Konu: Samp Roleplay  (Okunma sayısı 857 defa)

row

*
v2 Oyuncusu
#20 - 24.04.2020 02:52
Yukarıda sentez adlı arkadaş detaylıca bir şeyler yazmış, teşekkür ederiz ama uğraşı için.
Alıntı
Sa-mp rp platformunun son zamanlardaki kuyruk acılarından biri de yanlış emote kullanımıdır. /me komutu; sistemsel olarak sunucuda var olmayan animasyonlar olduğu için, karakterinizle reel hayatta karşınızdaki kişinin görebileceği hareketleri yaptığınızda bunu anlatmak için kullanılan komuttur. Gta:Sa oyunu 2004 yılında piyasaya sürüldüğü için gerek grafik gerek gerçeklik bakımından çok profesyonel bir oyun değildir. Buna en bariz örnek yüz ifadelerinin olmamasıdır. Karakterinizi gülümsetmek istediğinizde bunu oyunda göstermek imkansız olduğu için /me /do komutu kullanılır. Bu komutlar ile ilgili yapılan en büyük hata ise reel hayatta karşınızdaki kişilerin göremeyeceği şeyleri belirtmektir. Buna örnek vermek gerekir ise "/me Xxxx_Xxxx'ten nefret eder, /do Xxxx_Xxxx'ten nefret ediyordur" gibi kullanımlardır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#21 - 26.04.2020 22:42

2. görseldeki emote'un sahibi benim. Buradaki bu tarz yorumlara eleştirisini belirten tüm arkadaşlara yönelik bir cevap yazma gereği duydum. Ondan önce şunu belirtmek isterim ki minimum 7-8 senedir samp rp platformunda bulunuyorum. İlk baştaki rol keyfi ve şuanki rol keyfine bakacak olursam; oyuna ilk başladığım zamanlarda ne forum kullanırdım ne de ss editleme/ss atmak için herhangi bir şey. O zamanlar  %100 rol ve eğlence üzerine oynardım. Fakat zaman geçtikçe platformla iç içe oluyorsun, forumunda vakit geçiriyorsun, ssler editliyorsun bla bla. Bu emote'a forumun bu tarz konularında en az 2-3kez denk gelmişimdir. /me karşısındaki adama bakıp aptal olduğunu düşünür. /me silahını çekip tanrı katına ulaştırır. /me tek yumrukta yamultur. gibi emote verilmiş gibi tepkiler görmek açıkçası can sıkıyor. Şimdi, samp roleplay serüvenimin ilk senelerine ve şimdiki senelerine karşılık konuşacak olursam; ilk senelerimde tek başıma rol yaptığım bile oluyordu, alkollü rolü yapıp basın binasındaki eşyaları kırardım ki unutmayalım bunu ss almak veya atmak için değil, tamamen oynanış ve rol üzerine dayanarak yapıyordum. Fakat eminim ki şuan bu rolü yapan biri %80 ss almak için yapıyordur, rol gidişatını ss'le göstermek için yapıyordur. SS alınması, rollerin gösterilmesi gayet normal bir durum. Bu yazıyı okuyanların bunu anlayacak kapasitede olduğunu düşünüyorum. Fakat değinmek istediğim nokta, benim gibi çoğu oyuncu roleplayden eskisi kadar keyif alamıyor ve sürekli farklı şeyler deniyor, yeni şeyler ortaya atıyor. Üstte bahsettiğim emote'lar tabii ki bu yeni şeylere örnek değil, asla da olabileceğini düşünmüyorum. Fakat üstteki resimde 2. verilen emote'la üstte yazdığım emoteların farklı olduğunu düşünüyorum. O tarz emote'ları, düşünceleri /me üzerine döken emoteları toplu rol alanlarında kullanmıyorum, rol yaptığım insanla rol esnasında kullandığım, role ayrı bir hava ve eğlence katan bir olay olarak görüyorum. Resimdeki emotelara bakılınca sizlere saçma gelmesi normal, fakat rol esnasında/rolün gidişatına ve karşındaki karaktere göre kullanınca açıkçası çok absürt kaçmadığını düşünüyorum. O emote'u "anlatacakları için ortamın çok eğlba bla bla bla" değil de "/do Sürekli kem küm ediyor" yazıp, cümleye başlarken "şey diy- neyse boşver" gibisinden şeylerle de yapabilirdim. Fakat o ame üzerinden verdiğim emote'un role farklı bir hava kattığını düşünüyorum. Toplu alanda yapmadığımı belirtmiştim, belki benim gibi bir çok oyuncu da bunu toplu alanlarda değil de birebir rollerinde kullanıyor.  Rol esnasında o emote'umdan rahatsız olan birisini farkedersem, veya bana belirtilirse "bu tarz emotelar hoşuma gitmiyor" gibi özel mesaj alırsam rol esnasında, o emoteları kullanmayı bırakırım. Fakat karşımdaki oyuncu da benimle birlikte o tarz emotelar veriyorsa bu rol yaptığım insanla benim aramdaki rol zevkinden dolayıdır. Tekrar belirtiyorum, bahsettiğim şey "/me adama bakıp üst düzey mal olduğunu düşünür" gibi emotelar değil. Üstteki belirttiğim, fiziksel-mimiksel yaklaşımlarla ' ' ' kısmen ' ' ' belli olacak hareketlerin en sade haliyle emote üzerine dökülmesidir. Samp Roleplay'inde chatleşmeler üzerinde 'ses tonu' olmadığı için bazı şeylerin, duyguların da emotelara yansıtılmasının oldukça normal olduğunu düşünüyorum. Bu emoteların aşırı fazla kullanılmadığı, arada biberi-tuzu olarak kullanıldığı sürece kullanılmasında da bir problem görmüyorum 'şahsen'. Mesela, PD rollerine ilk başladığımda araç çevirmelerinde veyahut silahlı olaylarda /me acemi, eli titriyor. gibisinden emotelar veriyordum. Bir çoğunuza göre bu da /me adamın 3iq olduğunu düşünüyorla aynı hesap. Fakat, aslında ince bir çizgi var. O çizgi de 'acemi' olarak belirttiğim şey fiziksel hâlleri, mimikleri tek kelimeye sığdırmak. /do Eli titriyor, korkuyor. /do Nefes alışverişi hızlandı, sürekli gözbebekleriyle etrafa bakıyor gibi emotelarla da karakterin acemi olduğunu belirtebilirim fakat rolün hızlığı ve gidişatı konusundan tercihim /ame acemi, eli titriyor. Roleplayden, bu şekilde keyif aldığımdan dolayı ve yaptığım eylemlerde-emotelarda kimseye hakaret etmediğimden, ucunun kimseye dokunmadığından dolayı birebir rollerimde açıkçası kullanmaya devam edeceğim ve kimsenin de dışarıdan görüp "rahatsız oluyorum" gibi bir moda bürünmesini kabullenemem, kendi oyunum ve kendi zevkim. O emote'umu görüp de saçma bulan arkadaşlar, birlik tanıtımına attığım sslere veyahut karakter tanıtımıma bakmayabilir. Ekrana yumruk atacak kadar geriliyorlarsa tabii emoteları görünce. (( ruh hastalarına yöneliktir (( @balvenie )) )) Seviyeli şekilde eleştiri yapıp görüşlerini bildiren arkadaşlara teşekkür ediyorum, bu Ne bÖyLe eMot3mU oLur lAn diyen arkadaşlar lütfen bu mesajıma herhangi bir şey yazmasın. Keyifli eğlenceler.
SAMP ortamında ses tonunun ve mimiklerin olmaması durumunda verilebilecek emotelere ben de katılıyorum ancak bir karakterin ne düşündüğünün emotelere aktarılmasının biraz da OOC bir aktarıma kaçtığını düşünüyorum. Sonuçta karakteri şekillendiren oyuncu ve karakter ne düşündüğünü de oyuncu belirliyor. "Bu yüzden kaçınıyor." derken karakterin herhangi bir mimiğinden veya yüz ifadesinden bunu anlamak zor. Belki de yanlış anlamışımdır bilmiyorum ama eğer anladığım gibiyse yukarıda yazdıklarım geçerli. Ama bu tip bir rolde karakterin utanması veya yüzünün beyazlaması gibi bir durum söz konusuysa böyle bir emote verilebilir. Aslına bakarsanız bu tip bir emote karşıdaki oyuncunun empati kurmasına da yol açıyor. Yani karşıdaki oyuncu böyle bir insanın nasıl bir yüz ifadesine bürüneceğini düşünür ve rolünü karakterin ne düşündüğüne değinmeden yüz ifadesine göre sergiler. Ama düşüncelerin emotelerde belirtilmesine karşıyım, "/me adamın salak olduğunu düşünür."gibi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#22 - 26.04.2020 22:50
