Konu: [25.04.2021 - Ronald_Livingston DM SKİ  (Okunma sayısı 580 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 25.04.2021 03:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ronald Livingston @Stance 

Olaya dahil olan şahit karakter adı: John Chutani, Gary Banuchi, Tony Dhariwal

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: [25.04.2021 - 02:40]

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.1) BRAWL
Brawl sırasında ateşli silah kullanmak ve drive-by olayı yasaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: OCC kin kaptıkları İkinci ss de Makse numarasın dan belli oluyor. Dm yaptıkları da rolsüz bir şekilde Sıktıklarından 1. ss de belli oluyor...

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Santa Maria taraflarında bir kaza geçiriyoruz, sonrasında küfürleşip basıp gidiyorum. Arkamızdan takip ediyor, pit falan atmaya çalıştıktan sonra araçtan iniyorum. Emote verip brawl başlatıyorum, hemen uzaklaşıp silah çekip sıkıyor.

« Son Düzenleme: 25.04.2021 03:06 multikriminell »

#1 - 25.04.2021 03:09
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 25.04.2021 03:17
Şahitliğimi onaylıyorum, şikayeti desteklemek için iki adet ekran görüntüsü bırakıyorum.

#3 - 25.04.2021 03:24
Selamlar, nasılsınız? Umarım iyi bir gece geçiriyorsunuzdur. Kısa ve öz bir savunma yapacağım daha sonrasında uzamaması ve şikayete bakan yetkililerin yorulmaması adına benden sonra daha bir şey yazılmazsa mutlu olurum. Teşekkür ediyorum.

Video ve atacağım ekran görüntüsünde görüldüğü üzere trafik kazasında agresiflik yapıp brawl çıkartan taraf sizsiniz ne yazık ki. Chat kısmına bakıldığında ilk agresifliği siz yapıyorsunuz. Her hangi bir sorun yok. Daha sonrasında ise "Hood onaylı" bir birliğin liderine kafa atıp "5" kişi brawl'a girmeye çalışıyorsunuz. Burada gereksiz agresifliği ve trafik kazasından DM çıkartmaya çalışanlar sizlersiniz. Beş kişi üzerime koşarken bir lider olarak ilk önce kaçtım. Daha sonra kendimi korumak için silahımı çektim. Bunny Hop'a açıklık getireyim. Sürekli zıplamıyorum. Bir kere zıplayıp bırakıyorum, o da olayın heyecanı ve silahımı almak için. Ayriyetten OOC kin göremiyorum, çünkü sizleri tanımıyorum. Neden böyle bir itamda bulunduğunuzu açıkcası merak ettim ama her neyse. Diyeceklerim bu kadar kısa ve öz. İyi oyunlar dilerim. Vice ile kalın!

Ekran Görüntüsü: GösterGizle

Ekleme:

Altta bırakacağım ekran görüntüsüne bakıldığında POWERGAMING yaparak silah sıkan bir adama sopa ile vurmaya çalışıyorsunuz.

Spoiler: GösterGizle

« Son Düzenleme: 25.04.2021 03:50 Stance »

#4 - 25.04.2021 03:39
Şahitliğimi onaylıyorum ve ayrıca bkz: Aynı dava başımıza bir kere daha gelmişti, link bırakıyorum bakabilirsiniz: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=106579.0
Linkte arkadaşın yapmış olduğu kural ihlalinin aynısını bariz olarak sergiliyor, üzerine Ronald Livingston adlı karakter brawl başladıktan sonra bir tavşan misali bunny-hop yaparak kendine alan açıp brawlda silahına dayanıyor + olarak bundan da ceza-i işlem uygulanmasını istiyorum.

#5 - 25.04.2021 03:43
@Stance  öncelikle Brawl başladığı andan itibaren silah çekmen bir kural ihlali, buna ek olarak Bunny-Hop yapıyorsun. @oneword arkadaşımın eklediği şikayetteki olayın aynısı yaşanmış olup, DM-BKİ-SKİ-BUNNY HOP kuralları ihlali kapsamında değerlendirilmesini talep ediyorum. Bu arada şahsı IC ve OOC olarak tanımıyoruz, sunucuda ilk kez gördük ve tanımadığımız birisi aracımıza çarpınca verdiğimiz tepki gayet normal. Şahsın üstünde silah olmadığını/kullanmayacağını varsayarak brawl başlatıldı.

#6 - 25.04.2021 03:55
Merhabalar, araç ile yaptiğımız kazadan sonra küfür edip uzaklastik. Sonrasinda arkamizdan takip ettiniz, onumuze kirmaya calistiniz. Sonrasinda inip brawl baslattik. Sonra bir anda silah cekip sıktıniz. Su konuyu da aciga kavusturayim. Hood onayin olabilir ama brawli hood sinirlarin icinde baslatmiyorum. Hood onayina sahip olman karakterimin seni taniyacagi anlamina gelmez. Kufure kufurle karsilik verip, bize takip ettikten sonra brawl baslatiyoruz. Ve hood onayina sahip oldugun için bize sıkıyorsun.

#7 - 25.04.2021 04:01
Merhabalar, arkadaşın yaptığı savunmaya karşılık yazıyorum. Öncelikle gereksiz samimiyete gerek yok. Senin kadar bende uzamamasını istiyorum ama kendini haklı çıkarmaya yönelik sözler sarfediyorsun.

Olayı özet geçiyorum, oluşan trafik kazası sonucunda doğal olarak karakterlerimiz anlık sinirle beraber küfür ediyor ve uzamaması adına oradan uzaklaşıyor. Seni OOC/IC tanımıyorum, hood onaylı bir birliğin sahibi olduğunu o sırada bilmiyordum. "Brawl başlatmaya çalışıyorsunuz" lafı çok gereksiz geldi bana çünkü üstte de dediğim gibi kaza gerçekleştikten sonra oradan uzaklaşan biziz ve arkamızdan takip edip agresif rolün devamlılığını sergileyen sensin, burada "Brawl'a girmeye çalışıyorsunuz" tezini çürütüyorum gibi geldi bana, yetkililerin takdiri. Ayrıca silah sıkan bir adama yumrukla karşılık veriyorsunuz POWERGAMING diyorsun, olayı tamamiyle yanlış yönlere çekiyorsun, brawlda silah çekip sıkan sensin ve çektiğin silahı sanki silahlı çatışmada üzerine yumruklarımla koşmuşum gibi kastederek belirtiyorsun.

"Gereksiz agresifliği ve trafik kazasından DM çıkartmaya çalışan sizsiniz" sözünü nasıl yazabiliyorsun inan bilmiyorum, çünkü arkamızdan bizi kovalayıp DM arayan doğrudan olarak sensin. Karakterlerimiz anlık sinirle küfür edip kaza bölgesinden ayrıldı, arkamızdan bağırıp takip eden üzerine pit atmaya çalışan sensin ve biz mi "DM çıkartmaya çalışan"ız? Üstte ki cevabımda link bırakmıştım, istersen oraya bir bakabilirsin. "Brawl çıkartmaya çalışıyorsunuz" değil mesele, emoteler verilmiş ve yumruklar atılmış, sonuç olarak çoktan çıkmış bu brawl. Bunny-hop yaparak 5 kişinin yumruklarının arasından brawl içi kurtulup silah çekiyorsun, düpedüz silah kural ihlali. Bıraktığım linkte yetkilinin takdiri kişinin ceza almasıydı ve bu da aynı şeyin laciverti. Bu saatten sonra uzamasını istemiyorum, kim haklı kim haksız kararı yetkili verir.
« Son Düzenleme: 25.04.2021 04:07 oneword »

#8 - 25.04.2021 04:13
Şunu belirtmek istiyorum, burada şikayet bana açılıyor, savunmamı yapıp kenara çekiliyorum. Şikayeti açıklamalar yapıp siz uzatıyorsunuz. Şunu da belirtmek isterim yazdıklarınıza göz atmadım bile, çünkü her şey ortada. Şikayeti açan taraf detaylı kanıtlarını sunar, şikayet edilen kişi savunmasını yapar ve gerekli yetkililer karar verir. Burada uzatıp bir açıklama yapmanıza gerek yok, çünkü şikayet size açılmıyor. Dediğim gibi her şey açıkça ortada, gerekli savunmamı yaptım. Yetkili karar verebilir. İyi roller dilerim. Vice ile kalın!

#9 - 25.04.2021 04:23
Şunu belirtmek istiyorum, burada şikayet bana açılıyor, savunmamı yapıp kenara çekiliyorum. Şikayeti açıklamalar yapıp siz uzatıyorsunuz. Şunu da belirtmek isterim yazdıklarınıza göz atmadım bile, çünkü her şey ortada. Şikayeti açan taraf detaylı kanıtlarını sunar, şikayet edilen kişi savunmasını yapar ve gerekli yetkililer karar verir. Burada uzatıp bir açıklama yapmanıza gerek yok, çünkü şikayet size açılmıyor. Dediğim gibi her şey açıkça ortada, gerekli savunmamı yaptım. Yetkili karar verebilir. İyi roller dilerim. Vice ile kalın!
Yaptığın savunmada gerçekleri söyleseydin karşı cevap olarak kendimi açıklamak zorunda kalmayacaktım. Kendini haklı çıkarmaya çalışmalarınla beraber yetkililerin kafasının karışmaması adına ek şeyler ekliyorum. Bu benim en temel hakkım, açtığım şikayete savunma yazan adama karşı cevap veremezsin diye bir kural yok. Senin de dediğin gibi her şey açık ve ortada, senin okuyup okumadığın beni ilgilendirmez ben sadece yetkililere kendimi ifade etmeye çalışıyorum. Üstte ki yanıtımda belirttiğim gibi uzamasını istemiyorum, iyi geceler.