Konu: Oluşumların Örgütlenmesi  (Okunma sayısı 1820 defa)

#10 - 18.04.2021 00:57
Rolde örgütlenmeyi beceremeyen insanların, tek bir oluşum altında toplanıp rol yapması felaketle sonuçlanır diye düşünüyorum ben. Niyetim kimseyi üzmek ya da eleştirmek değil ama birkaç gün önce dost-kardeş rolü yapan insanların iki gün sonra birbirine savaş açtığını çok gördük. Hepsi bir oluşum altında toplanırsa ki buna hiçbir şekilde OOC rolü yönlendirme girmezse beşinci gün o oluşumun iç savaştan kafasını kaldıramayacağını düşünüyorum.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Thoros,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 18.04.2021 01:18
Tek bir çatı altında toplanması realistik ve hoş fakat oyun ortamında böyle bir şeyin olması kötü olur. Metamfetamin'in de dediği gibi iç savaştan ne rol yapılır ne de oluşum kalır. Aşk-ı Memnu'ya döner ortalık.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 18.04.2021 23:49
Daha bir oluşum bile kalabalık olayım güçlü olayım gerisi önemli değil kafasında iken ve yapısını yönetmekten mahrumken 3-4 birliğin bu gibi bir olaya girişmesi felaket olur. Yönetilememeyi bırakın içerde kavga çıkar, şikayetler havada uçuşur. Zaten bunu yapabilecek birkaç adam şuan aktif olarak oynamıyor  :sampanya:
« Son Düzenleme: 18.04.2021 23:52 eppursimuove »
Haha
5
Like
6
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
Canterino the DEEV, wolfusta, Back, Aureus, Thoros,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Kafkas, wolfusta, Back, chikobyte, Aureus, Thoros,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 19.04.2021 00:00
Vice City Crime Family? Hayali güzel ama sadece "hayal".  Bunu yapabilecek kişilerin birbirini uzun zamandır iyi tanıması, kafalarının uyuşması, ekibindeki adamları iyi bilmesi gerekiyor. Çünkü vaktinde açılan SFCF bunları bilerek açıldı fakat ilerleyen süreçte çatlakların olması, bunalıma girilmesi, birliğin kendi içinde monotonlaşması kapanmasına sebep oldu. Olayda biraz birliğin yönetiminde ve yöneticisinde bitiyor. Bu tarz bir birliğin yönetilebilmesi için yönetici kadrosundaki komisyonun çok doğru ve net kararlar ile ilerlemesi gerekiyor. SFCF birliğinin hep bu komisyon muhabbeti ile yönetilmesini çok istiyordum hatta son atılımlarımızda New York mafyasını örnek alıyorduk. Eğer bir gün böyle bir şey gerçekleşilecekse bu yolda yürümeye varız. Birilerinin artık çıkıp "Babacık eve geri döndü." demesi gerekiyor. @vatansever @Rosato the Dripper @Bluff
100
1
Like
5
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
knoojew,
Tepki yok
Tepki yok
Back, wolfusta, chikobyte, Thoros, knoojew,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 19.04.2021 00:04
İşin ustaları yönetim konusunda en iyisini yapacaklarını düşünüyorum fakat alt rütbe olsun ve diğer kitleler olsun sampın zaman ilerleyişine ve kitlenin değişimine bağlı olarak artık "SAMP" oyununu gerçek hayat gözüyle bakıp sürekli birbirine kin nefret ve egosunu tatmin etmek üzere bir çoğu kişi maalesef oyuna bu biçimde giriyor ve bu tarz bir olayın sonunun hezimet olacağını düşünüyorum.
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
wolfusta, chikobyte, Thoros,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 19.04.2021 00:30
Nasılsın @Rosato the Dripper baya bir özledik. Sen yokken çok savaş çıktı. Neyse fikirlerim, düşüncelerim, önergelerim, yorumlarım, durum değerlendirmelerim, bence diyebileceğim her şeyimi burada paylaşayım.

Güç aşkı, parayı silahı vesaire bir kenara bıraktım. Nam, şöhret, otorite... ve akabinde diğerleri; en güçlü olmazsam olmaz mantığını benimsedikçe zor gibi. Otağı beyi gibi, "Benim sözüm son sözdür, üzerine söylenemez!" repliğini farklılaştırarak rol türettikleri sürece zor sanki. Nasıl denir? Bize böyle şey lazım yıkık, gariban, ezilmiş, tabiri caiz iki ucu kakalı değneği eline almış da öyle girmiş bu işlerin işine, işte böyle karakterler. Başını bir belaya sokmuş da öyle pis işlerin içine girmiş. Şuan çoğu karaktere bir bakalım. A karakteri, işin içine girme şekli aynen şöyle; Hadi risk alalım, adam vuralım ve hemen arkasından "Nasıl düzdüm seni aşağılık herif! Geldiğin çukura dön şimdi" ve akabinde gelen sıfır panik atak, tam soğuk kanlılık, mimiksiz bir şekilde fotoğraf çekme ve türevleri. Garip değil mi? Adamı vurdun, kan çıktı ya kan kan. Kurşunu da sen attın, bir popon tutuşsun, aha naneyi yedik duygusuna bürün. Ama yok neden mi? Çünkü gücümü gösterdim :sunglasses: Eee? Ben güçlüyüm şimdi neden ortak olalım ki seninle?

Bir diğer muhabbet, işletmeler. En iyi kulüp benim, en lüks, en kalabalık ve en sağlam mekan benim. En çok parayı ben kazanıyorum, bir açılış yapıyorum ve BAM! Bundan da kurtulmamız lazım, biraz basitleşmemiz lazım. Lazım ki, ortağımla birlikte iş yapayım. Benim ortağım bu gece kulubü işini beceriyor, ben de restoran çevireyim desek mi? Diyemeyiz, bir sor onu da niye? Adamlar yemeği pizzastackten yiyor. Çünkü canımı fullüyor orası, neden yemeyeyim ki? Daha bir iki saat önce Van Ness üyeleriyle bir toplantı çevirdik, biraz da kaynattık. Dedik ki bilardo salonu açalım. Sonra tutmaz diyenler oldu. Neden dedik? Millet gelip bilardo mu oynar dediler. Haklısınız dedim. Haklılardı ama yine de ben bir ara denerim, fikrimi çalan olursa benden önce yapan olursa önünü kapatmam desteklerim bu arada. Varsa yapmak isteyen kesinlikle yapsın, iki üç günde bir gelir oynarım ben. Sonra toplantıda biraz konuyu çarptırdık, dedik daha iyi bir fikir. Böyle güzel bir rol çıkmalı dedik. Aktif de olsun istedik tabii, farklı bir bar muhabbeti düşündük. Bunu paylaşmayı düşünmüyorum çünkü üçüncü bir fikir bulamadık, yani bunu da çaldırmayalım. İşletme muhabbeti de bu şekilde işte abi, klasik partilemece tarzında. Bir de DJ'lerin techno müzik açmayışı, DJ snake falan dinliyoruz sürekli. Gece kulübündeyiz ama o hissiyatı yakalayamıyoruz, haliyle partinin sonuna doğru bir bu mekan berbat konusu. Her neyse bunu da bir kenara atıp diğer meselelere geçelim.

"Bölge benim! Benim bölgem, yaylanın. Haracını öde seni muhallebi çocuğu." Denk gelen oldu mu? Kesin olmuştur, birisi bir mekan açacaksa kesin hoodlardan uzak bir yer seçer. Belaya bulaşmak, iki üç bin haraç ödemek istemez. Be abim paran varsa aç oraya da öde. O da bir rol. Ama sen de hood adam, kesme be. Mahalle, bölge senin diye yapma bunu be. Fatih bile İstanbulu aldığında bu kadar yükselmedi, saldı milleti. Sen iki sokağı renklendirdin diye geçilemez Çin seddine çevirme orayı. Her geçene "Hop! Hemşerim nereye?" mantığını bir kenara atın, bırakın da insanlar yürüsün. Haliyle buradan çıkan sonuçta şu şekilde; Bölgem varsa eğer; o bölgede kimseyle anlaşamam, yoldan geçen siville bile.

Ne kaldı geriye? Garajlar. Eğerki garajım varsa yarışların kralı benim. Eee? Çıkarın birer yiğit, 4-5 garaj oluşumundan birer kelle dörder tekerlek. Yarışın, gösterin kendinizi, yapın şovunuzu. @Stance bak bunu yapsan kıyak olur. Belki de yapmıştır, ben elegy süremiyorum. Oradan uzağım ama güzel olur bu tip olaylar. Bari siz aranızda bir çatı kurun garajlar. Mafya değilsiniz sonuçta, yapsa yapsa bu birleşme işini bir garajlar yapar, şuan onu fark ettim.

Geriye bir şey kalmadı. Muhabbeti seven varsa diye aşağıya biraz daha yazı yazıyorum. Orada takılın.

Konudan alakasız ama burada muhabbet var.: GösterGizle
Pis mekanlar açın, outsider insanların geleceği yerler. Ucuz mekanlar falan. Giriş 100-200 dolar böyle. Siz hırsızlarda ucuz diye oralara fokuslanıp soymayın abi. Yeni bir ev aldım yüz seksen bine, içine daha interior atamadım. Param yok, altı kere soymuşsunuz. Aynı eve fokuslanmayın kesin lütfen artık. Görürsem sıkarım şakam yok artık. Guest rol yapın iyi de parası var. Araba parçaları çalın satın, çiftçilik yapın mekanlara toptan satış yapın, el yapımı içki yapın mekanlara satın, mücevher çalın satın, yapın böyle şeyler. Bakın yukarıda bilardo dedim ya onun gibi şeyler yapın, özgün fikirler her zaman tutmaz belki ama kaliteli roller doğar. Bir mekanda /dans atılacak fikirlerden farklı şeyler üretin.. Açın böyle farklı şeyler, takılalım hep beraber.

Bu arada bir ortaklık masası gibi bir şey olacaksa o masanın ucundaki tek koltuk var ya orada oturacaklar yani, hiç yuvarlak masa olsun hayali de yok.

100
5
Like
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Manchov, Aureus, Back, knoojew, Thoros,
Tepki yok
Tepki yok
wolfusta, Aureus, Back, Thoros,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 19.04.2021 00:37
Vice City Crime Family? Hayali güzel ama sadece "hayal".  Bunu yapabilecek kişilerin birbirini uzun zamandır iyi tanıması, kafalarının uyuşması, ekibindeki adamları iyi bilmesi gerekiyor. Çünkü vaktinde açılan SFCF bunları bilerek açıldı fakat ilerleyen süreçte çatlakların olması, bunalıma girilmesi, birliğin kendi içinde monotonlaşması kapanmasına sebep oldu. Olayda biraz birliğin yönetiminde ve yöneticisinde bitiyor. Bu tarz bir birliğin yönetilebilmesi için yönetici kadrosundaki komisyonun çok doğru ve net kararlar ile ilerlemesi gerekiyor. SFCF birliğinin hep bu komisyon muhabbeti ile yönetilmesini çok istiyordum hatta son atılımlarımızda New York mafyasını örnek alıyorduk. Eğer bir gün böyle bir şey gerçekleşilecekse bu yolda yürümeye varız. Birilerinin artık çıkıp "Babacık eve geri döndü." demesi gerekiyor. @vatansever @Rosato the Dripper @Bluff
Etiketleri büyük at korkma  :D
Haha
2
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
wolfusta, Back,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 19.04.2021 13:09
Herkesin "birlik lideri" olmak istemesi bu durumun önüne geçiyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 19.04.2021 13:21
Herkesin kendi birliğinin lideri olması da bu konuya cevap ama bundan daha büyük bir etken olarak "Hiç bir birlik kendinden güçlü bir oluşumu kabullenemiyor."
Acı fakat doğru bir gerçek. Yukarıdaki iletilerde de belirtildiği gibi; Yuvarlak bir masa etrafında toplanılması çok hoş olacaktır. Valachi masasından ayrı olarak oluşumların bir kaçının bulunduğu bir masa var ancak bu yeterli olmuyor.

Var bir hayalimiz...
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok