldum, herkes bir racon kesme, kesemez ise yediremeyip rolu çirkin yerlere götürme, OOC hesaplaşmaya taşıma derdinde.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 06.05.2020 01:42
Yeni moda olan FiveM rol sunucularında çoğunluk rolü yeni yeni öğrense de kendi eğlencesine bakıyor. SAMP kitlesi kaşarlandığı için bu tarz başlıkları SAMP yok olana kadar göreceğiz kimsenin aklında soru işareti kalmasın.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok