vcpdyi uzaktan görünce police pursuit sunucusundaki pd gibi algılamamak elden gelmiyor. nonrp sürüşler, korkusuzca üzerlerine sürülen arabalar, yapılmayan travma rolleri, rush atanlar, çatışma görünce uygun bir yere çekilip destek beklemek yerine olayın ortasına süren pd görüntülerini o kadar çok youtube'da izledik ki sanki tüm vcpd üyelerinin böyle davrandığını düşünmeye başladık. VCPD'nin youtube'a pazarlanmasında bazı engeller getirilebilir çünkü bu sunucu imajını çok yaralıyor. vurmaya değil vurulmamaya çalışmalılar. en azından benim nacizane düşüncem böyle. çünkü diğer türlü youtubeda izlediğimiz, sunucuda karşılaştığımız görüntüler bir dm sunucusundaki suçlu-polis çatışmalarından farksız oluyor.
karakter fiziklerinin kontrolü hakkında bir konu açmıştım, *buradan* okuyabilirsiniz. belki sadece vcpd değil, illegal taraf için de ufak ufak kural güncellemeleri gereklidir
8 çatışmaya katılıp vurulan bir vcpd memurunu 2 hafta emekli yapsanız, daha dikkat etmez miydi vurulmamaya? 10 defa pdye sıkan ve jail bekleyip çıkan adamı müebbete atsanız, daha dikkat etmez miydi pd vurmamaya
ama oynamayı bıraktığım için de fazla yorum yapmayacağım, oynarken de yorumlarım pek fazla dikkate alınmıyordu şâyet.
Evet, yönetici profilimden bağımsız belirli bir oranda hak verdiğim ve saygı duyduğum bir konu(oyuncu olarak oynarken de böyle düşünürdüm, kısmen hala öyle)
lakin,
Bir aracı durdurmak için tek yapılabilecek şeyin çarpmak olduğu(ping değerleri yüzünden bunu gerçeğinden daha sert yapmak gerekir)
İyi çatışmak - iyi çatışmamak arasındaki farkın hızlı hareket etmek & duvarın arkasında girip çıkmak, sağa sola yatmak vb. olduğu,(bug-abuselar'dan bahsetmiyorum)
Tüm gün rol yapmanın sıra insanların eğlenmek ve oyunda oynamak & daha fazla vakit geçirmek için belirli sebepler bulup karakterlerini çatıştırmak istediği,
.. ki bu bir oyun, tüm gün boyunca politik roller yapmak & bir yerlerde oturup sosyal roller çevirmek 500 kişiye 7/24 boyunca hitap etmez ve insanlar bir oyunu oynamak için kendilerine amaç edinirler(daha çok bölgeye sahip olmak, karşı taraftan daha güçlü olduğunu göstermek(çoğunlukla çatışarak, çünkü bu oyunda kafanda kurduğun her şeyin bir sistemi yok ve en sağlıklı kabul edilen yolu bu)) gibi .. bunun beraberinde zaten savaşan birlikler çokça para & vakit kaybediyor, savaşmak istemeyip işini politika ve sulhle çözen birlikler hem yönetim gözünde +point alıyor hem de birliğinin ekonomisi için çok daha kazançlı, o yüzden can sıkıcı bir taraf yok
Üstte saydıklarımın neticesinde hala forum konularına girerek hiçbir sunucuda varolmayacak(globalde dahil, böyle bir sunucu varsa beni Forum PM ile aydınlatabilirsin) -super reality- altında adlandırılan gerçekçiliği savunmanın sığ bir görüş olduğunu düşünüyorum
.. ve bu arada,
@zift in kift üstte yazdığı gibi olsa güzel olur muydu? olabilirdi. fakat şu an bu çizgide ve bu gerçeklikte - bu vice evreninde oynamaktan keyif alıyoruz, -ki yönetim üstte yazılanlar gibi rol yapan birliklere de uygun ortamı sağlıyor(çatışmak istemeyen bir birlik isterse çatışmaya girmiyor, sunucuda kurulu sistem bir şekilde rolsel açıdan ona bu uygun ortamı oluşturuyor)