bu ülkedeki en büyük sorun, herkes karşısındaki kişiyi aşağılıyor. ki bugün akp'nin 21 yıldır iktidar olmasındaki büyük sebeplerden biri bu olabilir. örneğin konya'lı dindar seçmen, izmir'li chp seçmenine gavur, dinsiz diyor. ama aynı şekilde izmir'li kolunda atatürk imzası dövmesi olan seçmen, konya'lı akp seçmenine cahil, yobaz, çomar diyor. ülkedeki seçmenlerin çoğu konya'lı seçmen gibi olduğu için haliyle bunların oyunu alan iktidar oluyor.

hatta 2018 seçiminin bana göre kaybedilmesinin 2 sebebi var. birincisi muharrem ince'nin çok sert, tehditkar konuşmaları ve biraz rte gibi takılması. ikincisi chp'li seçmenin, akp seçmenine "yobaz, cahil, çomar, koyun" gibi aşağılayıcı kelimeleri kullanması. eğer muhalifsen ve seçim kazanmak istiyorsan karşındaki kişiyi kazanman gerekir. ama bizim çok çağdaş, eğitimli muhalifler sağ olsun karşı tarafı, kazanabilecek durumdayken iyice konsolide etti. 2017 referandumunu ve 2018 seçimini kazanabilecekken kaybettik.
muharrem ince'ye ve memleket partisine oy verenlere şimdi aynı tarifeyi uyguluyor muhalifler. 1 oyun bile çok değerli olduğu bir seçimde, bu aşağılamalar çok yanlış. günün sonunda kaybeden seçmen olacak. siyasetçilerin tuzu kuru, partilerinin önemi yok. bir kere meclise girseler bile hayatları boyunca çalışmadan, bir şey yapmadan sefa sürerler. 18 yaşından milletvekili seçilsen, 23 yaşında emekli milletvekili olursun ve ölene kadar maaş alırsın.
izmir ve konya sadece örnek, izmir'li ve konya'lı arkadaşlar alınmasın. ama şu da bir gerçek ki oktroll=aktroll'dür. siz siz olun, karşıt görüşü kazanmaya çalışın, aşağılamayın. akp'ye oy veren ilkokul mezunu yaşlı adamın da 1 oyu var, bilim adamı celal şengör'ünde 1 oyu var. seçime 9-10 gün kaldı. çevrenizdeki akp ve erdoğan destekçilerini ikna etmeye çalışın. düzgün bir dille anlatın. ben şu an 5 kişiyi ikna ettim. söz verdiler, sözünü tutacaklarını düşünüyorum.