Konu: Ölümden Sonraki Yaşama İnanıyor musunuz?  (Okunma sayısı 1064 defa)

#10 - 17.03.2024 15:13
yarınlar yokmuş gibi, gamsız yaşıyorum. inanç vesaire gibi konuları düşünmüyorum. kafaya takmıyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 24.06.2024 07:47
Tengricilikte Ölümden Sonrası;
Cennet ve Cehennem inancı yoktur kişi yaptığı veyahut yapmadığı şeyler için cezalandırılmaz ve ödüllendirilmez. Kişi öldükten sonra uçmağa yükselir yani Tengri'ye geri döner.

Tengrizm'de Kamlar (Şamanlar) söyler ki; İstediğin bir dinin ya da inancın ibadetini yap ama yeter ki Tengri'nin (Tanrı'nın) var olduğunu bil cümlesini söylemişlerdir.

(Tengri ayağı .. ayağı esprisi yapmayın lütfen)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 24.06.2024 08:38
yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 24.06.2024 09:59
dünyaya gelmeden önce nasıl hiç bir şeyi hatırlamıyosak sonrasında da öyle olur düşüncesine katılmamakla beraber ölümden sonra ahiret hayatına inanıyorum, bu kadar düzenin içinde bir yaratıcının olmadığına inanmayanları da anlamıyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 25.06.2024 18:53
İnanıyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 25.06.2024 21:38
Var ya da yok dememiz mümkün değil. Doğmadan önce var olduğumuz için konuşamayacağımız gibi, öldükten sonra da var olup olmadığımızı bilemeyiz. Çünkü sadece deneyimlediğimiz ve etkileşimde bulunduğumuz şeyleri anlayıp yorumlayabiliriz. Bu nedenle iyilik ve kötülüğün açık bir ceza veya ödülle sonuçlanacağına inanmıyorum. Eğer bir yaratıcı varsa, bize anlayabileceğimiz bir şekilde iletişim kurması gerekirdi. Bu sayede gerçeği kabul edebilir ve doğru ile yanlışı ayırt edebilirdik, ancak bu mümkün olmadığı sürece ceza veya ödül kavramını konuşamayız.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 26.06.2024 00:12
İnanıyorum ben. Dünyadaki her şeyin subjektif anlamlandırmalarla algılandığını düşündüğüm için bizleri de anlamamız için anlamlandırmayı veren bir çerçeve olmalı. Objektif durumlar da belirli subjektif kabuller içerisinde oluşturan anlamlandırmalar olduğu için bu anlayış içerisinde bir dünya üretmişiz. Yoksa her şey kaos içerisinde olur ve amaçsız prensipsiz yaşayan insanlar olurduk. Ki böyle olan insanlar da var.

Bir şeyi bilip bilememekle inanmak arasında çok fark var. Bilip bilemediğimiz düşündüğümüz şeyler içerisinde de çok fazla inanç ve ön kabullü şeyler var. O yüzden bir şeyi tam olarak bilmek de pek mümkün değil. Sadece tercih ediyoruz ve tutarlı kabul ederek ona göre yaşamayı seçiyoruz. Bu dünyayı en ayırıcı kılan şeyler tercihler. Akıl veya hisler değil. Hepsi değişiyor ve mutlak muhakemeyi veremiyor.

Bir de kutsal kitaplarda yazan bilgiler içerisinde lineer tarihe çok fazla ters ve mucizevi görülebilecek olağanüstü sonradan olan olayları haber edebilecek bilgiler var. Bunlar sadece ayın bölünmesi gibi olaylar değil. Örnek vereyim. Kuran'da Rumların dünyanın en  alçak yerinde yenildiği ayeti var. Kastedilen yerde Lut Gölü. Diğer adıyla Ölü deniz. Dileyen dünyanın en alçak yerine bakabilir. 600 lü yıllarda dünyanın en alçak yerinin bilinmesi lineer bilime göre pek açıklanabilecek bir olgu değil. Dünyanın her yeri bile şu anki tarihi kaynaklara göre coğrafi keşifler falan 1400 lerin sonuyla başlıyor. Her yeri keşfetmeyen bir dünya nasıl oluyor da en aşağı yeri bilebiliyor. Bunun gibi daha nice karmaşık ve üzerine yorum yapsan da netleştiremeyecek örnekler var.

Nitekim Kutsal kitaplar hala günümüzde en eski atıf verilen kaynaklardır. Bilim literatüründe de kullanılıyor. Çoğu ikincil veriye daha fazla saygı duyan bir topluluk haline geldi dünya daha modern kelimelerle ve farklı bir üslupta yazıyor diye. Yoksa gözlem, tecrübe ve yaşantılardan görülenler o kadar önemsiz değildi. O yüzden çok karışık. Algılandırmaların çoğu birçok farklı açıdan değerlenebiliyor. Günün sonunda yine inandığınız yerde debeleniyorsunuz. O yüzden inanmak güzel bir şey bence, bir de gerçekten güzel şeylere inandığınızı düşünüyorsanız.  :manifdog (Bu asla bilincin kapanacağı anlamına gelmesin.)  :-X
« Son Düzenleme: 26.06.2024 00:18 Elif »
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
tonnyneghton,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 26.06.2024 13:42
yarınlar yokmuş gibi, gamsız yaşıyorum. inanç vesaire gibi konuları düşünmüyorum. kafaya takmıyorum
aynı şekil.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 04.07.2024 19:17
Elhamdülillah.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#19 - 12.07.2024 14:01
Cennet, cehenneme inanıyorum. Bu yaşam var demek oluyor mu? Bilmiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok