Öncelike Geralth karakterinin rütbesi uzun süredir R1.
Bir süredir yarışcı rolü yapan herkes NOS gözükmeme sorunu bilir. Bu sorunun nedeni şudur;
Bir karakter NOS basıp diğer karakterlerin ekranına geldiğinde bastığı NOS gözükür. NOS tüpü dolması için relog atarsan tekrar oyuna girdiğinde NOS tüpün dolmuş gözükür ama diğer karakterlerin oyununda senin NOS'un yokmuş gibi görünür. Bu bir SAMP bugu. Oyun herkesin ekranında aynı gözükmez.Yarışa başlamadan önce Geralth karakteri NOS tüpünü yenilemek için relog atıyor, diğer karakterlerin hepsi oyunda kalıyor. Ve yarış sırasında bastığı NOS diğer karakterler tarafından gözükmüyor. Uzun süredir yarış işlerinin içerisindeyim, aylardır aynı soruna şahit oldum. NOS tüpü yenilenmesi için relog atılır, araca /park çekilir.
Lig boyunca her yarışın videosunu çektim, bu yarışın videosunu paylaşmamı istemişsin. Paylaşıyorum. Bu yarıştan bir gece önce Warpector ile yarış antrenmanı yaptık. Ona orada NOS basması gerektiğini ben söyledim. Elegy'nin Sultan'ı bu rotada geçmesi için tek şans bu düzlükte NOS basmak. Videoda gözüktüğü gibi orada NOS basması gerektiğini ben söylüyorum ve normal onlarca kez şahit olduğum bir geçiş oluyor. Video boyunca Geralth karakterinin kullandığı araçta NOS basma gözükmüyor. Neden böyle önemli bir yarışta karakter NOS kullanmasın ki? Elbette kullanacak. Videoda NOS bastığı gözükmüyor çünkü ben de relog atmadım. Relog atmayan hiçbir karakterde bu NOS gözükmez. Ya araç sizin ekranınıza tekrar yüklenecek, ya araç karakterinizin olduğu yerden uzaklaşacak daha sonra tekrar gelecek ya da relog atacaksınız. Bunlar olmadığı sürece o araçta NOS basılması kimsede gözükmez.
Yarışı sürüşteki hataların nedeniyle kaybettin. Warpector 2 yıldır bu rotada yarışan bir oyuncu. Senden çok daha tecrübeli, yaptığın hataların cezasını sana yarışta geçerek kesiyor. sana nerelerde hata yaptığını tek tek anlatmış, ben sadece belirgin hatalarını söyleyeceğim.
1) İlk hatan Sultan ile yarışırken kalkışta NOS basmıyorsun. Çok büyük bir hata, NOS basmayı tercih ettiğin yerde Nos basman sana çok az avantaj sağlıyor.
2) 0:56 virajı alışın sana çok zaman kaybettiriyor. Lastik izlerinden bu görülebilir. Daha sonra NOS kullanmayı tercih ediyorsun ve aradaki fark sadece belirli bir hıza kadar açılıyor. NOS'u tahmini 80-100 arası hızda kullandın ve aracına 75-55 arasında bir hız kazandırdı. Yokuş aşağı gidiyorsun zaten, son hıza gelmen çok kısa sürdü ve makinen bundan sonra tamamen son hızında gitti. Sana avantajı çok çok az.
3) Rotanın en önemli virajlarından biri olan 1:09'da aracın çok çok yavaşlıyor. Geralth'ın bu virajı iyi alarak arayı kapatmasından anlayabilirsin.
4) En kritik hatan, 1:19. O kadar çok yavaşlıyorsun ki, Geralth ile arandaki mesafe bu virajda çok azalıyor. Zaten dağ inişinde Elegy'nin son hız avantajı ile farkı kapatmıştı, burada yaptığın hatayı iyi değerlendiriyor ve senden iyi virajı alıyor. 1:22'de bu net olarak gözüküyor. Bundan sonraki düzlükte yine Elegy arayı kapatıyor.
5) Buraya kadar yaptığın hatalar ve iki araç arasındaki farka bakarak ben zaten Geralth karakterinin yarışı kazandığını ön görüyorum. 2 yıldır bu rotalarda yarıştık, tecrübem yanılmıyor ve Geralth dediğim yerde NOS basarak öne geçiyor. Kendi ekranımdan attığım video kaydında chate yazdıklarıma bakabilirsin.
6) Son olarak, kullandığın araç modu. Araç modları araçların performansları üzerinde etkili olabilir. Kullandığın araç modunu biliyorum, Sultan gibi bir makinenin arkasını çok kaydıran bir mod. İvmelenmeyi de azaltır. Normal Sultan ile kullandığın Sultan modunu denersen aradaki farkı anlarsın. Kullandığın moddan dolayı virajları alışlarda zaman kayıpların da var.
Şimdi bu yarışı ufak bir simüle edelim. Ben amrepo rolünü üstleniyorum, defalarca izlediğim yarışı onun sürdüğü gibi sürmeyi deniyorum. Sultan'ın NOS kullandığı yerde NOS kullanıyorum. İki ayrı ekrandan yarışın videosunu izleyeblirsin. Birebir aynı geçiş, benim ekranımda NOS gözükmüyor ama Warpector'un ekranında NOS gözüküyor.
Benim Ekranım
Warpector'un Ekranı
Simüle edilen yarışın bir analizini yapalım. Yarışın başlamasından tam 1 dakika 12 saniye sonra Elegy Sultan'ı NOS Kullanarak geçiyor.
Şimdi gerçek yarışa dönelim. Yarışın başlamasından tam 1 dakika 11 saniye sonra Elegy Sultan'ı NOS kullanarak geçiyor.
İki yarış birbirinin aynısı.
Bu da şunu kanıtlar, Elegy rakibi Sultan'ın hatalarını değerlendirerek belirli yerde NOS basarak rakibini geçebilir.
Geralth NOS tüpünü yenilemek için yarıştan önce relog atıyor. Diğer karakterler oyunda kaldığı için onlarda hala daha arabada NOS yokmuş gibi görünüyor. Yarış sırasında yapılan hataları değerlendiren Elegy doğru yerde NOS basıyor ve rakibini geçiyor. Hilesiz bir şekilde yarışın birebir simüle edilmiş hali bunu doğruluyor.
Söz konusu NOS gözükmeme sorununu herkes deneyebilir. NOS tüpü biten biri yanınızda relog atsın, oyuna girdiğinde NOS bassın. Sizin ekranda NOS gözükmeyecek ama relog atan kişinin aracında NOS gözükecektir.
2 yıldır bu rotalarda yüzlerce yarışa şahitlik yaptım. Hangi aracın nerede hangi hızlara ulaşıp rakibini geçebileceğini tecrübe edindik. Hile kullanıldığını görürsek anlarız ve gerekeni yaparız. BurnLeague'in önemli bir yarışı olduğu için iki taraf arasında sinirler gerilmiş, bu yarışcıların ruhunda var. Rekabet içerisinde kaybedildiğinde bu tarz şeyler olur. Olayı daha fazla büyütmeye gerek yok.
Herkese iyi roller dilerim.