Kusura bakmayın, şikayetle pek bir alakam yok; amacım toxiclik yapmak değil.
Son zamanlarda üçten fazla Skin/Model şikayetin ile karşılaştım. Hepsinde ise, VK isimli platformdan aldığın, üzerinde birkaç ufak değişiklik yaptığın "REL" bir body yüzünden insanlara şikayet açtığını görüyorum. Kullandığın skinin neredeyse tamamı ile REL(kafası, pantolonu, ayakkabısı, çantası). REL olmayan kısımları varsa da çok rahatça benzetilecek kısımlar/parçalar. "REL" kavramını bilmiyorsan sana açabilirim. "REL" yani "released"; piyasaya sürülmüş, piyasaya sunulmuş, piyasaya çıkarılmış vs. anlam(larına)ına gelir. "Piyasaya sürülmüş" ise, "bir malı satışa sunmak piyasa çıkarmak" anlamına gelir. Bu kelimeyi ve anlamını benimsemen hem beni hem de sunucuda rol yapan/oynayan insanları sevindirir.
Uzun süre önce, Idlewood Mafia Brims'de rol yaparken, senin kullandığın bir kız skini vardı. Ben de o sıralarda kız rolüne geçiş yapmıştım ve kendime bir skin tasarlamak istemiştim. Skinin bodysini sıfırdan, kendim tasarlamıştım. Şortunu bile realda fotoğraflayıp, photoshopta biçimlendirmiştim ardından da skinime maplemiştim. Sadece yaklaşık bin veya binden fazla skinde mevcut olan "REL", "RELEASED", "PİYASAYA SÜRÜLMÜŞ", "PİYASAYA SUNULMUŞ" saçı skinime ekledim. O saçı da halihazırda sen kullanıyordun. Skini bitirdikten sonra birlik discordunda bulunan "Mod-Sohbet" odasına skini fotoğraflayıp attım. Skinin fotoğrafını gördükten sonra bana özelden çok kez, "Bu kafa benim moruk?!" "Bu skini benden çalmışsın?" "Değiştir bu skini" tarzında ithamlarda bulunmuştun, emeğimi hiçe saymıştın; bencillik yapmıştın. Sana çok kez anlatmama rağmen anlamamıştın veya anlamak istememiştin.
Daha fazla boş yere model şikayeti açıp, insanların rol zevkini, emeğini hiçe saymaman sevindirici olur.
İyi forumlar, umarım anlattıklarım hem senin için hem de bu yazıyı okuyan insanlar için faydalı olur. Teşekkür ederim. ( Yazı hiçbir şekilde toxiclik, karşı tarafa hakaret etme; karşı tarafı küçük düşürme amaçlı yazılmamıştır.)