2018 seçimlerinde Meral Akşener, Temel dede ve demirtaş aday olduğunda oy bölme muhabbeti yapmayanlar, lütfen İnce ve Oğan için "oyları bölüyorsunuz yauv" demeyin. Çünkü aynı sistemde girilmiş iki seçimden söz ediyoruz. İnce özelinde bakarsak, İnce sebep değil, sonuçtur. Parti içi demokrasiyi dehlerseniz, -bu konuda kimse lütfen bana masal anlatmasın, Chp'de parti içi demokrasi askıya alınmıştır. Yerel seçimlerdeki adaylar dahi belirlenirken ilçe teşkilatları değil, yukarıdakilerin görüşlerini esas alan, sonra kalemiz dedikleri ilçeleri bile kaybeden, über zeki bir zihniyetten bahsediyoruz- partinin kuruluş ilkelerinden uzaklaşırsanız birileri buna illa ki tepki verecektir. Bu siyasetin doğasında var. Oğan zaten AKP-MHP tabanından oy alan bir isim.
Ayrıca anlamadığınız bir mesele daha var. Gören olmuştur, röportajlarda kimileri ilk tur İnce, ikinci tur Erdoğan diyor. Bu insanlara hakaret edip kızıyorsunuz, fakat burada görmediğiniz mesele bu insanların Akp'den kopan seçmen, 2018'de RTE'ye oy veren seçmen olduğudur. Yani iddia edilenin aksine İnce Akp tabanında ciddi bir karşılık bulmuştur. İnce bugün çekilirse, Akp yüzde 3-4 civarı oy kazanır. Kalan oyun da bir kısmı Chp-İyi Parti, bir kısmı Oğan'a gider. İnsanlar Kılıçdaroğlu'nu görmek istemiyordu, bunu yazıp çizmemize, -ki ben bizzat parti teşkilatlarını uyardım, dinlemediler- sürekli dillendirmemize rağmen sonuç bu oldu. Yavaş'ın adaylığı ile ilk turdan bitecek, aday sayısını 3'e düşürecekken işi zora soktular. (Oğan, Yavaş aday olsaydı ben aday olmazdım dedi. Tabii HDP burada ne yapardı acaba?)
Kim ne derse desin Recep Tayyip Erdoğan çok zeki bir siyasetçi. Küçümserseniz kaybedersiniz. "Gerekirse muhalefeti biz kurarız" demişti ya hani, çok uzağa bakmanıza gerek yok, kim ki kazanması zor adayı ön plana çıkarmışsa, bilin ki onlar bu az önce sözünü ettiğim muhalefettir. Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nu kast ettiğimi anlamışsınızdır umarım.
Ben tavsiye verecek insan değilim ama siyasetçinin iyisi olduğuna inanmıyorum. Siyaset şov işidir, en iyi şov yapan kazanır. 2018'de İnce bugün söylediği şeylerin aynısını söylerken iktidar ne söylüyordu hatırlıyor musunuz? Kek ve millet bahçesi. Hangisi kazandı? Bu yüzden İnce'yi "dans etti puahahah" falan diye eleştirmeyin, bizim halk şovu sever. Anlaşılan Muharrem de bunu anlamış ve bunun üstüne oynuyor. Ayrıca kim olursa olsun siyasetçilerin fanatiği olmayın arkadaşlar. Bu dünyanın en saçma işidir.
Oy konusuna gelirsek, kendimi temsil eden fikre oy vereceğim. Aynı HDP'lilerin geçmiş seçimlerde yaptığı gibi. Bundan da kimse gocunmasın. İkinci turda da el mecbur sandığa gideceğiz -muhalefet adayına-. Ama asıl cümbüş seçimlerden sonra başlayacak, hazır olun. Yeni kurulacak koalisyon hükümetinin işleyip işlemeyeceğini, o sözü geçen milletvekillerinin teker teker yuvaya dönüp dönmeyeceğini hep beraber göreceğiz.