Konu: [10.01.2026] DM - Ortak Nezaket - Agresif Rol Kuralları  (Okunma sayısı 356 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 11.01.2026 13:18

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Dwain_Selfridge @Koren , Kai Shaabaz @topel  , Chioma Adesanya @xxefeytxx , Raekwon_Trells @Lykia7

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Kai_Saga

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 21:30- 10/01/2026

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching
Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.
Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

2. Ortak Nezaket
Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.
Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.
Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.
Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak

14. Agresif Rol Kuralları
14.1. Brawl: İki taraf arasında fiziksel silahlarla (yumruk, sopa, bıçak, vb.) gerçekleşen rollerdir. Anlaşmalı veya olağan bir şekilde gelişebilir.
- Anlaşmasız yapılan brawl için sunucu kurallarında belirtilen saldırı ve savunma kuralları geçerlidir. Yaralı süresi, saldırı için emote verme vb. hususlara dikkat edilmelidir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Garajda rol yaparken 410 birliğine bağlı oyuncular garajımıza geldi, ne için geldiklerini ve olayı doğru düzgün anlatmadan ve bizim ile iletişim kurmadan garajda kargaşa çıkarmaya çalıştılar. Sebep yokken saldırdılar. Bağımsız bir şekilde olanı biteni izlerken bir anda Dwain_Selfridge emote bile vermeden bana saldırmaya başladı. Olayda Kai Shaabaz adlı oyuncu /me üzerinden ortak nezaket kural ihlali gerçekleştirdi. Chioma Adesanya sebep yokken daha konuşmamışken Kai Saga'ya bir anda bağırdı, kendi kendine kavga başlattı bizim tarafımızdan bir şey yokken. Şikayette ismi geçen Dwain_Selfridge, Kai Shaabaz, Chioma Adesanya, Raekwon_Trells dm arayışındalar rolde söylememize rağmen konuşmak yerine kasten saldırmak için gelmişer. Bir kişi ile sakince görüşüp çözelim konu neyse dememize rağmen toplu bir şekilde gelip agresif rp yaparak, dm arayışına girdiler. Saldırmalarıyla alakalı bir sebep yoktur rolde kişileri tanımıyoruz bile, olaydan haberdar değildik garaj olarak.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Biz kimseye yumruk bile atmadık. Kai'ye saldırdılar bense olanları izlerken emote vermeden Dwain_Selfridge'nin bana saldırması kasten yapılmış bir ihlaldir. Emoteyi saldırdıktan sonra vermesi de ayrı bir durum. Ben sadece olayı izliyor ve çözüm arayışı içindeydim. Beni tanımıyor bile. Kalabalığın arasında sadece bana saldıran tek oydu.

Bu görüntüde de belli olmakta, olaydan bi haberim. Birlikte kendi üstünde olan bir kişi, Dwain_Selfridge'ye ne için yaptığını soruyor. Saçma bir cevap veriyor.

Gerekenin yapılmasını ve daha öncesinde kişilerin yaptığı ihlallerinde göz önünde bulundurulmasını istiyorum. Kimsenin kimseye sebepsiz yere saldırmasına /me üzerinden ortak nezaket ihlali gerçekleştirmesine, brawl kurallarını aşmasına ve en önemlisi ooc kin tutmasına gerek yoktur. Burada sadece oyun oynuyoruz.

#1 - 11.01.2026 14:18
Selamlar, birliğin R20'si olarak cevap veriyorum. Arkadaşların büyük ihtimal olay akışından haberi olmadığı için rol geçmişini detaylı şekilde anlatacağım.
İki gün önce arkadaşların birliğinde bulunan ve R1 rolü yapan Benz Owen isimli arkadaş sokağımıza gelip Kaeron Blanda isimli birlik üyemden(R12) haraç istedi, Benz Owen'in takıldığı yerleri bizzat İC şekilde takip ederek öğrendik ve akşamına Signature garaja gittik, dikkat çekiyorum hiç bir şekilde BRAWL amacımız yoktu. Garajda yaklaşık 5 dakika yetkili birisini bekledik ve KAİ SAGA ile iletişime geçtik, Kai bize yukarı çıkmamızı söyledi ve bizde dediğini yaptık, oturduğumuz anda Kai'i bekledik ve tabii ki gelmedi, bulunduğu yere birini gönderdim ve yukarı çağırttım, Kai bize konuşacak bir şey yok gibisinden bir cevap verince olaylar patladı, hem dalga geçtiklerini düşünerek hemde haraç rolü gerçekleştirmeleri sebebiyle birlik üyelerime saldırması talimatını verdim. Hem haraç rolüne girişiyorlar hemde İC dalga geçiyorlar. Bu durumda saldırmamız gayet normal, size İC veya OOC bir kin beslemiyoruz, rol gidişatına göre hareket ettik. Özetlemek gerekirse haraç rolü gerçekleşti, bizzat hoodlarına gidip kaale alınmadığımızı görünce brawl rolü gerçekleştirildi. Bu şikayeti açarken olaydan haberin olmadığı için sana gereksiz agresif rol gibi geldi, birlik üyelerinin ne yaptığını R15'inin bilmemesi benim sorunum değil.

#2 - 11.01.2026 14:21
Selamlar, birliğin R20'si olarak cevap veriyorum. Arkadaşların büyük ihtimal olay akışından haberi olmadığı için rol geçmişini detaylı şekilde anlatacağım.
İki gün önce arkadaşların birliğinde bulunan ve R1 rolü yapan Benz Owen isimli arkadaş sokağımıza gelip Kaeron Blanda isimli birlik üyemden(R12) haraç istedi, Benz Owen'in takıldığı yerleri bizzat İC şekilde takip ederek öğrendik ve akşamına Signature garaja gittik, dikkat çekiyorum hiç bir şekilde BRAWL amacımız yoktu. Garajda yaklaşık 5 dakika yetkili birisini bekledik ve KAİ SAGA ile iletişime geçtik, Kai bize yukarı çıkmamızı söyledi ve bizde dediğini yaptık, oturduğumuz anda Kai'i bekledik ve tabii ki gelmedi, bulunduğu yere birini gönderdim ve yukarı çağırttım, Kai bize konuşacak bir şey yok gibisinden bir cevap verince olaylar patladı, hem dalga geçtiklerini düşünerek hemde haraç rolü gerçekleştirmeleri sebebiyle birlik üyelerime saldırması talimatını verdim. Hem haraç rolüne girişiyorlar hemde İC dalga geçiyorlar. Bu durumda saldırmamız gayet normal, size İC veya OOC bir kin beslemiyoruz, rol gidişatına göre hareket ettik. Özetlemek gerekirse haraç rolü gerçekleşti, bizzat hoodlarına gidip kaale alınmadığımızı görünce brawl rolü gerçekleştirildi. Bu şikayeti açarken olaydan haberin olmadığı için sana gereksiz agresif rol gibi geldi, birlik üyelerinin ne yaptığını R15'inin bilmemesi benim sorunum değil.

Olaydan sonra hala gelmeye devam ettiler, dalga geçer gibi sürekli haraç istiyorlar.

#3 - 11.01.2026 15:25
   Benz_Owen kişisi birliğe 1 gün önce dahil oldu. Yaşanan olayda bizim birlikte miydi veya neden böyle bir rol yaptığı hakkında fikrim yok, sizin olayları doğru düzgün araştırmadan garaja toplu olarak gelmenizde amaç nedir? Bahsi geçen yeni birlik üyesi, birlikten yaptığı rol sebebiyle de uzaklaştırıldı. IC de siz geldikten sonra olayları öğrenince kapı dışarı ettik. Geçmişi varsa bizim birliğimizdeyken olmadı.
   Olay esnasında birebir konuşalım dedikçe her kafadan bir ses çıkıyor. Tüm aktif birlik üyelerinizi alarak gelmişsiniz ne yapacağınız önceden belliydi. Konuşmaktan çok bu bir dm arayışıdır ve biz sizi yukarı çağırdığımızda kast ettiğimiz yukarı barın olduğu yerdi. Siz ise kalabalığın arasında ne konuştunuz nede konuşulanı anladınız direkt çatıya çıktınız. Gelip aşağı indiğinizde bile konuşmaya fırsat vermeden saldırdınız. Olayı çözüme bağlayacak olsaydınız gerekeni yapıp birebir olarak sorumlu kişiyle sohbet ederdin. Buradan bir R1'in yaptığı hata için tüm birliğinin aktif oyuncularını savaş içerisindeymişiz gibi bölgeme getiriyorsun. R18 birlik üyesine karşı sebepsizce ve konuşmadan saldırmanızın manası yok, tanımadığın bir garaja sadece bir kişi ile sorunun var diye gelip böyle giremezsin. Sorunu gelip bize söylemen çözümdü, garaj ile bağlantısı araştıracak kadar bilgiliydiniz sorumlusuyla görüşecek kadar zekisinizde. "R15'nin bilmemesi benim sorunum değil." gibi bir tavır takınmanız hoş değil. Garajda kimseyi tanımadan olaydan bağlantısız olarak herkese gelip saldıramazsınız, olay aydınlanmamışken. İletişim kurmuyorsunuz ve biz size saldırmadık bile konuşmaya bile fırsat vermiyorsunuz birebir konuşmakta istemiyorsunuz garaj geldiğinizde. Amaç dm arayışı.

Olaydan sonrasında devamında yapılacak rollerin bu konuyla alakası yoktur.

#4 - 11.01.2026 15:34
Dediğim gibi rolde herhangi bir DM arayışı yoktur, spontane gelişen bir roldür. Birlik üyelerimin herhangi bir rol hatasında bulunduğunu düşünmüyorum, sonuçlanabilir iyi forumlar.

#5 - 11.01.2026 17:54
iyi forumlar dılerım, birlik liderinden bagımsız bir şekilde aciklama yapmak istiyorum. birligin r18'sin, orda apacik bir brawl rolü dönüyor. kai saga karakteri de bizim birlikte ki adama vuruyor, nerden bilebilirim de senin vurmayacağını? herhangi bir agresif rolü de yapmadım. birliğinde ki adam haraç alma rolü gerçekleştiriyor. birliğe kimin alıp/almayacağın senin/sizin sorumluluğunuzda. birliğinden biri böyle bir rol gerçekleştirdiyse karşılığını almışsınız derim. tamamen IC olay, neden şikayet açtığını anlayamadım? ki garajın r18'sin, signature garajından olmayan oyuncu olsa ve onu dövsem bu dm olurdu fakat sen r18'sin birlikte. kavganın ortasında duruyorsun, dostum. dayak yemeyen insan köşeye çekilir dimi? sen izlemeye devam ediyorsun. yazdığım şeye örnek vericek olursak julianna valentino karakteri, kavganın köşesinde duruyor + birlikten değil. kavganın ortasında durup yumruk yediginde üzgünüm ki hakkını arayamazsın.
iyi forumlar dilerim.  :vice:
« Son Düzenleme: 11.01.2026 17:57 Koren »

#6 - 11.01.2026 18:13
iyi forumlar dılerım, birlik liderinden bagımsız bir şekilde aciklama yapmak istiyorum. birligin r18'sin, orda apacik bir brawl rolü dönüyor. kai saga karakteri de bizim birlikte ki adama vuruyor, nerden bilebilirim de senin vurmayacağını? herhangi bir agresif rolü de yapmadım. birliğinde ki adam haraç alma rolü gerçekleştiriyor. birliğe kimin alıp/almayacağın senin/sizin sorumluluğunuzda. birliğinden biri böyle bir rol gerçekleştirdiyse karşılığını almışsınız derim. tamamen IC olay, neden şikayet açtığını anlayamadım? ki garajın r18'sin, signature garajından olmayan oyuncu olsa ve onu dövsem bu dm olurdu fakat sen r18'sin birlikte. kavganın ortasında duruyorsun, dostum. dayak yemeyen insan köşeye çekilir dimi? sen izlemeye devam ediyorsun. yazdığım şeye örnek vericek olursak julianna valentino karakteri, kavganın köşesinde duruyor + birlikten değil. kavganın ortasında durup yumruk yediginde üzgünüm ki hakkını arayamazsın.

Kişi sayısı bakımından üstünsünüz ve brawl başlatan taraf sizdiniz. Biz size vurmadık, sizler bize saldırdınız.  "Vurup vuramayacağınızı nereden bileyim?" bu söylem sence doğru mu? O kadar kişinin arasında bir bayanın saldırması doğru olur mu? Birlik liderinden bağımsız kendi başına iş yapıyorsun, senden bir üst kişi gelip senin neden saldırdığına IC de anlam veremiyor. Tanımadığın bir kişiye saldırıyorsun. Julianna karakteri birliktendi yeni ayrıldı.

Hakkımı arayıp arayamayacağıma siz karar vermiyorsunuz burada. Saldırmak için özellikle bir sebep yok, yukarıda bahsettiğim gibi meseleyi çözmek yerine körüklediniz. Sebep yokken vurdunuz.

#7 - 11.01.2026 18:30

Kişi sayısı bakımından üstünsünüz ve brawl başlatan taraf sizdiniz. Biz size vurmadık, sizler bize saldırdınız.  "Vurup vuramayacağınızı nereden bileyim?" bu söylem sence doğru mu? O kadar kişinin arasında bir bayanın saldırması doğru olur mu? Birlik liderinden bağımsız kendi başına iş yapıyorsun, senden bir üst kişi gelip senin neden saldırdığına IC de anlam veremiyor. Tanımadığın bir kişiye saldırıyorsun. Julianna karakteri birliktendi yeni ayrıldı.

Hakkımı arayıp arayamayacağıma siz karar vermiyorsunuz burada. Saldırmak için özellikle bir sebep yok, yukarıda bahsettiğim gibi meseleyi çözmek yerine körüklediniz. Sebep yokken vurdunuz.
kanka şaka mısın sen kadın karaktersin diye brawldan ayrılmıyorsun. öyle bir şey varsa kadın karakter açıp brawl rollerine girmemeyi düşünüyorum. kendi başıma iş yapıp yapmamda birlikr20'sinin ile benim aramda olan roller. tamamen IC. bu rol de tamamen IC, OOC'e taşıyıp şikayet açmana gerek yoktu. sebep ortada: birliğinde ki r1 istiyorsa r10 olsun, sokağa gelip haraç istedi. senin birliğinde mi? Senin birliğine adına mı konuştu? konu bitti. dediğim gibi; "birliğe kimin alıp/almayacağın senin/sizin sorumluluğunuzda." orda madem bir kadının durması uygun değil, julianna valentino karakteri gibi köşede durabilirsin. bir kadının 39993293 tane erkegin arasında durması doğru olur mu? senin deyiminle.
« Son Düzenleme: 11.01.2026 18:35 Koren »

#8 - 11.01.2026 19:55

kanka şaka mısın sen kadın karaktersin diye brawldan ayrılmıyorsun. öyle bir şey varsa kadın karakter açıp brawl rollerine girmemeyi düşünüyorum. kendi başıma iş yapıp yapmamda birlikr20'sinin ile benim aramda olan roller. tamamen IC. bu rol de tamamen IC, OOC'e taşıyıp şikayet açmana gerek yoktu. sebep ortada: birliğinde ki r1 istiyorsa r10 olsun, sokağa gelip haraç istedi. senin birliğinde mi? Senin birliğine adına mı konuştu? konu bitti. dediğim gibi; "birliğe kimin alıp/almayacağın senin/sizin sorumluluğunuzda." orda madem bir kadının durması uygun değil, julianna valentino karakteri gibi köşede durabilirsin. bir kadının 39993293 tane erkegin arasında durması doğru olur mu? senin deyiminle.

IC'yi OOC'ye taşımak değil. Ortada sebep yokken saldırıyorsun, sana saldırabileceğimi öne sürüyorsun. Kadın bir karakter o kalabalığın arasında bir kenarda olayı izlerken neden saldırsın? Tüm kalabalığa neden kafa tutayım ki, tanımıyorum bile.

"birliğinde ki r1 istiyorsa r10 olsun, sokağa gelip haraç istedi. senin birliğinde mi? Senin birliğine adına mı konuştu? konu bitti"
Haraç içinde belirli kurallar var basit bir şekilde bunu bahane edemezsin, yeni gelen bir oyuncu, bizden bağımsız olarak bizim adımıza rol yapmış. Yaptığı şey bir nevi ihlalde, şikayet oluşturabilirdiniz. Onun yerine ihlal yapan bir kişi için tanımadığınız insanlara saldırmaya gittiniz. Brawl rolü başlattınız ve birde sebebin yokken kalabalığın arasında sadece sen bana saldırdın, emote bile vermedin. Bense kenarda kalabalığı izliyordum, Julianna ise orada çekici ile yol yardımından gelmişti daha yeni. OOC kin mi var bilmiyorum ama ileri geri konuşmayı kes nereden kinlendiysen, kuyruğuna nerede bastıysam geride bırak.  Gerekirse ek kanıt sunabilirim şikayete.

#9 - 11.01.2026 20:23

IC'yi OOC'ye taşımak değil. Ortada sebep yokken saldırıyorsun, sana saldırabileceğimi öne sürüyorsun. Kadın bir karakter o kalabalığın arasında bir kenarda olayı izlerken neden saldırsın? Tüm kalabalığa neden kafa tutayım ki, tanımıyorum bile.

"birliğinde ki r1 istiyorsa r10 olsun, sokağa gelip haraç istedi. senin birliğinde mi? Senin birliğine adına mı konuştu? konu bitti"
Haraç içinde belirli kurallar var basit bir şekilde bunu bahane edemezsin, yeni gelen bir oyuncu, bizden bağımsız olarak bizim adımıza rol yapmış. Yaptığı şey bir nevi ihlalde, şikayet oluşturabilirdiniz. Onun yerine ihlal yapan bir kişi için tanımadığınız insanlara saldırmaya gittiniz. Brawl rolü başlattınız ve birde sebebin yokken kalabalığın arasında sadece sen bana saldırdın, emote bile vermedin. Bense kenarda kalabalığı izliyordum, Julianna ise orada çekici ile yol yardımından gelmişti daha yeni. OOC kin mi var bilmiyorum ama ileri geri konuşmayı kes nereden kinlendiysen, kuyruğuna nerede bastıysam geride bırak.  Gerekirse ek kanıt sunabilirim şikayete.
bu nasi üslup dostum ileri geri konustugumuz yok tanimam etmem sen kimsin ooc kin yapacam sana sen kinlenmis gibisin bu üslupla biraz haberin olsun, hic de kenarda degildin lafi geveleme ekran görüntülerinde bile belli oluyor. tarafimca daha ileti gelmeyecek, arkadas sinirlenmis biraz usluba bakarsak