Chiko çok güzel yazmış, dediklerine katılmakla birlikte aşağıda yazdıklarımı da eklemek istiyorum.
Böyle bir rol planına birbirleriyle ortak özellikleri bulunan oluşumlar ve organizasyonlar gidebilir, ben ise İtalyan-Amerikan ailelerini birleştiren üst yapı olan komisyondan örnek vereceğim. Komisyonun kurulma amacı tarafların bölgelerinde daha efektif şekilde iş çevirmesi, kimsenin kendini capo di tutti capi yapmaması. Şuanda Cosa Nostra'da kullanılan capo di tutti capi terimi eski toprak patronlara saygı amaçlı söyleniyor, ama zamanında öyle değildi. Salvatore Maranzano, Joe Masseria gibi adamlar kendini capo di tutti capi olarak gördükleri için bir çok savaş çıktı. Zamanında çıkan Joe Masseria-Giuseppe Morello, Joe Masseria-Salvatore Maranzano savaşlarının sebebi de bu güç açlığı ve isteği. Lucky Luciano'nun komisyonu kurma amacıysa ailelerin birbirleriyle iş yapmasını (her ne kadar şuan yapmıyor olsalar da), sorunların çıkmamasını, para kazanmalarını kolaylaştırmaktı.
Evet tarih dersi bitti, bunları anlatmamın sebebi kurulacak buna benzer yapıların da hemen hemen bu temeller üstüne inşa edilebilir olması. Kim olursanız olun, sosyal statünüz ve paranızın hiçbir önemi olmaksızın beyninize yediğiniz bir mermiyle ölürsünüz. Kennedy de öldü, Castellano da öldü. Savaşlar size bir şey kazandırmaz, bu yüzden savaşlar her zaman yapılmamalı. Savaşlar maddi anlamda hiç kimseye yaramaz. Oysa ki bir koalisyon herkesin işine gelir, herkes fazla para kazanır, gerçekçi olan budur, göğsünde taaruz tüfeğiyle sokak ortasında bağırmak değildir. Bir patronu mu indireceksin? Komisyondan izin alırsın, almazsan dışlanırsın, farklı sonuçları olur. Sunucuda bulunan çoğu İtalyan-Amerikan birliğinin bu komisyon olayından dahi bihaber olduğunu görüyorum, bu da ümitlerimi yitirmeme sebep oluyor.
Oluşumlar gerçekçi bir şekilde rol yapmaya, konseptleri hakkında araştırma yapmaya acilen başlamalılar. Sıfır bir rolleri görmekten çoğu kişi bıktı, yetmedi mi artık? Korkun, ölmekten korkun, polisten korkun. Komisyon gibi bir yapı kurulmadan önce birliklerin savaştan korkması, çekinmesi, oyun da olsa olabildiğince gerçekçi şekilde rol yapması gerekiyor. Oynadığımız şey bir oyun da olsa pastayı paylaşmalısınız, Vice şehrinde birlikte yaşamayı öğrenmelisiniz.
Bu kişiler forum mafyalığı, on dakika rol yapıp üç saat CS6'da vakit geçirmek yerine konseptleri hakkında araştırma yapıp nasıl gerçekçi rol yaparım, 2021'de gerçekçi bir mobster olarak kültürüme bağlı şekilde nasıl rol yaparım diye düşünmeli.
Bazen Besim Tibuk gibi boşa konuşuyoruz diye düşünüyorum...
bir ekmeği dört eşit parçaya bölemezler
Theory of ekmek: Amaç ekmeği bölmek değil, ekmeği arttırmak, ekmeği alırken daha az çaba sarf etmek, ekmeği daha sorunsuz şekilde almak.