Konu: Samp Roleplay  (Okunma sayısı 1312 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.04.2020 23:59
Öncelikle herkese merhabalar, 2009'dan beri samp sunucularında aktif rol oynamaktayım. Samp sunucularında eskiden gördüğüm rollerin alakası bile yok şuanda onu geçtim doğru düzgün emote veren bile kalmamış, ya eski rolcüler artık umursamıyor ya da kendileri çoktan bırakmış. Dedim ki umudumu kesmeyeyim hala sağlam rol yapan sağlam emoten veren birileri vardır ama hayal kırıklığından öteye geçemedim, belki yayıncıları veya youtuberları izliyorlardır onlardan öğreniyorlardır en iyisi rehber açayım dedim kötü gördüğüm emotelere yardımcı olayım dedim, fakat bizler de şu huy var "eleştiri kabul etmiyoruz." şimdi sizlere eski emoteler ve şuanda ki emoteler hakkında örnek vereceğim. Ben samp roleplay'in bittiğini düşünüyorum haksız mıyım ?

Eskiden verilen emoteler:

(Toplu rollerde (parti,gece kulübü vs.) bu emoteleri katmıyorum chat kirliliği.)

Şuan genel olarak verilen emoteler:

1. Resim /s Salak! /me sağ elini iç cebine atar ve bir sigara paketi çıkartır, sol eliyle paketi açarak bir sigara kavrayarak dudakları arasına sıkıştırır.
2..Resim Buna verilebilecek bir yanıt bulamadım.
3. Resim /me sağ elinin parmakları arasında duran sigarayı yavaşça küllüğe doğru götürür ve işaret parmağının tersiyle sigaranın külünü döker.
4. Resim /me sağ elindeki levyenin ucunu kasanın tahta boşluğuna sıkıştırır ardından sol eliyle sertçe bastırarak kutuyu açar.

Not: Eğer hala eski gibi emote veren kişiler varsa lafım onlara değil. Ayrıca kimseye hakaret olarak açmadım bu konuyu sadece eleştiri olarak açtım.

Eleştiriden kaçınmak istiyorsan, hiçbir şey yapma, hiçbir şey söyleme, hiçbir şey olma. - Edward Hubbard
« Son Düzenleme: 20.04.2020 00:39 KaelZ »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 20.04.2020 00:26
Çok doğru noktalara değinmişsiniz, ancak Samp Roleplay'in değişen yüzü, medium olarak adlandırılan server'lardan gelen oyuncuların rol yerine sadece silah, güç, para hırsına bir yerlere gelmek için saatlerce para kasıp, işletme veya birlik açıp role başlamaya çalışıyorlar. Eski roleplay'cilerin gördüğü tek şey, rol, rol, rol olduğu için yeni başlayanları beğenemiyoruz.

Edebiyat akımları kavgası gibi, herkes kendi zamanının iyi olduğunu savunuyor vs.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

