Çok kez polisten kaçtım, çok zevk aldım. Ancak son bir yıldır diyeyim, ondan eskisi gayet eğlenceliydi. PD'ler -rolü iki taraflı düşününen pdler harici- biraz daha karşı tarafın zevkini düşünmeden rol yapmaya başladı. En ufak bir olayda sıra sıra ekipleri toplayıp Hotel ile destek bekliyorlar. Olmasın demiyorum, olmalı da, sunucunun en güçlü birliği VCPD'dir ve aksini iddia etmiyorum. Ancak illegal tarafa da azda olsa rol şansı tanınmalı, robocop şeklinde bir tutuklama olmamalı, 1.26 sonu araç etkisiz, kişi etkisiz. Memurların artık resmen binde atasa cuk oturacak rol dönüyor.
-/me kelepçesini çıkartır, X kişinin ellerini arkada birleştirerek kelepçeler.
-/do Kişi direniyor mu?
+/do Olumsuz/Olumlu farketmiyor.
-/me kişiyi ayağa kaldırır, polis aracına bindirir.
Ardından departmanda üst araması ve hapis. Normalde bir suçluyu yakaladığınıda cezasını hafifletmek için öttüğü durumlar oluyor, bu rolü daha önce denemiştim aldığım cevap tam anlamı ile şu oldu; "Ne kadar ötersen öt, cezan azalmayacak."
Bir diğer konu ise dedektif büronun standart rolü, bugüne kadar dedektif rollerinin devriye harici bir olay olduğunu hiç görmedim -olduğunu sanmıyorum, olduysa bile çok azdır- bence dedektif büronun illegal oyuncuları zorlaması lazım, dinlenmesi/sms kayıtlarına bakılması vs. lazım.
Silah el koyma konusu ise, polislerin bu kadar silaha el koyması çok doğal bu arada, yeni sistemle beraber her on oyuncunun sekizinde silah bulunuyor. Memurlar günde kaç tane silaha el koyuyor, silah el koymalarına destek veriyorum. Tek sıkıntısı şu, silahları saklayamıyoruz... Ya ev ya araba, bunlarda oto sisteme düşüyor ve bulmaları çok kısa sürüyor, bu resmen meta'ya giriyor. Benim bir silahım var diyelim, illaha eve veya araca mı saklarım? Hayır, aksine bu tarz yerlere saklamam. PD'lerin direkt olarak ev veya araca bakmaması gerekiyor bence, bu konuda rahatsızlık durumum var, bir çok illegal rol yapan arkadaşda bu dediğime katılacaktır.
Ya bide son olarak samimi bir şekilde yazıcam bu son kısmı. abi bir kişi kaçtıysa kaçtı ya, kaçtığı gibi operatörden son görüldüğü yer için CCTV rolü beklemeyin lütfen, biraz salında aranıyormuş rolü yapmamız şans verin