Gerçekte bu tür yapılar savaşların çıkmaması için, daha fazla para kazanmak için, sorunları ortadan kaldırmak için kurulur. SAMP oyuncularının geneli -sözüm meclisten dışarı- bu kaldırılması söz konusu olan şeylerden zevk alıyor. Daha benimsediği kültür hakkında araştırma yapmayan, her oluşumda basmak alıp rol yapan, karakterinin bir arkaplanı olmayan (veya bunu referans edecek davranışlar sergilemeyen), rol yaptığın zaman bilgisayarın başındaki kişiyle sohbet ediyormuş gibi hissettiren kişilerden bu tarzda yapılar kurmasını/yer almasını beklemek oldukça optimist bir yaklaşım diye düşünüyorum. İnsanlar bu konularda daha fazla özen göstermeli.
Yani bundan önce insanların genel olarak rollerini değiştirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Süleyman Çakır rolü yapıyor çoğu kişi. İllegal rol yapan çoğu kişi ben mafyayım diye bağırıyor, konsept ve kültürle alakasız. İtalyan-Amerikan bir suç ailesinde hacı sakallı caporegime olunca insan ciddiye alamıyor maalesef karşısındakini. O kadar Sopranos izleyin diyor herkes... Breaking balls'ı Sopranos izleyip duymayan kişi yoktur, Türkçe'sine taşak geçmek diyelim. New York'taki Lupertazzi Suç Ailesi'nin Underboss'u John Sacramoni gibi taşaklı bir adamla bile o aileden katbekat güçsüz bir aile olan DiMeo ailesi yeminlileri taşak geçiyorlar, karşılıklı gülüp eğleniyorlar. Gel gör ki SAMP'ta işler farklı, işkolik herkes, kimsenin bir espriye gülecek vakti bile kalmamış. Konvoy halinde mekan basmalar da öyle, Sopranos izleyip 2. günden meydan savaşı yapıyor millet. Konudan biraz uzaklaştım ama benim de yakındığım konu bu. Oluşum sahipleri dahi benimsediği kültür hakkında yeterli bilgiye sahip değilken böyle şeyleri beklememeliyiz... kendimize yazık ederiz.
Başkasından beklemek yerine belki Rosato yapar, orası ayrı

.