Konu: [30.07.2021 - Jaden_Rutledge] Cache Mining - Skin Hırsızlığı  (Okunma sayısı 837 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.07.2021 16:59
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jaden_Rutledge @Rowdy
Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Çaçakiri
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30.07.2021

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Spoiler: GösterGizle
ÖZEL SKININIZIN HAKLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN(Skin Ekletmeden Okuyun)
11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir. Çalınma, hırsızlık, hatalı skin/çalıntı skin ihlallerine yönetim olarak müdahale edilecektir.

Tüm haklardan faydalanmak için, skinlerinizin mutlaka kurallarımıza uygun şekilde eklenmesi gerekir. Vice Roleplay bünyesinde skin yapan oyuncularımız(şu anda 10+ farklı oyuncu) kuralları iyi bilen, çalıntı skin/asset kullanmayacağını bize bildiren isimlerdir ve Vice Roleplay yönetiminin kontrolü altındadırlar. İhlal durumunda, hesaplarının yasaklanacaklarını da kabul etmekteler.

Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir.

Kendiniz paylaşılmış bir skini bulup ekletebilir veya sıfırdan yaparak yine sunucuya gönderebilirsiniz. Ekletmek istediğiniz skinin(bulduğunuzu varsayarsak) sunucuda olup olmadığını kontrol etmek adına, ViceSquad discorduna girip skinin görüntüsünü skin yapımcılarına göndermenizi öneriyoruz. Kendileri size bu skinin sunucuda olup olmadığını söyleyeceklerdir. Sunucuda var olan bir skini ekletirseniz/sahibinin şikayeti sonucunda skininiz silinir ve VP iadesi yapılmaz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selam,

Cache'den skinimi alıp sonra birkaç dff ve texture oynaması yaparak sunucuya yükletmiş, kolye küçültülüp çanta biraz oynatılmış, üstelik forma konsepti bile aynı. Modelimin özel olarak yapılan bacak inceltmesi ile vertextleri aynı görünüyor, bu şekilde daha rahat anlaşılabilir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Skini gören cepliyor, kolay gelsin.

#1 - 30.07.2021 17:10
Akşam eve döndüğümde savunma yapacağım

#2 - 30.07.2021 17:55
 Selamlar, skini baştan aşağıya düzenleyen birisi olarak tek bir yorumda arkadaş adına savunma yapacağım.

Onaylı bir skin yapımcısı olarak Cache Mining'e en çok karşı çıkan birisiyim. Skinin baştan aşağıya vertex, rigging ve unwrap detayları incelenirse Cache Mining olmadığı anlaşılır.

Skin rel bir body üzerinden yapıldı, body görüntüsünü spoiler içerisinde bırakıyorum.

Body'in düzenlenme aşamasında, skini yaptıran arkadaş ile aramda geçen sohbet konuşmalarını tamamen saydam bir şekilde spoiler içerisinde bırakıyorum.
SS'lerde görüleceği üzere ilk olarak rel bir body'e forma texturesi uyguluyoruz, ardından ise pantalon texturesini düzenleyerek ekliyoruz.

Sonrasında şikayette bacak ayrıntısı vs. bir şeylere değinilmiş anlamadım fakat sanırım bundan bahsediyorsunuz.
SS'te görüleceği üzere arkadaş oranın öyle bir hatası olduğunu belirtiyor ve bölgenin vertexleriyle biraz oynuyoruz.

Sonrasında ise skine arkadaşın isteği üzerine cuban chain ekliyoruz, aynı şekilde saat eklemesi.

Skini tamamladıktan sonra birkaç bug bulunuyor, onun ile ilgili aramızda geçen sohbet.

Eğer savunma yetersiz görülürse Nyarko veya başka bir yetkili bana ulaşabilir, kendilerine daha detaylı anlatabilirim.

#3 - 30.07.2021 18:03
Yazdıkların için teşekkürler @Tyriss, kendi savunmasını @Rowdy 'den bekliyoruz.

#4 - 30.07.2021 18:11
Onaylı skin yapımcısı olan Tyriss'e VCRP discord sunucusundan ulaştım, onun belirttiği rel body'i gönderdim ve istediğim işlemleri ücreti karşılığında uygulattım, Tyriss sağ olsun zaten gerekli savunmayı yapmış diye düşünüyorum. Şikayet sonuçlanabilir.

#5 - 30.07.2021 23:23

Şikayetten alakasızım fakat cacakiri benim skinimin saçlarını çalıp-cache hırsızlığı yapıp kendi birliğinde olan adamlara yapıyorsun bunlara söz ediyor muyuz? İyi forumlar, bunlar discord üzerinden konuşulup halledilebilecek şeyler.

#6 - 30.07.2021 23:35

Şikayetten alakasızım fakat cacakiri benim skinimin saçlarını çalıp-cache hırsızlığı yapıp kendi birliğinde olan adamlara yapıyorsun bunlara söz ediyor muyuz? İyi forumlar, bunlar discord üzerinden konuşulup halledilebilecek şeyler.

Ne anlatıyosun sen?

#7 - 30.07.2021 23:52

Keşke sadece saç çalınsa (?) Skin'in her şeyi birebir aynı. Kolyeden bel çantasına kadar, sadece bir kolye veya bel çantası olsaydı zaten biz neden şikayet açalım. Baştan aşağı aynı dff olduğu için ama sadece textureları biraz farklı olduğu için bu şikayet açıldı. Teşekkürler.

#8 - 31.07.2021 00:03
Kusura bakmayın, şikayetle pek bir alakam yok; amacım toxiclik yapmak değil.
Son zamanlarda üçten fazla Skin/Model şikayetin ile karşılaştım. Hepsinde ise, VK isimli platformdan aldığın, üzerinde birkaç ufak değişiklik yaptığın "REL" bir body yüzünden insanlara şikayet açtığını görüyorum. Kullandığın skinin neredeyse tamamı ile REL(kafası, pantolonu, ayakkabısı, çantası). REL olmayan kısımları varsa da çok rahatça benzetilecek kısımlar/parçalar. "REL" kavramını bilmiyorsan sana açabilirim. "REL" yani "released"; piyasaya sürülmüş, piyasaya sunulmuş, piyasaya çıkarılmış vs. anlam(larına)ına gelir. "Piyasaya sürülmüş" ise, "bir malı satışa sunmak piyasa çıkarmak" anlamına gelir. Bu kelimeyi ve anlamını benimsemen hem beni hem de sunucuda rol yapan/oynayan insanları sevindirir.

Uzun süre önce, Idlewood Mafia Brims'de rol yaparken, senin kullandığın bir kız skini vardı. Ben de o sıralarda kız rolüne geçiş yapmıştım ve kendime bir skin tasarlamak istemiştim. Skinin bodysini sıfırdan, kendim tasarlamıştım. Şortunu bile realda fotoğraflayıp, photoshopta biçimlendirmiştim ardından da skinime maplemiştim. Sadece  yaklaşık bin veya binden fazla skinde mevcut olan "REL", "RELEASED", "PİYASAYA SÜRÜLMÜŞ", "PİYASAYA SUNULMUŞ" saçı skinime ekledim. O saçı da halihazırda sen kullanıyordun. Skini bitirdikten sonra birlik discordunda bulunan "Mod-Sohbet" odasına skini fotoğraflayıp attım. Skinin fotoğrafını gördükten sonra bana özelden çok kez, "Bu kafa benim moruk?!" "Bu skini benden çalmışsın?" "Değiştir bu skini" tarzında ithamlarda bulunmuştun, emeğimi hiçe saymıştın; bencillik yapmıştın. Sana çok kez anlatmama rağmen anlamamıştın veya anlamak istememiştin.

Daha fazla boş yere model şikayeti açıp, insanların rol zevkini, emeğini hiçe saymaman sevindirici olur.

İyi forumlar, umarım anlattıklarım hem senin için hem de bu yazıyı okuyan insanlar için faydalı olur. Teşekkür ederim. ( Yazı hiçbir şekilde toxiclik, karşı tarafa hakaret etme; karşı tarafı küçük düşürme amaçlı yazılmamıştır.)
 :sampanya:
« Son Düzenleme: 31.07.2021 00:08 yasinsagin »

#9 - 31.07.2021 00:20
Kusura bakmayın, şikayetle pek bir alakam yok; amacım toxiclik yapmak değil.
Son zamanlarda üçten fazla Skin/Model şikayetin ile karşılaştım. Hepsinde ise, VK isimli platformdan aldığın, üzerinde birkaç ufak değişiklik yaptığın "REL" bir body yüzünden insanlara şikayet açtığını görüyorum. Kullandığın skinin neredeyse tamamı ile REL(kafası, pantolonu, ayakkabısı, çantası). REL olmayan kısımları varsa da çok rahatça benzetilecek kısımlar/parçalar. "REL" kavramını bilmiyorsan sana açabilirim. "REL" yani "released"; piyasaya sürülmüş, piyasaya sunulmuş, piyasaya çıkarılmış vs. anlam(larına)ına gelir. "Piyasaya sürülmüş" ise, "bir malı satışa sunmak piyasa çıkarmak" anlamına gelir. Bu kelimeyi ve anlamını benimsemen hem beni hem de sunucuda rol yapan/oynayan insanları sevindirir.

Uzun süre önce, Idlewood Mafia Brims'de rol yaparken, senin kullandığın bir kız skini vardı. Ben de o sıralarda kız rolüne geçiş yapmıştım ve kendime bir skin tasarlamak istemiştim. Skinin bodysini sıfırdan, kendim tasarlamıştım. Şortunu bile realda fotoğraflayıp, photoshopta biçimlendirmiştim ardından da skinime maplemiştim. Sadece  yaklaşık bin veya binden fazla skinde mevcut olan "REL", "RELEASED", "PİYASAYA SÜRÜLMÜŞ", "PİYASAYA SUNULMUŞ" saçı skinime ekledim. O saçı da halihazırda sen kullanıyordun. Skini bitirdikten sonra birlik discordunda bulunan "Mod-Sohbet" odasına skini fotoğraflayıp attım. Skinin fotoğrafını gördükten sonra bana özelden çok kez, "Bu kafa benim moruk?!" "Bu skini benden çalmışsın?" "Değiştir bu skini" tarzında ithamlarda bulunmuştun, emeğimi hiçe saymıştın; bencillik yapmıştın. Sana çok kez anlatmama rağmen anlamamıştın veya anlamak istememiştin.

Daha fazla boş yere model şikayeti açıp, insanların rol zevkini, emeğini hiçe saymaman sevindirici olur.

İyi forumlar, umarım anlattıklarım hem senin için hem de bu yazıyı okuyan insanlar için faydalı olur. Teşekkür ederim. ( Yazı hiçbir şekilde toxiclik, karşı tarafa hakaret etme; karşı tarafı küçük düşürme amaçlı yazılmamıştır.)
 :sampanya:
İyide skinin kafası dışında her şey aynı. Eskiden hiç kimse formalı skin attırmıyorken (?) şimdi herkesin bir forması var. Zaten daha öncesinde 52 Hoover birliğinden 2 kişinin ((Yanlış hatırlıyor olabilir 1 de olabilir)) skini quaken kullanıcısıyla aynı olduğu için silindi. Bu skin yapılırken bende sağdan/soldan daha önce kullanılmamış textureları alıp attım. Alta zaten fotoğrafları tekrar atıyorum, benzerlikler oldukça belli oluyor. Ayakkabılardan boynundaki kolyeye kadar aynı, sadece kolye küçültülmüş.

Bu skinin rel olduğunu biliyorum, skinin rel hali de işte burada;
ikisi arasında fark ortada. Teşekkürler.