Merhaba; olayı görmemiş olabilirim ancak şehirde hatta onaylı bölgemizin önünde yürüyen kalabalık bir grup görünce olayı takip etmeye başladım.(1.32 de arkadaki bisikletli.) Brawl'a dahil olan karakterlerle aynı birlikte olduğumdan olaya dahil oldum. Ayriyetten b-hop'ta bulunmadım veya bisikletimle seni ezmedim. İyi roller.
boyle bir sey yok maalesef, karakterime kosarak saldırısının izahi olmadigi gibi. mantık cercevesinin dısında yani. sen ya da digerleri, kovalarken kahkaha mahkaha atıp trolling seviyesinde rol yapıosunuz.
Merhabalar, birlik üyelerim dahil olduğu için olaya karıştım. Amacım önünü kesmekti ve bizim birliktekileri aracımla sonrasında geri götürmekti, videoda gözüküyor ezen ben değilim.
boyle bir sey de yok maalesef. karakterimin ne yaptigini, digerlerinin ne icin kovaladigini bilmiyorsun? bir karakterimin yanında bekleyip korna calıosun bir onunu kesiosun? birlik sohbetinden haber alip geldiysen de bu meta-gaming oluyor zaten.
arkadaslar, benim trolling falan yaptıgım yok. amerika'da en olagan, en rastlanabilecek karakterlerden birisini yonetiyorum. siz oynadıgınız konseptin farkında mısınız acaba? amerika'da trans bireyler kadınlar tuvaletine her zaman girebilir. burada sizin yapacaginiz sey turkiye roleplayi yapar gibi tekme tokat saldırıp racon kesmek degildir, polisi aramaktir. kusura bakmayın en kuytu kosede afk kalirken benimle rol yapmaya calistiginiz icin. sohbet kaymıs gitmis, ne yapmami bekliyorsunuz? konumuzla alakasi olmamasina deginmiyorum bile.
yeri gelmisken, sizin "salca olmak" dediginiz sey bir LGBTQIA+ karakterinin var olmasi aslinda. dolayisiyla lutfen homofobinizi oyun icine yansıtarak ne diger oyunculara ne de bana huzursuzluk vermeyin. bu mevzudan cok sıkıldım cunku.
Kullanıcılardan birinin attığı ss (
https://i.hizliresim.com/a5l054h.png )'e göre daha önceden rolsel olarak karşılaşmışız, chatte seni tuvalette gördüğüm ve sapık var diye yazdığım görülebiliyor, aynı şekilde olaya dahil olan diğer karakterlerinde(Donna-Gavin) bu tuvalet rolüne dahil olduğu chatten görülebilir. Dışardaki kalabalığı takip ettiğimizde seni görmemizle olayı anlamamız gayet normal.
En olağan en rastlanıcak rollerden biri değil, minority rolü yapıyorsun. Yaptığın minority'nin de günlük hayatta karşılaştığı sorunlar vesaire belli, bu rol de sadece onlardan biri. Yaptığın rolün gerçek hayattaki LGBTQIA+ yapısıyla alakası yok, sadece stereotiplerden oluşma basit ve yüzeysel bir rol. Erkek model kullandığın için rolünü 'transitioning' dediğimiz cinsiyet değiştirmenin ortasındaki nokta olarak baz alıyorum. Gerçek hayatta bu insanlar benliklerini alacakları tepkiler yüzünden saklıyorlar, bahsetmiyorlar. Senin Queer friendly olmayan bir ortamda bunun rolünü açıkça çevirmen zaten non-rp kaçıyor.
Ayrıca amerikada transların public bathroomları kullanmasına yönelik kurallar var, Florida da (Vice'ın baz alındığı şehir) kural şöyle.
The Facility Requirements Based on Sex Act, also known as Committee Substitute for House Bill 1521 (CS/HB 1521), is a 2023 Florida anti-trans bathroom law which mandates that individuals must use restrooms, locker rooms, and changing facilities that correspond to their sex assigned at birth in some publi,c private or state-licensed buildings
Ki böyle bir kural olmasa bile son söz mekan sahibine kalıyor. Seni oradan çıkartan kişinin birliğine ait bir mekan, kişinin yaptığı rolde sakınca göremiyorum. Homofobiklik konusuna gelirsek ise OOC'den vurmaya çalışmışsın. Olaya dahil olan karakterlerin büyük bir kısmı katolik, Hristiyanlar arasındaki anti-queer fikirleri görmezden gelemezsin.
PS: Karışıklık olmaması adına burdan devam edeceğim, kimse floridada toplanıp trans kovalamıyor olabilir elbet ama Florida hakkında en ufak araştırma yaptığında zaten diğer eyaletlere göre hem ırkçılık, hem homofobi olarak diğer eyaletlere kıyasla daha düşük puan alan bir şehir olduğunu görebilirsin.
https://www.theguardian.com/us-news/2024/feb/01/florida-anti-gay-bill-free-speech-defamationÜsteki haber metninde zaten sadece başlığına bakarak Florida'nın nasıl bir şehir olduğunu anlayabilirsin. Böylesine bir şehirde üstte dediğim gibi fear-rp sergilemeden, açıkça trans olan bir karakteri yönetmek non-rp kaçıyor. Yaptığın şeyin zaten trans-fobik olduğunu farketmiyorsundur sanırım, yeri geldiğinde erkek yeri geldiğinde kadın gibi davranıp, sağa sola sataşarak "/s KAŞAR!","/me kadınlığını unutuverir" gibi söylemlerde bulunman gerçekteki trans insanlara resmen hakaret. Eğer cidden saygılı bir ally olmak istiyorsan bu saçma sapan troll'e kaçan rollerden uzaklaşmalısın.