Konu: [30.07.2021 - Jaden_Rutledge] Cache Mining - Skin Hırsızlığı  (Okunma sayısı 835 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 31.07.2021 00:22
Onaylı skin yapımcısı olan Tyriss'e VCRP discord sunucusundan ulaştım, onun belirttiği rel body'i gönderdim ve istediğim işlemleri ücreti karşılığında uygulattım, Tyriss sağ olsun zaten gerekli savunmayı yapmış diye düşünüyorum. Şikayet sonuçlanabilir.

#11 - 31.07.2021 00:24
Kusura bakmayın, şikayetle pek bir alakam yok; amacım toxiclik yapmak değil.
Son zamanlarda üçten fazla Skin/Model şikayetin ile karşılaştım. Hepsinde ise, VK isimli platformdan aldığın, üzerinde birkaç ufak değişiklik yaptığın "REL" bir body yüzünden insanlara şikayet açtığını görüyorum. Kullandığın skinin neredeyse tamamı ile REL(kafası, pantolonu, ayakkabısı, çantası). REL olmayan kısımları varsa da çok rahatça benzetilecek kısımlar/parçalar. "REL" kavramını bilmiyorsan sana açabilirim. "REL" yani "released"; piyasaya sürülmüş, piyasaya sunulmuş, piyasaya çıkarılmış vs. anlam(larına)ına gelir. "Piyasaya sürülmüş" ise, "bir malı satışa sunmak piyasa çıkarmak" anlamına gelir. Bu kelimeyi ve anlamını benimsemen hem beni hem de sunucuda rol yapan/oynayan insanları sevindirir.

Uzun süre önce, Idlewood Mafia Brims'de rol yaparken, senin kullandığın bir kız skini vardı. Ben de o sıralarda kız rolüne geçiş yapmıştım ve kendime bir skin tasarlamak istemiştim. Skinin bodysini sıfırdan, kendim tasarlamıştım. Şortunu bile realda fotoğraflayıp, photoshopta biçimlendirmiştim ardından da skinime maplemiştim. Sadece  yaklaşık bin veya binden fazla skinde mevcut olan "REL", "RELEASED", "PİYASAYA SÜRÜLMÜŞ", "PİYASAYA SUNULMUŞ" saçı skinime ekledim. O saçı da halihazırda sen kullanıyordun. Skini bitirdikten sonra birlik discordunda bulunan "Mod-Sohbet" odasına skini fotoğraflayıp attım. Skinin fotoğrafını gördükten sonra bana özelden çok kez, "Bu kafa benim moruk?!" "Bu skini benden çalmışsın?" "Değiştir bu skini" tarzında ithamlarda bulunmuştun, emeğimi hiçe saymıştın; bencillik yapmıştın. Sana çok kez anlatmama rağmen anlamamıştın veya anlamak istememiştin.

Daha fazla boş yere model şikayeti açıp, insanların rol zevkini, emeğini hiçe saymaman sevindirici olur.

İyi forumlar, umarım anlattıklarım hem senin için hem de bu yazıyı okuyan insanlar için faydalı olur. Teşekkür ederim. ( Yazı hiçbir şekilde toxiclik, karşı tarafa hakaret etme; karşı tarafı küçük düşürme amaçlı yazılmamıştır.)
 :sampanya:

Can kardeşim,

Daha önce PM yoluyla konuştuğum, çok sevdiğiniz "oluşumun" üyelerinden birisi de aynı şekilde bana savunma yaptığından bu şikayeti açma gereğinde bulundum. Kendisi incelenip cezasını aldı, sunucu üzerinden modeli silindi. İstetdiğime şikayet açma özgürlüğüne sahibim. Ortada bir benzerlik var, adamın elindeki dosyaları alıp bunu kanıtlayamadığımdan sunucu yetkililerine danışıyorum, eğer çalınma durumu mevcutsa gereken cezayı verirler. Konuyla gram alakanız olmamasına rağmen saçma sapan yorumlarınızı kendi aranızda saklayabilirsiniz şikayette isminiz geçmiyor.

#12 - 31.07.2021 00:31
İlk başta bahsettiğin forma olayı tamamen özenç üzerine kurulu bir durum, herhangi bir şeyin çalınmasıyla; birinin hakkının yenmesi ile alakası yok.

Ayakkabı her yerde bulunabilecek; kendin bile sıfırdan model çizerek yapabileceğin basit bir samp ayakkabısı. Skinin bodysi aynı skinden çekildiği için gövdenin şekli/biçimi benzer olabilir; aşırı normal bir durum. Şahıs, Jevonne karakterinin üzerindeki formayı beğenip; o skine benzeyen bir skin yaptırmak istemiş olabilir. Bel çantasına gelecek olursak, yandaki çantayla; dikkatli incelenirse boyutu bile farklı. Sol kolun yanındaki keskin kıvrımı örnek gösterecek olursanız da; samp ortamında gördüğüm tüm bel çantalarında mevcut olan bir kıvrım. Gayet rahat bulunabilecek bir parça. Kolyede de herhangi bir çalınma söz konusu değil, tek ortak özellikleri; ikisinin de gerçek hayatta "Cuban Chain" olarak adlandırılıyor olması. Görselden de anlaşılabileceği üzere, biri daha kalın; daha yoğun bir kolye. Diğerine de bakarsanız aradaki farkı anlayabilirsiniz. Onun dışında saate değinecek olursak, ikisi de birbirinden ayrı saatler.

Çalınma durumunun mevcut olmasının imkansız olduğunu düşünüyorum, ortada bir özenç söz konusu ve bu özenç durumu sizi oldukça rahatsız etmiş gibi. Bir insan, bir insana özenebilir. Özenmek gayet normal bir şey, normal karşılanması gereken bir şey. Tamamen "Bu takımın forması sadece bende olabilir, bu markanın çantası sadece bende olabilir" tarzında bir düşünce ile açılmış bir şikayet.  :) :sampanya: (Attığım iletinin bir yetkili tarafından silineceğine eminim, sadece şikayeti okuyup; inceleyen insanlara yardımcı olmak istediğim için burada tutuyorum.)

Konu ile benim gibi @Vicolays 'ın da bir alakası yok, objektif olalım biraz. Daha fazla ileti atıp konuyu kirletmeyeceğim, aynı insiyatifi sizlerden de bekliyorum.

« Son Düzenleme: 31.07.2021 00:52 yasinsagin »

#13 - 31.07.2021 01:28
Kusura bakmayın, şikayetle pek bir alakam yok; amacım toxiclik yapmak değil.
Son zamanlarda üçten fazla Skin/Model şikayetin ile karşılaştım. Hepsinde ise, VK isimli platformdan aldığın, üzerinde birkaç ufak değişiklik yaptığın "REL" bir body yüzünden insanlara şikayet açtığını görüyorum. Kullandığın skinin neredeyse tamamı ile REL(kafası, pantolonu, ayakkabısı, çantası). REL olmayan kısımları varsa da çok rahatça benzetilecek kısımlar/parçalar. "REL" kavramını bilmiyorsan sana açabilirim. "REL" yani "released"; piyasaya sürülmüş, piyasaya sunulmuş, piyasaya çıkarılmış vs. anlam(larına)ına gelir. "Piyasaya sürülmüş" ise, "bir malı satışa sunmak piyasa çıkarmak" anlamına gelir. Bu kelimeyi ve anlamını benimsemen hem beni hem de sunucuda rol yapan/oynayan insanları sevindirir.

Uzun süre önce, Idlewood Mafia Brims'de rol yaparken, senin kullandığın bir kız skini vardı. Ben de o sıralarda kız rolüne geçiş yapmıştım ve kendime bir skin tasarlamak istemiştim. Skinin bodysini sıfırdan, kendim tasarlamıştım. Şortunu bile realda fotoğraflayıp, photoshopta biçimlendirmiştim ardından da skinime maplemiştim. Sadece  yaklaşık bin veya binden fazla skinde mevcut olan "REL", "RELEASED", "PİYASAYA SÜRÜLMÜŞ", "PİYASAYA SUNULMUŞ" saçı skinime ekledim. O saçı da halihazırda sen kullanıyordun. Skini bitirdikten sonra birlik discordunda bulunan "Mod-Sohbet" odasına skini fotoğraflayıp attım. Skinin fotoğrafını gördükten sonra bana özelden çok kez, "Bu kafa benim moruk?!" "Bu skini benden çalmışsın?" "Değiştir bu skini" tarzında ithamlarda bulunmuştun, emeğimi hiçe saymıştın; bencillik yapmıştın. Sana çok kez anlatmama rağmen anlamamıştın veya anlamak istememiştin.

Daha fazla boş yere model şikayeti açıp, insanların rol zevkini, emeğini hiçe saymaman sevindirici olur.

İyi forumlar, umarım anlattıklarım hem senin için hem de bu yazıyı okuyan insanlar için faydalı olur. Teşekkür ederim. ( Yazı hiçbir şekilde toxiclik, karşı tarafa hakaret etme; karşı tarafı küçük düşürme amaçlı yazılmamıştır.)
 :sampanya:
İyide skinin kafası dışında her şey aynı. Eskiden hiç kimse formalı skin attırmıyorken (?) şimdi herkesin bir forması var. Zaten daha öncesinde 52 Hoover birliğinden 2 kişinin ((Yanlış hatırlıyor olabilir 1 de olabilir)) skini quaken kullanıcısıyla aynı olduğu için silindi. Bu skin yapılırken bende sağdan/soldan daha önce kullanılmamış textureları alıp attım. Alta zaten fotoğrafları tekrar atıyorum, benzerlikler oldukça belli oluyor. Ayakkabılardan boynundaki kolyeye kadar aynı, sadece kolye küçültülmüş.

Spoiler: GösterGizle

Bu skinin rel olduğunu biliyorum, skinin rel hali de işte burada;
ikisi arasında fark ortada. Teşekkürler.
yeminle güldürdün kimse formalı attirmıyorken şimdi herkesin var sebebi arkadaşın mı? Ben daha once attırdım benden caldıniz o zaman? Ki birlik üyelerin skinimi paylaşmak ile tehdit ediyordu bu kadar kasmayın yazın özelden size abilik yapıp atarim skini rahatttttt kime ne laf carptıyorsun bilmiyorum ama kelimelerini secerek kullan

#14 - 31.07.2021 01:52
boyut dusurduk rel saçta, şikayet mi açmalıyız?

sonradan attırılan

#15 - 31.07.2021 02:44
Yazdıkların için teşekkürler @Tyriss, kendi savunmasını @Rowdy 'den bekliyoruz.

Şikayetten alakasızım fakat cacakiri benim skinimin saçlarını çalıp-cache hırsızlığı yapıp kendi birliğinde olan adamlara yapıyorsun bunlara söz ediyor muyuz? İyi forumlar, bunlar discord üzerinden konuşulup halledilebilecek şeyler.
ne anlatıyorsun sen şLLSAŞDLSAŞLDQWJMLKEELQWEKMQWLELŞKLSKDLKSADKLASKDAŞSKŞDLKQ komik adamsın vesselam

#16 - 31.07.2021 19:36
Tartışmaya dahil olan herkes cezalandırılacak. Formalı konseptini ilk ben getirdim diye kimse o konsepti sahiplenemez. Sunucuya da ilk fullsleeve dövmeyi ben yüklettim. Herkes fikrimi çaldı o zaman, komple sileyim herkesin skinini. Yanlış düşünüyorsunuz, moda deniyor buna. Bu tarz şeyleri kabul edemeyecekseniz lütfen özel skin yükletmeyin. Skini rig + vertex bakımından inceledim. @quakeN 'in üstünde oynanmış skini ile bağımsız, orijinaline daha çok benziyor. Savunma geçerli.