Konu: Oluşumların Örgütlenmesi  (Okunma sayısı 1801 defa)

#30 - 20.04.2021 17:15
Konu oluşumların örgütlenmesi, birkaç oluşumun birleşip tek çatı altında birlik kurması. San Fierro birliğinin bunun ile bağlantısı ne? Ben söyliyeyim, yok. Konuşmak için konuşuyorsun. Bu arada gözlerim iyi görüyor, evet.

Konunun açılma amacı zaten bu tür bir yapıyı daha önce kimsenin kurmamış olması, şuanda sunucuda bulunan birliklerin neden böyle bir yol izlemediği hakkında fikir alışverişinde bulunmak. Amaç birkaç birliğin birleşmesi değil; ortak hareket etmesi, sıkı bir iş birliğinde bulunması vs. Bir yemeğin kötü olduğunu, nasıl daha iyi olabileceğini söylemek için aşçı olmaya gerek yok. Bu tür yapıları kurmak için bir birlik yetmez, diğer birliklerin de olayı anlaması ve istemesi gerekir. Konuya yorum atan çoğu kişinin önceden bulunduğu birlik olarak San Fierro birliğini örnek gösterdim. Bana kalırsa işleyişi ve ilerleyişiyle bu rol fikrinin altından kalkabilecek yegâne oluşumlardan biriydi. 

Fikrini düzgünce belirtmektense, "siz yapın da görelim." kafasıyla yorum yapmanı yanlış buluyorum. Biz neden yapılmadı, nasıl yapılabilir onu tartışıyoruz zaten. Bu konuyu okuduktan sonra bu rol fikri kafasına yatan oluşumlar bu tür yapılar kurabilirler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#31 - 20.04.2021 17:22
Konu oluşumların örgütlenmesi, birkaç oluşumun birleşip tek çatı altında birlik kurması. San Fierro birliğinin bunun ile bağlantısı ne? Ben söyliyeyim, yok. Konuşmak için konuşuyorsun. Bu arada gözlerim iyi görüyor, evet.

Konunun açılma amacı zaten bu tür bir yapıyı daha önce kimsenin kurmamış olması, şuanda sunucuda bulunan birliklerin neden böyle bir yol izlemediği hakkında fikir alışverişinde bulunmak. Amaç birkaç birliğin birleşmesi değil; ortak hareket etmesi, sıkı bir iş birliğinde bulunması vs. Bir yemeğin kötü olduğunu, nasıl daha iyi olabileceğini söylemek için aşçı olmaya gerek yok. Bu tür yapıları kurmak için bir birlik yetmez, diğer birliklerin de olayı anlaması ve istemesi gerekir. Konuya yorum atan çoğu kişinin önceden bulunduğu birlik olarak San Fierro birliğini örnek gösterdim. Bana kalırsa işleyişi ve ilerleyişiyle bu rol fikrinin altından kalkabilecek yegâne oluşumlardan biriydi. 

Fikrini düzgünce belirtmektense, "siz yapın da görelim." kafasıyla yorum yapmanı yanlış buluyorum. Biz neden yapılmadı, nasıl yapılabilir onu tartışıyoruz zaten. Bu konuyu okuduktan sonra bu rol fikri kafasına yatan oluşumlar bu tür yapılar kurabilirler.

Söylediğini gayet güzel anladım. Benimde demek istediğim şu; herkes iyi/kötü bir düşünceye sahip, demek istediğim düşünce ile kalmasın, yorum atanlar birleşsin, düşündüğünüz gibi bir birlik kurulsun.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#32 - 20.04.2021 18:16

Söylediğini gayet güzel anladım. Benimde demek istediğim şu; herkes iyi/kötü bir düşünceye sahip, demek istediğim düşünce ile kalmasın, yorum atanlar birleşsin, düşündüğünüz gibi bir birlik kurulsun.

Konu üzerinden fikrini belirten kişilerin konseptleri böyle bir yapıyı kurmak için uygun olmayabilir. Örnek vermek gerekirse Van Ness Ave. Bastards oluşumu serseri rolü yapıyor, serseri karakterlerin bu kadar profesyonel davranması gerçekdışı olacaktır. Ayrıca PD üyesi bazı kişiler de fikir belirtmiş. Saydıklarım dışında fikrini belirten kişilerin de bulundukları oluşumdaki pozisyonları önemli. Bu tür önemli kararları oluşumların yetkili kadrosu verir. Ayrıca şuanda sunucuda aktif olarak rol yapmıyorum. Konseptleri ve benimsedikleri kültür komisyon benzeri bir yapıyı kurmaya elverişli olan oluşumların liderleri böyle kararlar verebilir ve bunu uygulayabilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#33 - 20.04.2021 18:17
Ego tatmini bu tür rollerin önüne geçiyor, yapılan rolleri karakter yaşıyor gibi değil, kendi yaşıyormuş triplerine girdikleri için bu tarz komisyon rollerine sıcak bakmıyorlar.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#34 - 20.04.2021 22:49
Anca dm de birleşirler
Bizde anca mezarda uslanırız
Haha
1
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
Mirmanu,
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Steiner,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#35 - 21.04.2021 14:52
Yapılan bütün yorumları tek tek okudum. Herkesin kendine göre bir fikri vardır. Yaklaşık 3-4 aydır burada oynuyorum. Bende 3-4 ayda kafamda oluşan fikirleri paylaşmak istiyorum.

Kurulan birliklerin birçoğunun hedefi en büyük olmaktır. Bu zihniyet içerisinde bahsettiğiniz ortak bir masa ya da tek çatı altında toplanmak pek mümkün gözükmüyor. Hadi diyelim mümkün oldu birkaç oluşum birleşti ya da tek bir masa kurdu. Sizlerden farklı bir bakış açısıyla şunları söyleyebilirim ki deşifre olması çok uzun sürmez. Rol yapan arkadaşların birçoğu yaptığı illegal rolleri açık açık, göstere göstere yapmakta. Başka bir açıdan bakarsak, yine birçok arkadaş korku rolü yapmaktan çekinmekte. Korku rolü yapmaktan çekinen arkadaşlar, bu birleşme sonucunda ortaya çıkan gücün arkasına sığınarak şehirde terör estirir. Bu durumlar ve yapılan rollerin geneli üzgünüm ki bahsettiğiniz fikrin gerçekleşmesine ne zemin hazırlıyor ne de mümkün kılıyor. Umarım ilerleyen süreçlerde realistik rol gerçekleştiren üyelerin sayısı artar da bende bu fikirlerimde yanılırım.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Mirmanu,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#36 - 22.04.2021 04:29
Öncelikle merhaba. Konu üzerine bir güzel tartışılmış, hatta konunun dışına çıkıp kendi sorunlarını dile getiren arkadaşlarda olmuş. Hepsi dikkate alınması gereken sorunlar gibi duruyor. Malum, herkesin derdi ayrı olabiliyor.

Aynı konsepte sahip olan oluşumlar birleşmiyor. Bunun sağlanması için iyi bir işleyişe, yönetimin yönlendirmesine, herkesin uygun gördüğü ve iyice önceden düşünülmüş senaryolara ihtiyaç var. O senaryolar iyi düşünülmüş olsun ki kullanıcıların da bahsettiği anlık oluşacak iç savaş durumu, kaos durumu ilk dakikadan boy göstermesin, direkt savaş çıkmasın. Sonrasında ise bu komisyonun bel kemiği olacak bir roleplayer'a ihtiyaç var ve bu kişinin en ufak şeylere dahi dikkatli olması gerekiyor. Ama ben bu platformda bu birleşmeyi üstlenebilecek birlikler ve gerçekten rollerde bel kemiği olabilecek birini göremiyorum. Böyle bir birleşim olursa doğru hiyerarşinin oluşamayacağına dair şüphelerim dahi var. Eğer bir topluluk birleşip artacaksa, aynı doğrultuda her kafadan çıkan ses artar. Bunu yönetmek, yönlendirmek daha zor bir hal almış olur. Diğer kullanıcıların dediği gibi ben de bu birleşmenin felaket ile sonuçlanacağını düşünüyorum.
Like
5
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Solitario, Thoros, Steiner, Mirmanu,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#37 - 23.04.2021 03:31
bir ekmeği dört eşit parçaya bölemezler
İstediğin ekmeği bölmek olsun, olay zaten ekmeği eşit parçaya bölmek değil. Ekmek bölünür. Ekmeği kimlerin böldüğü önemli.

Bir ekmeği dört eşit parçaya bölebiliyoruz bu arada uyandırayım.  :-\
Haha
3
Tepki yok
Tepki yok
wolfusta, Thoros, JSW,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#38 - 23.04.2021 03:32
bir ekmeği dört eşit parçaya bölemezler
İstediğin ekmeği bölmek olsun, olay zaten ekmeği eşit parçaya bölmek değil. Ekmek bölünür. Ekmeği kimlerin böldüğü önemli.

Bir ekmeği dört eşit parçaya bölebiliyoruz bu arada uyandırayım.  :-\

Ekmek bölündü, keyifli forumlar
« Son Düzenleme: 23.04.2021 03:54 eppursimuove »
Haha
4
Tepki yok
Tepki yok
Aureus, JSW, Thoros, Mirmanu,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#39 - 07.05.2021 21:06
Kendi fikirlerimi geceye doğru yazacağım.

yeterince gece olmadı mı? @Rosato the Dripper
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok