Konu: #İLKTURDABİTİRELİM!  (Okunma sayısı 4135 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#90 - 04.05.2023 01:12
seçime kaldı 10 gün. Daha fazla uzun uzun analize vs gerek yok, bu andan itibaren muhalefetin en güçlü adayı KK'ye oy vermeyeceğim diyen herkes mevcut düzenden memnundur, 20 yıldır çektiklerimizi hak ettik diyordur, AKP'lidir ( ki öyleyse anlarım, herkes karşıt görüşlü olmak zorunda değil) ama kendine akp karşıtı/muhalif veya mevcut düzenden rahatsızım deyip de dedeye oy vermeyen herkes gözümde boş kümedir.

özet, sadece 4 saniye:

yazmiyim yazmiyim diyorum da

akpye muhalefet = terorist, chpye muhalefet = akplisin. iletişimle alakan varsa; iki tarafın baskın olduğu, üç taraflı bir yerde, kazanması muhtemel kesimden üçüncü tarafa söylenen aşırı söylemlerin, radikalleştireceğini ve kazanması zor tarafa kayacağını düşünemiyor musun?  sunucu sahibiysen her kesimden kullanıcıya sahipsin demektir. seçimin iki turlu olduğunu hala hatırlatıyorum, iki tarafın söylemlerinin de üçüncü tarafa radikal değil, yumuşak olması lazım.

sizin kitle haricinde, akp'de muhalif kimlikle(fake, troll hesaplar) üçüncü tarafa sert söylemleriyle zaten chp'ye ve erdoğana karşı olan muhalefetin chp karşısına radikalleştirmesini sağlıyor. akp tarafının ve kitlesinin henüz üçüncü tarafa (oğan-ince) bizzat söylemleri yokken, chp ve ortaklarının kitlesinin üçüncü tarafa sert söylemleri, radikalleştirmeyi sağlayabilir. ha bana sağlar mı? yoo, ikinci turda erdoğanın karşısındaki adaya kullanacağım. ama ince veya oğan kitlesinden; "ulan yaptıklarınıza bakın, ne farkınız var, ikinci tura seçime gitmeyeceğim." minvalinde sesler çıtırdamaya başladı. akp'nin istediği gibi. mantığınızı kullanın. zaten akp'nin trolleri ve chp'nin ortak kitlesi aylardır bunu yapmışken, seçime 10 gün kala milleti radikalleştirmeye çalışmayın. herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil, hdp-chp mitingi de fena değildi mesela :)

kısacası, ince veya oğan tarafına sert söylemlerinizin, akpnin ve kitlesinin o tarafı neden yok saydığını ve troll hesaplardan gelen sert, dalga geçmeli söylemlerin kime yarayacağını bir daha düşünün.

bu da son iletimdi. akıllı birer seçmen olursanız, muhalefet kazanacak.

Bro akıllı seçmenlikten bahseden adam twitter trollerinin gazına gelip 3 yıldır özdağcı, inceci, oğancı takılmaz. Sinan Oğan dediğin adam kendisi dedi 2. turda RTE destekleyebiliriz duruma göre diye. Muharrem İnce 3 gün önce herkes yumuşak olsun diyor, her mitinginde AKP'ye tek laf etmeyip sabah akşam millet ittifakına saldırıyor, sabah KK için Fetöcü deyip akşam da Deva'yı gönderirseniz sizi desteklerim açıklaması yapıyor. PKK'lı Fetöcü değil miydi bu CHP, nesini destekliyorsun daha? Yani kendiniz sabah akşam CHP'ye, KK'ye saldırıp, demediğinizi bırakmayıp "AMA 2. TURDA BİZE MUHTACSINIZ YAAA" tribine giriyorsunuz ya ona ayrı bitiyorum.

Karşında Laik Cumhuriyet düşmanı HÜDAPAR, Hizbullah var, açık açık şeriati getireceğini söyleyip laikliği tehdit ediyor, Atatürk zaten ayaklar altına alınmış, FETÖ ile birlikte yıllarca yürünmüş, sen sözde ulusalcısın fakat tüm söylemlerin, itirazların, mitinglerin sabah akşam CHP'yi eleştirmek üzerine. Muhalefete muhalefet eden piyonları savunuyorsunuz şurada. En büyük destekçisi Jahrein bile anlamış dün dönmüş twit atıyor KK desteklemeliyiz diye.

Buraya yazdıklarım sunucu sahibi kimliğim değil tamamen bireysel görüşlerimi barındırır ki tam da bir üst mesajımda yazdım AKP'ye veren veya sağ görüşlü olana saygım var, en azından bir davası var diye. Ama ne muhalefet ne hükümeti desteklemeyip ortalıkta dansöz gibi kıvırtan, %2 oy için ruhunu satmaya hazır İnce tayfasına gram saygım yok. Ben dahil çevremdeki tüm CHP'liler 2018'de iyiki RTE kazanmış diyoruz şu İnce fiyaskosundan sonra. At gözlüklerinizi çıkarsanız göreceksiniz de,

Ha bu arada zerre umrumda değil o %2-3'lük kaypak kitle. İhtiyacımız da yok zaten üst üstüne koyar kazanırız kazanacaksak. Seçimi ilk turda bitirme şansı varken halen daha oy bölen ve sabah akşam laf geveleyen adamlara saygı göstermeye gerek yok.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
MetalArgent,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#91 - 04.05.2023 01:22
kk ilk turda alamazsa ikinci turda işi zor
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#92 - 04.05.2023 01:22
saka maka 10 gün kaldı savaş falan çıkmaz inşallah hersey beklenir bu heriflerden
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#93 - 04.05.2023 01:31
iyidegilim
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#94 - 04.05.2023 02:14
bu ülkedeki en büyük sorun, herkes karşısındaki kişiyi aşağılıyor. ki bugün akp'nin 21 yıldır iktidar olmasındaki büyük sebeplerden biri bu olabilir. örneğin konya'lı dindar seçmen, izmir'li chp seçmenine gavur, dinsiz diyor. ama aynı şekilde izmir'li kolunda atatürk imzası dövmesi olan seçmen, konya'lı akp seçmenine cahil, yobaz, çomar diyor. ülkedeki seçmenlerin çoğu konya'lı seçmen gibi olduğu için haliyle bunların oyunu alan iktidar oluyor.  :(

hatta 2018 seçiminin bana göre kaybedilmesinin 2 sebebi var. birincisi muharrem ince'nin çok sert, tehditkar konuşmaları ve biraz rte gibi takılması. ikincisi chp'li seçmenin, akp seçmenine "yobaz, cahil, çomar, koyun" gibi aşağılayıcı kelimeleri kullanması. eğer muhalifsen ve seçim kazanmak istiyorsan karşındaki kişiyi kazanman gerekir. ama bizim çok çağdaş, eğitimli muhalifler sağ olsun karşı tarafı, kazanabilecek durumdayken iyice konsolide etti. 2017 referandumunu ve 2018 seçimini kazanabilecekken kaybettik.

muharrem ince'ye ve memleket partisine oy verenlere şimdi aynı tarifeyi uyguluyor muhalifler. 1 oyun bile çok değerli olduğu bir seçimde, bu aşağılamalar çok yanlış. günün sonunda kaybeden seçmen olacak. siyasetçilerin tuzu kuru, partilerinin önemi yok. bir kere meclise girseler bile hayatları boyunca çalışmadan, bir şey yapmadan sefa sürerler. 18 yaşından milletvekili seçilsen, 23 yaşında emekli milletvekili olursun ve ölene kadar maaş alırsın.

izmir ve konya sadece örnek, izmir'li ve konya'lı arkadaşlar alınmasın. ama şu da bir gerçek ki oktroll=aktroll'dür. siz siz olun, karşıt görüşü kazanmaya çalışın, aşağılamayın. akp'ye oy veren ilkokul mezunu yaşlı adamın da 1 oyu var, bilim adamı celal şengör'ünde 1 oyu var. seçime 9-10 gün kaldı. çevrenizdeki akp ve erdoğan destekçilerini ikna etmeye çalışın. düzgün bir dille anlatın. ben şu an 5 kişiyi ikna ettim. söz verdiler, sözünü tutacaklarını düşünüyorum.

« Son Düzenleme: 04.05.2023 02:29 karizmatik devrimci »
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
leftyguns, lastgunmobster,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#95 - 04.05.2023 02:27
bu ülkedeki en büyük sorun, herkes karşısındaki kişiyi aşağılıyor. ki bugün akp'nin 21 yıldır iktidar olmasındaki büyük sebeplerden biri bu olabilir. örneğin konya'lı dindar seçmen, izmir'li chp seçmenine gavur, dinsiz diyor. ama aynı şekilde izmir'li kolunda atatürk imzası dövmesi olan seçmen, konya'lı akp seçmenine cahil, yobaz, çomar diyor. ülkedeki seçmenlerin çoğu konya'lı seçmen gibi olduğu için haliyle bunların oyunu alan iktidar oluyor.  :(

hatta 2018 seçiminin bana göre kaybedilmesinin 2 sebebi var. birincisi muharrem ince'nin çok sert, tehditkar konuşmaları ve biraz rte gibi takılması. ikincisi chp'li seçmenin, akp seçmenine "yobaz, cahil, çomar, koyun" gibi aşağılayıcı kelimeleri kullanması. eğer muhalifsen ve seçim kazanmak istiyorsan karşındaki kişiyi kazanman gerekir. ama bizim çok çağdaş, eğitimli muhalifler sağ olsun karşı tarafı, kazanabilecek durumdayken iyice konsolide etti. 2017 referandumunu ve 2018 seçimini kazanabilecekken kaybettik.

muharrem ince'ye ve memleket partisine oy verenlere şimdi aynı tarifeyi uyguluyor muhalifler. 1 oyun bile çok değerli olduğu bir seçimde, bu aşağılamalar çok yanlış. günün sonunda kaybeden seçmen olacak. siyasetçilerin tuzu kuru, partilerinin önemi yok. bir kere meclise girseler bile hayatları boyunca çalışmadan, bir şey yapmadan sefa sürerler. 18 yaşından milletvekili seçilsen, 23 yaşında emekli milletvekili olursun ve ölene kadar maaş alırsın.

izmir ve konya sadece örnek, izmir'li ve konya'lı arkadaşlar alınmasın. ama şu da bir gerçek ki oktroll=aktroll'dür. siz siz olun, karşıt görüşü kazanmaya çalışın, aşağılamayın. akp'ye oy veren ilkokul mezunu yaşlı adamın da 1 oyu var, bilim adamı celal şengör'ünde 1 oyu var. seçime 9-10 gün kaldı. çevrenizdeki akp ve erdoğan destekçilerini ikna etmeye çalışın. düzgün bir dille anlatın. ben şu an 5 kişiyi ikna ettim. söz verdiler, sözünü tutacaklarını düşünüyorum.

Üst paragraflarda doğru konuştuğunu düşünmemle beraber Tip'in zerre kadar samimi olmadığını düşünüyorum, sebebini açıklayacağım. Koca işçi partisinde bir tane demirci, tornacı vs. mv adayı yok. Entel oyuncu camiasının ve solcu takılan burjuvazinin fonladığı bir oluşum. Bunların ülkemizdeki merkezi Bodrum'dur, bizzat içerisinde olduğum için söylüyorum, çocukları en pahalı kolejlerde okurlar, e serisi mercedesten altına araba demezler, çalışanlarına sigorta yapmaz maaş vermezler ama çav bella dinleyip rakı içmekle solcu olurlar. TİP, ahanda bu kitlenin partisidir. Daha fazlası değil. Nerde Sartre'ye posta koyan Mehmet Ali Aybar, nerede Erkan Baş?

Ayrıca Barış Atay'ın anarşiyi yüceltme mevzusu var, o ayrı bir paragraf. Ona başka zaman değinirim. Şimdi sırası değil.

Al sana bizzat kendi çektiğim bir fotoğrafı göstereyim. Burası Bodrum'un en pahalı sitelerinden birisi, otoparkında TİP'in aracı var. Ne demek istediğimi anlamışsındır. Bu nasıl işçi partisi? Hatta ileriye götürüyorum TİP batıdaki kemikleşmiş CHP oylarını bölmek için YSP-HDP tarafından ortaya atılmış bir Truva atıdır. Oyun böyük yeğen.

Demek istediğim şey, TİP'in örgütlenme biçimi, milletvekili adayları sol ideoloji dinamikleriyle tamamiyle çelişiyor.

İnce'ye söylediği mevzuyu bundan ayrı tutuyorum, bakmadım, açıkçası artık ilgilenmiyorum. Seçim gündemi psikolojimi bozdu.

destansı işçi partisi anı: GösterGizle
« Son Düzenleme: 04.05.2023 02:35 leftyguns »
100
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci, lastgunmobster, xanpvs,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#96 - 04.05.2023 02:57
@leftyguns türkiye işçi partisine oy vermek, şu an pek mantıklı değil. ama dediğim gibi tip'e oy veren seçmene bunu uygun bir şekilde anlatmamız lazım. selahattin demirtaş bile üstü kapalı tip'e oy vermeyin demiş. videoyu sadece erkan baş'ın yaptığı çağrıyı beğendiğim için paylaştım. gayet güzel ve uygun dil kullanmış.

seçime 9 gün kaldı, sabırlı olmak ve millet ittifakına oy kazandırmak lazım. bunu da güzel şekilde, aşağılamadan konuşarak yapabiliriz. her ne kadar "karizmatik devrimci" nickimden ötürü solcu/radikal solcu zannedilsemde, alakam yok. ATATÜRK hakkında yazı okurken gözüme ilişti ve hoşuma gitti. ben de bu nicki kullanmaya başladım. sağcı, solcu değilim. hdp'li hiç değilim, radikal sol partilere, dincilere ve aşırı ülkücülere oy vermem. bir chp, iyi parti kaldı zaten oy verebileceğim. ayrıca bir partiye bağlı değilim. bu seçimde chp'ye oy vereceğim, leş gibi adaylarına rağmen oy vereceğim. belki vazgeçip iyi partiye geçebilirim, kararsızım. iyi parti veya chp, oy boşa gitmez.

istanbul 3. bölge adayları: GösterGizle
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
leftyguns, lastgunmobster,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#97 - 04.05.2023 03:45
@karizmatik devrimci katılmıyorum, bazen çöpe çöp demek lazım.
"fazla tevazunun sonu vasattan nasihat dinlemektir."

https://twitter.com/lordsinov/status/1653830035466231828
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#98 - 04.05.2023 03:54
Seçimde KK ya oy verenlere forumda perm verilsin.

Ben Kemal, geliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#99 - 04.05.2023 04:04
Özellikle son iki aydır iktidardan çok "muhalefete" muhaliflik yaptığı için Muharrem İnce'ye dair sempatim çok yüksekken bir an da nefret etmeye daha yakın olduğum bir duruma geçti. Her neyse, eğer bu düzenden bıktıysanız kime vermeniz gerektiği çok açık bence.

İlk turda bitmeyecektir ama ben ikinci turda 52 ile falan KK'nin kazanacağını düşünüyorum ve umuyorum.
100
1
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok