Konu: [14.09.2025] Toplu Şikayet  (Okunma sayısı 573 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 15.09.2025 01:20
Merhaba; olayı görmemiş olabilirim ancak şehirde hatta onaylı bölgemizin önünde yürüyen kalabalık bir grup görünce olayı takip etmeye başladım.(1.32 de arkadaki bisikletli.) Brawl'a dahil olan karakterlerle aynı birlikte olduğumdan olaya dahil oldum. Ayriyetten b-hop'ta bulunmadım veya bisikletimle seni ezmedim. İyi roller.

boyle bir sey yok maalesef, karakterime kosarak saldırısının izahi olmadigi gibi. mantık cercevesinin dısında yani. sen ya da digerleri, kovalarken kahkaha mahkaha atıp trolling seviyesinde rol yapıosunuz.

Merhabalar, birlik üyelerim dahil olduğu için olaya karıştım. Amacım önünü kesmekti ve bizim birliktekileri aracımla sonrasında geri götürmekti, videoda gözüküyor ezen ben değilim.

boyle bir sey de yok maalesef. karakterimin ne yaptigini, digerlerinin ne icin kovaladigini bilmiyorsun? bir karakterimin yanında bekleyip korna calıosun bir onunu kesiosun? birlik sohbetinden haber alip geldiysen de bu meta-gaming oluyor zaten.

arkadaslar, benim trolling falan yaptıgım yok. amerika'da en olagan, en rastlanabilecek karakterlerden birisini yonetiyorum. siz oynadıgınız konseptin farkında mısınız acaba? amerika'da trans bireyler kadınlar tuvaletine her zaman girebilir. burada sizin yapacaginiz sey turkiye roleplayi yapar gibi tekme tokat saldırıp racon kesmek degildir, polisi aramaktir. kusura bakmayın en kuytu kosede afk kalirken benimle rol yapmaya calistiginiz icin. sohbet kaymıs gitmis, ne yapmami bekliyorsunuz? konumuzla alakasi olmamasina deginmiyorum bile.

yeri gelmisken, sizin "salca olmak" dediginiz sey bir LGBTQIA+ karakterinin var olmasi aslinda. dolayisiyla lutfen homofobinizi oyun icine yansıtarak ne diger oyunculara ne de bana huzursuzluk vermeyin. bu mevzudan cok sıkıldım cunku. tek emoteyle karakterimin sacından cekip kulupten atmaya calısırsanız buna OOC olarak bile musaade etmem. karakterim iki metreye yakin bir trans kadin. hayatin olagan akisine aykiri olur yaptiginiz ki kendiniz cevabinizi veriyorsunuz kilolu bir karakter vs yonettigimi soyleyerek. sadece sabote etme cabası goruyorum yapılanlarda.

kisadan hisse adminlerimizin degerlendirmesini bekleyelim. olayi manipule ederek hatayi bende aramaniz anca konuyu uzatir. yaptiginiz algiyi ne ben ne de onlar yer

"kusura bakmayın en kuytu kosede afk kalirken benimle rol yapmaya calistiginiz icin. sohbet kaymıs gitmis, ne yapmami bekliyorsunuz? konumuzla alakasi olmamasina deginmiyorum bile." Yahu gülüm benim bana manipülasyon yaptığımı söyleyemezsin, afk kalamazsın da kral orası kadınlar tuvaleti ve gördüğün gibi oraya giriliyor aynı zamanda biz özel mapi yaptırırken orayı boşuna yaptırmadık, orada da rol dönüyor yani.

"yeri gelmisken, sizin "salca olmak" dediginiz sey bir LGBTQIA+ karakterinin var olmasi aslinda. dolayisiyla lutfen homofobinizi oyun icine yansıtarak ne diger oyunculara ne de bana huzursuzluk vermeyin. bu mevzudan cok sıkıldım cunku." Buna da cevabım sste görüldüğü üzere seninle ilk defa burada rol yapıyorum ve hiçbir şekilde trans olduğuna dair /do'dan belirtmek yok, ben nereden bilebilirim senin trans rolü yaptığını dostum? Skinine bakıldığı zaman siyahi kilolu peruk takmış bir erkek gibi gözüküyor.

bu mevzudan cok sıkıldım cunku. tek emoteyle karakterimin sacından cekip kulupten atmaya calısırsanız buna OOC olarak bile musaade etmem. karakterim iki metreye yakin bir trans kadin. Acaba aklından emoteyi geçirip yazmıyor musun yoksa ben mi görmüyorum yada yanında durmadığım zaman mı bunları belirttin inan bilmiyorum, Tek emote dediğin ise detaylı bir emote verdim sana kardeşim, iki yerde de aynısı yaptım ve iki yerde de /dene kullandım. İkinci yaptığım yerin maalesef ss yok fakat senin video kaydın varsa açıp gösterebilirsin, haksız olduğunu göreceksin. /dene kullanarak emote atıyorum sen ise karşılık verirken yapmıyorsun, düz bir emote atarak benden kurtulup aynı zamanda insanlara saldırıyorsun. (video açılmıyor, yt'den yada başka yerden yüklersen iyi olur)
« Son Düzenleme: 15.09.2025 01:23 xwin »

#11 - 15.09.2025 01:25
Merhaba; olayı görmemiş olabilirim ancak şehirde hatta onaylı bölgemizin önünde yürüyen kalabalık bir grup görünce olayı takip etmeye başladım.(1.32 de arkadaki bisikletli.) Brawl'a dahil olan karakterlerle aynı birlikte olduğumdan olaya dahil oldum. Ayriyetten b-hop'ta bulunmadım veya bisikletimle seni ezmedim. İyi roller.

boyle bir sey yok maalesef, karakterime kosarak saldırısının izahi olmadigi gibi. mantık cercevesinin dısında yani. sen ya da digerleri, kovalarken kahkaha mahkaha atıp trolling seviyesinde rol yapıosunuz.

Merhabalar, birlik üyelerim dahil olduğu için olaya karıştım. Amacım önünü kesmekti ve bizim birliktekileri aracımla sonrasında geri götürmekti, videoda gözüküyor ezen ben değilim.

boyle bir sey de yok maalesef. karakterimin ne yaptigini, digerlerinin ne icin kovaladigini bilmiyorsun? bir karakterimin yanında bekleyip korna calıosun bir onunu kesiosun? birlik sohbetinden haber alip geldiysen de bu meta-gaming oluyor zaten.

arkadaslar, benim trolling falan yaptıgım yok. amerika'da en olagan, en rastlanabilecek karakterlerden birisini yonetiyorum. siz oynadıgınız konseptin farkında mısınız acaba? amerika'da trans bireyler kadınlar tuvaletine her zaman girebilir. burada sizin yapacaginiz sey turkiye roleplayi yapar gibi tekme tokat saldırıp racon kesmek degildir, polisi aramaktir. kusura bakmayın en kuytu kosede afk kalirken benimle rol yapmaya calistiginiz icin. sohbet kaymıs gitmis, ne yapmami bekliyorsunuz? konumuzla alakasi olmamasina deginmiyorum bile.

yeri gelmisken, sizin "salca olmak" dediginiz sey bir LGBTQIA+ karakterinin var olmasi aslinda. dolayisiyla lutfen homofobinizi oyun icine yansıtarak ne diger oyunculara ne de bana huzursuzluk vermeyin. bu mevzudan cok sıkıldım cunku.

Kullanıcılardan birinin attığı ss ( https://i.hizliresim.com/a5l054h.png )'e göre daha önceden rolsel olarak karşılaşmışız, chatte seni tuvalette gördüğüm ve sapık var diye yazdığım görülebiliyor, aynı şekilde olaya dahil olan diğer karakterlerinde(Donna-Gavin) bu tuvalet rolüne dahil olduğu chatten görülebilir. Dışardaki kalabalığı takip ettiğimizde seni görmemizle olayı anlamamız gayet normal.

En olağan en rastlanıcak rollerden biri değil, minority rolü yapıyorsun. Yaptığın minority'nin de günlük hayatta karşılaştığı sorunlar vesaire belli, bu rol de sadece onlardan biri. Yaptığın rolün gerçek hayattaki LGBTQIA+ yapısıyla alakası yok, sadece stereotiplerden oluşma basit ve yüzeysel bir rol. Erkek model kullandığın için rolünü 'transitioning' dediğimiz cinsiyet değiştirmenin ortasındaki nokta olarak baz alıyorum. Gerçek hayatta bu insanlar benliklerini alacakları tepkiler yüzünden saklıyorlar, bahsetmiyorlar. Senin Queer friendly olmayan bir ortamda bunun rolünü açıkça çevirmen zaten non-rp kaçıyor.

Ayrıca amerikada transların public bathroomları kullanmasına yönelik kurallar var, Florida da (Vice'ın baz alındığı şehir) kural şöyle.

Alıntı
The Facility Requirements Based on Sex Act, also known as Committee Substitute for House Bill 1521 (CS/HB 1521), is a 2023 Florida anti-trans bathroom law which mandates that individuals must use restrooms, locker rooms, and changing facilities that correspond to their sex assigned at birth in some publi,c private or state-licensed buildings
Ki böyle bir kural olmasa bile son söz mekan sahibine kalıyor. Seni oradan çıkartan kişinin birliğine ait bir mekan, kişinin yaptığı rolde sakınca göremiyorum. Homofobiklik konusuna gelirsek ise OOC'den vurmaya çalışmışsın. Olaya dahil olan karakterlerin büyük bir kısmı katolik, Hristiyanlar arasındaki anti-queer fikirleri görmezden gelemezsin.

PS: Karışıklık olmaması adına burdan devam edeceğim, kimse floridada toplanıp trans kovalamıyor olabilir elbet ama Florida hakkında en ufak araştırma yaptığında zaten diğer eyaletlere göre hem ırkçılık, hem homofobi olarak diğer eyaletlere kıyasla daha düşük puan alan bir şehir olduğunu görebilirsin.
https://www.theguardian.com/us-news/2024/feb/01/florida-anti-gay-bill-free-speech-defamation
Üsteki haber metninde zaten sadece başlığına bakarak Florida'nın nasıl bir şehir olduğunu anlayabilirsin. Böylesine bir şehirde üstte dediğim gibi fear-rp sergilemeden, açıkça trans olan bir karakteri yönetmek non-rp kaçıyor. Yaptığın şeyin zaten trans-fobik olduğunu farketmiyorsundur sanırım, yeri geldiğinde erkek yeri geldiğinde kadın gibi davranıp, sağa sola sataşarak "/s KAŞAR!","/me kadınlığını unutuverir" gibi söylemlerde bulunman gerçekteki trans insanlara resmen hakaret. Eğer cidden saygılı bir ally olmak istiyorsan bu saçma sapan troll'e kaçan rollerden uzaklaşmalısın.
« Son Düzenleme: 15.09.2025 02:08 Xeaqhua »

#12 - 15.09.2025 01:28
normalde kimsenin aklina gelmeyecek yer icin "bosuna yaptirmadik, giriliyor" demeyin allah askina. bari kendinize durust olun. tuvaletlerde daha bir tane rol yapan gormedim. keske yapsanız da haklısınız desem. millet ortalık yerde bile afk birakiyor. adamina gore muamele yapmayin hic simdi. katolikler 10 kisi toplasip trans kadin kovalamiyor florida'da

ay bu arada erdem sinyallemenize de gerek yok "sikayet acmiyorum, zaten yenisin" bilmem ne diye. velev ki yeniyim, acabilirsiniz yani. bununla mi minnet ettireceksiniz? ben beni jailleyen adminler icin bile ticket acmis biriyim, hala da yanıt alıyor. neler gorduk sa:mp'ta :garip:

güncelleme: ağzım açık kaldı gene. straight erkekler(?) LGBTQIA+ bireylere daha fazla "LGBTQIA+" gibi davranması hakkında tavsiye veriyor. ya allah aşkına öznesi değilseniz olmadığınız şey hakkında caka satmayın kardeşim. kimsenin sizin idea dumplarına ihtiyacı yok. olsa gelip size sorarız zaten

« Son Düzenleme: 15.09.2025 15:58 cishetslayleyici »

#13 - 15.09.2025 01:40
normalde kimsenin aklina gelmeyecek yer icin "bosuna yaptirmadik, giriliyor" demeyin allah askina. bari kendinize durust olun. tuvaletlerde daha bir tane rol yapan gormedim. keske yapsanız da haklısınız desem. millet ortalık yerde bile afk birakiyor. adamina gore muamele yapmayin hic simdi. katolikler 10 kisi toplasip trans kadin kovalamiyor florida'da

ay bu arada erdem sinyallemenize de gerek yok "sikayet acmiyorum, zaten yenisin" bilmem ne diye. velev ki yeniyim, acabilirsiniz yani. bununla mi minnet ettireceksiniz? ben beni jailleyen adminler icin bile ticket acmis biriyim, hala da yanıt alıyor. neler gorduk sa:mp'ta :garip:

"Normalde kimsenin aklına gelmeyecek bir yer için" tabirin çok saçma kral. Farkettiysen senin gereksiz diye adlandırdığın o tuvalete rol yapmaya gelen kadın karakter yüzünden ifşalanıyorsun ve tuvaleti erkekler basıp seni dışarıya çıkartıyor, sapık damgası vuruyor. Afk attığını kendi ağzınla söylüyorsun kardeşim, afk atmak sürekli roleplay kuralı ihlalidir. Videoyu dayanamayıp izledim 1 tane bile kural ihlalim yok. Eğer varsa söylemeni rica ediyorum, kendimi düzelteyim. Haksızlığa gelemeyen bir adamım ve bu yüzden videoda görüldüğü üzere hiçbir kural ihlalimin olmamasına rağmen bu kadar çok savunma yapıp  şikayet ettiğin adamları da ben savunuyorum. Diğer arkadaşların da dediği gibi şikayet açmak için açmışsın.
« Son Düzenleme: 15.09.2025 01:42 xwin »

#14 - 15.09.2025 01:59

yeri gelmisken, sizin "salca olmak" dediginiz sey bir LGBTQIA+ karakterinin var olmasi aslinda. dolayisiyla lutfen homofobinizi oyun icine yansıtarak ne diger oyunculara ne de bana huzursuzluk vermeyin. bu mevzudan cok sıkıldım cunku.

Kullanıcılardan birinin attığı ss ( https://i.hizliresim.com/a5l054h.png )'e göre daha önceden rolsel olarak karşılaşmışız, chatte seni tuvalette gördüğüm ve sapık var diye yazdığım görülebiliyor, aynı şekilde olaya dahil olan diğer karakterlerinde(Donna-Gavin) bu tuvalet rolüne dahil olduğu chatten görülebilir. Dışardaki kalabalığı takip ettiğimizde seni görmemizle olayı anlamamız gayet normal.

En olağan en rastlanıcak rollerden biri değil, minority rolü yapıyorsun. Yaptığın minority'nin de günlük hayatta karşılaştığı sorunlar vesaire belli, bu rol de sadece onlardan biri. Yaptığın rolün gerçek hayattaki LGBTQIA+ yapısıyla alakası yok, sadece stereotiplerden oluşma basit ve yüzeysel bir rol. Ayrıca amerikada transların public bathroomları kullanmasına yönelik kurallar var, Florida da (Vice'ın baz alındığı şehir) kural şöyle.

Alıntı
The Facility Requirements Based on Sex Act, also known as Committee Substitute for House Bill 1521 (CS/HB 1521), is a 2023 Florida anti-trans bathroom law which mandates that individuals must use restrooms, locker rooms, and changing facilities that correspond to their sex assigned at birth in some publi,c private or state-licensed buildings
Ki böyle bir kural olmasa bile son söz mekan sahibine kalıyor. Seni oradan çıkartan kişinin birliğine ait bir mekan, kişinin yaptığı rolde sakınca göremiyorum. Homofobiklik konusuna gelirsek ise OOC'den vurmaya çalışmışsın. Olaya dahil olan karakterlerin büyük bir kısmı katolik, Hristiyanlar arasındaki anti-queer fikirleri görmezden gelemezsin.

Arkadaşımın dediklerine katılıyorum, bizim birlikte bulunan diğer arkadaşlar peşlemeye başlayınca önemli bir şey olduğunu anlayıp sonrasında aracımla kovalamaya dahil oldum. Seni kovaladıklarını anlayıp önünü kesmeye çalıştım, olay bundan ibaret. Birlik sohbetinden vesairede haber almadım, bizde birlik chati hep kapalı.

#15 - 15.09.2025 02:14

#16 - 15.09.2025 15:26

"Normalde kimsenin aklına gelmeyecek bir yer için" tabirin çok saçma kral. Farkettiysen senin gereksiz diye adlandırdığın o tuvalete rol yapmaya gelen kadın karakter yüzünden ifşalanıyorsun ve tuvaleti erkekler basıp seni dışarıya çıkartıyor, sapık damgası vuruyor. Afk attığını kendi ağzınla söylüyorsun kardeşim, afk atmak sürekli roleplay kuralı ihlalidir. Videoyu dayanamayıp izledim 1 tane bile kural ihlalim yok. Eğer varsa söylemeni rica ediyorum, kendimi düzelteyim. Haksızlığa gelemeyen bir adamım ve bu yüzden videoda görüldüğü üzere hiçbir kural ihlalimin olmamasına rağmen bu kadar çok savunma yapıp  şikayet ettiğin adamları da ben savunuyorum. Diğer arkadaşların da dediği gibi şikayet açmak için açmışsın.

önce gülümle başladık, şimdi kralla devam ediyoruz bakalım. arkadaşlar ben size bambaşka bir şey için şikayet açıyorum, siz gelip bambaşka bir şeyden bahsediyorsunuz. olay sizin beni olayla alakası bile olmayan karakterlerle kovalayıp meta-gaming ve power-gaming yapmanız. mutabık mıyız bu konuda? AFK bırakıp gittiğim açık. ortalık yerde rol ayağına nefret kusulacağına kuytu köşeye çekeyim daha iyi dedim karakterimi. başka ne yapacaktım, pardon? ekran başında olmadığımı bilerek karakterimle role girip bunu ss alacak kadar hasis davranıyorsunuz, üzerine suçlu ilan ediyorsunuz. o florida haberinde yasa tasarısı önerisi sunulmuş sadece. federal anayasayla vatandaşlık hakları bellidir amerika'da. ben bu işin okulunu okuyorum, öyle bir yasa geçmedi daha.

LGBTQIA+ rolü yapmanın NON-RP olduğunu da ilk kez duyuyorum. pes gerçekten :garip: sırada ne var, kadınlar oyun oynamasın falan mı?

ayrıca da isterseniz savunmayın arkadaşlarınızı. orası beni ilgilendirir mi sizce? bırakın herkes kendini savunsun. birbirinizin avukatlığını yapmanıza gerek yok yani

#17 - 15.09.2025 15:44

önce gülümle başladık, şimdi kralla devam ediyoruz bakalım. arkadaşlar ben size bambaşka bir şey için şikayet açıyorum, siz gelip bambaşka bir şeyden bahsediyorsunuz. olay sizin beni olayla alakası bile olmayan karakterlerle kovalayıp meta-gaming ve power-gaming yapmanız. mutabık mıyız bu konuda? AFK bırakıp gittiğim açık. ortalık yerde rol ayağına nefret kusulacağına kuytu köşeye çekeyim daha iyi dedim karakterimi. başka ne yapacaktım, pardon? ekran başında olmadığımı bilerek karakterimle role girip bunu ss alacak kadar hasis davranıyorsunuz, üzerine suçlu ilan ediyorsunuz. o florida haberinde yasa tasarısı önerisi sunulmuş sadece. federal anayasayla vatandaşlık hakları bellidir amerika'da. ben bu işin okulunu okuyorum, öyle bir yasa geçmedi daha.

LGBTQIA+ rolü yapmanın NON-RP olduğunu da ilk kez duyuyorum. pes gerçekten :garip: sırada ne var, kadınlar oyun oynamasın falan mı?

ayrıca da isterseniz savunmayın arkadaşlarınızı. orası beni ilgilendirir mi sizce? bırakın herkes kendini savunsun. birbirinizin avukatlığını yapmanıza gerek yok yani

eşcinsel rolü adı altında sınırsız agresiflik yapabileceğin anlamına da gelmiyor bu, özellikle kışkırtıcı emoteler attığını düşünüyorum örn: "Trey Cowser kadınlar tuvaletine girdi." illa yapmak istiyorsan bunu eğlenceli bir şekilde yapabileceğini düşünüyorum, sonsuz toxiclik ve laf dalaşına girerek değil. lütfen LGBTQAASDQWE3214WDFG+ rollerini daha dikkatli yap.

#18 - 15.09.2025 15:52

eşcinsel rolü adı altında sınırsız agresiflik yapabileceğin anlamına da gelmiyor bu, özellikle kışkırtıcı emoteler attığını düşünüyorum örn: "Trey Cowser kadınlar tuvaletine girdi." illa yapmak istiyorsan bunu eğlenceli bir şekilde yapabileceğini düşünüyorum, sonsuz toxiclik ve laf dalaşına girerek değil. lütfen LGBTQAASDQWE3214WDFG+ rollerini daha dikkatli yap.

söylediklerime canlı delil olduğun için teşekkür ederim canım. tavsiyeni de al ötede bekle hadi.

ay vallahi yuh. siz kışkırtıcı emote görmemişsiniz daha. siz kimseye sataşmazsanız kimse de sizle laf dalaşına girmez. milletin brawl rolüne kel alaka dahil olmadığım için ben toksiğim tabii

#19 - 15.09.2025 16:10
Alıntı
o florida haberinde yasa tasarısı önerisi sunulmuş sadece. federal anayasayla vatandaşlık hakları bellidir amerika'da. ben bu işin okulunu okuyorum, öyle bir yasa geçmedi daha.

Zaten böyle bir kural olmasa bile diye bahsetmiştim, Bill olduğu açıkça yazıyor. Bill konumuna gelmesi için bile çeşitli onaylardan geçmesi gerekiyor. Ben o yazıyı Florida'nın queer+ bir eyalet olmadığını kanıtlamak için attım. LGBT+ rolü non RP değil ama senin yaptığın "rol" non rp oluyor. Nasıl ki ortadoğuda herhangi bir ülkede yönelimini belirtemiyorsan, Florida gibi Amerika düzleminde ırkçılığın ve homofobinin üst safhada olduğu bir eyalette de bunun rolünü çok net tavırlarla sergileyemessin. Kendi arkadaşlarına vesaire diyebilirsin ancak topluma açık bi alanda bağırarak söylersen, yaptıklarından bahsedersen bu non-rp kaçar. Hani illa farklı bir örnek vermemi istiyorsan, federal ajanlar gidip çevrede bağırmıyor "ben ajanım" diye. İfşa olurlar çünkü, karşılığında ise canından olmaya kadar yolu var.

Konuyu saptırıp yine OOC'ye yönelmişsin, kimse kimsenin oyun oynamasına karışmıyor zaten, ne yaptığını sen de biliyorsun. Kimse sana LGBT rolü yapma demiyor, yapıcaksan da düzgün yap. Adından ve önceki cezalandırılmalarından troll oyuncu olduğun anlaşılıyor. Yaptığın rolün kimseye faydası yok, sadece belirli bir kesime daha fazla nefret topluyorsun.