Konu: #İLKTURDABİTİRELİM!  (Okunma sayısı 3693 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#110 - 06.05.2023 16:44
konuya uzun yazmayın. yazıyorsanız da 2-4 satırda bir yeni paragrafa geçseniz daha iyi olur. inanın, istisna kişiler değilseniz eğer çoookkk uzun yazılarınız okunmuyor.

kk dedem bugün istanbul çıkarmasını yapacak. maltepe, tıklım tıklım doldu. 17.30'da eko başkan açılışı yapar. 19'da kk dedem bitirişi yapar.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#111 - 06.05.2023 18:03
konuya uzun yazmayın. yazıyorsanız da 2-4 satırda bir yeni paragrafa geçseniz daha iyi olur. inanın, istisna kişiler değilseniz eğer çoookkk uzun yazılarınız okunmuyor.

kk dedem bugün istanbul çıkarmasını yapacak. maltepe, tıklım tıklım doldu. 17.30'da eko başkan açılışı yapar. 19'da kk dedem bitirişi yapar.

10k otobüs kaldırmadan muhteşem bir kalabalık toplandı yine.

Manisa mitingine gittim.Herkesin dediği şey Manisa'yı CHP'nin alacağı. Manisa kendimi bildiğimden beri MHP'nin kalesi olarak bilirim. Ülkücülerin spawn noktası burası. Bu mitingte ülkücüsünden dindarına herkes vardı. Muhteşem bir çoşku vardı. Sanırım bu sefer alacağız. Tek isteğim kazandıktan sonra sokakta bir olay çıkmaması.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#112 - 06.05.2023 19:04
Bruh. Sen ne idüğü belirsiz bomboş bir çarsın, max inceci diyebilirim bu yüzden. Nickin bile ortamda mobsterların sefiri olan kişi olmama rağmen tanımadığım bir boş küme elemanı olduğundan oradan falso olarak başlıyor, gelmişsin bilmem kaç levela şu konu hariç bir varlığını da görmedim şu ortamda şahsen. Bu platformda da uzun zamandır kısmen tartışmaya girdiğim ilk kişi sayılırsın, o da seçime 1 hafta kalmışken, 100 yıllık Cumhuriyetimizin en önemli seçiminde, 20 yıldır tüm gençliğimizi AKP yemişken bir 5 yıl daha geleceğimizi çalıp, Gaffar Özkan'ın katili olan Hizbullahla bile işbirliği yapan bir yapıyken karşımızdaki %1-2 oyuyla şımarıklık yapan senin gibi marjinal sözde muhalefet muhalifi tiplere artık sabrımız yok dostum, kusura bakma. IQ testinden bir gün geçer ya da nicke yazmak dışında elle tutulur bir şeyler yaparsan ortamda, buna başkaları kanaat getirirse - benim puanlamam şart değil - o zaman karşıma gelirsin oturur konuşuruz. Bari karşında 3 üniversite görmüş adam varken boş yapmadan iki kere düşün. Twitter'da her gördüğün akıma inanıp gördüklerini sağa sola yazmaya devam edebilirsin.

Muhtemelen Laik ve modern Cumhuriyetin son demokratik seçimine giderken tavrımız ektedir.

seçime kaldı 10 gün. Daha fazla uzun uzun analize vs gerek yok, bu andan itibaren muhalefetin en güçlü adayı KK'ye oy vermeyeceğim diyen herkes mevcut düzenden memnundur, 20 yıldır çektiklerimizi hak ettik diyordur, AKP'lidir ( ki öyleyse anlarım, herkes karşıt görüşlü olmak zorunda değil) ama kendine akp karşıtı/muhalif veya mevcut düzenden rahatsızım deyip de dedeye oy vermeyen herkes gözümde boş kümedir.

özet, sadece 4 saniye:

yazmiyim yazmiyim diyorum da

akpye muhalefet = terorist, chpye muhalefet = akplisin. iletişimle alakan varsa; iki tarafın baskın olduğu, üç taraflı bir yerde, kazanması muhtemel kesimden üçüncü tarafa söylenen aşırı söylemlerin, radikalleştireceğini ve kazanması zor tarafa kayacağını düşünemiyor musun?  sunucu sahibiysen her kesimden kullanıcıya sahipsin demektir. seçimin iki turlu olduğunu hala hatırlatıyorum, iki tarafın söylemlerinin de üçüncü tarafa radikal değil, yumuşak olması lazım.