row

*
v2 Oyuncusu
#2 - 20.04.2020 01:41
Sorun şu: Genel olarak eski roleplay kitlesi hiçbir kesime yaptığı şeyi kanıtlamaksızın serbestçe ve mantıklı davranarak birbirleriyle rol yapardı. Yavaş yavaş sanal ortamın gelişmesiyle roleplay iki şekle büründü. Bir, kafanda planladığın şekilde rol yapmak. İki, yaptığın rolün ekran görüntüsünü alarak forumda paylaşmak. Çoğunlukla oyuncular eğlenmek için değil tamamen yaptığı şeyi kanıtlamaya çalışıyor. Yani birisi bu mecraya kafa dağıtmak, eğlenmek, can sıkıntısını gidermek amacıyla girer. Ancak bu durum tamamen eskide kaldı. Oyuncular kendilerinin göze batmasını ister. Karşılığında da yaptığı şeyin karşı tarafı tatmin ettiğini düşünür. Oyun oynadığının farkına varmaz, kendini oyunun içine sokar. Sanki oyun içinde yaptığı yanlışların gerçek hayatta kendisini etkilediğini varsayar. Rol yaptığı karakterine bağlı kalmak yerine nasıl daha bu işten çıkarlı çıkarım diye düşünür. Yani demek istediğim o ki bunun bir oyun olduğunu düşünerek gösteriş için değil eğlenmek için oynamak gerektiğini düşünüyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 20.04.2020 01:54
Sorun şu: Genel olarak eski roleplay kitlesi hiçbir kesime yaptığı şeyi kanıtlamaksızın serbestçe ve mantıklı davranarak birbirleriyle rol yapardı. Yavaş yavaş sanal ortamın gelişmesiyle roleplay iki şekle büründü. Bir, kafanda planladığın şekilde rol yapmak. İki, yaptığın rolün ekran görüntüsünü alarak forumda paylaşmak. Çoğunlukla oyuncular eğlenmek için değil tamamen yaptığı şeyi kanıtlamaya çalışıyor. Yani birisi bu mecraya kafa dağıtmak, eğlenmek, can sıkıntısını gidermek amacıyla girer. Ancak bu durum tamamen eskide kaldı. Oyuncular kendilerinin göze batmasını ister. Karşılığında da yaptığı şeyin karşı tarafı tatmin ettiğini düşünür. Oyun oynadığının farkına varmaz, kendini oyunun içine sokar. Sanki oyun içinde yaptığı yanlışların gerçek hayatta kendisini etkilediğini varsayar. Rol yaptığı karakterine bağlı kalmak yerine nasıl daha bu işten çıkarlı çıkarım diye düşünür. Yani demek istediğim o ki bunun bir oyun olduğunu düşünerek gösteriş için değil eğlenmek için oynamak gerektiğini düşünüyorum.
Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum, eskiden forumlara girdiğimiz zaman yüzlerce oluşum tanıtımı görmekten ziyade sadece anlamlı rollerin ekran görüntülerini görüyor olurduk. Fakat şu zamanda insanların sadece gösteriş için rol yaptıklarına inanıyorum sizin gibi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 20.04.2020 15:13
Keşke düzeltebilsek, elden bir şey gelmiyor. Fikirlerimi detaylı olarak yazacağım az sonra.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 20.04.2020 16:50
2016-2017 yılında başka bir platformda da dönmüştü aynı mevzu.
Bazı insanlar emotelerini güzel, gerçekçi olması için detaylı veriyorlardı. Diğerleri ise sadeliği ve kolaylığı savunuyordu.

*sağ eliyle hamburgeri kavrar, sol eliyle de destekler* falan gibi emoteler zamanla şuna dönüştü; *hamburgeri alır.* *hamburgeri yer.*
Ya da başka bir versiyonu var eskiden /do'dan belirtilen do *Kara gözlü kara kaşlıdır* gibi bir kullanım varken /me *siyah bir tişört giyiyor, 19 yaşında bir genç* gibi bir kullanıma yöneldi.

Bana sorarsanız sağlıklı bir roleplay değil, emeksiz ve kuru. Bunlar hep zamanında yabancı sunucularda rol yapıp buraya tekrar geldiklerinde burayı küçük gören rolcülerden yayıldı.
« Son Düzenleme: 20.04.2020 16:56 FJorgyn »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 20.04.2020 18:04
haklı
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 20.04.2020 18:32
Bende uzun zamandır samp roleplayının içindeyim ama eski emoteler bana daha görüntü kirliliği olarak geliyordu. Özellikle 1/2 2/2 olayı. Şuan ki yeni nesil emoteler çok daha estetik ve güzel duruyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 20.04.2020 18:43
sağ el, sol el mevzusu aşırı gereksiz, karşıdaki kişiye anlatmak istediğini düzgün bir şekilde anlatırsan işi hangi elinle yaptığını söylemene gerek yok. göz yoran uzun emotelar yerine kısa, net ve açıklayıcı emotelar daha faydalı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 20.04.2020 23:06
sağ el, sol el mevzusu aşırı gereksiz, karşıdaki kişiye anlatmak istediğini düzgün bir şekilde anlatırsan işi hangi elinle yaptığını söylemene gerek yok. göz yoran uzun emotelar yerine kısa, net ve açıklayıcı emotelar daha faydalı.

Dediğin şey doğru ama kalkıp da

* sakir347 herifi azarlar.

* sakir347 karşısındaki adama tepkisini koyar.

gibi emoteler vermek yanlış olur.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok