Konu: VCPD Hakkında Görüşler,  (Okunma sayısı 1738 defa)

#0 - 16.05.2022 18:07
Merhaba,

Bildiğiniz üzere iki yılı aşkın bir süredir çavuş kadromuzdaki arkadaşlar, memur şefleri, FTOlar ile birlikte PD'yi yürütüyoruz. Daha doğrusu PD kendi kendini yürütüyor. Pek çok illegal oyuncu PD'yi sevmez, çünkü neden sevsin? PD tutukluyor, gözaltına alıyor, hapse atıyor, silahına el koyuyor (Gerçekte olduğu gibi, gangsterler polise çoğunlukla nefret doludur.), ayrıca oyunda yakalanmak&tutuklanmak da tilt bir his olabiliyor bazen, bu bağlamda bu durumu biz normal karşılıyoruz. İki üç yıllık bu süreçte cidden sayısız diyebileceğim derecede yıkıcı&yapıcı eleştiri, küfür, hakaret, tebrik ve teşekkür aldık.

Bu konu sevip sevmemekle alakalı değil, bu duygulardan arınarak yorum atalım.

PD hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum, hepsini okuyacağım. Yapıcı eleştiriler & "şu böyle olsa daha iyi olabilir" "bu şu şekilde yapılsa bana göre daha iyi işler çıkar." ve benzeri görüşlere açığız, çavuş kadrosu ve PD yönetimindeki diğer arkadaşlarla birlikte değerlendirmeleri yapacağız. Konu herkesin görüşlerine açık ve konuları tartışmak serbest. (toksisite artmadıkça ve kurallar ezilmedikçe.)

100
3
Vice
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
pregabalin, Rusky, oldreligion,
Vice tepkisini veren kullanıcı(lar):
bertukey,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 16.05.2022 18:09
100
26
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
crnozk, wingerthson, rosich, Rone, FurkanEyimaya,
kanye west, Anılbey The Predatory, RECOLT, nautical, eyeser6, going under, Steiner, trust no one,
BatuhanC the Emperor, AhmetWR, bertukey, pregabalin, RusLaxx, Rowe, sonuncu kolordu militanı, Wostar,
oldreligion, drunk high jinks,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 16.05.2022 19:45
ihraç durumlarında konunun en dibine inilmiyor, bazenleri haksız şekilde pdkick durumlarıyla karşı karşıya kalabiliyoruz
Haha
2
Like
5
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
sXe, yutoalpha the polak,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Linna, dardayimyalanimyok06,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 16.05.2022 20:35
WİN  :-[
Hmmm
7
Like
3
Hmmm tepkisini veren kullanıcı(lar):
RusLaxx, going under, Castin, ErenOzsoy7, Jiggysaw, sXe, pregabalin,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
NooNooTheGood,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 16.05.2022 21:08
Selamlar. Departmandan ayrılış biçimimi bir kenara bırakarak neredeyse iki-iki buçuk sene kadar bu oluşuma emek veren -yedinci akademiden beridir- bir oyuncu olarak, ben de birkaç şey yazmak istedim.

SAMP TR tarihinde, alışılmış bir departman düzeninin dışına çıkılması, buna bağlı olarak değişik konseptler uygulanması ve düzenlemeler yapılması, ben dâhil bu sunucuda PD'de rol yapan/yapmayan herkes tarafından bir tebrik mesajını hak ediyor. Bu değişikliklerin, cesaret isteyen ve yorucu bir süreç olduğunun da eminim herkes farkında. Bu konuda herhangi bir problem kimse görmez fakat işleyiş bakımında değerlendirdiğimiz zaman, bazı eksiklikler göze çarpıyor.

Aklıma gelen bazı eksiklikleri/hoş karşılamadığım durumları belirtmek istiyorum. Bunların en basitinden, herhangi bir pdstaff oyuncusu -kıdemli memur şefi ve üstünü pdstaff olarak değerlendirirsek- realistik departman anlayışına uzak davrandığını ya da kendi koydukları kuralları çiğnedikleri göze çarpıyor. Bunu biraz daha açmak gerekirse, staff oldukları için ''IA rolleri yapılamaz/yapmazlar & göz ardı edilir'' mantığı ile rol yapıyorlar ki haklılar. Neden? Bir polis memuru, on kişinin ortasında bilerek & isteyerek birini vurursa, vurduğu andan itibaren görevden ihraç edilir. Yasaklamaya kadar bile gidebilir bu durum fakat ne hikmetse aynı olayı bir departman yönetim üyesi yaptığı zaman, sadece normal karşılanıyor. Üstüne gidildiğini bile ne gördüm ne işittim.  Bunun bir kere değil birkaç kere olduğunu gördüğünüz/duyduğunuz zaman ise siz de yükseldikçe o kafada rol yapmaya başlıyorsunuz.

Siz, o basamakları tırmanırken bu kafada rol yapmaya başladığınızda, aynı şeyi yapmış olsanız dâhi yönetim üyeleri tarafından baskılanıyor ve anında IA'a çağrılıp, amansız bir uyarı puanı & uzaklaştırma ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Bu durumların olması da rol yapan oyuncuda, ikileme düşmesine sebebiyet veriyor. Hiçbir staff üyesi, realistik olarak düşünüp; benim de üstümde birisi var mantığında rol yapmıyor. Telsizden en ufak bir yazım hatasında IA'a çağrılıp, uyarı veriliyor ya da gereksiz bir tavır ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Yönetici ya da staff üyesi, bırakın bir kelime hatasını küfür ettiği zaman bile bir soruşturma yediğini gördünüz mü? Biz görmedik. Sadece bu telsiz için de geçerli bir konu değil. Sivil ile iletişimde de bir staff karakteri istediği gibi küfür edebilir, hakaretler saydırabilir fakat iş bize geldiğinde, en ufak iletişim probleminde yine saçma sapan bir IA sorgusu ve cezasına maruz kalıyoruz/kalıyorlar.

''O yönetici ve o yapar'' mantığında olduğunuzu düşünmek bile istemiyorum ki zaten böyle bir şey olması, departman ve sunucu bazlı değerlendirdiğinizde, etik değil. Bu bağlamda eğer bir kural varsa, herkes için var. Şayet yok bu esnetilebilir bir şey ise ona göre IA rollerini düzenlemeli ya da değiştirmelisiniz.

Bu söylediklerim haricinde, polis departmanında bir eğlenmek için rol yapan oyuncu profilinin dışında robot olarak nitelendirdiğimiz, ''devriye partnerini al/çık, iki tane olay çöz, departmana dön ve rapor doldur'' mantığında bir anlayış/işleyiş var. Son birkaç dönemdir karşı karşıya benim de kaldığım şu anda da departman içerisinde arkadaşlarımın karşı karşıya kaldığı bir problem bu. Bunların en büyük nedeni ise, üst tarafta da belirttiğim; gereksiz ve ucu açık IA rolleri, aşırı baskılama gibi nedenler geliyor. Ki incelediğimizde de, iki tarafın da eğlenmesini sağlayacak şekilde rol yapanların, genelde alakasız nedenlerle & abartılan durumlarla soruşturma yediği de daha önce karşılaştığımız durumlar arasında.

Dedektif büro ve illegal oyuncuların arasındaki bağlantı problemlerini de henüz çözülmüş değil ki bunu değiştirmek için yapılan bir revizyon ve haksız -tamamen bizim yorumlarımıza göre- atılmalar/uzaklaştırmalar, bu problemin ne yazık ki çözüm yolu değil. Neden? Bir büro revize edilir, birisi gider yenisi gelir fakat kafa yapısını değiştirmediğiniz sürece; her yeni dedektif büro oyuncuları, aynı problemi çeker; çekersiniz. Bu söylediğimi biraz daha açmam gerekirse, FM toplantılarında ''hangi PD oyuncusu sizi darlıyor?'' sorusu yerine ''sizi darlayacak neler yaptınız?'' sorusu sormanız, bu dediklerimin çözümleri için iyi bir adım olacaktır. Kimsenin, ne polis departmanından ne de dedektif bürodan çekindiği şu aşamada yok. Bunun en büyük bana göre nedeni ise, illegal & pd arasındaki dengeyi oturtmak için gösterilen iyi niyetli yaklaşımlar. Herkes, ''adam vururum - şehrin altını üstüne getiririm - birkaç sorgu rolü ardına hapis yatar ve çıkarım. Bu olayı tekrarlarım'' kafasında ilerliyor. Departmanın da bu yönde etkisiz ya da yetersiz olması, bu düşünceleri gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor.

Buna ek olarak, VCPD olarak artık işleri ana forumdan değil de kendi açacağınız/oluşturacağınız bir yan forumdan yapmanız, hem daha gerçekçi hem de daha hoş bir görüntü sağlayacağını düşünüyorum. Bu konuda da çoğu kişi ile hemfikir olduğumuzu biliyorum.

Genel olarak eklemek istediklerim bu kadar. Aklıma bunların haricinde bir şey gelirse, düzenleme yaparım. İyi eğlenceler.

« Son Düzenleme: 17.05.2022 18:44 rapperz aka pdgod »
Vice
9
Like
20
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Vice tepkisini veren kullanıcı(lar):
judas the greatest, RVN, ErenOzsoy7, dardayimyalanimyok06, hic sevilmedim, going under, Efecho, mertkirca,
lastgunmobster,
Tepki yok
insankasabı63, volooloo, pregabalin, ByRevenge, judas the greatest, Castin, ErenOzsoy7, dardayimyalanimyok06,
Jiggysaw, RVN, soulea, hic sevilmedim, Layshe, Gaki, going under, Efecho,
mertkirca, Thoros, Dusty, lastgunmobster,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 16.05.2022 21:49
Rolü kazanmak için dağ bayır dolaşıp bir hırsızlık olayına bir helikopter 6 araba gelen departmana karşı pek birşey hissetmiyorum.
Haha
1
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
3CQ,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
zebercet, Cewdet, lastgunmobster,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 17.05.2022 00:21
sebebini bile öğrenediğim atılışım hakkında bilgi istedim fakat yanıt alamadım, sanırım south liberty müsait  değildi
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 17.05.2022 00:24
Rolü kazanmak için dağ bayır dolaşıp bir hırsızlık olayına bir helikopter 6 araba gelen departmana karşı pek birşey hissetmiyorum.
ben genelde vuruyorum kanka onları
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 17.05.2022 00:24
Polisler wallhack silmeli.

Spoiler: GösterGizle
özellikle @rapperz aka pdgod
gerçi artık polis değil  :manifdog
Mükemmel
1
Haha
3
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
TitaN,
TitaN, pawerly the remedy, Cewdet,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 17.05.2022 00:31
silah kazanmaya oynamayın artık, aktif çatışma ortasında el koyuyorsunuz. Belki arkadaşlarım sizi vurup beni orada kurtaracak? Yerden silahımı alacağım. /me silahı ayağıyla kenara ittirir. Emotesi anlamsız, departmanda el konulmalı silaha
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Memoli, Cewdet,
Tepki yok
Tepki yok