Konu: Oluşumların Örgütlenmesi  (Okunma sayısı 2020 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 17.04.2021 20:51

Selamlar. Ara sıra aklıma bir soru geliyor ve bunu siz Vice platformunun güzide üyeleriyle paylaşmak istedim.

Sizce sunuculardaki aynı konsepti taşıyan oluşumlar neden hiç birleşmiyor?

Örneğin çoğu zaman 3-4 tane İtalyan mafyası görüyoruz. Konsepti aynı, işleyişleri farklı olabiliyor. Ama neden birleşip tek bir oluşum açmıyorlar? Patronluk yarışıysa tek patron olmasına gerek yok, komisyon üzerinden gidilebilir. Rekabete girilecek kimse kalmaz korkusuysa, özellikle de Vice şehri'nde böyle bir şey imkansız. Neden hiçkimse Lucky Luciano'nun yıllar önce yaptığı şeyi yapıp günümüzde bunu uygulamaya çalışmıyor?

Fikirlerinizi merak ediyorum, paylaşırsanız müteşşekkir olurum efendim.

not: oluşum açmadan önce nabız yoklamıyorum, sadece soruyorum...
Like
9
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
JSW, akaScanS, Justice, Thoros, Aureus, chikobyte, cante, Myrtle,
ble55phemy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 17.04.2021 20:54
kurtlar vadisi rolü daha cazip
Haha
2
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
Jeux, Myrtle,
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Troubadour,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 17.04.2021 21:08
Herkesin "birlik lideri" olmak istemesi bu durumun önüne geçiyor.
Like
12
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
balvenie, ba2handro, Syeezow0, Ihsan, mydayisruined, et yiyen çiçek, cante, Serenity_,
Myrtle, SARSILMAZdedikya, AllMighty, ble55phemy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 17.04.2021 21:09
Harika olurdu. Hatta benim için rötarlı dönüşüme heves katarak ivme kazandıracak derecede bir sansasyonel. Bilakis rekabet tek birlik çatısı altında da yapılabilir aslında, belli bir kesimin örgütlenip Boss'a takeover atmaya çalışmaları gibi. İştahım açıldı resmen.

Yine Rosato, yine harika bir fikir. Umarım birkaç kişi değerlendirir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

JSW

*
v2 Oyuncusu 2021 Yılbaşında OyundaydıKış Dönemi Rekorunda OyundaydıRoleplayer
#4 - 17.04.2021 21:46
belli bir kesimin örgütlenip Boss'a takeover atmaya çalışmaları gibi. İştahım açıldı resmen.
Yine Rosato, yine harika bir fikir. Umarım birkaç kişi değerlendirir.
İçinde olduğumuz birlikte, lideri ile anlaşıp yada anlaşmadan take over rolleri için girişimde bulunduğumuzda daha o role başlamadan karakterimiz ck oluyor. Yani bu durum işi zorlaştırıyor.

Farklı bir senaryo çizeyim bu durumla ilgili;
Kendi içinde örgütlendiğimizde büyük bir çoğunluk karakterinin ck olacağı gerekçesinden dolayı baş kaldıran yada şöyle diyim take over girişiminde olan kişinin tarafında yer almıyor. Birlik lideri bu durumu anladığı takdirde zaten karakterimizin ölüm rolü profesyonel şekilde gerçekleştiriliyor. En ince ayrıntısına kadar düşünüyor olsak bile bu durum maalesef değişmiyor.

Deneyen birlikler olmadı değil ama bu durum genel olarak böyle karşımıza çıkıyor.

Komisyon konusu gerçekten yapılsa güzel olurdu, bizler için güzel bir seyir zevki olurdu ama açıkçası şuanki birlikler arasında herkes "En uzağa ben işiyorum bak -sidik yarışı-" yada güzel bir söz olarak "Ağanın b*konun üstüne b*k olur mu? dediği için ve bunu gösterme peşinde olduğu için yapılabileceğini pek zannetmiyorum. Sunucu senaryosu buna uygun, sistemler uygun roller uygun ortam müsait ama yapan olmaz sanırım.
« Son Düzenleme: 17.04.2021 21:55 JSW »
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
balvenie,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 17.04.2021 21:58
Evet, haklısın. Yanlış anlaşılmak istemem ama sanırım bu noktada da ekip radikal ölçüde etkili oluyor. Bilhassa seninle aynı rol mantalitesinde olan ekip kurman gerekiyor, fakat birkaç birliğin ortak paydada toplanıp, aynı perspektiften bakması da biraz güç gibi gözüküyor. O halde şöyle diyelim, bir an önce tüm kitlenin oyunu rütbe ya da çeşitli niteliklere, alametifarikalara göre değil de, "bu işi en gerçekçi nasıl yapabiliriz?" düşüncesi, anlayışı ile değerlendirmesi temennimizdir. :p

Benim nazarımca, Vice platformu da en başından beri bu düşünce üzerine kurulan bir platform. Mütemadiyen de devam ettiriyor. Buradan da bi respect göndermiş olalım.  :vays: :nays:
100
1
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
JSW,
Tepki yok
Tepki yok
JSW, Mirmanu,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 17.04.2021 22:11
Herkesin "birlik lideri" olmak istemesi bu durumun önüne geçiyor.
Kesinlikle buna katılıyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 17.04.2021 22:12
Çok mantıklı ve uzun süredir olmasını istediğim, farklı karakterlerimde de bunu denediğim bir olay fakat nedense hiçbirinde "rekabet" yüzünden başarılı olamadım, herkesin bir çıkar gütmesi bunun önüne geçiyor. Uygun bir ortam oluşturulursa ve sonunda bu gerçekleşirse gerçekten çok güzel roller, sonuçlar doğuracağına inandığım tek rol planı.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
balvenie,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 17.04.2021 23:00
Gerçekte bu tür yapılar savaşların çıkmaması için, daha fazla para kazanmak için, sorunları ortadan kaldırmak için kurulur. SAMP oyuncularının geneli -sözüm meclisten dışarı- bu kaldırılması söz konusu olan şeylerden zevk alıyor. Daha benimsediği kültür hakkında araştırma yapmayan, her oluşumda basmak alıp rol yapan, karakterinin bir arkaplanı olmayan (veya bunu referans edecek davranışlar sergilemeyen), rol yaptığın zaman bilgisayarın başındaki kişiyle sohbet ediyormuş gibi hissettiren kişilerden bu tarzda yapılar kurmasını/yer almasını beklemek oldukça optimist bir yaklaşım diye düşünüyorum. İnsanlar bu konularda daha fazla özen göstermeli.

Yani bundan önce insanların genel olarak rollerini değiştirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Süleyman Çakır rolü yapıyor çoğu kişi. İllegal rol yapan çoğu kişi ben mafyayım diye bağırıyor, konsept ve kültürle alakasız. İtalyan-Amerikan bir suç ailesinde hacı sakallı caporegime olunca insan ciddiye alamıyor maalesef karşısındakini. O kadar Sopranos izleyin diyor herkes... Breaking balls'ı Sopranos izleyip duymayan kişi yoktur, Türkçe'sine taşak geçmek diyelim. New York'taki Lupertazzi Suç Ailesi'nin Underboss'u John Sacramoni gibi taşaklı bir adamla bile o aileden katbekat güçsüz bir aile olan DiMeo ailesi yeminlileri taşak geçiyorlar, karşılıklı gülüp eğleniyorlar. Gel gör ki SAMP'ta işler farklı, işkolik herkes, kimsenin bir espriye gülecek vakti bile kalmamış. Konvoy halinde mekan basmalar da öyle, Sopranos izleyip 2. günden meydan savaşı yapıyor millet. Konudan biraz uzaklaştım ama benim de yakındığım konu bu. Oluşum sahipleri dahi benimsediği kültür hakkında yeterli bilgiye sahip değilken böyle şeyleri beklememeliyiz... kendimize yazık ederiz.

Başkasından beklemek yerine belki Rosato yapar, orası ayrı  :-\ .
« Son Düzenleme: 17.04.2021 23:06 Thoros »
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
balvenie, JSW, Mirmanu,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 18.04.2021 00:57
Herkes kendi sürüsünün çobanı olmak istediği için büyük ihtimalle.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok