Konu: VCPD Hakkında Görüşler,  (Okunma sayısı 2099 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#20 - 17.05.2022 19:02
silah kazanmaya oynamayın artık, aktif çatışma ortasında el koyuyorsunuz. Belki arkadaşlarım sizi vurup beni orada kurtaracak? Yerden silahımı alacağım. /me silahı ayağıyla kenara ittirir. Emotesi anlamsız, departmanda el konulmalı silaha

"Belki arkadaşlarım sizi vurup beni orada kurtaracak?" işte bu olmasın diye o anda el koyuluyor zaten, sorunun cevabı sorunun içinde.
"/me silahı ayağıyla kenara ittirir." Biri vurulursa, ölü dahi olsa kelepçe takılır & ölü dahi olsa silahı ondan uzağa bir yere çekilir.
Silahlara departmanda değil, polis aracına konulmadan önce mutlaka el konulmuş olur ki aracın içerisinde silah barındıran bir suçlu arka koltukta, polisin ensesinin dibinde oturmasın.

Gerçek hayatta bir polis memuru olarak, -batı ülkelerinde- birinin silahına el koymadan araca bindirirsen, üstünü aramadan araca bindirirsen, mesleki profesyonelliğin dışına çıkmak, meslek arkadaşlarını ve diğer sivilleri tehlikeye atmak, dikkatsizlik vb. suçlardan polislikten men edilip üstüne eğer olay bir zarara sebebiyet verirse hüküm giyebilirsin.
100
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Rollsrose, finxyy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#21 - 17.05.2022 19:07
PD wine oynamasın konusu hakkında,

Neye oynasın? yani suçlu var ortada, suçluyu yakalaması, tutuklaması lazım. İllegal rol yapan arkadaşlar, sizler de savaşlar yapıyorsunuz birlikler arası ve karşı tarafı vurmaya, kazanmaya oynuyorsunuz, en doğal hakkınız çünkü. Herkes kazanmak ister, her insan ister, herhangi bir konuda kazanmak & bir yarışta kazanmak istemek, bir insanın en doğal hakkıdır. Bunu yapmayacaksa neye oynasın, PD sizin sürekli olarak tarayacağınız&öldüreceğiniz, sürekli olarak elinden kaçacağınız bir kurum&birlik hiçbir zaman olmayacak eğer istediğiniz bu ise. Ama ara sıra tabii ki kendi becerinizle kaçabilir, kurtulabilirsiniz.

Yazım tarzımdan yanlış anlaşılmasın. Bu konularda sinirleniyormuşum gibi anlaşılmasını istemem, genel üslubumuz bu yönde. Herhangi bir sinir&stress yok. Sadece sorular ve bu sorulara doğal cevaplar. Uzun süredir bu şekilde bir paylaşım yapmıyorduk.
100
7
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Rollsrose, finxyy, Castin, Zantaclaws,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#22 - 17.05.2022 19:52
Merhabalar. PD'yi geçmiş dönemlerde yeterince eleştirmiştim, o yüzden artık değinmeme gerek yok. Ben asıl olarak dedektif büro hakkında bir yorum yapmak istiyorum. Muhakkak ki dedektif büro faaliyetlerini gizli ve forumda paylaşmadan yürütüyordur, buna eminim. Ben sadece illegal oluşumların üst rütbelerinin daha da fazla baskı altına alınması gerektiğini düşüyorum. Telefonları sürekli dinlenmeli, SMS'leri kontrol edilmeli, bir yere giderken, bir iş yaparken her zaman önlem almaları gereken seviyeye gelinmeli.

Özellikle savaş sonrası dönemlerde oluşumlar dedektif büro tarafından çok ciddi biçimde baskı altına alınmalı. "Vurduk, astık, kestik en iyi biziz!!" mantalitesini kırmanın ve sunucu konseptinin gerçekçiliğini arttırmanın en iyi yollarından birisi de budur diye tahmin etmekteyim. İlla hatırlayan olur, 2020 yılının başında sunucudaki bütün yasadışı oluşum liderleri içeriye alındı ve 3-4 gün boyu dedektifler tarafından sorgulandılar, bazıları ceza aldı, bazıları ise salındı. Her taraf için aşırı keyifli, özenli bir rol yapılmıştı ve ben de eğlenmiştim. Bu tip şeyler yeniden yapılabilir.  :-[ :-[
100
11
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Aureus, Steiner, zebercet, finxyy, dead, oldreligion, MuglaLee, Efecho,
Thoros, lastgunmobster, karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#23 - 17.05.2022 20:09
VCPD içerisinde neredeyse 1.5 yıldır bulundum ve 3 ay önce ayrıldım. V1 döneminden beridir bu platformda her zaman Legal rollerin içerisinde yer almışımdır. "Winnerlığa oynanıyor" tarzı eleştiri yapan arkadaşlar bir zahmet konudan ayrılsınlar, bu kadar bencil kafayla yazım şekli olmaz. Her gördüğü yerde ateş açan, DM saçan adamlar 2-3 kelimeyle "Kin yapmayın, Winner olmayın" diye eleştirecek son insanlar.

VCPD, farkındalık ve farklılık açısından iyi bir oluşum. Fakat bana kalırsa konsept içerisindeki esnekliği tam olarak yaratamıyorlar. Çavuş+ takımında bulunan oyuncuların karakterleri bazen yerli yersiz agresif çıkışlarda bulunabiliyor. Bunu tüm Çavuş+ karakterle yığmak haksızlık olur, biz en iyisi bazı karakterler için konuşalım. Her türlü konu adına yukarıda da belirttiğim gibi karakterler yerli yersiz, gereksiz agresif roller sergileyebiliyor. Bunu nasıl naif bir halde açıklayabilirim bilemem fakat Wups'un oynamış olduğu Kingston karakterinin ideal ve uygun bir çavuş karakteri olduğunu söylemeden geçmeyeceğim.  Çavuş+ takımında rol yapan arkadaşlar kesinlikle mükemmel insanlar. OOC olarak ulaşmaya çalıştığınızda ulaşabiliyorsunuz. VCPD'in farkındalıklarından mıdır bilemem ama karakter olarak iyi niyetli insanlar olduklarından kimsenin şüphesi yok.

Bir diğer sıkıntı Memur oyuncularının tamamiyle Winner kafadan çıkmamış olması. Evet, yukarıdaki arkadaşlar "Winnerlığa oynuyor" kısmında bir nebze haklılar. Fakat bu Winner kafa, saha devriyesi içerisinde değil, bizzat VCPA içerisinden bu yana sergilemiş oldukları benmerkezci tavırları. Bunca zaman oluşum içerisinde rol yapmış olduğum %50'lik bir kesim, hatta bu az oldu, direkt olarak %67'lik bir kesim tamamiyle kendisine odaklı oynayan, kendi çevresinden başkasıyla rollerde bulunmayan ve tek vasfı KOD7 Temple Burger Shot olan adamlar bulunuyor. Kısacası bir gruplaşma ve terfi adına oynayan elemanlar mevcut.  Partner rolü yapmak ve gruplaşmak bambaşka bir şey. Fakat bu oluşum içerisinde partner rollerinde rol yapan adamlar cidden altın değerinde insanlar. Konsepti bir nebze bile olsa içten yaşayabiliyorlar.  Burada gruplaşma ve Winnerlık terimlerine değinme nedenim bazen rolleri zehir etmeleri ve bir hevesle girdiğin an tüm keyiflerin sönmesi. Ek olarak bir de fit, aşırı yakışıklı ve karizmatik karakterler var, hiç değinmeyelim oraya, TR Roleplay piyasasında hiç sekmeyen bir problem çünkü.

VCPD'in en beğendiğim yönüne değinmek gerekirse kesinlikle ve kesinlikle Dedektif Büro. Son 3-4 aylık zamanımı burada geçirdim ve saatler boyunca burada mükemmel insanlarla tanışarak güzel rollere adım attım. Gerçekten partnerlik ve konsepti derinlerine kadar yaşadığımı söyleyebilirim. 

Elimden geldiğince tarafsız bir şekilde gözlemlemiş olduklarımı düşünüp yazdım. Konu açılırken "şu problem var, şöyle düzeltilir" şeklinde bahse alınması istenmiş görüşlerin. Fakat ben buraya bir çözüm yazmadım. Umarım birlik içerisinde rol yapan arkadaşlar  okuyarak bir nebze nemalanabilirler ve kendi içlerinde çözüm üretebilirler. Ufaktan panzehiri bile salmış olalım.   :-[

« Son Düzenleme: 17.05.2022 20:13 ulujohan »
100
5
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
leftyguns, Steiner, insankasabı63, MuglaLee, Thoros,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#24 - 18.05.2022 02:00
silah kazanmaya oynamayın artık, aktif çatışma ortasında el koyuyorsunuz. Belki arkadaşlarım sizi vurup beni orada kurtaracak? Yerden silahımı alacağım. /me silahı ayağıyla kenara ittirir. Emotesi anlamsız, departmanda el konulmalı silaha

"Belki arkadaşlarım sizi vurup beni orada kurtaracak?" işte bu olmasın diye o anda el koyuluyor zaten, sorunun cevabı sorunun içinde.
"/me silahı ayağıyla kenara ittirir." Biri vurulursa, ölü dahi olsa kelepçe takılır & ölü dahi olsa silahı ondan uzağa bir yere çekilir.
Silahlara departmanda değil, polis aracına konulmadan önce mutlaka el konulmuş olur ki aracın içerisinde silah barındıran bir suçlu arka koltukta, polisin ensesinin dibinde oturmasın.

Gerçek hayatta bir polis memuru olarak, -batı ülkelerinde- birinin silahına el koymadan araca bindirirsen, üstünü aramadan araca bindirirsen, mesleki profesyonelliğin dışına çıkmak, meslek arkadaşlarını ve diğer sivilleri tehlikeye atmak, dikkatsizlik vb. suçlardan polislikten men edilip üstüne eğer olay bir zarara sebebiyet verirse hüküm giyebilirsin.
Yakalanan suçlunun üzerinde silah varsa emote ile bagaja veya başka bir yere koyabilirsin sonuçta, yere düştüğün gibi polisler pompalını alıp aracın içine atmıyor gerçek hayatta.

Misal yere düştüm, aktif çatışma ortasındayız, polis anında silaha el koyuyor, on saniye geçmeden aktif çatışma ortasında düşüyorlar ve dostlarım beni kaldırıp kaçırıyor. Bu noktada benim silahımı koyulan yerden geri almam çok da uzak bir durum değil.

Rol sunucusundayız, silahı ile arka koltukta oturunca öyle oturmuş olmuyor, tek bir /do Silahı bagajda, el koyulmuş. Yazısı diğer insanlara olayı açıklamış olur. Arkadaşımız sadece silahımız gitmesin diye bizi kurtarmıyor, boş yere hapishane de yatmayalım veya sicilimiz kabarmasın diye kurtarıyor da olabilir. Sadece silaha bağlamak yanlış olur, yani demek istediğim anında el koyulduğu zaman arkadaşlarımız kaçırmaktan vazgeçmiyor hani "Nasıl olsa silahı gitti, kurtarmayalım." demiyorlar. Açıklayabilmişimdir umarım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#25 - 18.05.2022 03:44

Başıma gelen bir olaydı, bir dedektif arkadaş çatışmad düşürdüğünde direkt gelip komut ile el koyup beni orada bıraktı ve çatışmaya devam etti. Herhangi bir rol ve emote fırsatı vs. verilmedi. Eskide kaldı bu tabi şikayetçi olduğum yok fakat burayı okuduğumda benim dışımda da oyuncuların başına geldiğini görüyorum. Buraya bir dikkat edebiliriz.

Başka bir konuya gelecek olursak oyun dışı yollar ile ihraçlarda iyice değerlendirilmeli. Daha önce sadece ismi geçtiği için PD emekleri OOC olarak ihraç edilecek harcanan oyuncu/oyuncular gördüm. Haksız olabilirler fakat özellikle Thorin yokken bu durumlarda PD yönetimi adam eksiltmeye çalışıyor gibi geliyor. Change my mind.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#26 - 18.05.2022 11:00

Yakalanan suçlunun üzerinde silah varsa emote ile bagaja veya başka bir yere koyabilirsin sonuçta, yere düştüğün gibi polisler pompalını alıp aracın içine atmıyor gerçek hayatta.