Sorun şu: Genel olarak eski roleplay kitlesi hiçbir kesime yaptığı şeyi kanıtlamaksızın serbestçe ve mantıklı davranarak birbirleriyle rol yapardı. Yavaş yavaş sanal ortamın gelişmesiyle roleplay iki şekle büründü. Bir, kafanda planladığın şekilde rol yapmak. İki, yaptığın rolün ekran görüntüsünü alarak forumda paylaşmak. Çoğunlukla oyuncular eğlenmek için değil tamamen yaptığı şeyi kanıtlamaya çalışıyor. Yani birisi bu mecraya kafa dağıtmak, eğlenmek, can sıkıntısını gidermek amacıyla girer. Ancak bu durum tamamen eskide kaldı. Oyuncular kendilerinin göze batmasını ister. Karşılığında da yaptığı şeyin karşı tarafı tatmin ettiğini düşünür. Oyun oynadığının farkına varmaz, kendini oyunun içine sokar. Sanki oyun içinde yaptığı yanlışların gerçek hayatta kendisini etkilediğini varsayar. Rol yaptığı karakterine bağlı kalmak yerine nasıl daha bu işten çıkarlı çıkarım diye düşünür. Yani demek istediğim o ki bunun bir oyun olduğunu düşünerek gösteriş için değil eğlenmek için oynamak gerektiğini düşünüyorum.
Gösteriş yapma olayına katılıyorum ancak karakterlere hikaye verip de o karakterin hikayesini bir karakter tanıtımı konusunda açmak roleplay'e güzel bir teşvik bence. Bir karakterin hikayesinin güzel bir şekilde yansıtılmasından etkilenmemek elde değil ve bahsettiğimiz karakter çok güçlü eli kolu sağlam bir karakter olmak zorunda da değil. Sefil bir karakterin, evsiz bir karakterin hikayesini de oturup izlerim açıkçası. Böyle konulara sahip insanların konularını da sık sık ziyaret ederim, izlemesi keyif veriyor çünkü. Ayrıca böyle karakterler oluşturmak için de çabalıyorum ama roleplay mecralarında tam anlamıyla bilgili olduğumu düşündüğüm hepi topu iki senem var, pek de tecrübeli değilim yani.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#23 - 27.04.2020 04:57
Son dönemlerde sıkça karşılaşıyorum. /me kararlı bir gençtir, kardeşine moral aşılar vs. Yıllardır RP yapıyorum, son bir yıldır gördüğüm emote'lardan sonra keyfim kaçıp /q çektiğim bile oluyor. Hasta oluyorum şöyle örneklemeler görünce, kolaya kaçmaktan başka birşey değil. Adamı azarlıyorsan bağırıp çağır, hiddetlendiğini anlatacak şekilde fiziksel hareketlerde bulun, kendi etrafında dön, hızlı aralıklarla nefes alıp ver. Kararlıysan kesin ve net diyaloglar kur, insanları sözlerinle etkile. Kardeşine moral aşılıyorsan "kardeşim bir numarasın, süpersin, harikasın, sen yaparsın" de. Yönetim tarafından genel bir uygulama yapılmazsa bu böyle devam eder ve birkaç aya kalmaz Thor, Ironman ve Superman rolleri editleyen kişileri görürüz. Havadan dolunay kılıcı kapan, silahıyla adalet/yargı dağıtan...
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#24 - 27.04.2020 07:57
bana kalırsa ki kalmaz eğer eğlence için rol yapılıyorsa "eliyle birasına uzanır kavrar ve şişeyi çene hizasına kaldırıp dudaklarına yaklaştırır bir kaç yudum alır" gibi roller makuldür eğer foruma atılacaksa "birasını alır ve faydalanır" yapılması bana daha mantıklı geliyo çünkü millet senin konuna girip rollerine bakmak istiyor upuzun roller görürse üşenir okumaz (hiç bana ben okuyorum demeyin büyük çoğunluk okumuyor) demem o ki yerine göre uzun-kısa emoteler verilmesi lazım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#25 - 27.04.2020 15:34
Rol yapmak bir oyunun yanı sıra yetenek ve yaratıcılık işidir, bizim yaratıcılığımızı ise sağ el sol el ve burada bahsedilen somut olgular yeterince desteklemiyor. SAMP evrimleşiyor, bu evrimleşme sırasında ise yıllardan bu yana yapmadığım emote ve rol kalmadı. İki üstte emote belirten arkadaş benim emoteumu yazmış fakat nedense kırpma gereği duymuş. Emote'un aslı şudur; /Kurt'un omzuna yumruğunu toslayıp ona moral aşılar./ Ben burada ilk somut olarak vücut ifademi bildirip sonra anlaşılabilir olması için bunun ne tarz olduğunu betimliyorum. Yaptığım her emote'da aynı şekilde ilk somut bir fiziksel aktivite beraberinde gelen onu destekleyici betimlemeyle sonuçlanır. Her ressamın kendi bir tarzı vardır. Sanatlara bakış açıları da farklıdır, sizin yanlış gördüğünüz emoteları başkaları hayranlıkla okuyor. Ek olarak burada yanlışı doğruyu belirleme kapasitesine sahip olan kişiyi neye göre belirliyoruz eğer rol yaptığı yıllar baz alınıyorsa asırlardır bu nickimle sahadayım. Bu konuda bu şekilde ilerler gibi görünüyor, en net çözüm rahatsızlık duyan kişilerin kendi kalemleriyle rol yapmaları olur. Vice'ın rol kalitesini desteklemek adına buralardayız.  :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#26 - 27.04.2020 15:35
Son dönemlerde sıkça karşılaşıyorum. /me kararlı bir gençtir, kardeşine moral aşılar vs. Yıllardır RP yapıyorum, son bir yıldır gördüğüm emote'lardan sonra keyfim kaçıp /q çektiğim bile oluyor. Hasta oluyorum şöyle örneklemeler görünce, kolaya kaçmaktan başka birşey değil. Adamı azarlıyorsan bağırıp çağır, hiddetlendiğini anlatacak şekilde fiziksel hareketlerde bulun, kendi etrafında dön, hızlı aralıklarla nefes alıp ver. Kararlıysan kesin ve net diyaloglar kur, insanları sözlerinle etkile. Kardeşine moral aşılıyorsan "kardeşim bir numarasın, süpersin, harikasın, sen yaparsın" de. Yönetim tarafından genel bir uygulama yapılmazsa bu böyle devam eder ve birkaç aya kalmaz Thor, Ironman ve Superman rolleri editleyen kişileri görürüz. Havadan dolunay kılıcı kapan, silahıyla adalet/yargı dağıtan...

laf bana gelmiş. rol yapmayı edebiyata benzetirim, her yazarın, şairin tarzı farklı olduğu gibi her oyuncunun da seçtiği kelimeleri, üslubu farklı olabilir. oyuncu şikayeti operasyonu başarısız olunca böyle yazıların ortaya çıkması gerçekten gülünç. ben nasıl ki senin yaptığın rolü yargılamıyorsam senin de benim yaptığım rolü yargılamaya hakkın yok, hele hele bana rol öğretmeyi aklının ucundan bile geçirme. : )

oyna devam...

Spoiler: GösterGizle
« Son Düzenleme: 27.04.2020 15:39 The Horizon »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#27 - 27.04.2020 15:50
"Rush Floyd (neyle) (ne biçimde) (nerede duran) (neyi) (ne yaptı)" gibi bir formül çiziyorum ben kendim için fakat; Hippstrack ve Horizon'la yapılan rollerde ben de oradaydım ve o emoteları okurken tam olarak olayın ne olduğunu kafamda canlandırabildim. Burada her birimiz canlandırmalar yapıyoruz ve bazen işin soyut kısmını da destekleyici olarak devreye sokmamız gerek. Bir insanın bir insana yaptığı hareketi; jest, mimik, ortam, psikolojik durum gibi bir çok bağlamda yargıladığımızda çok farklı sonuçlar çıkabilir. Bu sebeple işin içine soyut kısmın da girmesi bence yanlış değil.

Bunu biraz da şeye benzetiyorum, Almanca kursundayken benim cümlelerimin gramatik olarak eksik yanlarını sürekli yüzüme vuran bir arkadaş vardı. Kelimesi kelimesine doğru konuşmayı denerken dilin temel ögesi olan iletişim faktörünü unutuyordu, konuştuğundan bir anlam çıkartamıyordun. Ben ise yüzde 10'luk gramatik hata yaparak her türden muhabbete dahil olabiliyordum. Ben kurs bittiğinde günde 10 saat, sadece Almanlar'ın olduğu bir ortamda sürekli Almanca konuşabilecek kadar kendimi ilerletmişken, o ise evinde CS oynuyordu. Bırakın herkes temel şartları yerine getirdiği sürece istediği gibi rol yapsın ki o rolün altında yatan metni o kişinin kafasına göre algılayalım. İletişim şekli temel şartları sağladığı sürece özneldir.

rol yapmayı edebiyata benzetirim, her yazarın, şairin tarzı farklı olduğu gibi her oyuncunun da seçtiği kelimeleri, üslubu farklı olabilir. oyuncu şikayeti

Rol yapmak bir oyunun yanı sıra yetenek ve yaratıcılık işidir, bizim yaratıcılığımızı ise sağ el sol el ve burada bahsedilen somut olgular yeterince desteklemiyor
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#28 - 27.04.2020 16:04

Kesinlikle katılıyorum. İnsanların bir hareketle her şeyi anlatması çok ironik değil mi? :)

Rol yapmak bir oyunun yanı sıra yetenek ve yaratıcılık işidir, bizim yaratıcılığımızı ise sağ el sol el ve burada bahsedilen somut olgular yeterince desteklemiyor. SAMP evrimleşiyor, bu evrimleşme sırasında ise yıllardan bu yana yapmadığım emote ve rol kalmadı. İki üstte emote belirten arkadaş benim emoteumu yazmış fakat nedense kırpma gereği duymuş. Emote'un aslı şudur; /Kurt'un omzuna yumruğunu toslayıp ona moral aşılar./ Ben burada ilk somut olarak vücut ifademi bildirip sonra anlaşılabilir olması için bunun ne tarz olduğunu betimliyorum. Yaptığım her emote'da aynı şekilde ilk somut bir fiziksel aktivite beraberinde gelen onu destekleyici betimlemeyle sonuçlanır. Her ressamın kendi bir tarzı vardır. Sanatlara bakış açıları da farklıdır, sizin yanlış gördüğünüz emoteları başkaları hayranlıkla okuyor. Ek olarak burada yanlışı doğruyu belirleme kapasitesine sahip olan kişiyi neye göre belirliyoruz eğer rol yaptığı yıllar baz alınıyorsa asırlardır bu nickimle sahadayım. Bu konuda bu şekilde ilerler gibi görünüyor, en net çözüm rahatsızlık duyan kişilerin kendi kalemleriyle rol yapmaları olur. Vice'ın rol kalitesini desteklemek adına buralardayız.  :)

Bak dostum /me kullanımını sana anlatayım. /me komutuyla verdiğin her şey karşı taraf tarafından görüntülenebilen hareketlerindir. Örneğin adama sağ elinle omzuna dokunursun fakat bunu ne için yaptığını belli etmek için ya sözlü yada /do kanalını kullanman gerekir. Sen gerçek hayatta adama bunu yaptığın zaman aklını okuyup tek bir seçenekte düşünmez, alternatiflerini de düşünür. Adam eğer aklını okuyamıyorsa bundan sadece dostça bir yumruk olarak düşünmez. Ayrıca sen bunu vererek emoteni kısıtlıyorsun ve tek bir hedefe yönlendiriyorsun ki yapmaman gerektiği halde. İstersen sana senaryolar ile açıklayabilirim bunu. "/me Kurt'un omzuna yumruğunu toslayıp ona moral aşılar." tarzında emote vermen yanlış yani onun yerine şunu yapabilirsin. "/me Kurt'un omzuna yumruğuyla hafifçe vurur" "/do Bunu dostça yapmıştır." Veya sözlü olarak "Her zaman yanındayım kardeşim, sıkma tatlı canını." tarzında cümle kurabilirsin. Sen yenilik getirmek istiyor olabilirsin fakat kuralları çiğneyemezsin. Bunları kurallar çerçevesi içerisine gerçekleştirmek zorundasın. Ben de o halde /do komutunu kendime göre kullanayım yenilik getiriyoruz beğenmiyorlar diyeyim, sence buna hakkım var mı? En kısa sürede emote kullanımını düzeltmen dileğiyle. Ha bu arada emote kullanımı hakkında bu ve farklı forumlarda tonlarca rehber bulunuyor, göz atmanı tavsiye ederim.

Bunu basitçe şöyle düşün. Ben gerçek halimle mutfağa gittiğimde sağ elimle yemeği aldım ve yemeye başladım ve gerçekten tuzlu olduğunu düşünüyorum, yüzümü buruştururum buradan çevremdeki kişiler farklı anlamlar çıkartabilirler, ekşi mi tuzlu mu yoksa az tuzlu olduğu için mi bunu yaptım? Fakat kimse gelip direkt aklımı (yemeği tatmadıysa) okuyarak çok tuzlu olmuş birdahakine daha da dikkatli olurum demez. Yani anlayacağın eğer adamın kafasında soyutlama oluşturmak istiyorsan bunu sözle veya /do kanalıyla destekleyebilirsin. İkisini birleştirip yanlış kullanımı savunman garip. İyi roller dilerim. @Hippstrack
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#29 - 27.04.2020 16:04
Evet bazı arkadaşlar var maalesef öyle emoteler veriyor. Karakter başvuru testinde emote sorusunu nasıl geçtiler acaba, aklımda deli sorular.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok