Zamanında pandemi döneminde bayağı zevk alarak oynadım. Çok kez ara verip tekrar başladığım oldu.
Ya iş güç ya askerlik ya kpss ya da başka sebeplerden dolayı. Son 2 karakterim de PD'deydi onlardan da zevk aldım eskisi kadar olmasa da.
Ama fazla giremiyordum + yaş iş güç vesaire gereği mi başka sebepler mi nedendir bilmem, beni artık sarmıyor. Sanırım yeterince doydum.
Ticari konusuna gelecek olursak, Manifesto marketten o parayı kazanamazsa sunucuya bu kadar masraf yapamaz. Zaten yönetim ekibi de gönüllülerden oluşmakta.
Vice Roleplay adı üzerinde bir sunucu. Demir çelik veya herhangi bir fabrika gibi para basma merkezi değil. Sunucu'ya saldırılar hostingler markalaşma vergiler
vesaire bayağı masraflı bir iş. Bir şekilde sunucuyu devam ettirmek için masrafı çıkartması lazım.
Vice Roleplay Manifesto'nun dediği gibi ahım şahım olağanüstü bir yer değil. Fakat üç-beş kişinin kanzileri ile oluşturduğu, verilerinizin sağa sola satılacağı bir sunucu da değil.
Torpil muhabbetine gelecek olursak, göz içine soka soka kankilerinin birliğine silahları araçları verme v.b. muhabbeti yoktur fakat,
benim şahsi görüşüm illa ki bazı noktalarda torpil vesaire vardır.
Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşıyoruz ve torpil ufak ta olsa her zaman olur.
Var mı yok mu bilmiyorum, fakat Türkiye'de yaşıyoruz ve en kurumsal firmada bile ufak tefek torpiller vardır.
İllegal konusuna gelecek olursak, Samp'ın ana kemiği DM'dir, her ne kadar reddetsek te bu bir gerçektir. Fakat illegali aşırı baskılamak, deagle'nin 1m başka silahın
500k vesaire olması vesairenin kötü olduğu gibi, sokakta herkesin MTA serveri gibi veya, Sobeit Roleplay gibi zırhlı infernuslarla gezip sürekli Drive By atması gibi gerçek dışı roller de olmamalı.
Şahsi düşüncem sokağın ortasında bir illegal birliğin 6-7 araçlık konvoy kurup AK47'ler ile sanki bir Piyade Bölüğü gibi sıraya girmesi vesaire de mantıksız
geliyor bana. Las Colinas'ta buna benzer hareket yapıyorlardı ve olaydan alakasız yoldan geçen polis aracına sıktıkları için DM sebepli cezalandırıldılar.
İllegal noktasında her ne kadar şikayetçi olsak ta, biraz da bizim Türk Samp kitlesinden kaynaklı sorun bence.
Toksiklik derseniz Samp'ın başka gerçeği, 2020 civarı seslide DM atarken "Aaa buna sıkalım bu bana 4 yıl önce Rina'da sıkmıştı forum adından tanıdım" diyene de
denk geldim. Adamın işi gücü yok milyar yıl önce kendisine bir oyunda sıktı diye o adamın ismini ezberlemiş

Sunucunun "birebir Los Angeles'i kopyalayan sunucu" gibi aşırı spontante olmaması, Hotline'lar vesaire olması, bazı çeşitli rollere vesaire izin verilmesi iyi.
Veya Vendetta'daki gibi gereğinden fazla sertlik, 5 dolar gişe parası ödemediği için karakter yasaklanması gibi durumlar da yok.
Fakat son zamanlarda Hotline eksik ve bence Vice'i Vice yapan senaryosu ve Hotline etkinlikleri dir.
Ayrıca bir daha pandemi olmadığı sürece ve herkes evlerine kapanmadığı sürece bu sunucu +600 oyuncu gibi zirve göremez. Samp'ın son ve altın zirvesi pandemi
dönemiydi bitti.
Zamanında eğlenerek oynadım. Artık iş güç yaş v.b. sebepli veya canım istemediği için mi bilmem, girmiyorum, arada foruma bakıyorum.