Misal yere düştüm, aktif çatışma ortasındayız, polis anında silaha el koyuyor, on saniye geçmeden aktif çatışma ortasında düşüyorlar ve dostlarım beni kaldırıp kaçırıyor. Bu noktada benim silahımı koyulan yerden geri almam çok da uzak bir durum değil.

Rol sunucusundayız, silahı ile arka koltukta oturunca öyle oturmuş olmuyor, tek bir /do Silahı bagajda, el koyulmuş. Yazısı diğer insanlara olayı açıklamış olur. Arkadaşımız sadece silahımız gitmesin diye bizi kurtarmıyor, boş yere hapishane de yatmayalım veya sicilimiz kabarmasın diye kurtarıyor da olabilir. Sadece silaha bağlamak yanlış olur, yani demek istediğim anında el koyulduğu zaman arkadaşlarımız kaçırmaktan vazgeçmiyor hani "Nasıl olsa silahı gitti, kurtarmayalım." demiyorlar. Açıklayabilmişimdir umarım.
Olaya realist baktığında polissin ve silahlı bir zanlıyı etkisiz hâle getirmişsin. Gerçek hayatta yaralı da olsa ölmediği müddetçe yerden alıp ya da elindeyken vurabilir ama sunucu mantığında bu RK kapsamına girdiği için emote ile silahı o an çatışma ve aktif bir ortamda senden uzaklaştırdığımızı belli etmek adına öyle veriyoruz. Zaten sistemsel el koyduğumuzda da mantıken o silahı senden almışız oluyor.
Haha
1
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
zeruna,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#27 - 22.05.2022 14:18
vcpdyi uzaktan görünce police pursuit sunucusundaki pd gibi algılamamak elden gelmiyor. nonrp sürüşler, korkusuzca üzerlerine sürülen arabalar, yapılmayan travma rolleri, rush atanlar, çatışma görünce uygun bir yere çekilip destek beklemek yerine olayın ortasına süren pd görüntülerini o kadar çok youtube'da izledik ki sanki tüm vcpd üyelerinin böyle davrandığını düşünmeye başladık. VCPD'nin youtube'a pazarlanmasında bazı engeller getirilebilir çünkü bu sunucu imajını çok yaralıyor. vurmaya değil vurulmamaya çalışmalılar. en azından benim nacizane düşüncem böyle. çünkü diğer türlü youtubeda izlediğimiz, sunucuda karşılaştığımız görüntüler bir dm sunucusundaki suçlu-polis çatışmalarından farksız oluyor.

karakter fiziklerinin kontrolü hakkında bir konu açmıştım, *buradan* okuyabilirsiniz. belki sadece vcpd değil, illegal taraf için de ufak ufak kural güncellemeleri gereklidir

8 çatışmaya katılıp vurulan bir vcpd memurunu 2 hafta emekli yapsanız, daha dikkat etmez miydi vurulmamaya? 10 defa pdye sıkan ve jail bekleyip çıkan adamı müebbete atsanız, daha dikkat etmez miydi pd vurmamaya

ama oynamayı bıraktığım için de fazla yorum yapmayacağım, oynarken de yorumlarım pek fazla dikkate alınmıyordu şâyet.
100
2
Like
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
mertkirca, lastgunmobster,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
mertkirca, zeruna, lastgunmobster, babyface,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#28 - 22.05.2022 15:01
Oynadığım döneme göre konuşuyorum (2020-2021); polis rolü yapan insanlar kendini çok yenilmez zannediyor. En basitinden, illegal iş çeviren ve IC'de yapılı bir insan olan karakter oyun kuralları gereği polisten kaçarken kısıtlı davranmak zorunda fakat polislerde olay anında müdahalelerde vesaire daha çok hiç canı yanmıyor, ölmez, bayılmaz ya da sakatlanmaz gibi bir duruş var. Eğitimli oldukları için mi böyle davranıyorsunuz bilemiyorum fakat bana göre bu bahane yüzünden çokça kez abartılıyor. Bu da oyunda gerçekçiliği bitiriyor. Ölmeyen, bayılmayan ve sanki robotmuş gibi rol yapan polisler yüzünden illegal oyuncular VCPD'yi sanki kazanmaya oynuyormuş gibi düşünüyor ki haklılar da. Bir insan her ne kadar eğitimli olursa olsun insan yapısı bakımından bazı durumlarda aleyhine olaylar olabilir. VCPD'de tekrar bir politika değişikliğine gidilecekse düzeltilmesi gereken en temel unsur gerçekçiliktir.

O nedenle "VCPD'deki bir memura kimse karşı koyamaz, kimse ondan kaçamaz, devletten kaçmaya çalışıyorsun tabii adamlar God Mode açar gibi (?) seni kovalayacak" düşüncesini ortadan kaldırmadan VCPD, illegallerin gözünde hep kazanmaya oynayan gerçekçilikten kısmış bir oluşum olarak kalacaktır. (bkz. Vice RP Oyun Kuralları)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

3CQ

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında Oyundaydı
#29 - 22.05.2022 15:56
Çok kez polisten kaçtım, çok zevk aldım. Ancak son bir yıldır diyeyim, ondan eskisi gayet eğlenceliydi. PD'ler -rolü iki taraflı düşününen pdler harici- biraz daha karşı tarafın zevkini düşünmeden rol yapmaya başladı. En ufak bir olayda sıra sıra ekipleri toplayıp Hotel ile destek bekliyorlar. Olmasın demiyorum, olmalı da, sunucunun en güçlü birliği VCPD'dir ve aksini iddia etmiyorum. Ancak illegal tarafa da azda olsa rol şansı tanınmalı, robocop şeklinde bir tutuklama olmamalı, 1.26 sonu araç etkisiz, kişi etkisiz. Memurların artık resmen binde atasa cuk oturacak rol dönüyor.
-/me kelepçesini çıkartır, X kişinin ellerini arkada birleştirerek kelepçeler.
-/do Kişi direniyor mu?
+/do Olumsuz/Olumlu farketmiyor.
-/me kişiyi ayağa kaldırır, polis aracına bindirir.
Ardından departmanda üst araması ve hapis. Normalde bir suçluyu yakaladığınıda cezasını hafifletmek için öttüğü durumlar oluyor, bu rolü daha önce denemiştim aldığım cevap tam anlamı ile şu oldu; "Ne kadar ötersen öt, cezan azalmayacak."

Bir diğer konu ise dedektif büronun standart rolü, bugüne kadar dedektif rollerinin devriye harici bir olay olduğunu hiç görmedim -olduğunu sanmıyorum, olduysa bile çok azdır- bence dedektif büronun illegal oyuncuları zorlaması lazım, dinlenmesi/sms kayıtlarına bakılması vs. lazım.

Silah el koyma konusu ise, polislerin bu kadar silaha el koyması çok doğal bu arada, yeni sistemle beraber her on oyuncunun sekizinde silah bulunuyor. Memurlar günde kaç tane silaha el koyuyor, silah el koymalarına destek veriyorum. Tek sıkıntısı şu, silahları saklayamıyoruz... Ya ev ya araba, bunlarda oto sisteme düşüyor ve bulmaları çok kısa sürüyor, bu resmen meta'ya giriyor. Benim bir silahım var diyelim, illaha eve veya araca mı saklarım? Hayır, aksine bu tarz yerlere saklamam. PD'lerin direkt olarak ev veya araca bakmaması gerekiyor bence, bu konuda rahatsızlık durumum var, bir çok illegal rol yapan arkadaşda bu dediğime katılacaktır.

Ya bide son olarak samimi bir şekilde yazıcam bu son kısmı. abi bir kişi kaçtıysa kaçtı ya, kaçtığı gibi operatörden son görüldüğü yer için CCTV rolü beklemeyin lütfen, biraz salında aranıyormuş rolü yapmamız şans verin :D
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok