Konu: Car Speed Hack - 04.02.2022  (Okunma sayısı 831 defa)

#0 - 04.02.2022 23:36

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Geralth_Whitley - @akaWarpector

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Aldrean Lawther ( @Scuttlebutt  )  - Kendrick Cravela ( @ates36 )

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 04.02.2022 21.30 - Ek olarak videoda gözükmekte.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Spoiler: GösterGizle
5-) 3. PARTİ YAZILIMLAR

Sunucu içerisinde bir oyuncuya, diğer oyuncular karşı üstünlük sağlayan her türlü ek program, yükleme, modlama veya program kullanımı kesin olarak yasaktır.

Alıntı
— ELM olarak adlandırılan cleo modu, Vice Platformu yalnızca  resmi oluşuma üye olan üyeler tarafından kullanılabilir. Harici kullanamaz.
— Camhack - CamHunt - Smoothcam gibi kamera açısı değiştiren programlar sadece admin gözetimi altında, belirli bir süre, video veya ekran görüntüsü edinmek için izinli olarak kullanılabilir.
— Objelerin içerisinden geçmeye izin veren Add-On'un kullanımı yasaktır. Bu sorunun fixlendiği versiyonlarına izin verilir.
— Bilgisayar donanımlarının sahip olduğu ek veya harici makro programlarının kullanımı da yasaktır.
— Diğer oyunculara görünen animasyon modları, dans cleosunun sunucuda kullanımı yasaktır.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Birlikler arası BurnLeague yarış rolünde Geralth adlı karakterle yarışım bulunuyordu, videoda belirteceğim kısımda kişinin "Speed Hack" kullandığı gayet açık ve görülebilir şekilde. Hile kullanıp kullanmadığını denetlemek adına ardından birlikte bulunan arkadaşlarımdan birisiyle aynı virajı aynı şekilde alarak denedik ve kişinin hile kullandığının kanısına varıp şikayet açmak istedim. Kişinin beni geçtiği an nitro bastığına dair bir savunması bulunuyor ancak nitro kullandığı görülmemekte ayrıyeten nitro'un sesi gelmemekte. Yine denemek amaçlı birlikte arkadaşımla denediğimiz videoyu da dinledik, hem nitronun sesi gelmekte beni geçerken hemde net bir şekilde nitro bastığı görülmekte. Ayrıca dikkatli izlerseniz arkadaşlar ile yaptığımız senaryoda NoS basılsa bile nerdeyse Hill'n yokuşuna kadar beni geçemediğini görebilirsiniz. Hem Geralth ile olan yarışı, hem de senaryoyu yaşattığımız da çekilen videolar aynı kişi tarafından, modlar değişmeden çekilmiştir, bunu etraftaki objelerden, araçlardan v.s görebilirsiniz. @Jeux Her yarışı video kaydına alıyor, aşağıya orada NoS açtığına dair videoyu atarsa taraflardan özür dileyip şikayetimi çekeceğim. Yarış rollerinden bir nebze olsa da anlayan arkadaşlar, Sultan ve Elegy araçlarının arasındaki "TORK ve BEYGİR" farkını bilir. Burada Sultan model aracım 120-130 ile giderken NoS'u açılmamış Elegy'nin böyle geçmesi imkansız, ayrıca NoS açsa bile bu kadar hızlı geçemez.
Not: Nitro tüpü bittikten sonra kaybolma v.s gibi samp buglarını biliyorum, fakat bunun onunla alakası yok, detaylı bir izlenim ile bu anlaşılıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

1. Burada yarışımız gözüküyor, 1.39'dan başlayarak izlerseniz çok rahat bir şekilde Speed'i görebilirsiniz. Eğer cidden incelersenizde Hill'den inişlerde v.s arada tırlar kadar fark varken, virajları SULTAN gibi bir araçla iyi almama rağmen kapandığını görebilirsiniz. Ses ve görüntüden NoS açılmadığı belli. NoS açılsa bile o aracın Sultan'a karşı böyle bir süratle hamle yapması imkansız, daha Sultanım orada top speed'e ulaşmadı, bunu o virajı alarak deneyebilirsiniz, o kadar kısa sürede Sultan top speede orada ulaşamaz.

2. Bu da aynı senaryoyu canlandırdığımız video, video kayıdını aynı kişi almakta. Kişinin NoS bastığı ses ve videodan belli, ayrıca NoS basmasına rağmen beni ne kadar zor geçtiği de belli.

3. Ayrıca DC üzerinden şikayet açacağımı belirttiğim zaman kişiyi R16 veya onun gibi üst bir rütbeden "PASİF/CEZA"'ya çekmeside başı şüphelerimi doğruluyor.

Ek açıklamalar(varsa): Gereğin neyse yapılmasını arz ediyorum.

« Son Düzenleme: 05.02.2022 02:09 amrepo »

#1 - 04.02.2022 23:38
Şöyle belirteyim, ben yaklaşık 2 haftadır Pasif/Ceza'dayım. Bunu destekleyecek kanıtın var ise düzgün şekilde at Amrepo. Diğer konular içinde videolu savunma yaparız.

Düzeltme: Şu deneme kısmındaki link çalışmıyor haberin olsun.

#2 - 04.02.2022 23:41
Güncellendi.
« Son Düzenleme: 04.02.2022 23:58 amrepo »

#3 - 05.02.2022 01:12
Selam Amrepo,

Savunma basit aslında, sizin tekrar adı altında yaptığınız video fiyasko. Bir yarışı sadece belirli noktadan tekrarlayarak sonuç elde edemezsin. Kaldı ki nitro açtığım yeri bile bilmiyorsun ki sen. Aynı şekilde ben herhangi bir eklentisi olmayan GTA ile oynarken siz modlu ve addonlu şekilde oynuyorsunuz. Ben ise sana tüm yarışın tekrarını deneme yoluyla çekip atacağım. İlgilenecek yetkili iki videoyu karşılaştırabilir.

İlk önce viraj alışımdan söz etmişsin, güzel bunlardan haberdarsın. Sen dört çeker bir araba ile kayarak inmeye çalışırken ben minimum hız kaybederek yavaşlayarak iniyorum. Spaceye elimi bile değdirmiyorum istisnai durumlar olmadıkça. Zaten farkettin mi bilmiyorum nitronu ikinci virajda açıyorsun ve epey bir fark yiyorum, yarış sonuna kadar senin bu virajlardaki açıkların sayesinde peşinde kalabiliyorum. Kaldı ki aracımda hidrolik bulunuyor, bunu da bir tırmanışta veya sert inişte aktif ediyorum. Videoda bariz şekilde bunu görebilirsin.

İkinci kısım, nitronun görünmemesinin ana kaynağı efekt dosyası, buglanmış olabilir buna net bir şey demek doğru olmaz. Nitroyu yanında açtığımı dile getirmişsin, açıkcası bunu diyeceğini düşünmüyordum. Basit aslında, Sultan ve Elegy arasında hatrı sayılır bir top speed var, 155'e 163. Bunun avantajını belli bilmiyorsun fakat ne yazık ki ben biliyorum. Senin nitronu bastığını gördüm, kendimi çizgiden çıkartmadım aynı şekilde virajlarımı aldım. Farkettin mi bilmiyorum ama virajlarımı alırken bile çift tekerimi kaldırıma sokmaya özen gösteriyorum.

Şimdi kendi videondan bir kaç kesit atacağım bu durumla ilgili, altına da not düşeceğim neden attığımla ilgili. Sonrasında atacağım iki video ile akıllarda soru işareti kalmaz.

1- İniş kısmında bildiğin gibi arabalar top speedine çıkabiliyor Amrepo, arkadan itiş bir arabam olduğu için ne kadar yavaş kalksamda buralarda yetişebilirim sana. Kaldı ki tampon tampona bir mesafe yok, aradaki mesafe bu kadar. Bunu neden bu kadar değişik algıladın acaba...

2- Burada zaten şu el freni olayını kendin gösteriyorsun. Ben ise aracımı kaydırmadan sadece W tuşundan elimi çekerek seni virajda rahatça yakalayabiliyorum.

3- Tam olarak nitronu bastığın yer, aklımızda kalsın. Sebebi ise şu aslında, senin nitronun son tırmanışın ortasına kadar gelmeyeceğini biliyorum. Farketmek adına ilgilenecek yetkili için, arkasındaki mavi dumana odaklanmanız yeterli olacaktır.

4- Burada sana yetişemeyeceğimi biliyorum, hız kaybetmeden sakince virajımı alıyorum.

5- Burada ise aklına şu gelmesi lazımdı. Neden burada geçmedi Burada açıkcası dediğin gibi hile olsam çok rahat geçebilirim seni. Aradaki mesafeye baksan yeter aslında.

6- Daha viraja çok varken el frenine basıyorsun. Sana yetişmem kadar normal bir durum yok aslında. İlgilenen yetkili için, frenin bıraktığı lastik ve duman izine odaklanması yeterli olacaktır.

7- Kendi hızını düşürmene karşılık ben hızımı minimal şekilde düşürüyorum, genişten alarak senin frenleyerek girdiğin viraja daha hızlı giriyorum.

8- Senin space bas çek yaparak girdiğin yere hidroliğim açık giriyorum. Frenlemiyorum çünkü çift tekerim kaldırımda olduğu için virajı alabilmem için pozisyon çıkıyor. İlgilenecek yetkili için, ilk görüntüdeki lastik ve duman izlerine bakabilir.

9- Şikayetin ana konusuna dahil olunan bölgeye giriş tarzlarımız bell, yukarıda da dediğim gibi. Senin el freniyle girdiğin tüm virajlara ben sadece W tuşundan elimi çekip giriyorum.

9B- Burada da hız kaybetmemek için iki tekerimi kaldırıma çıkardığımı görebilirsin. Senin tekrarında hızını kestiğin yerde ben böyle giriyorum.

10- Asıl beklediğimiz kısım işte. Burada sağ şeritin açık, sol şeritin ise yarı açık şekilde gidiyorsun. Nitroyu viraj çıkışında bastığımı anlayabilirsin, yavaş yavaş sana yaklaşıyorum çünkü. Ardından senin yarı açık verdiğin yerden atak yapamayacağımı anlayıp boş şerite geçip yanından 163km hız ile gidiyorum. Senin aracının tam hızı top speedin altında, sebebi ise SAMP'da eğimsiz bir yolda nitron yok ise aracın sınır hızına ulaşamaz, test edebilirsin bunu.

10B- Burada hidroliğim açık, görüyorsun. Sebebi ise olası sürtünmede hızımın düşmemesi, yerle teması tamamen kesiyorum.

11- Kazanmamı sağlayan ikinci dönüm noktası. Ondan da önce şunu sana sormak istiyorum. Ben hız hilesi kullanıyor isem sen nasıl burada bana yetişiyorsun Cevabı basit, hile değilim. Aracının avantajını buradan görebilirsin aslında, hatalı sürüşlerine rağmen yine dibimdesin. İlgilenecek yetkili için, bu SS ile atacağım son SS'e bakmanızı rica ediyorum.

12- Amrepo ben hileysem sen nasıl benim üstüme çıkıyorsun dostum?  :D Bu pozisyonları herhalde sürerken görmüyorsun. Benim sana tur attığımı düşünüyorsun galiba.

13- Ben yolu tercih ederken sen direkleri tercih ediyorsun, araban orada tam performansını gösteremez ki.

Not Bu kısım için şöyle bir not daha düşmek isterim, kişinin burada laglanması belli oluyor, videonun 2:00'dan itibaren izlerseniz ufak ufak geri atmalarını farkedersiniz.

Başta belirttiğim gibi, zamanımı verdiğim ve ekibinde bulunduğum platformda hile açacak kadar düşük seviyeye ve bu tür hırsları olan bir kişiliğe sahip değilim. Test videoları bir kaç saate yüklenecek.
« Son Düzenleme: 05.02.2022 01:18 akaWarpector »

#4 - 05.02.2022 01:31
Müdür sen olayı anlamadın sanırım, videolarım üzerinden bana yarış rolünü anlatmanı istemedim, altında Elegy varken nasıl oluyorda nitro açmadan Sultanı solluyorsun onu anlamadım, nitron açık diyorsun videoda gözükmüyor. Bana orada nitro açtığının kanıtını sunmanı istiyorum, video sizde var, o zaman neden atmıyorsunuz?

#5 - 05.02.2022 01:41
Müdür sen olayı anlamadın sanırım, videolarım üzerinden bana yarış rolünü anlatmanı istemedim, altında Elegy varken nasıl oluyorda nitro açmadan Sultanı solluyorsun onu anlamadım, nitron açık diyorsun videoda gözükmüyor. Bana orada nitro açtığının kanıtını sunmanı istiyorum, video sizde var, o zaman neden atmıyorsunuz?

Yanınıza geldiğimde ALT tuşuna basarak nitroyu yanlışlıkla açıyorum ve tüp kayboluyor. Bu bugu bilmeyen yoktur diye düşünüyorum, bunun içinde bir video çekeriz ama sıkıntı değil bugu göstermek amaçlı. Ben relog atıp geri giriyorum ve tüpüm tekrar geri geliyor. Fakat bu olay sizde olmuyor. Nasıl ki tüpün bitmesine rağmen sol tıka basınca karşıdaki kişi nitro efektini görüyorsa aynı olay burada da gerçekleşiyor, tam tersi olarak. Soru işaretlerini ekleyeceğim test videoları ile giderebiliriz, sıkıntı değil.

Şöyle de düzenlemeye gideyim. Seni nasıl geçtiğimi anlaman için yarıştaki virajlara girişlere bakman gerekli,  biliyorsundur umarım. Senin diğer türlü peşinde kalmam mümkün değil, yaptığın hataları bilmelisin. Senin aklına takılan sadece nitro efektimin görünmemesi. Onun dışında bir sıkıntı yok. Ki zaten hesapladığın zaman 10X nitro ne kadar hızlandırıyorsa o kadar süre o hızı koruyabiliyorum. Yokuş yukarı bana yine yetişiyorsun tonlarca hata yapmana rağmen. Burada sormam gereken soru aklındaki soru işaretlerini gidermek mi yoksa beni yasaklatmak mı?
« Son Düzenleme: 05.02.2022 01:45 akaWarpector »

#6 - 05.02.2022 01:43
Kendimi cidden anlatamadığım düşünüyorum, bakın tekrar söylüyorum. "Yarışın videosu sizde var, atsanız her şey çözülcek, neden bu kadar uzatıyorsun, lütfen yapma. Hilen olmasa videoyu atar çoktan kurtulurduk."

#7 - 05.02.2022 01:46
Kendimi cidden anlatamadığım düşünüyorum, bakın tekrar söylüyorum. "Yarışın videosu sizde var, atsanız her şey çözülcek, neden bu kadar uzatıyorsun, lütfen yapma. Hilen olmasa videoyu atar çoktan kurtulurduk."
Videom yok dostum, senin elindeki video ise efekt var. Bu kadar basit, yukarıda satırlarca anlattım. Sen bunu anlamak istemiyorsan senin sorunun, ben yetkiliye kendimi anlatıyorum sana değil. Ki asıl sorunun efekt olmadığını da belirttim farkındaysan.

#8 - 05.02.2022 01:53
Video'da efekt mi var? Burnout birliğine yakışan bu mu, yalan söylemek, cidden şu anda gözümde olay farklı bir boyut aldı. Jeux DC üzerinden videom var diyor, fakat nitro bende de gözükmüyor diyor, şimdi de video yok yalanı. Sen orada nitro bassan bile beni öyle sollayamazsın "Kİ" nitro basmadın, bir kanıtın yok. Uzun uzadıya cevaplara gerek yok, ne olduğunu herkes şimdi anladı, şikayet sonuçlanabilir. Gözümde Burnout olarak büyük saygınız vardı, bunu OOC her platformda dile getirdim, sanırım bir yaşıma daha girdim. BurnLeague'de yarışan diğer arkadaşlarım sizde speed olduğunu söylediği zaman onlara kızmıştım, öyle bir birlik değil diye, cidden ahlarını almışım.
« Son Düzenleme: 05.02.2022 01:56 amrepo »

#9 - 05.02.2022 01:56
AkaWarpector, Video'da, dosylarımda herhangi bir efekt modum yok. Nitro açılsaydı net bir şekilde görünürdü. 
İkinci deneme videosunda Nitro efekti çok net şekilde görünüyor.
Ayrıca Videoların sesi açık, kulağını video'ya iyi verirsen 2. video'da çok net şekilde nitro sesi geliyor. Bende efekt olduğunu varsayalım, sen nitro sesi alabiliyor musun? Biz herhangi bir nitro sesi alamıyoruz video'da
« Son Düzenleme: 05.02.2022 02:03 Scuttlebutt »