sizin kitle haricinde, akp'de muhalif kimlikle(fake, troll hesaplar) üçüncü tarafa sert söylemleriyle zaten chp'ye ve erdoğana karşı olan muhalefetin chp karşısına radikalleştirmesini sağlıyor. akp tarafının ve kitlesinin henüz üçüncü tarafa (oğan-ince) bizzat söylemleri yokken, chp ve ortaklarının kitlesinin üçüncü tarafa sert söylemleri, radikalleştirmeyi sağlayabilir. ha bana sağlar mı? yoo, ikinci turda erdoğanın karşısındaki adaya kullanacağım. ama ince veya oğan kitlesinden; "ulan yaptıklarınıza bakın, ne farkınız var, ikinci tura seçime gitmeyeceğim." minvalinde sesler çıtırdamaya başladı. akp'nin istediği gibi. mantığınızı kullanın. zaten akp'nin trolleri ve chp'nin ortak kitlesi aylardır bunu yapmışken, seçime 10 gün kala milleti radikalleştirmeye çalışmayın. herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil, hdp-chp mitingi de fena değildi mesela :)

kısacası, ince veya oğan tarafına sert söylemlerinizin, akpnin ve kitlesinin o tarafı neden yok saydığını ve troll hesaplardan gelen sert, dalga geçmeli söylemlerin kime yarayacağını bir daha düşünün.

bu da son iletimdi. akıllı birer seçmen olursanız, muhalefet kazanacak.

Bro akıllı seçmenlikten bahseden adam twitter trollerinin gazına gelip 3 yıldır özdağcı, inceci, oğancı takılmaz. Sinan Oğan dediğin adam kendisi dedi 2. turda RTE destekleyebiliriz duruma göre diye. Muharrem İnce 3 gün önce herkes yumuşak olsun diyor, her mitinginde AKP'ye tek laf etmeyip sabah akşam millet ittifakına saldırıyor, sabah KK için Fetöcü deyip akşam da Deva'yı gönderirseniz sizi desteklerim açıklaması yapıyor. PKK'lı Fetöcü değil miydi bu CHP, nesini destekliyorsun daha? Yani kendiniz sabah akşam CHP'ye, KK'ye saldırıp, demediğinizi bırakmayıp "AMA 2. TURDA BİZE MUHTACSINIZ YAAA" tribine giriyorsunuz ya ona ayrı bitiyorum.

Karşında Laik Cumhuriyet düşmanı HÜDAPAR, Hizbullah var, açık açık şeriati getireceğini söyleyip laikliği tehdit ediyor, Atatürk zaten ayaklar altına alınmış, FETÖ ile birlikte yıllarca yürünmüş, sen sözde ulusalcısın fakat tüm söylemlerin, itirazların, mitinglerin sabah akşam CHP'yi eleştirmek üzerine. Muhalefete muhalefet eden piyonları savunuyorsunuz şurada. En büyük destekçisi Jahrein bile anlamış dün dönmüş twit atıyor KK desteklemeliyiz diye.

Buraya yazdıklarım sunucu sahibi kimliğim değil tamamen bireysel görüşlerimi barındırır ki tam da bir üst mesajımda yazdım AKP'ye veren veya sağ görüşlü olana saygım var, en azından bir davası var diye. Ama ne muhalefet ne hükümeti desteklemeyip ortalıkta dansöz gibi kıvırtan, %2 oy için ruhunu satmaya hazır İnce tayfasına gram saygım yok. Ben dahil çevremdeki tüm CHP'liler 2018'de iyiki RTE kazanmış diyoruz şu İnce fiyaskosundan sonra. At gözlüklerinizi çıkarsanız göreceksiniz de,

Ha bu arada zerre umrumda değil o %2-3'lük kaypak kitle. İhtiyacımız da yok zaten üst üstüne koyar kazanırız kazanacaksak. Seçimi ilk turda bitirme şansı varken halen daha oy bölen ve sabah akşam laf geveleyen adamlara saygı göstermeye gerek yok.

Sadece ortadaki yanlislari duzeltmeye calisan biriyim. Benim ne zaman neci oldugumu nerden biliyorsun ki? Partizan degilim, inceci, oganci, ozdagci zartci, zurtcu degilim. Siyasetcilere guvenmem. Akpnin gitmesi gerektigini dusunuyorum ama akpden bikmis kitleyi kullanarak her boku yapsakta bize oy vereceksiniz mentalitesini sevmiyorum. Ince hakkinda soylediklerine katiliyorum ki zaten o yuzden fazlasiyla oy kaybediyor. Ortak dusmanin akp oldugunu unutuyoruz. Mesela ortada dansoz gibi kiviran soylemini de yine hatali buldum. Turk milliyetcisi olan adam bi tarafta hudapar, bir tarafta hdp oldugunu gordugunde ogan'a kayar. Turk milliyetcisi degil de akpnin iliman vatanseveri olan adam kadroyu gordugunde inceye kayar. Bu dansozluk degil abi. Yeri geldiginde 0.1lik partilere bile birlestiricilik deniliyorsa, abi bu yuzde 6 7 lik kitleyi niye kaybettik diye sormaniz lazim. Ust uste koyarak kazanmaniz o kitle gelmezse zor. Bu bilindigi icin aksener ve kilicdaroglu sizin aksinize daha iliman, daha kalp kirmadan soylemlerde bulunuyor ama ip degil de chp ve deva vs. kitlesi cok tersini yapiyor. Bu sidik yaristirma secime kadar devam ederse; gelmeyi birak, yine dedigim gibi kitle baskilari, zorbaliklariyla radikallesip ikinci tura oy kullanmaya gitmiyorum derse, akp kazanir. Bunu anlatmaya calisiyorum sadece.

Mesela; ince veya ogani destekleyebilirsin, saygi duyuyorum ama kazanmalari oldukca zor, gorusleri ve ilkeleri senin icin daha degerli ama kemal kilicdaroglunu begenmedigimizde gonderebiliriz. Demek baska, ince ogancilar, ahaha tavukcu ve ulkuculer haha, dansozler, ibneler, tayyipci misiniz olm hahahayt minvali baska. Sidik yaristirmak sadece akpye yarar.

Ben chpnin ortaklarini, milletvekili adaylarini, cogu soylemlerini, hdp ile ortaklik yapisini, doğudaki mitinglerindeki tavirlarini begenmiyorum, hatta korkuyorum bile. Teror huizbullahta da teror, pkkda da teror. Ikisini de istemiyorum. Istememe ragmen, mantigimi kullanip son hafta anketlere ve cevreye bakarak ilk turda bile kilicdaroglunu destekleyebilirim ama herkes bu mantigi oturtamaz. 2-3 aydir o aradaki kitleye demediginizi, yapmadiginizi birakmadiniz. O adamlar ikinci turda oy kullanmazsa, erdogandan kaymis kitle yine erdogana atarsa sorumlusu bahsettigim kisiler ve soylemler olur ve bunu hic istemiyorum. 20 yildir basimiza gelmeyen kalmadi. Bu secimi de kaybedersek gider aziz nesin paylasir, bu millet aptal yav diye ortada dolanmayin diye soyluyorum. Partiler kazandirmaz, kitleler kazandirir. Muhalefet kitlesi birbirine salca olursa, iktidar kazanir.

Bence akpnin secim kampanyasi da bu. Sadece oktroller degil, oktroll kimligine burunmus akp trollerinin de muhalefetin birbirine sert soylemlerini, kitlelerinin kavgalarini destekledigini dusunuyorum.

Ornek veriyorum, sen bana ortada kalmis dansoz de, ben de sana max izmirli oktroll diyeyim. Secime kadar da birbirimize salca olalim. E iktidarin hatalari, yaptiklari, gitmesi gerektigi ne oldu? Biz birbirimize salca olduk, sidik yaristirdik ikimizi de radikallestirdi. Bu yuzden akpnin secim propagandasinin bu oldugunu dusunuyorum. Sen ogan veya inceye nefret duydun ben de chpye ve kitlesine nefret duydum. Kim kaybeder bu durumda? Bence chp kaybeder, muhalefet kaybeder. Cunku muhalefet adam ikinci turda secime gitmezse akp yeniden iktidar olur.

Baski, radikallestirir. Bunu unutmayin, 10 gun kala soylemleri yumusatin bence.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#113 - 06.05.2023 19:09
Sağ görüşlüysen, aşırı milliyetçi ya da dindarsan AKP'ye & RTE'ye oy vermen gayet anlaşılabilir, davan budur, benim de bir ton dostum, akrabam, eşim dostum var bu görüşte olan. Hiçbir lafım yok, düzenden memnunsundur. Şeriat gelse de hoşuna gider belki,

Amma velakin, sözde muhalifsen, marjinal takılmaya çalışan genç lümpen tayfadansan, BEN APOLİĞİM ABİ YAA NE SİYASETİ YAAAA diye gezip 2 gün sonra yine gençliğinin baharını yaşayamadığın için Avrupa'daki gençlere özeniyorsan, adamlar 20 yaşında tüm dünyayı gezerken sen oturup max. sabaha kadar csgo oynayıp mastürbasyon yaparak hayatını, yıllarını geçirip, zar zor elektrik internet faturanı ödüyorsan ve düzenden memnun değilsen, buna rağmen yapabileceğin en kritik seçimde ona buna bakmadan şımarıklık yapmadan gidip RTE'nin karşısındaki en güçlü adaya, ortak akla oy veremiyorsan bomboş bir kümesin gözümde.

Ya gerçekten muhalif olursunuz ya da hükümet destekçisi. Dansöz gibi ortada kıvırmaya ve algı kasmaya gerek yok, şurada seçime kalmış bir hafta herkes de siyaset uzmanı maşallah. Sizi bilmem ama benim çöpe atacak bir 5 yılım daha yok, en azından tavrımız belli olsun.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#114 - 06.05.2023 19:37
Şu hayatta herkes kendi menfaati-çıkarları uğruna çalışır. İyi akşamlar.  :sampanya:

"İnsanları ayıran da birleştiren de hep menfaat davasıdır."
« Son Düzenleme: 06.05.2023 19:41 ZerunA »
Like
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
with, sipeace, leftyguns, akadefeasy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#115 - 07.05.2023 04:29
Tek çare Ümit amcam

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#116 - 07.05.2023 06:24
Bu arada Muharrem İnce bence adaylar arasında en düşük oyu alacak kişi. Destekleyenlere de hayret ediyorum. Sinan Oğan daha fazla oy alacak. İki güzel söz etti diye vaovv bu adam samimi diye oy verecekseniz Erdoğan'a oy verin. En azından taklit bir adaya oy vermemiş olursunuz. CHP'den farklı bir ekolü temsil edecek bir parti kurduğunu ve taban yakaladığını da düşünmüyorum. Atatürkçülük, 1920lerin Trsi hayalini kurarak parti programı üretmek, ekipsizlik yani bu öne sürdüğü şeyler zaten başka partilerin de daha detaylı halleriyle mevcut. Memleket Partisi'nin CHP'den çok bağımsız bir yol çizdiğini falan da görmüyoruz.

Kılıçdaroğlu konusundaki tek pürüz şu Öcalan'ın çıkması, Demirtaş'ın serbest kalması hikayelerinin varlığı. Ama böyle bir ittifak varken de bunların olacağını düşünmek ihtimal dışı. Yanında dindarlar, ülkücüler, Kürtler, demokratlar, ulusalcılar, Batıcılar, özgürlükçüler, milliyetçiler var. Hatta yeni nesil Erdoğan tiplemesi olarak Ekrem İmamoğlu bile var. Bu kadar fikir içerisine bakıldığında PKK, terör örgütü olaylarına da ılımlı bakılacağını zaten düşünmüyorum ki bakılsa bile ortak politika haline getiremezler. O yüzden CHP iktidarı bu beş sene bize refah getirir bence. Biraz nefes aldırır en azından.

Erdoğan bence İslamcıların da oyunu kaybediyor. İslamcı olup da oyunu Kılıçdaroğluna kaydıran bir kesim de var. Saadet Partisi ittifakı bile bunun varlığını teyit ediyor zaten. Din o kadar malzeme yapıldı ki samimi inananlar konusunda özellikle artık daha fazla uğraşılıp  kötüleştirilmesin diye oyunu kaydıran çok insan tanıyorum.

Bu dönem gerçekten 100.yılda şoke eden bir seçim olacak. Bütün ideolojileri potasında eriten AKP ile tüm ideolojileri samimi bir şekilde birleştiren CHP arasındaki mücadele.  :manifdog

Umuyorum bu sefer ideolojileri birleştirince baskı aracı haline getirmezler, ancak şu anki iktidar gibi de yoğun istismar haline getirmezler. Bu farkı oluşturabilirlerse CHP, kemik AKP oylarını toplayabilir ancak. İki türlü de partiler nüfuz alanlarını yitiriyorlar çünkü.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#117 - 07.05.2023 09:24
2023'te oylar Kemal'e,
2028'de Güntekin Onay'a.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#118 - 07.05.2023 09:27
burada şafak sayacağım
son 10

son 9

son 8

son 7. geliyor o mübarek hafta. her güne bir müzik bırakacağım artık.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#119 - 07.05.2023 14:54
KK'ya oy vermek için Eskişehir'den İzmir'e yedi saat yol gidip ertesi gün geri döneceğim, KK kazandığında ise 15 Mayıs sabahına bu sefer KK'ya muhalif bir insan olarak uyanacağım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok