Tüm sayfaları okuma imkanım olmadı ancak diğer yorumlara göz ucuyla bir bakınca ne yazık ki sosyal medyadaki kötü algının da yansımasının bazı kişilerde olduğunu gördüm. Yaklaşık birkaç aydır çeşitli platformlarda ve ortamlarda bu durumun kavgasını veriyordum aslında.
Geldiğimiz noktaya birçok açıdan bakmak gerek ama en temelde Muharrem İnce meselesine gelirsek, birkaç sene içinde daha net anlaşılacak ama kendisi kocaman bir balondur, içi boştur, empty, değersiz. Sadece atıp tutan bir adamdır hatta benim gibi birçok CHP geçmişli insana dahi 2018'de iyiki bu değil de RTE kazanmış dedirtti son aylarda yaptıklarıyla. En temelde nankör, kendisini destekleyen tüm partililere ve kitlesine beni desteklemediler, arkamda durmadılar, bilerek sırt çevirdiler dedi ki, tüm CHP örgütleri 2018 seçiminde canla başla çalıştı, herkes oyları güvenli tutmak için gece 10'lara kadar sandıkları dahi terk etmedi kendisi otele gidip rakı içip kafasını güzelleştirirken. CHP sayesinde yaptığı mitinglere bir milyona yakın insan gelirken, geçen gün aynı İzmir'de miting yaptı sayı 400'ü geçmedi. Sosyal medyada iki miting fotoğrafını yan yana koyunca durum ortaya çıkıyor zaten.
Hadi gel, Muharrem İnce konusunu seninle konuşalım.
CHP geçmişli insana dahi 2018'de iyiki bu değil de RTE kazanmış dedirtti son aylarda yaptıklarıyla. En temelde nankör, kendisini destekleyen tüm partililere ve kitlesine beni desteklemediler, arkamda durmadılar, bilerek sırt çevirdiler dedi ki, tüm CHP örgütleri 2018 seçiminde canla başla çalıştı, herkes oyları güvenli tutmak için gece 10'lara kadar sandıkları dahi terk etmedi kendisi otele gidip rakı içip kafasını güzelleştirirken.
İyi ki bu değil de RTE kazanmış dedirtmesinin sebebi; CHP'nin 15 yıldır seçim kazanamaması, mevcut yapısını eleştirmesi, feto ve akp artıklarıyla iş tutmasını desteklemeyip demokratik hakkını kullanarak aday olup, siyaset yapmasıysa haklısın iyi ki RTE kazandı ve enflasyon 5 yılda yüzde yüzden fazla fırladı.
CHP'nin örgütüne kimse laf söyleyemez, tabii ki olağanüstü destekle Muharrem İnce'ye sahip çıktılar
ama; üst yönetimi desteklemedi.
Sandıkları koruyamadılar, seçim gecesi veri sağlayamadılar. Sence cumhurbaşkanı adayı, tek başına seçim gecesi oteline çekilip alkol mu kullanacak? Adamın yanında CHP'den grup başkanvekilleri ve belediye başkanları var. Seçim gecesi elinde veri yoksa, nasıl bir açıklama yapabilirsin? O gece Muharrem İnce'nin yanında olan CHP'li 30 40 kişiden birisi veri olduğunu, söyleyip İnce'yi yalanlayabildi mi? Cbkaşkanı adayı seçim günü durduk yere ortadan kaybolabilir mi? Kaç yaşında adamsın, mantığını kullanmalısın.
https://www.diken.com.tr/chpli-yarkadas-acikladi-50-bin-sandiktan-veri-alamadik-20-bin-sandikta-kimse-yoktu/Gibi gibi, 20 tane daha kaynak bulabilirim, uğraşmıyorum.
Kaldı ki, bu seçimde de yine baskı nedeniyle KK gitti ince'yi aday gösterdi belki kendisi de olabilecekken. Şimdilerde "Ama HDP CHP'yi destekliyor rererö" diye geziyor, 2018'de HDP'ye giden kendisi, Demirtaş salınmalı diye ses kaydı videosu olan da kendisi.
Baskı nedeniyle? 2018'de ülke gündemi bu kadar yoğun değildi. Öne çıkan hiçbir aday yoktu, CHP'de Kılıçdaroğlu dışında tercih yoktu. Hangi baskı nedeniyle olduğunu açıklarsan sevinirim, hiçbir baskı yoktu çünkü. Mesela; masa ortakları yoktu, mesela İmamoğlu, Yavaş gibi garanti adayları yoktu. Bu sene baskı vardı, kendi adaylığı uğruna az kalsın ittifak bile dağılıyordu ama her şeye rağmen; kaybetme riskine rağmen, ittifağın dağılma riskine rağmen, linç riskine rağmen aday oldu? Demek ki kendisi aday olmak istediğinde karşısında duran kişilerin kim olduğunun önemi yokmuş. 2018'de kendisi aday olmak istemedi çünkü AKP hala güçlüydü.
Buna karşılık olarak da "Kılıçdaroğlu bana yapabileceği en büyük jesti yaptı ona karşı asla aday olmam" diyordu. Yine bir ikiyüzlülük.
CHP'den cumhurbaşkanı adayıyken karşısına aday olmam dedi. Yani orada kast ettiği; "CHP içinde, CHP genel başkanlığı için Kılıçdaroğlu'nun karşısına aday olmam"dı.
Şimdilerde "Ama HDP CHP'yi destekliyor rererö" diye geziyor, 2018'de HDP'ye giden kendisi, Demirtaş salınmalı diye ses kaydı videosu olan da kendisi.
2018'de tüm cumhurbaşkanı adaylarını ziyaret etti. Selahattin Demirtaş ziyaretini de; "ya kardeşim bu adamı YSK onaylamış, cumhurbaşkanı adayı yapmışsınız ama adam içerde. Ya hiç onaylamayacaksın, ya da onaylıyorsan salacaksın, içeride cumhurbaşkanı adayı olarak seçim kampanyası yürütemez, bu adil değil." minvalinde salınmalı demişti. Şuanki KK gibi Selo'yu salacağız, Kavalayı bırakacağız masalı okumamıştı. Tam tersi, İnce bugün de hapiste tutacağız veya salacağız demiyor. Yargıyı bağımsızlaştıracağız, yargı kanunlara göre yargılayacak, haksızsa içeride kalacak, haklıysa çıkacak diyor. Bana sorarsan terör ilişkilerini ülkede duymayan, görmeyen kalmadı, içeride kalması mantıklı.
Tüm bunları bir kenarıya itersek, günümüzde RTE'ye rakip olabilecek en temelde üç aday vardı. Birincisi İmamoğlu ki ben onun olmasını çok daha fazla isterdim, çok daha garanti kazanırdık, ikincisi Mansur Yavaş ama burada Kürt ve HDP oyları sıkıntıya girebilirdi, üçüncüsü de tümünün birleştirici gücü KK. Muhtemelen anketlerdeki ezici çoğunluk sayesinde Ankara ve İstanbul gibi belediyeleri riske edip AKP'ye vermek istemediler çünkü bunun bir de seçim sonrası süreci var. Bu yüzden de KK aday oldu ki kimse mantıksız diyemez.
İmamoğlu veya Yavaş'ın aday olması en doğru tercihti. Türkiye'yi kazandıktan sonra İstanbul veya Ankara'yı kaybetmekten mi korkuyorsun? Kaldı ki iki belediye başkanından birisi aday olarak kazansaydı, ülkedeki hypela birlikte belediye seçimlerinde büyük bir ivme yakalardık. Birleştirici güç KK?

Tüm muhalefeti birleştirecek adaya ihtiyacımız yok. AKP'den ve MHP'den oy çekecebileceğimiz bir adaya ihtiyacımız vardı. Seçim ikinci tura kaldığında muhalefetin oyu mu önemli yoksa AKPden ve MHPden kopacak oylar mı? Heyecan yaratacak, 2018 gibi meydan dolduracak bir adaya ihtiyacımız vardı. KK ise bahsettiklerimden çok uzak. Yaşlı olmasından dem vurmayacağım, yıllardan kaybettiği seçimlerle birlikte üzerindeki kötü şöhretten bahsediyorum. Kaldı ki hala o etkiyi oluşturamadı. CHP seçmeninin hala bir içten içe "yoksa bir daha mı lan" havası var. Ama buna karşı İmamoğlu dediğin gibi seçimi garanti alırdı. Ben KK'ye şahsi düşmanlık beslemiyorum. Sadece toplumdaki yerini biliyorum, daha iyi seçenekler olduğunu görüyorum, bir seçim daha kaybetmek istemiyorum. Zaten genç kitlenin başka adaylara kayma sebebi de kendisi.
O yüzden baya mantıksızdı adaylığı ama bildiğimiz gibi koyunlaştık ve hiçbir şeye tepki göstermiyoruz.
İnce gibi, 10 yıldır CHP'de her türlü muhalefeti yapıp ki yukarıdaki "İNCE CHP İÇİNDE MUHALEFET YAPTIRILMADI!11" görüşlerine katılmıyorum. Daha ne yaptırılacak kardeşim? İnce tamamen CHP'nin Beyaz Türk, Rakı içen, sürekli Erdoğan'a söven, Mahalle kıraathanesindeki tiplerinden hallice bir profil. Ulusalcı, Atatürkçü. CHP'ye en yakın adam baktığında, Kılıçdaroğlu'ndan bile daha CHP profilli. Buna rağmen 10 yıldır parti içinde bile bir kongre kazanamadı. İçinde binlerce Atatürkçünün bulunduğu CHP bile seni tercih etmiyorsa, Türkiye'yi nasıl kazanacaksın? Demek ki sen winner bir adam değilsin. Buradan çıkacak en basit sonuç bu. 40 yılını verdiğin kendi partililerin bile senin ne mal olduğunu bildiği için dümeni sana teslim etmek istemiyorlar. Ki ne mal olduğunu biz de şu 2 ay içinde net şekilde görmüş olduk.
CHP'nin içinde tek adam olmuş, oy veren delegeleri kendisi atayan, partinin temel taşlarını tamamen temizleyen, kasetle genel başkanlığa gelen KK'ye partide hiçbir kimse rakip olamaz. Kongre matematiğini, delegeleri, ilçe başkanları mantığını, KK'nin nasıl kendi partisinde tek adama evrildiğini detaylı araştırmanı istiyorum, bana hak vereceksin.
Demek ki sen winner bir adam değilsin
Winner adam değilsine ciddili güldüm. KK ile İnce'nin winnerliğini karşılaştıracaksak, baya komik istatistikler ortaya çıkar.
Kripto akpli olsa bu kadar yapabilirdi ancak kötülüğünü muhalefete.
Kripto AKPli? Kötülük? Sanırım CHP'nin ittifak içindeki kripto AKP kareök fetullahçılarından ve onların CHP amblemi altındaki milletvekili adaylarından haberdar değilsin. Bizzat kumpaslar döneminde adalet bakanı olan, fetö yayını olduğu kanıtlı yayın organında gazetecilik yapan adaylar gibi CHP listesinden aday olanlar var. Adam Türkiye'ye yapılan tüm kötülüklerin ortaklarından ikisiyle ortak. Davutoğlu ve Babacan refarandumda evet diyordu, 2018 seçimlerinde Erdoğan diyordu.
Babacan, sıcak para ekonomisi diye ülkenin tüm fabrikalarını satılırken, kasası boşaltılırken, ülkenin kaynaklarını sömürüp yok ederken, toplamında ülkenin üretecek bir şeyi kalmayıp, ekonominin patlayarak takla atmasının sorumlusuyken kim kripto AKP? Herif ekstradan Fetullahçıydı. CHP listesinden DEVA'lı adaylarının çoğu da fetö zamanlarında etkin isimler, araştırmalısın.
Davutoğlu? Ortadoğuyu kan gölüne çeviren kararlar alınırken başbakanken, Suriye ile ilişkileri baltalayan, ABD'den taraf olan sonra da ülkeye milyonlarca Suriyeli akmasının sebebi olan adamlardan biri olurken, üstüne de ülkeye Suriyelilerin girmesini savunan adamken kötülüğü kim yaptı gerçekten?
CHP'nin toplamı yüzde 2 etmeyecek, kendileri çıksa 5 vekil çıkaramayacak partilere 50 60 vekil dağıtmasının sebebi sence ne? Dostum, kötülüğü CHP kendisine kendisi yapıyor. Bir parti 20 senedir yüzde 20 kesimlerinde dolaşıyorsa sıkıntı vardır. Veya bir sıkıntı yoktur, düzene uyuyordur belki de

Yaptığı şeyin AKP'den oy koparmakla falan da ilgisi yok. Halen bu muhabbetlere giriyorsanız Türkiye'de politik tipleri ve halkın görüşünü asla bilmiyorsunuz ve anlamamışsınız demektir. Türkiye'de halk çok kutuplardadır ve belli kesimler görüşlerinden asla vazgeçmez, karşı tarafa asla ılımlı yaklaşmaz. 50 yıldır ailecek her zaman sağ tandanslı olan, varını yoğunu Din ve Kitap siyaseti üzerinden yapan, babadan Refahçı, Saadetçi olan, bugün reis için ölen biten tipler mi Rakı içen, ulusalcı, tek vasfı Atatürk'çülük olan İnce'ye kayacak RTE'yi bırakarak? Şunun ihtimali %000.1 bile değildir, buna inanıyorsanız da çok safsınızdır.
Halk çok kutuplardadır, doğru. Görüşlerinden asla vazgeçmez, yanlış. AKP ve MHP'den kopan, kararasız yüzde 10-15'lik kitle var, zorlarsan daha fazla çıkabilir. Öyle olduğu için kazanma şansımız var zaten. Bu kopan kitleyi eğer seçim gününe kadar ikna edemezsen, ikna olmazlarsa tekrar AKP'ye kayma ihtimali var. O seçmen sence KK ve İnce arasından kimi seçer? 15 yıldır deccal ilan edilen, tövbe çekilen KK'yı mı? Yoksa daha milli duruşu olan, gerektiğinde AKP'nin kararlarını destekleyen, muhalefetin de yanlışlarını söyleyen İnce'yi mi? Ben AKP'den İnce'ye çok çok fazla kaymalar olduğunu düşünmüyorum ama kayma olduğu gerçek. İnce'nin muhalefeti eleştiren sözleri AKP kitlesinde RTE'den bunalmış kitlenin dikkatini çekiyor, hatta bu sözlerini kırpıp, AKP medyasında yayınlıyorlar. Özellikle AKP'li 50 yaş altı kesmin desteklediğini görüyorum. En büyük sebebi, ekonominin bozulması ve Erdoğan'ın tekrara sarması.
Hal böyleyken, zaten muhalefet bloğunun taş çatlasın alacağı oy %60'dır. Koyu MHP tayfası da asla CHP'li bir tandansa kolay kolay kaymaz. 1980'lerde AKP diye bir şey yokken bu ülkede CHP ve MHP'liler (sol-sağ) birbirini öldürüyordu. Ezelden düşman sayılır bu adamlar. Haliyle AKP+MHP'nin günümüzde %50'yi geçmiyor olması bizim için şans.
:DDDDDDDD 2014'te MHP'nin güçlü olduğu dönemde CHP ile ittifak yapıldı. Tüm muhalefet birleşti, Selo haricinde. Alınan oy yüzde 38'di. Neden? Yine yanlış aday seçimiydi. CHP kitlesi ve muhalefet Ekmeleddin İhsanoğlunu istemiyordu. Sadece 2 tarafa evrilen seçimde başka tercih yoktu. Ve sandığa katılım oranı 74,2% oldu :DD O dönemde KK, tıpış tıpış gideceksiniz dedi, muhalif seçmen gitmedi. Kazanamadılar. Bu bile alınması gereken bir ders değil miydi? Hala iki tarafa çekmeye, sıkıştırmaya çalışıyorsunuz. O seçimden sonra CHP; MHP'yi, AKP'ye kaptırdı. Sonrada olanları biliyorsun zaten.
AKP+MHP'nin yüzde 50'yi geçememesi şans değil. Millet kutuplaşsa da en sonunda cebine bakar. Halkın cebi boş, her felaket üst üstte geliyor. 20 yıllık iktidardan sıkıldılar. MHP milliyetçiliğini kaybetti, tüm değerlerini çiğnedi. Şans değil, beceriksizlik. Aynı şekilde muhalefetin bu şartlarda seçimi kazanamaması da ülkedeki seçmeni bu şartlarda bile tarafına çekememesi de beceriksizlik. Koyun olmayın, sorgulayın, tepki gösterini bu yüzden diyorum çünkü AKP'nin kitlesi gibi muhalif çevrede de bir koyunlaşma var. Bu kazandırmaz.
Sinan Oğan isminin yarışta olması ise önemli çünkü MHP'den gelme bir isim ve MHP oylarını RTE yerine başka bir muhalefet bloğuna çekebilecek durumda aynı zamanda. İnce her ne kadar KK'nin oylarını almaya çalışsa da Sinan Oğan ismi ön plana çıkınca da (ki bunun çıkmaması için akp medyası asla kendisini ön plana getirmiyor, aksine İnce'yi sabah akşam parlatıyorlar) RTE'ye gidecek %1-2 MHP oyunu çekecektir.
Katılıyorum, haklısın. Seçimlerde fazla aday olması her zaman işe yarar çünkü seçim iki turlu. İlk turda herkesi sandığa getirebilmelisin ki ikinci bir Ekmeleddin vakası yaşanmasın.
Tahminlere gelirsek, seçmen aklı başında davranırsa ve saçmalıklara geçit verilmezse ilk turdan KK ile %50'yi bulabileceğimizi umuyorum. Ama bir ihtimal de RTE ile başa baş oylarda görünüp, diğer muhalif adayların çekecekleri oylar sayesinde seçim ikinci tura kalabilir. Muharrem İnce tarihe truva atı bir ayyaş olarak geçer, silinir gider kısa sürede. İkinci turda ne olacağını ise hep birlikte oturur izleriz. Malum 2015 seçimlerinde ikinci tura kaldık diye ülkede bir anda bombalar patlamaya başlamış, ne hikmetse doğuda terör artmıştı(?)
Seve seve istikrarı seçin yoksa yine bir şeyler döner mesajı da verilebilir. Yine de umuyorum ki mayıslar bizim olacaktır. [/color]
Kimi destekleyeceğin ve kimin kazanmasını umacağın, tabii ki senin görüşün. Ama ironik bir şey daha var. 2015'te bombalar patlarken, Davutoğlu başbakandı.

Konuşurum, şöyle yaparım dedi ama hiçbir şey söylemedi o dönem hakkında. İkinci turda benzeri olaylar yaşanırsa biz bizeyiz zaten, bu patlama anı olur. Muhalafette adaylarımız değişse de kimi desteklemediğimiz çok net.
İşin kısası, seçilmek ve seçmek demokratik haktır. Bırakın o bölüyor, şu çırpıyoru, zaten adaylar belli ve kesin. Herkesin kendisine göre düşünceleri var, herkesin baktığı pencereler farklı. Yarın öbür gün yine yan yana geleceğiz zaten. Bana sorarsanız, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın aday olması gayet mantıklı. İkisinin de kendisine göre gayet haklı sebepleri var. CHP, CHP değil, MHP, MHP değil. Farklı adaylar farklı seçmenleri sandığa çeker ve iki taraflı siyasetten kurtarır. Genç kitlenin İnce'ye yönelmesi, ülkücü kitlenin Oğan'a yönelmesi gibi. Bu sayede ocu veya bucu olmak zorunda kalmazsın. Sonuçta seçim iki turlu ve iktidar sıkıştı. Kaybedecekler.