Konu: Vice Roleplay Hakkındaki Düşünceleriniz  (Okunma sayısı 21454 defa)

#400 - 21.06.2024 15:59
Açıkçası uzun zamandır Vice'de yoktum. İşlere güçlere koşturuyordum. Eski ekiple ansızın aldığımız kararla dönmeyi düşünüyoruz. Sunucuya baktığımda ciddi anlamda kartel oluşumunun eksikliği hissediliyor. Ancak sunucunun politikaları gereği kartel oluşumu için çok uzun ve zorlu bir sürecin geçmiş olması gerektiğini görüyorum. Evet, bu bir bakımdan doğru çünkü kartel oluşumları çok büyük bir güçtür. Oluşması da bir o kadar zorlu olması gerekir. Fakat herkesin gerçek hayattaki işlerinden dolayı oluşumu kartel seviyesine getirmek yıllar alabilir. Bu yüzden kartel konsepti için bir esneme veya düzenleme getirilebilir mi? @Manifesto
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#401 - 21.06.2024 18:35
Açıkçası uzun zamandır Vice'de yoktum. İşlere güçlere koşturuyordum. Eski ekiple ansızın aldığımız kararla dönmeyi düşünüyoruz. Sunucuya baktığımda ciddi anlamda kartel oluşumunun eksikliği hissediliyor. Ancak sunucunun politikaları gereği kartel oluşumu için çok uzun ve zorlu bir sürecin geçmiş olması gerektiğini görüyorum. Evet, bu bir bakımdan doğru çünkü kartel oluşumları çok büyük bir güçtür. Oluşması da bir o kadar zorlu olması gerekir. Fakat herkesin gerçek hayattaki işlerinden dolayı oluşumu kartel seviyesine getirmek yıllar alabilir. Bu yüzden kartel konsepti için bir esneme veya düzenleme getirilebilir mi? @Manifesto

Merhaba. Kartel başlamama durumu illa ki güçsüz bir sokak grubu olacak değil, mafyaların giriş seviyesi  açılan oluşumları gibi, giriş seviyesi bir kartel kolu/sokakta ona bağlı çete gibi başlayıp zamanla kartel haline gelmeyi hedefleyebilirsiniz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#402 - 22.06.2024 08:59
Zirvede bıraktığım güzel bir tecrübe oldu.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#403 - 22.06.2024 22:41
Uzun süren rol geçmişim mevcut ve tek pişmanlık duyduğum nokta keşke daha erken bu sunucuya şans verseydim ve oynama şansını yakalayabilseydim. Yaklaşık bir buçuk yıldır bu sunucuda oynuyorum ve genelde sunucunun ölü dönemine denk geldiğimi söylüyorlar ve şaşırıyorum. Çünkü ölü dönemi bu ise prime dönemini düşünemiyorum bile tek pişmanlığım keşke daha erken başlasaydım.

Çevre sunucularda rol yaptığımı sanıyordum fakat onca yıl roleplay oynamama rağmen rol yapmadığımı bu sunucuya başladığımda öğrendim. Sunucuya ise önceden şans vermeme veya başlamak isteyip de başlamama nedenim ise ekonomik zorluktu. Vice'ın ekonomisi zor geliyordu çünkü meslek yaparak para kazanmaya alışmış bir oyuncuydum ve burada meslek yapmak aşırı sıkıcı geliyor ve kazandırmıyordu. Poshevo birliği ile tanıştım ve rol yaparak para kazanabileceğimi öğrendikten sonra aldığım zevk tüm görüşlerimi olumlu yönde çevirdi ve bağımlısı oldum.

Bana gerçek rol yapmayı öğreten @Thorin ve birlikte uzun süredir keyifle rol yaptığım @xismetBK  teşekkürler. 
PD içerisinde ise yarım yıl bulundum ve Harald Erlingsson isimli karakterle gerçekten keyifli vakitler geçirdim, rol arkadaşları edindim. PD içersinde de destek veren dostlara selam olsun.
 :sampanya:
« Son Düzenleme: 22.06.2024 22:53 Valhalla »
friendly
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
friendly tepkisini veren kullanıcı(lar):
xismetBK, et yiyen çiçek,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#404 - 29.06.2024 14:40
sunucuda büyük güç eksikliği var bence. akp belediyelerinin yönettiği şehirlere dönmüş. valachinin eski etkinliği ve rol yaratma güdüsü yok, pdnin etkinliği artmış ama yine de bir eğlencesi olduğunu düşünmüyorum. yani senaryolar, projeler birçok şey yazılıp, çizildi ama sürekli hale gelmedi veya etkin olamadı. 1.5 yıl sonra foruma ve oyuna girdiğimde genel itibariyle bir boşluk hissettim. yönetim kadrosu da aynı şekilde. admin kadrosu(senaryoda üst kesimde olanlar, pd-valachi) bile artık sağda solda açılacak bar arıyor. sanırım herkesin gta 5 projesine odaklanmasından kaynaklı. bence bir eksik var ama kimse adını koyamamış. yeterince boş vaktim olursa belediye başkanı olmaya çalışan bir karakterle deneyebilirim. bu önceki gibi soft şekilde değil daha çok pd-mafya-legal üçgeninde denge, magazin, rüşvet, etkinlikler vs vs olursa birçok şey katabilir.

onun dışında vice gerçekten vendetta rpg'den sonra istikrar ve marka değeri bakımından samp tr role playda en iyisi olmayı başardı bence. mesela kimsede ulan bu kadar emek verdim, acaba bir şey olur mu? telaşı yok. herkes vip, partnere rahatça para harcayıp, oyun içinde emek verip, foruma üşenmeden ss editleyebiliyor.
yani vice, vrpg gibi herkesin gelip bir kez çabaladığı, rol yaptığı, ss editlediği, keyif aldığı bir sunucuya dönüştü. bu süreçte en az 10 rp sunucusunu da yemiştir. istikrar ve marka değeri dediğim bu.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
MockingAquarius,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#405 - 02.07.2024 02:42
sunucu içerisindeki farklı kollarda, samp'ta başka rekabet eden sunucu olmadığı için aykırı bir yönetimler/işleyişler mevcut fakat genel olarak artıları eksilerinden çok çok fazla. keep calm on vice
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#406 - 03.07.2024 23:14
aylar sonra oyuna dönünce gözüme çarpan bazı şeyler oldu.

1-Yaz aylarındayız, tatil aylarındayız ve sunucuda illegal rol hem forumda hem de oyunda aktif değil. İllegal roller artık iyice azalıyor. İllegal rol yapanların ezici çoğunluğu silah kullanmak için, çatışmak için, aksiyon yaşamak için illegal rol yapıyor. Her ne kadar bazıları bunu kabul etmese bile asıl gerçek budur. Bazı şeyler kitabına göre ve gerçek hayata göre maalesef olmuyor. İllegal rollerin aktifleşmesi sunucu adına çok daha iyi olur. Ve sunucuyu bırakan veya ara veren kişilerin geri dönmesine de sebep olur. İllegal rol yapan oyuncuların çoğu legal rolü sıkıcı buluyor.

Tavsiyem bu tatil döneminde illegal rolü biraz daha canlı hale getirmeniz, teşvik edici olmanız ve bazı kuralları tekrar gözden geçirmenizdir. Örneğin illegal rol yasağı süresi azaltılmalı, hood basma süreleri azaltılmalı, silah fiyatları düşürülmeli, birliklere özel hotline görevler verilmeli, Ve birçok illegal birlik kuralları gözden geçirilmeli. Aşağı yukarı 70-80 günlük bir tatil dönemi daha var. Ve bu tatil döneminde illegal iyice canlanmalı ve o eski oldschool dönemlerdeki gibi rekabetçi ortam yaratılmalı. Temmuz ayında bu sunucu bu kadar sıkıcı ve hareketsiz olmamalı.

2-Mekanlar artık eskisi gibi kalabalık değil. Verilen reklamların sayısına göre daha az oyuncu mekanlara gidiyor.

3- Saat şu an 23:14 ve sunucu 278 kişi. Bence tatil döneminde bu sayı az.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
IamSylex,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#407 - 04.07.2024 09:41
guzel, oynanır. bırakamıyorum, ıolmuyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#408 - 07.07.2024 07:16
Spoiler: GösterGizle
sunucuda büyük güç eksikliği var bence. akp belediyelerinin yönettiği şehirlere dönmüş. valachinin eski etkinliği ve rol yaratma güdüsü yok, pdnin etkinliği artmış ama yine de bir eğlencesi olduğunu düşünmüyorum. yani senaryolar, projeler birçok şey yazılıp, çizildi ama sürekli hale gelmedi veya etkin olamadı. 1.5 yıl sonra foruma ve oyuna girdiğimde genel itibariyle bir boşluk hissettim. yönetim kadrosu da aynı şekilde. admin kadrosu(senaryoda üst kesimde olanlar, pd-valachi) bile artık sağda solda açılacak bar arıyor. sanırım herkesin gta 5 projesine odaklanmasından kaynaklı. bence bir eksik var ama kimse adını koyamamış. yeterince boş vaktim olursa belediye başkanı olmaya çalışan bir karakterle deneyebilirim. bu önceki gibi soft şekilde değil daha çok pd-mafya-legal üçgeninde denge, magazin, rüşvet, etkinlikler vs vs olursa birçok şey katabilir.

onun dışında vice gerçekten vendetta rpg'den sonra istikrar ve marka değeri bakımından samp tr role playda en iyisi olmayı başardı bence. mesela kimsede ulan bu kadar emek verdim, acaba bir şey olur mu? telaşı yok. herkes vip, partnere rahatça para harcayıp, oyun içinde emek verip, foruma üşenmeden ss editleyebiliyor.
yani vice, vrpg gibi herkesin gelip bir kez çabaladığı, rol yaptığı, ss editlediği, keyif aldığı bir sunucuya dönüştü. bu süreçte en az 10 rp sunucusunu da yemiştir. istikrar ve marka değeri dediğim bu.

katılıyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#409 - 07.07.2024 13:15
Bir zamanların samp efsanesi, simdi icin ticari kaygılarla ayakta tutulan platform

Vice icin her sey olmasi gerektigi gibi gitti. Kuruldu, büyüdü, prime donemini yasadi, meyvelerini yedi ve simdi durgun zamanlarını yasiyor. Belki bazi ilahi kisiliklerden cok daha affedici bir platform oldugu da soylenebilir. (beko, stance...)

Onca yıldan sonra 2019da acildiktan birkac gun sonra sunucuya ayak basmis biri olarak insana gercekten bir seyler katan bir platform oldugunu soyleyebilirim. Yalniz yazim kurallari degil, insan iliskilerinde de ne kadar garip, ilginc kisiliklerin var oldugunu en azindan anonim ve zararli olmayan bir yerde ogrenmis oluyorsunuz.

Ve takdir edilesi bir sey: insanlik disi her turlu dramadan kendisine camur atilmadigi surece uzak durup kendi isiyle ilgilenen sayili degil tek sunucu olmayi da ayriyeten basarmisti vice.

simdi zeppelin donemine geri donmek mumkun olsaydi...

100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
obekovbuti,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok