Selamlar, böylesine ihlal dolu bir role dahil olup ardından böylesine saçma bir şikayetle karşı karşıya kalmak beni epey şaşırttı.
Olaya en başından başlayacağım, zaten birlikçe takıldığınız yer El Corona'nın girişinde olduğu için sizin karakterlerinizi sevmememiz pek olağanüstü bir durum değil.
Size El Corona tarafından gitmenizi söyledim, ardından kaçtınız ve bir kaç kişi geri dönüp Hendrew karakterini dövdünüz, daha sonra bana PM üzerinden on gün kuralın olduğunu söyledin, bunu anlayışla karşılayıp sizinle bir daha role girmeme kararı aldım. Ardından Hendrew karakteriyle bir rolünüz olmuş, Hendrew karakteri size bir ev satmış ve on iki bini sonra vereceğinizi söylemişsiniz, bu evi sana satmış üstüne üstlük ev senin hoodunda bulunuyor, bahsi geçen Jocquise karakteri sadece imzayı atan karakter oldu, realistik olarak düşündüğümüz zaman karakterlerimiz size dava açacak ya da polise şikayet edecek karakterler değil, bunları yapsak bu hem kural ihlali hem de gerçek dışı olurdu. Bu parayı OOC yollardan almamız imkansızdı çünkü IC dolandırıcılık yirmi bine kadar serbest. Jocquise karakterini bulup ondan parayı istediğimizde bize ilk başta küfür etti, onu yakalayıp evimize götürdük ve orada parayı vereceğini söyledi. Öbür gün gittiğimizde ise bizle brawl rolüne girişerek karşılık verdi. Jocquise karakteri birliğinden çıkmış olabilir ama sonuçta karakterlerimizin bunu bilmesi olağan değil OOC birliğinize bakıp buna göre haraket edebilirdik ama bu MG ve Mix olurdu. Bu yüzden Jocquin karakterinden parayı alamayınca onun " abi " rolünü yapan ve evi sattığımız kişi olan Rewlon karakterine yönelmeyi tercih ettik, sizi görüp sizden parayı istedik fakat agresif bir karşılık alınca brawl rolüne tutuştuk, o brawl rolünde sen düştün fakat daha sonra bu attığım SS'te bana tekrar tekme attın.
Bu SS yaralı konumuna düştüğünün kanıtı;
Üstüne üstlük bu ekran görüntüsünde de yaralı konumunda olmana rağmen seni araca atmamızı " /me direnir. " gibi saçma sapan bir emoteyle reddediyorsun.
Bu ekran görüntüsünde ise yaralı olmana rağmen henüz on dakika bile geçmeden RK kuralını hiçe sayarak bana tekme atıyorsun;
Ardından seni araca bindirmeye çalışıyoruz fakat birlik üyen ( Oda RK'lı.) seni "/me araçtan indirir. " gibi bir emote ile indiriyor ve tekrar yaralı durumunda olmanıza rağmen o araçtan inip başka bir araca biniyorsun.
Kanıtı;
Ardından Rosita karakterini kaçırıyorsunuz ve onu alıp gidiyorsunuz. Bizim de aracımız olduğu için sizi takip ediyoruz. Ardından sizi Denzel'in evine girerken görüyoruz. Ek olarak Rosita karakterini kaçırırken kullandığınız Gri Savanna evin yanında bulunuyordu. Maymuncuk kulllanarak evin kilidini kırıyorum, Krikor karakteri ile içeri giriyoruz. RK'lı olmanıza rağmen kapının yanında pusu kurup bize saldırıyorsunuz, üstüne üstlük Krikor karakterinin elinde tabanca varken. Bu olayı inkar edeceğinizi sanmıyorum o yüzden ekran görüntüsü paylaşmayacağım. Ardından Flexman rolü durduruyor ve yaptığınızın bir ihlal olduğunu söyleyip rolü iptal etmemizi, baştan eve girmemizi söylüyor. Eve tekrar giriyoruz fakat siz mix yaparak önceden eve gireceğimizi iptal olan bir rolle öğrendiğiniz için hazırda tuttuğunuz " /me evden kaçar. " tarzı emoteleri yapıştırarak evden kaçıyorsunuz. Tüm bu ihlal zincirine rağmen sürekli roleplay'i sürdürüyoruz ve peşinize takılıyoruz, Krikor karakteri Stewart'ı ve Rewlon'u yaralıyor. Krikor karakterinde silah olduğu için kaçıyor. Biz ise seni kaçırmak için yanına geliyoruz, senin tekrar /me direnir. gibi saçma sapan bir emotenle karşı karşıya kalmamak için seni
üç kişi kaldırıp bagaja atıyoruz senin yaralı sürenin bitmesini beklerken olay yerine polis geliyor fakat sen
bagajda olmana rağmen sırf bizi polise yakalatmak için /do'dan " ARACIN İÇİNDE BERBAT DURUMDA BELLİ OLUYOR ". yazdın.
Kanıtı;
Polisleri ikna edip seni kaçırdık ve eve getirdik, bu sırada Hendrew'in kaçırdığı Strewart karakteri ise şöyle bir rol yaparak rolümüzü baltalamayı ve bizi ilk defa Vice Roleplay'de bir rolden rahatsız etmeyi başardı...
Kişiyi araca alıyoruz fakat bir çete üyesi olmasına rağmen yoldan geçen polislere " POLİS! " diye seslenip il-legal kuralını ihlal ediyor, il-legal karakterler polise sığınamaz.
Polise sığındığının kanıtı;
Bu ihlali de bir kenara bırakıp role devam ediyoruz, Stewart karakterini El Corona'daki evimize getiriyoruz fakat
VURULMUŞ olmasına rağmen " /me Yol alır. " emotesi verip arabadan iniyor Space tuşunun koşmaya yaradığını yeni öğrenmiş gibi depar atıyor.
Bu ihlali de bir kenara koyup Rewlon karakteriyle rolümüzü sürdürüyoruz.
Rewlon'u El Corona'daki evimize getiriyoruz, sağolsun bizi çok şaşırtarak role uyuyor. Fakat bu şaşkınlığımız fazla sürmüyor. Sürekli /pm, /do, /b gibi OOC kanallardan " CK olacağım " yazdı ve rolü baltalamayı başardı. Dostum, vurduğumuz bir adama 4 saat işkence yapma hakkımız var, seninle daha fazla role girmek için IC olarak düşmanım olan birisini önce vurdurup sonra iyileştirmem çok mantıksız olurdu. Biz sizin ihlallerinizi göz ardı edip sizi OOC rahatsız etmek yerine rolü sürdürdük fakat sen rolümüzü baltalamak adına sürekli bizi OOC kanallardan rahatsız ettin. Bir daha yapmaman için söylüyorum, bir dahakine bir rolde ihlale maruz kaldığınızda rolün bitmesini bekleyin ve rol bitiminde şikayet oluşturun. Her neyse, bizi OOC kanallardan sürekli rahatsız etmeni de bir kenara koyup senle rol yapmaya devam ettik.
Ardından Tom karakteri sizi kaçırdığı için bir kaç kişi onu aradık, bu süreçte seni evde bıraktık. Sen ise CK olacağım çok yaralıyım diye bizi rahatsız etmene rağmen admine kendini Vice Mall'a ışınlatıp hiç bir şey olmamış gibi devam etmişsin.
Bizi OOC yollardan rahatsız ettiğin kanıtların sadece bir kaçı;
" CK İZNİ VERMİYORUM AMA ÖLCEM? "
Aktif rolde Q'dan bahsetmişsin, sanırım şikayetindeki en büyük fiyasko bu. Hendrew karakteri sadece araçla yolda gidiyor, ardından sistemsiz dünyaya düştüğü ve sizi göremediği için relog atıyor. Yani sizi görüp Q atmak yerine oradan kaçabilirdi, altınızda aracınız silahınız bile yok. Size rolde yanıt bile vermemiş. İstediği zaman relog atabilme özgürlüğüne sahip. Aktif rol ortamı olmadığı bariz ortada, sizinle role bile girmemiş.
Dediğim gibi Rosita karakterini ellerini ve ayaklarını bağlayıp kaçırdınız, onunla göz gözeyken dayak yediği için kan tükürmesi çok normal, üstüne üstlük Fear-RP yapmasını gerektiren bir durum yok çünkü sizi takip eden bir sürü silahlı adam var. Ek olarak kapınıza dayanmışlar ve silahla sizi eve sıkıştırmışlar. Ve Rosita'nın senin birlik lideri olduğunu bilmesi pek olağan değil, her şeyin yanı sıra bir birliği temsil edebilecek davranışlar sergileyen bir oyuncu değilsin. Alnında da birlik lideri yazmıyor.
Rol boyunca yere düşen karakterler bir daha brawl'a ve çatışma rolüne girişmedi sizin aksinize buna dair bir attığınız bir ekran görüntüsü göremiyorum o yüzden bu konuda savunmamı yazmayacağım.
@TheoLorento 'yu neden eklediğine şikayeti defalarca okumama rağmen bir sebep göremedim o yüzden toplu savunmaya onu dahil etmiyorum, onun bulunduğu bir ekran görüntüsü olmamasıyla beraber yazdığın şikayette adı bile geçmiyor, sadece şikayet edilenlere etiketlemişsin.
Her şeye yeterince savunma yaptığımı düşünüyorum, ilgilenecek olan yetkilinin bu oyuncuların yaptıkları ihlallere uygun bulursa işlem yapmasını talep ediyorum, ayrı bir şikayet oluşturmayacağım çünkü uğraşmak ve yetkilileri uğraştırmak istemiyorum. Ayrı bir şikayet şablonu oluşturmam söylenirse yaparım.
Herkese iyi forumlar.