Konu: Vice Roleplay Hakkındaki Düşünceleriniz  (Okunma sayısı 21089 defa)

#440 - 08.06.2025 16:01
Kimse farkında değildi, bir gün hepimiz son kez vice oynadık ve kimse bunu fark etmedi, bir gün son kez foruma girdik, bir gün son kez sabahladık, bir gün son kez dm attık, ceza yedik, bir gün son kez ss attık ve daha niceleri… tabii ki kimse farketmedi.

Benim gibi en son ne zaman vice oynadığını hatırlamayanlara selam olsun. Hayatımızın belki en mutlu, belki en stressiz günlerini bu platformda geçirdik. Askerlik, iş, okul ve gelecek planları derken buralardan uzaklaştık. Biz gittik ama adımız ve hatıralarımız kaldı. Kötüleri unutup, iyileri hatırlayalım. Sonuçta gençtik, heyecanlıydık.

Herkese iyi bayramlar.

« Son Düzenleme: 08.06.2025 16:09 karizmatik devrimci »
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
semiz,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#441 - 25.06.2025 01:34
özledik ama büyüdük iş güç sahibi olduk
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#442 - 07.07.2025 23:14
Uzunca bir süre oynadığım için biraz da olsa eleştirme hakkımın olduğunu düşünüyorum, abartıya kaçtığım noktalar olursa kusuruma bakmayın.

GTA V Vice  kapalı olduğu için, boş zamanım da olduğu için SAMP sunucusuna girip biraz vakit geçireyim dedim, kısa sürede yaşadığım deneyimler üzerinden bir yazı olacak. Oyuncular artık sanki eskisi kadar rol yapmaya hevesli değil, uzun text yazıları ya da emoteler okumak çoğunluğu cezbetmiyor. Bu sadece roleplay sunucularıyla alakalı değil, genel olarak odaklanma süresinin düşmesine de bağlanabilir. Yine de Vice Samp covid karantina dönemi başta olmak üzere her zaman çeşitli rol ortamları sunan, her çeşit karakteri barındıran bir yerdi fakat eski parıltılı dönemler geride kalmış, doğal olarak.

Bu kısımdan sonrası ağırlıklı olarak VCPD eleştirisidir.

Benim en çok canımı sıkan kısım bu taraf oldu, çünkü eskiden insanlar "PD win almak için oynuyor!" dediğinde mantıksız gelirdi, üstelik rol yaptığım farklı zamanlarda birkaç defa PD'de bulunduğum vakitlerde çok az arkadaşın bu şekilde rol yaptığını, çoğunluğun gerçekten güzel rol yaptığını görmüştüm. Karakterim başka bir karakterle bir kavgaya karışıyor, peşimizdeki polis kesinlikle durmaksızın bunny yaparak yakalamaya çalışıyor, mesafeyi azalttığı an ise doğrudan taser ile ateş ediyor. Yani bir polis ve bir oyun kurallarına uyan vatandaş varken, polis peşinizde koşarken kaçma imkanınız yok. Karakterimle bir role dahil oldum, Küçük İtalya'da hırsızlık yaparken birlikteki arkadaşlara yakalandım ve güzel bir şekilde sopamı yedim, sonra vedalaştık ayrıldık. Karakterimin polise gitmesi durumunda CK olabileceği durumunun da bilincindeyim fakat yine de şansımı denemek için departmana gittiğimde, polis rolü yapan arkadaşlar ifade almayı bile reddediyor, vakit kaybı görüyor. Son olarak, IC olarak bir suç işlediğiniz zaman, sanki OOC bir ceza işlemişsiniz gibi işleme tabii tutuluyorsunuz. Karakterimle makul yalanlar atarak cezamı epey azaltacağımı düşünerek avukat talep ettim fakat etmez olaydım. Yaklaşık 1.5 saatten fazla süren bir rolde, 3 ya da 4 dakika avukat ile diyalog dışında hiçbir şekilde rol dönmedi. Yani elbette rol döndü fakat avukat talep eden suçlu bir karakter, bu 1.5 saatin 3 dakikasını avukat ile konuşarak geçirdi, kalan dakikaları ise sanki OOC bir ceza almış gibi sorgu odasında duvara, bilgisayar başında ise ekrana bakarak geçiriyor. Ben bunun çözülmesi gerektiğini düşünüyorum, ciddi vakit kaybı bence.

Lafın kısası, ışıltılı günleri geride kalsa da hala belli başlı bölgelerde güzel roller dönüyor fakat genel anlamda biz oyunculara da bağlı olarak biraz düşüş var.  :vays: :nays:

Spoiler: GösterGizle
Oyun içerisinde bazı durumlara sinirlenip bir tık çıkıştığım arkadaşlar olduysa özür dilerim.

« Son Düzenleme: 07.07.2025 23:30 MockingAquarius »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#443 - 08.07.2025 19:40
Uzunca bir süre oynadığım için biraz da olsa eleştirme hakkımın olduğunu düşünüyorum, abartıya kaçtığım noktalar olursa kusuruma bakmayın.

GTA V Vice  kapalı olduğu için, boş zamanım da olduğu için SAMP sunucusuna girip biraz vakit geçireyim dedim, kısa sürede yaşadığım deneyimler üzerinden bir yazı olacak. Oyuncular artık sanki eskisi kadar rol yapmaya hevesli değil, uzun text yazıları ya da emoteler okumak çoğunluğu cezbetmiyor. Bu sadece roleplay sunucularıyla alakalı değil, genel olarak odaklanma süresinin düşmesine de bağlanabilir. Yine de Vice Samp covid karantina dönemi başta olmak üzere her zaman çeşitli rol ortamları sunan, her çeşit karakteri barındıran bir yerdi fakat eski parıltılı dönemler geride kalmış, doğal olarak.

Bu kısımdan sonrası ağırlıklı olarak VCPD eleştirisidir.

Benim en çok canımı sıkan kısım bu taraf oldu, çünkü eskiden insanlar "PD win almak için oynuyor!" dediğinde mantıksız gelirdi, üstelik rol yaptığım farklı zamanlarda birkaç defa PD'de bulunduğum vakitlerde çok az arkadaşın bu şekilde rol yaptığını, çoğunluğun gerçekten güzel rol yaptığını görmüştüm. Karakterim başka bir karakterle bir kavgaya karışıyor, peşimizdeki polis kesinlikle durmaksızın bunny yaparak yakalamaya çalışıyor, mesafeyi azalttığı an ise doğrudan taser ile ateş ediyor. Yani bir polis ve bir oyun kurallarına uyan vatandaş varken, polis peşinizde koşarken kaçma imkanınız yok. Karakterimle bir role dahil oldum, Küçük İtalya'da hırsızlık yaparken birlikteki arkadaşlara yakalandım ve güzel bir şekilde sopamı yedim, sonra vedalaştık ayrıldık. Karakterimin polise gitmesi durumunda CK olabileceği durumunun da bilincindeyim fakat yine de şansımı denemek için departmana gittiğimde, polis rolü yapan arkadaşlar ifade almayı bile reddediyor, vakit kaybı görüyor. Son olarak, IC olarak bir suç işlediğiniz zaman, sanki OOC bir ceza işlemişsiniz gibi işleme tabii tutuluyorsunuz. Karakterimle makul yalanlar atarak cezamı epey azaltacağımı düşünerek avukat talep ettim fakat etmez olaydım. Yaklaşık 1.5 saatten fazla süren bir rolde, 3 ya da 4 dakika avukat ile diyalog dışında hiçbir şekilde rol dönmedi. Yani elbette rol döndü fakat avukat talep eden suçlu bir karakter, bu 1.5 saatin 3 dakikasını avukat ile konuşarak geçirdi, kalan dakikaları ise sanki OOC bir ceza almış gibi sorgu odasında duvara, bilgisayar başında ise ekrana bakarak geçiriyor. Ben bunun çözülmesi gerektiğini düşünüyorum, ciddi vakit kaybı bence.

Lafın kısası, ışıltılı günleri geride kalsa da hala belli başlı bölgelerde güzel roller dönüyor fakat genel anlamda biz oyunculara da bağlı olarak biraz düşüş var.  :vays: :nays:

Spoiler: GösterGizle
Oyun içerisinde bazı durumlara sinirlenip bir tık çıkıştığım arkadaşlar olduysa özür dilerim.

Selam, hırsızlık yapmaya çalıştığın birlik bizim rol yaptığımız birlikti. Valachi birliğiydi. Her şeye rağmen role uyman, rolde gösterdiğin samimiyet ve ilgi çok güzeldi. Yani ben kendi adıma oyuncu lvine ve rol yapma biçimine bakınca fear rp konusunda büyük bir çaba sarf ettiğini gözlemledim. Fakat sunucunun en korkutucu birliklerinden biri olmamız sebebiyle de birazcık ağırlaştırılmış bir rol sergilemeyi düşündük. Aynı şekilde bu role sen de onay verdin, rızasız bu tarz bir role girmedik. Rolün sergilenmesinde hatta bizzat ben bulunmadım. Sadece bu güzel açıklamana istinaden bir şey yazmak geldi içimden. Sonuçta sunucudaki pek çok rolü idare eden bir illegal birliğe karşı bu tarz bir role girdiğin için aslında şikayetin durumunda bu tarz durumlarla karşılaşmışsın diyebilirim. Yani sunucuya büyük bir etki bırakmadan doğrudan bir hırsızlık vakası üzerine bu tarz bir durum da yaşaman çok olası. Şehirde bu tarz roller de sık sık karşılanıyor ve kendi rolün sadece iyi olduğu için seninle bu denli ilgilenemeyebilirler. Yani sadece Bob karakteri için Valachi birliğini sarsacak bir eyleme girmeleri IC olarak da pek olası görünmüyordu bence. Her halükarda bu tip rolleri sürdürebilmen ve deneyimlemen mantıklı ama rolü kendi çizginde tutman, birilerinin karakterindeki ana gidişatı sırf bozma girişimiyle o istikrarı değiştirecek rollere sırf iyi rolün var diye girmen bazen antipatik de karşılanabiliyor. Rolsel olarak o motivasyonu vermek gerekiyor insanlara her zaman realistik çaba beklemekten öte. Yani insanların rol yapma beklentisi azalmıştan öte en azından benim kişisel olarak yaşadığım şey şu, sen oyuncuların senle rol yapması konusunda motivasyonu ne kadar artırıyorsun? Bu realistik olarak da öyle. OOC beklentileri karşılamak noktasında da öyle. Yaptığın rolü sevmek ve sevdirmek açısından da öyle bence. Ben de bazen çok odaklı rol yaptığımda çok iyi de karşılanabiliyorum çok kötü de. Yani o yüzden yaşadığım şeyin sonucunda şuna vardım: İnsanların seninle rol yapma biçimlerine göre de onlarla belirli bir ölçüde rol yapman gerekiyor. Bireysel isteklerin olabilir, fakat sunduğun şey bazen anlaşılmadıkça isteyerek tercih ettiğin rolleri daha genele yaymaktan çok kendi alanına yöneltmen gerekebiliyor.

Bu yazımı bir eleştiriden çok role katıldığın ve sergilediğin ölçülü fear rp adına samimi gördüğüm için yazdım. Umarım rol yapmaya devam eder ve sunucuda güzel vakit geçirirsin.  :sampanya:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok